Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe uitgaven Berne Media najaar 2019

Bij Berne Media verschijnen dit jaar weer veel nieuwe uitgaven met titles van o.a. Rowan WIlliams, Anselm Grun, Holkje van de Veer en veel anderen.

U kunt nu reeds zich oriënteren op de de nieuwe titels, reserveren kan eveneens direct.

20 artikelen
pagina 1 van 2
Christus, hart van de schepping

Het nieuwe boek van Rowan Williams is: Christus, hart van de schepping. In dit breed uitgewerkte boek beargumenteert Rowan Williams dat Jezus zoals wij hem leren kennen, de sleutel is tot het christelijk geloof in de schepper en de schepping.

Door een gedetailleerde beschouwing van teksten uit verschillende tijden wordt duidelijk hoe christenen via Christus de mogelijkheid van een diep verbonden benadering tot de schepping ontdekt hebben en daaruit een aantal radicale visies op ethiek en politiek afgeleid hebben.

Dit boek is gebaseerd op inzichten uit het oosters Christendom, van theologen uit de westerse middeleeuwen en de reformatie, van Calvijn tot Bonhoeffer en op de theologische visies van filosofen als Kierkegaard en Wittgenstein. Rowan Williams gaat in Christus, hart van de schepping veel fundamentele kwesties van het christelijk geloof langs en schrijft ondanks de complexiteit van het onderwerp met een doorschijnende helderheid.

Rowan Williams (1950) is een vooraanstaand theoloog, schrijver en dichter. Hij was onder meer van 1999 tot 2012 Aartsbisschop van Canterbury en Primaat van de Anglicaanse kerk. Hij is nu master aan het Magdalene College te Cambridge.

Bij Berne Media zijn verschillende boeken van Rowan Williams in het Nederlands verschenen: Wat is heilig? (2019) God met ons (2018) God ontmoeten in Marcus (2017) en God ontmoeten in Paulus (2017).

Christus, hart van de schepping Williams, Rowan
€ 24,95
voorraad onbekend
Drijf-veer
Drijf-veer Veer, Holkje van der
€ 17,95
voorraad onbekend
De eenzaamheid doorbreken
De eenzaamheid doorbreken Varden, Erik
€ 22,50
voorraad onbekend
'Kick' de kerk uit haar coma
'Kick' de kerk uit haar coma Straub, Jacqueline
€ 19,90
voorraad onbekend
Het evangelie spiritueel gelezen
Het evangelie spiritueel gelezen Grün, Anselm
€ 28,95
voorraad onbekend
Geluk vinden in kleine dingen
Geluk vinden in kleine dingen Grün, Anselm
€ 18,50
voorraad onbekend
In balans

Zacharias Heyes is de auteur van het boek In balans met als ondertitel Met rituelen tot jezelf komen. De benedictijnse regel nodigt je uit om het leven met rituelen te structureren. Deze orderegel met het 'Ora et labora' kan mensen helpen bij het leven van alledag.

Rituelen geven het leven structuur. De benedictijnse regel verloopt steeds langs dezelfde routine en bevat precieze voorschriften voor de tijden van gebed en van het eten, voor arbeid en ontspanning. Zacharias Heyes, monnik in de abdij van Münsterschwarzach, heeft bewust deze levenskeuze gemaakt. Voor hem geldt dat rituelen en routine voor innerlijke orde zorgen die eigen onrust kan beheersen en kan omvormen naar rust en helderheid. In dit boek bespreekt Heyes de voor- én de nadelen van rituelen en routines. Hij biedt praktische oefeningen aan die de lezer in zijn dagelijks leven kan integreren. Bovendien moedigt hij aan om zelf op zoek te gaan naar rituelen die bij ieders levensweg passen.

Zacharias Heyes (1971) is benedictijner monnik van de abdij Münsterschwarzach. In 2017 verscheen bij Berne zijn boek Thuis bij jezelf en in 2018 God weer vinden.En waarom je Hem niet hoeft te zoeken.

In balans Heyes, Zacharias
€ 16,90
voorraad onbekend
De vrucht van het geloof is liefde
De vrucht van het geloof is liefde Moeder Teresa
€ 19,90
voorraad onbekend
De zondag kleuren met verhalen
De zondag kleuren met verhalen Mergaerts, Petra; Dekkers, Felicia
€ 13,95
voorraad onbekend