Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgaven Adveniat najaar 2018

Bij uitgeverij Adveniat verschijnen in het najaar van 2018 de volgende titels:

17 artikelen
pagina 1 van 2
Wie ben ik

3 Toespraken van Henri Nouwennu op schrift en geschikt om te lezen en aan anderen te geven. Cruciaal is in dit boek de vraag Wie ben ik, in de ogen van God.

Nieuwe teksten van een wereldwijd geliefde priester
In deze unieke bundel verschijnen nieuwe teksten van de Nederlandse priester Henri Nouwen, voor het eerst in boekvorm, 22 jaar na zijn dood.

Hij toonde zijn kwetsbaarheid en gebrokenheid en liet daarin zien hoe hij zelf leefde van de genade en barmhartigheid van God -wat mensen nog steeds bemoedigt en inspireert. Daarom leven wereldwijd zijn naam en werk onverminderd voort, ook in deze bundel.

Om zelf te lezen of om anderen cadeau te doen!

Wie ben ik Nouwen, Henri
€ 9,95
voorraad onbekend
Heilige woede

In Heilige woede vertelt Thomas Quartier wat hem drijf. Al sinds zijn jeugd is Thomas Quartier gefascineerd door revolutie en door Bob Dylan. Dan besluit hij in te treden in een klooster. Een onmogelijke combinatie?

Niet voor Quartier. Voor hem is het kloosterleven niet gedateerd, maar een levensvorm die iedereen wakker kan schudden. De uitdaging aan zichzelf en de buitenwereld van een leven binnen en buiten de kloostermuren is wat deze grensganger drijft. Leven als monnik betekent een radicale keuze:
een spiegel voor iedereen.

PROF. DR. THOMAS QUARTIER OSB (1972) is monnik van de abdij Sint Willibrord in Doetinchem. Hij is directeur van het Benedictijns Centrum voor Liturgische Studies (BCL) aan de Radboud Universiteit Nijmegen, hoogleraar voor Monastieke Spiritualiteit aan de KU Leuven en verbonden aan het Titus Brandsma Instituut.

Heilige woede Quartier, Thomas
€ 19,95
voorraad onbekend
Oud in jaren, jong van hart
Oud in jaren, jong van hart Fijen, Leo
€ 19,50
voorraad onbekend
Dagboek van een kluizenaar
Dagboek van een kluizenaar Standaert, Benoît
€ 9,99
voorraad onbekend
Gaudete et exsultate

Apostolische exhortatie van Paus Franciscus over de roeping tot heiligheid in de hedendaagse wereld. En verder enkele documenten die raken aan het thema heiligheid, waaronder Placuit Deo.

Het heeft God behaagd, een brief van de congregatie voor de geloofsleer over het christelijke heil.
Kerkelijke Documentatie 2018 nr. 1 is een uitgave van het Secretariaat Rooms-Katholiek Kerkgenootschap

'Verheugt u en juicht' is de titel en het begin van de apostolische exhortatie van paus Franciscus waarin hij oproept tot heiligheid in de hedendaagse wereld. Hoe kun je heilig zijn in het leven van elke dag? De paus onderstreept dat we geroepen zijn tot heiligheid en dat we daarin kunnen groeien onder meer door goed te doen in kleine, alledaagse dingen.

Deze uitgave in de serie Kerkelijke Documentatie bevat naast de door de Nederlandse Bisschoppenconferentie geautoriseerde vertaling van de exhortatie nog een aantal andere documenten die raken aan het thema heiligheid waaronder Placuit Deo, Het heeft God behaagd, een brief van de Congregatie voor de Geloofsleer over het christelijk heil.

NB: Als uitneembare bijlage zit bij deze uitgave ook de Gedragscode Pastoraat, zoals die sinds 13 april 2018 geldt voor de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland.

Gaudete et exsultate Franciscus, Paus
€ 15,50
voorraad onbekend
Zes levenslessen van Benedictus XVI

Antoine Bodar toonde altijd verbondenheid met Paus Benedictus XVI. Vanuit die observaties heeft hij zes levenslessen van Bendictus XVI samengesteld.

Paus Franciscus heeft in de afgelopen jaren de harten van velen in de wereld gewonnen, hij deed dat met zijn voorkeur voor de armen en zijn oproep om de deuren van de kerk te openen.
Paus Benedictus XVI had een heel andere stijl: alleen al de waardige manier waarop hij als heilige vader afscheid nam maakte diepe indruk.

Sindsdien is hij emeritus-paus en wordt er meer en meer met bewondering naar zijn erfenis gekeken. Daar is zijn reeks van boeken over Jezus. Antoine Bodar heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij bewondering heeft voor de stijl en de erfenis van Benedictus XVI. Daarom heeft hij zich de afgelopen jaren verdiept in de betekenis van deze paus voor liturgie en theologie. Bodar komt daarom met levenslessen die we te danken hebben aan deze inmiddels 91-jarige emeritus-paus. Een ode aan een historische paus.

Zes levenslessen van Benedictus XVI Bodar, Antoine
€ 18,95
voorraad onbekend
Als God renoveert

Als God renoveert door James Mallon is een standaardwerk over vernieuwing van de parochie binnen de Rooms Katholieke traditie en hoe men daar mee om kan gaan.

Dit is een boek dat iedere kerk kan helpen bij de opbouw van de geloofsgemeenschap. Nooit eerder was er zo'n urgentie voor kerken om na te denken over de toekomst en te investeren in geloofsopbouw.

Dit boek is eerst verschenen in het Engels en blijkt een standaardwerk op andere plekken in de wereld. Alpha Centrum Nederland en Parochie Spiritualiteit juichen dit boek toe als hét modelboek voor de komende tien jaar. Voor iedere geloofsgemeenschap die wil investeren in de toekomst, voor iedere kerk die een toekomst met Christus voor zich ziet, voor iedere christen om geloof en kerk te verinnerlijken. Een internationale aanrader voor katholieke kerken en geloofsgemeenschappen.

* Wereldwijd hét standaardwerk in geloofsopbouw
* Eerder vertaald in Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Tjechisch, Lets.
* Praktisch en gericht op inzet en betrokkenheid van de parochianen.
* Verschijnt ook in Portugees en Chinees

* www.divinerenovation.net
* www.alphanederland.org

Father James Mallon is bisschoppelijk vicaris voor parochievernieuwing en leiderschapsondersteuning voor het aartsbisdom Halifax-Yarmouth in Canada. Hoewel hij geen pastoor meer is van de Sint-Benedictusparochies in Halifax, is hij nog steeds sterk verbonden met deze gemeenschap. Father James heeft het Divine Renovation pastoraat ontwikkeld, een methode voor opbouw van een levendige missionaire kerkgemeenschap.Hij werd in Schotland geboren, verhuisde in 1982 naar Canada en werd in 1997 tot RK priester gewijd.

Als God renoveert Mallon, James
€ 25,-
voorraad onbekend
Het Grote Rouwboek
Het Grote Rouwboek Westerink, Daan
€ 18,95
voorraad onbekend
Drempel

Drempel is een glossy over sterven als een proces en ons op voor te bereiden.

Geboren worden, opgroeien, ouder worden, sterven. Dat einde komt, maar hoe? Het is een onbekende fase in ons leven. Het Landelijk Expertisecentrum Sterven wil mensen meer bewust maken van het stervensproces en ze ermee helpen.

Door te luisteren en door kennis en inzicht te delen. Zo kan angst voor sterven plaatsmaken voor vertrouwen. En vertrouwen heeft alles te maken met je overgeven aan het onvermijdelijke. Met acceptatie. Dat geeft verlichting en rust in hoofd en hart.

Drempel
€ 5,95
voorraad onbekend
Ik blijf aan je denken
Ik blijf aan je denken Galle, Erik
€ 5,-
voorraad onbekend