Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgaven De Banier najaar 2019

75 artikelen
pagina 2 van 8
Sprekende kleuren
Sprekende kleuren Schot, Ds. A.
€ 15,95
voorraad onbekend
Trouw op de akker
Trouw op de akker Veen, A.F.R. van de
€ 16,50
voorraad onbekend
Vasthoudende liefde
Vasthoudende liefde Bakker, F.
€ 13,95
voorraad onbekend
Openbaring begrijpen

Openbaring begrijpen is geschreven door Steef Post: Openbaring is onthulling. Zo wordt het niet altijd ervaren. Veel lezers van het Bijbelboek lopen vast in deze apocalyptische profetie. Maar Openbaring is niet geschreven voor theologen. Johannes schreef deze uitgebreide brief in eerste instantie voor zijn gemeenteleden in Klein-Azië. Zij ontvingen de boodschap van troost en hoop met blijdschap.

In dit boek lezen we Openbaring door de ogen van deze eenvoudige gemeenteleden. In het laatste Bijbelboek stralen nog een keer al Gods eigenschappen en schittert de heerlijkheid en macht van Koning Jezus. Wie nog niet bij Jezus hoort, wordt op de meest indringende manier gewaarschuwd: De tijd is nabij. Bekeert u. Het is anderzijds een boek van bemoediging, volharding en troost voor wie Hem liefheeft.
Openbaring begrijpen begint met zeven leeswijzers. Deze uitgangspunten gidsen de lezer vervolgens hoofdstuk voor hoofdstuk door het intrigerende en actuele Bijbelboek. Zo valt bij het licht van de Heilige Geest de Openbaring van Jezus Christus voor je open.

Aan de hoofdstukken over de inhoud van Openbaring zijn gespreksvragen toegevoegd, zodat het boek ook goed bruikbaar is voor bijbelkringen en andere gespreksgroepen.

Steef Post is gemeentelid van de Gereformeerde Gemeente van Gorinchem. Hij heeft verschillende publicaties op zijn naam staan, waaronder bijbelstudies voor jongeren en een boek over de invloed van de duivel op ons denken en handelen. Hij schrijft columns voor het Reformatorisch Dagblad

Openbaring begrijpen Post, Steef
€ 11,95
voorraad onbekend
Jeremia

Het boek Jeremia van Johan Kriekaard gaat over éé van de bekendste profeten uit het Oude Testament. Door sommigen wordt hij ook wel de 'wenende' of 'klagende' profeet genoemd. Door de Heere werd hij geroepen om in Zijn Naam het Woord tot de mensen te brengen.

Jeremia zag het niet zitten. Hij was jong, en hij kon toch niet spreken? Je ontmoet Jeremia op verschillende momenten. Veel lijden heeft hij moeten doorstaan. Hij is gevangen genomen, geslagen, veracht, en toch was hij dienstbaar. In het leven van Jeremia liggen allerlei geestelijke en praktische lessen voor jongeren en volwassenen. Wanneer je dit boek nauwkeurig bestudeert en de Bijbelgedeelten erbij leest, kan dit het Bijbelboek Jeremia voor jou verduidelijken.

Dit boek is zondermeer geschikt voor persoonlijk gebruik, maar ook als leidraad voor (jeugd)verenigingen

Jeremia Kriekaard, J.
€ 11,95
voorraad onbekend
Nehemia
Nehemia Boeder, J.
€ 9,95
voorraad onbekend
Psalmen
Psalmen Boer, C.P. de
€ 10,95
voorraad onbekend
Hier ben ik
Hier ben ik Visser-Vogel, Elsbeth
€ 12,95
voorraad onbekend
Bidden met de schrift

Bidden met de Schrift is een handreiking door A.T. Vergunst om te leren bidden vanuit en door de Bijbel als richtlijn. Niet onze beperkingen staan dan centraal maar de wijsheid en de reikwijdte van het Woord van God.

God beveelt ons te bidden. Hij leert Zijn volk ook bidden. Als Zijn Geest in ons hart leeft, verlangen we om inniger te bidden. Maar hoewel bidden wel de ademtocht van de ziel wordt genoemd, blijft het moeilijk. Wat zullen we bidden? Hoe houden we onze gedachten erbij? Vallen we in herhaling? Blijven we hangen in het algemene?

Dit boekje is een poging om wat perspectief te bieden in de vaak teleurstellende ervaring en voortdurende worsteling van het gebed. Bidden met de Schrift is een methode waarin we de Schrift zelf gebruiken om richting, diepte, variatie en vorm te geven aan ons gebedsleven.

Het boek is niet alleen bedoeld voor het persoonlijk gebed, maar ook voor het huwelijksgebed, het gezinsgebed en het ambtelijk gebed wordt hier ook door geraakt.

Bidden met de schrift Vergunst, A.T.
€ 8,95
voorraad onbekend
Leden van Christus' lichaam
Leden van Christus' lichaam Polinder, H.
€ 9,95
voorraad onbekend