Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgaven De Banier najaar 2019

Uitgeverij de Banier hoopt in het najaar van 2019 weer een groot aantal boeken uit te brengen.Onderstaand een overzicht van de nieuwe titels die verschijnen bij de Banier. Direct na verschijnen kunt u u ze vinden bij Ichthusboekhandel, uw gespecialiseerde christelijke boekwinkel in de regio.

Nieuwe titels van uitgeverij de Banier kunt u direct reserveren bij Ichthusboekhandel via de website. Bij verschijnen kunt u ze dan ophalen in de winkel of worden ze aan u toegezonden.

75 artikelen
pagina 1 van 8
Met de bijbel door Israel

Met de bijbel door Israël is een unieke reisgids voor iedereen die in Israël plaatsen uit de bijbel wil bezoeken en zich daarbij wil voorbereiden of verdiepen.

Een reis door Israël krijgt nog meer waarde en diepgang als regelmatig de Bijbel open gaat. Deze reisgids bevat daarom niet alleen veel informatie over het land en reizen door Israël, maar bij alle plaatsen worden ook relevante Bijbelverzen genoemd en in de toelichting wordt op specifieke bijzonderheden in licht van de Bijbel gewezen. Een onmisbare gids dus voor iedereen die in Israël op zoek wil naar plaatsen die in de Bijbel een grote rol spelen.

Aan deze reisgids werkten predikanten uit diverse kerkgenootschappen en kenners van het land Israël en zijn geschiedenis mee, zoals o.a.

* Ds. D.J. Budding
* Ds. A.A. Egas
* Ds. C.J. Meeuse
* Ds. W. Silfhout

en kenners van het land Israël en zijn geschiedenis zoals o.a.:

* Richard Donk
* Albert Groothedde
* Bart Wallet.

Deze reisgids van het bijbels Israël is bedoeld voor liefhebbers van het land, organisatoren van (groeps)reizen naar Israël en deelnemers daaraan.

Ca 256 pagina

Met de bijbel door Israel
€ 19,95
voorraad onbekend
De stem van mijn Liefste
De stem van mijn Liefste Rutherford, Samuel
€ 39,95
voorraad onbekend
Redelijke godsdienst 3
Redelijke godsdienst 3 Brakel, Wilhelmus a
€ 49,95
voorraad onbekend
Dien Hem
Dien Hem Bunyan, John
€ 19,95
voorraad onbekend
Christinnereis

De Christinnereis (1684) van John Bunyan hoort met De Christenreis tot de belangrijkste werken die uit Bunyans pen voortkwamen. Oudere vertalingen zijn vaak moeilijk leesbaar of bieden slechts een bewerking van de tekst. Redenen waarom nu tot een volledige nieuwe uitgave besloten is in de serie Puriteinse Klassieken.

Deze goed leesbare nieuwe vertaling doet weer recht aan de oorspronkelijke uitgave. De vertaler heeft ook de kanttekeningen uit de oorspronkelijke uitgave opgenomen. Die helpen het boek te verstaan en laten zien dat de auteur steeds teruggrijpt op de Bijbel. In voetnoten licht de vertaler historische en biografische bijzonderheden toe, geeft hij theologische verduidelijkingen en wijst hij op Bijbelse toespelingen.

Zijn inleiding maakt duidelijk waarom Bunyan De Christinnereis schreef als vervolg op De Christenreis. Zo wilde hij De Christenreis in dit vervolg verduidelijken, mogelijke misverstanden wegnemen en aanvullingen geven. Hierdoor komen in De Christinnereis bijvoorbeeld het christelijk gezinsleven, de kerk en de ambten scherper in beeld

Vertaald en ingeleid door prof. dr. A. Baars.

Christinnereis Bunyan, John
€ 26,95
voorraad onbekend
Groot belang van de zaligheid

De Puriteinse klassieker: Het groot belang van de zaligheid is een van de bekende Schotse theologische werken. Waarom? Omdat het vol ernst, troost en onderwijs is. In het eerste deel beschrijft Thomas Halyburton de toestand van de zondaar zonder God en de noodzaak van redding. In het tweede deel wijst de Schotse predikant op de genezing die er is in Christus. Het derde deel is heel praktisch en onderwijzend. Het gaat over de vraag hoe een waar christen zijn leven moet inrichten en hoe hij zijn gezin moet vormen door huisgodsdienst, Schriftonderzoek en gebed.

In deze nieuwe vertaling is voor iedereen onderwijs te vinden.

Prof. dr. A. Baars voorzag deze nieuwe vertaling van een inleiding

Thomas Halyburton (1674 - 1712) was een Schotse godgeleerde. Hij verbleef in zijn jeugd in Rotterdam. Na de Glorious Revolution keerde hij terug naar Schotland waar hij aan de universiteit van Edinburgh studeerde. Hij werd predikant in de Church of Scotland en diende de gemeente te Ceres (Fife). Daarna werd hij hoogleraar in de godgeleerdheid aan de universiteit van St. Andrews. Hij stierf op 37-jarige leeftijd en ligt in St. Andrews begraven naast Samuel Rutherford. Bekende predikers als John Wesley, George Whitefield en Charles Haddon Spurgeon haalden de werken van Halyburton regelmatig aan.

Dit is het vijfde deel in de serie Puriteinse Klassieken.

Groot belang van de zaligheid Halyburton, Thomas
€ 29,95
voorraad onbekend
Tenzij dat iemand...

In de serie Puriteinse Klassieken verscheen ook Tenzij dat iemand... en handelt over de wedergeboorte. Het is een heruitgave van het boek door Stephen Charnock.

De Heere Jezus bond Nicodemus op het hart dat wedergeboorte hoogst noodzakelijk is. Zonder wedergeboorte kan niemand het Koninkrijk Gods ingaan. De puriteinse predikant Stephen Charnock zet dit thema diepgaand uiteen. Hij noemt de wedergeboorte 'het fundament van de hele praktijk van het geloof in het hier en nu en in de gelukzaligheid hierna'.

Charnock belicht het onderwerp van verschillende kanten: waarom we wedergeboren moeten worden, wat de wedergeboorte is (een nieuw schepsel worden), waardoor we wedergeboren worden (uit God) en hoe (door het Woord der waarheid).

Vertaald en ingeleid door dr. J. van de Kamp.

Tenzij dat iemand... Charnock, Stephen
€ 34,95
voorraad onbekend
Troostrijk onderwijs set 2 dln
Troostrijk onderwijs set 2 dln Lamain, W.C.
€ 79,95
voorraad onbekend
Apostolisch onderwijs
Apostolisch onderwijs Schreuder, A.
€ 14,95
voorraad onbekend
Genodigd tot de bruiloft
Genodigd tot de bruiloft Wisse, Prof. G.
€ 10,95
voorraad onbekend