Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgaven De Banier najaar 2019

75 artikelen
pagina 4 van 8
Gevangen in moeite en verdriet

Het boek gevangen in moeite en verdriet, door dr. Stolk e.a. gaat over pubers en jongeren die zelf een eind aan hun leven maken. Voor hen is dat het einde van een lijdensweg hier op aarde. Voor ouders, familie en vrienden is het een schrikbeeld met levenslange gevolgen.

Elk jaar zijn er in Nederland meer dan tachtig jongeren die zichzelf doden. En dat nog afgezien van de meer dan drieduizend jongeren die een poging doen om hun leven te beëindigen.

Hoe komen pubers en jongeren ertoe zichzelf te doden of te proberen een eind aan hun leven te maken? Wat gaat er in hen om? Kunnen we hen begrijpen in hun hopeloze besluit niet verder te willen leven? Kunnen ouders het zien aankomen? Deze en andere vragen staan in dit boek centraal.

De laatste hoofdstukken staan in het teken van de pastorale begeleiding van ouders en gezinsleden die een zoon of dochter, broer of zus door zelfdoding verloren hebben.

Gevangen in moeite en verdriet Stolk, J.
€ 14,95
voorraad onbekend
Opvoeden in godsvreze
Opvoeden in godsvreze Lawrence, Edward
€ 12,95
voorraad onbekend
Gij vertroost mijn ziel
Gij vertroost mijn ziel Floor, Wulfert
€ 9,95
voorraad onbekend
Halloween
Halloween Brugge, A.A.
€ 10,95
voorraad onbekend
In God verbonden
In God verbonden Valen, L.J. van
€ 39,95
voorraad onbekend
Nabij u is het Woord
Nabij u is het Woord Korving, H.
€ 14,95
voorraad onbekend
Dienen leiden samenbinden

De biografie Dienen, leiden samenbinden van W. Kranendonk, beschrijft het leven en werk van Ds. A. Vergunst.

Ds. Arie Vergunst (1926-1981) nam binnen de Gereformeerde Gemeenten een grote plaats in. Hij diende deze gemeenten als predikant, docent, synodepreses en als lid van allerlei kerkelijke commissies. Ook op politiek-maatschappelijk terrein zette hij zich in. Onderwijs en media hadden zijn grote belangstelling. Bedeeld met veel gaven en een grote werkkracht was hij op allerlei terrein actief. Hij wenste vurig dat Gods Woord zou doorwerken in kerk en maatschappij. In zijn werk was het verlangen naar onderlinge verbondenheid tussen gereformeerde belijders heel herkenbaar. Maar voorop stond voor hem zijn eerste en voornaamste opdracht: het prediken van het Woord der verzoening.

In dit boek komen ook de plaatsen waar hij gewerkt en geleefd heeft in beeld en de context daarvan. Opmerkelijk is uiteraard Leiden, maar er staan ook andere plaatsen in beschreven, waaronder Zoetermeer en wat daar gebeurde in de oorlog.

Dienen leiden samenbinden Kranendonk, W.B.
€ 29,95
voorraad onbekend
In koninklijke dienst 3
In koninklijke dienst 3
€ 23,95
voorraad onbekend
Susie
Susie Rhodes, Ray
€ 27,50
voorraad onbekend
In handen van is
In handen van is Jasek, Petr
€ 17,95
voorraad onbekend