Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgave voorjaar 2019 Berne Media

Bij de Uitgeverij Berne Media verschijnen in het voorjaar 2019 onderstaande nieuwe boeken:

23 artikelen
pagina 1 van 3
een jaar met de Woestijnvaders

Anselm Grün gaat in dit dagboek een Een jaar met de woestijnvaders, delen vanuit beproefde wijsheid.

Abbas Mozes vraagt aan Abbas Silvanos: 'Kan een mens elke dag opnieuw beginnen?' Silvanos antwoordt daarop: 'Als hij een werker is, dan kan hij zelfs elk uur opnieuw beginnen.'

Een jaar onderweg met de Woestijnvaders. In de woorden van de eerste monniken, de Woestijnvaders, vindt men een schat aan levenservaring over de wijze waarop ze omgingen met emoties als angst, woede, afgunst en lusteloosheid.

Anselm Grün laat in dit boek zien dat ook de huidige mens van deze ervaringen en wijsheden kan leren, want juist nu worstelen veel mensen met hun emoties. Hij doet dat door 365 Woestijnvader-wijsheden, voor elke dag van het jaar één, te voorzien van uitleg en voorbeelden uit onze tijd. Oude wijsheden komen tot leven. Zo voorziet de auteur de lezer van 365 dagen levenswijsheid.

Anselm Grün is monnik in de Abdij Münsterschwarzach en een van de bekendste spirituele auteurs van Europa. Zijn boeken zijn bestsellers. Over de grenzen van confessies heen is hij voor velen een gids en spiritueel pionier. Van hem verschenen eerder bij Berne Media: Dragende woorden (2016) Leeswijzer bij de Bijbel (2017), Langs bergen en dalen van het leven (2017), Je mag vertrouwen houden (2018), Ik was vreemdeling, maar jullie hebben mij opgenomen (2018).

een jaar met de Woestijnvaders Grun, Anselm
€ 24,90
voorraad onbekend
God is jong

Paus Franciscus enThomas Leoncini schreven samen het boek: God is jong, over wie God wil zijn voor jongeren.

Paus Franciscus onderzoekt de betekenis van jongeren voor de toekomst van de Katholieke Kerk. Hij doet in dit boek een urgente oproep aan gelovigen van alle generaties om samen te gaan werken aan een betere wereld.

Sinds zijn verkiezing heeft paus Franciscus de Katholieke Kerk nieuwe kracht gegeven en is hij een van de meest populaire wereldleiders geworden. Nu, in dit bijzondere interview herinnert Zijne Heiligheid de katholieken van alle generaties hieraan: 'God is jong; Hij is altijd nieuw.' God heeft de energie, de spontaniteit en het verlangen naar verandering - jeugdige kwaliteiten die ingezet kunnen worden om de vele problemen die de Katholieke Kerk en de wereld ondervinden op te lossen. In dit inspirerende boek is Paus Franciscus' oplossing voor deze uitdagingen eigenlijk eenvoudig: 'een revolutie van tederheid' die mensen van alle leeftijden verenigt in hun missie om de wereld te hervormen en te herscheppen.

God is jong! God is de Eeuwige die buiten de tijd staat, maar wel in staat is om Zichzelf en alle dingen voortdurend te vernieuwen en te verjongen. De belangrijkste kenmerken van jongeren heeft God ook. Hij is jong omdat hij alle dingen nieuw maakt en van innovatie houdt; omdat Hij verwondering oproept en van verwondering houdt. Omdat Hij droomt en ons wil laten dromen. - Paus Franciscus

Jorge Mario Bergoglio (1936) is sinds 2013 bisschop van Rome en de 226ste paus van de Rooms-Katholieke kerk. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor de ouderen en voor de jeugd, twee groepen waarvoor de samenleving volgens hem te weinig aandacht heeft.

Thomas Leoncini (1985) studeerde psychologie, filosofie en sociologie. Leoncini werkt voor verschillende Italiaanse tijdschriften en dagbladen. Internationale bekendheid kreeg hij door het succes van De vloeibare generatie, het boek dat hij samen met de bekende joods-Pools-Britse filosoof Zygmunt Bauman schreef over de veranderingen die jonge mensen in deze tijd doormaken.

God is jong Paus Franciscus; Leoncini, Thomas
€ 14,90
voorraad onbekend
De kunst van geestelijke begeleiding
De kunst van geestelijke begeleiding Moons, Jos
€ 19,90
voorraad onbekend
Franciscus van Assisi ontmoet de sultan
Franciscus van Assisi ontmoet de sultan Moses, Paul
€ 24,90
voorraad onbekend
Onder de vijgeboom
Onder de vijgeboom Candiard, Adrien
€ 16,90
voorraad onbekend
Van hart tot hart (pasen)

Henri Nouwen schreef met Van hart tot Hart, meditaties op weg naar Pasen met het perspectief op de Goede week.

Henri Nouwen werkte jarenlang in een Ark-gemeenschap in Canada. Van hart tot Hart is een bijzondere tekst die hij schreef op verzoek van Pauline Vanier, de moeder van Jean Vanier. Zij vroeg hem een klein boekje over het Heilig Hart te schrijven. In de oorspronkelijke tekst noemt hij het drie gebeden: het zijn eigenlijk prozagebeden waarin hij zich rechtstreeks richt tot Jezus, van hart tot Hart. Ontroerend en vanuit zijn eigen en diep geloof. Zo neemt Henri Nouwen ons ook nu nog mee in de Goede Week op weg naar Pasen.

Hij eindigt zijn tekst in het boek aldus:
'Ik hoop van harte dat allen die deze gebeden met ons mee zullen bidden, ook de genezende en vernieuwende liefde mogen ervaren die haar bron heeft in het Hart van Jezus.'

Henri Nouwen (1932-1996) behoort tot de wereldwijd meest gelezen spirituele schrijvers, met miljoenen lezers. Hij is geliefd vanwege de manier waarop hij woorden geeft aan een authentiek geloof in Jezus Christus.

Van hart tot hart (pasen) Nouwen, Henri
€ 7,50
voorraad onbekend
Eten met geweten
Eten met geweten Stufkens, Hein; Houwaart, Arjan; Houwaar
€ 22,50
voorraad onbekend
Een weg ten leven
Een weg ten leven Grün, Anselm; Ploum, Franck
€ 19,50
voorraad onbekend
Jezus Christus als gids
Jezus Christus als gids Jalics, Franz
€ 16,90
voorraad onbekend