Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgaven Adveniat Voorjaar 2020

Bij Uitgeverij Adveniat worden in het voorjaar van 2020 weer enkele uitgaven verwacht die gaan over aspecten van pastoraat en gemeenteopbouw binnen de Rooms Katholieke Kerk.

De uitgaven van Adveniat zijn direct bij verschijnen leverbaar via Ichthusboekhandel.nl Reserveren kan nu reeds.

Als God renoveert werkboek

James Mallon schreef met het boek Als God renoveert een essentiële gids voor pastores die zoeken naar handvatten om gezonde parochies uit te bouwen. Om dit concreter te maken is er nu ook het werkboek voor pastorale teams om deze visie stap voor stap in werking te stellen.

Sinds de verschijning van Divine Renovation (Als God renoveert) zoeken pastores en parochiebesturen van over de hele wereld begeleiding om de principes van zijn visie over vernieuwing en missie te implementeren in de eigen parochie. Daarmee was dit handboek of werkboek noodzakelijk geworden.

Als God renoveert werkboek Mallon, James
€ 25,-
voorraad onbekend
Unlocking your parish
Unlocking your parish Huntley, Ron; Mallon, James
€ 19,95
voorraad onbekend
Goed werk
Goed werk Freeman, Laurence
€ 22,50
voorraad onbekend
Kardinaal Basil Hume
Kardinaal Basil Hume Feick, Gertrude
€ 22,50
voorraad onbekend
Daarom blijf ik bij de kerk
Daarom blijf ik bij de kerk
€ 14,90
voorraad onbekend
Antoine Bodar
Antoine Bodar Gerling, Marijntje; Gerling, Koen
€ 29,90
voorraad onbekend
Bachs onvoltooide passie

Bachs onvoltooide passie is het verhaal vol achtergronden en verkenningen rondom de Johannes Passies van Bach, zoals onderzocht door Ad de Keyzer.

Bachs Johannes-Passion staat ten onrechte in de schaduw van zijn grote Matthäus-Passion. Beide verdienen het om vanuit de originele, nog nooit eerder beproefde invalshoek van de spiritualiteit onderzocht te worden.

Dé Johannes-Passion bestaat niet. Bach heeft vier versies van deze passie gecomponeerd die interessante verschillen laten zien. Zijn tweede versie, het grootste werk dat Bach toen ooit geschreven had, is vreemd genoeg zijn meest onbekende werk. Zoals beide auteurs eerder hebben laten zien in hun boek Bachs grote Passie over de Matthäus-Passion ('Ad de Keyzer's boek is ongeëvenaard, een godsgeschenk' aldus F. Berkelmans in Benedictijns Tijdschrift) hebben zij nu de Johannes-Passion nauwgezet uiteengelegd volgens de zeventien fragmenten waarin Bach het lijdensverhaal volgens Johannes heeft verdeeld.

Wie zich in hart, verstand en ziel durft te laten raken, zal het geheim ervaren van de werking die Bachs Johannes-Passion heeft. Dit boek wil luisteraars, uitvoerders en onderzoekers behulpzaam zijn bij het zoeken naar antwoorden op de vraag: Wat heb ik gehoord? Waarom raakt dit mij?

Dr. A. de Keyzer (1952) is theoloog en was als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Nijmeegs Titus Brandsma Instituut op het gebied van de liturgische spiritualiteit. Van zijn hand verscheen ook Mystieke Perspectieven in Bachs Matthäus-Passion.

Drs. P. Verheijen (1952) is nieuwtestamenticus en was als docent levensbeschouwing werkzaam in het middelbaar onderwijs. Momenteel verzorgt hij onder andere cursussen over christelijke iconografie.

Bachs onvoltooide passie Ad, Keijzer de; Verheijen, Paul
€ 34,-
voorraad onbekend
Dementie & Pastoraat
Dementie & Pastoraat
€ 15,95
voorraad onbekend
Paus Franciscus De omgekeerde missie
Paus Franciscus De omgekeerde missie
€ 19,95
voorraad onbekend