Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgaven De Banier voorjaar 2019

49 artikelen
pagina 3 van 5
Wendt u naar Mij toe
Wendt u naar Mij toe Mccheyne, R.M.
€ 9,95
voorraad onbekend
Woorden van wijsheid voor echtparen
Woorden van wijsheid voor echtparen Aalst, G.J. van
€ 9,95
voorraad onbekend
Drie grote joodse feesten

Ds. Silfhout beschrijft hoe de verschillende feesten zijn ontstaan, hoe ze oudtijds werden gevierd, hoe dat nu onder het Jodendom is en wat ze voor christenen hebben te betekenen. Ds. Silfhout gaat ook in op de vraag waarom het Loofhuttenfeest in de christelijke kerk geen invulling kreeg. Steeds weer wijst de auteur heen naar Christus. In Hem kregen alle ceremoniële wetten hun vervulling.

Christenen kunnen veel leren van de Joodse feesten, zowel van Pesach, Shavoeot, als van Soekot. De Bijbel spreekt op veel plaatsen over de grote feesten. En de christelijke feestdagen staan direct in relatie met de Joodse feesten.

Bestudering van de feesten kan daarom een middel zijn om de ware kennis van Christus als de Middelaar te krijgen of te verdiepen.

Drie grote joodse feesten Silfhout, W.
€ 14,95
voorraad onbekend
Voor hart en hoofd
Voor hart en hoofd Vlastuin, W. van
€ 29,95
voorraad onbekend
Bijbelse liederen voor jonge kinderen
Bijbelse liederen voor jonge kinderen Jacobsen-Bosma, A.C.
€ 9,95
voorraad onbekend
Wat is het hier gezellig
Wat is het hier gezellig Hoogenboom, Aline
€ 15,95
voorraad onbekend
Blijven bidden voor je kind
Blijven bidden voor je kind Hildersham, Arthur
€ 9,95
voorraad onbekend
Geroepen door de Opperherder
Geroepen door de Opperherder Ramsbottom, B.A.
€ 15,95
voorraad onbekend
In de loopgraven van de krim
In de loopgraven van de krim Marsh, Catherine
€ 9,95
voorraad onbekend
In koninklijke dienst 2

In Koninklijke dienst deel 2, onder redactie van L. Vogelaar kan gezien worden als een soort opvolger van de bekende serie Predikanten en Oefenaars.

Sommigen waren heel bekend, anderen zijn in het vergeetboek geraakt. De een was alom geacht, de ander had een roerige levensloop. Kortere of langere tijd waren ze actief in Gods Koninkrijk, als predikant, oefenaar of evangelist. Wie waren zij?

Dit boek bevat een bundel levensbeschrijvingen van voorgangers uit de (Oud) Gereformeerde Gemeenten (in Nederland), uit de gemeenten van Ledeboerianen en kruisgezinden, uit vrije gemeenten in Nederland en Nederlandse emigrantenkerken in Noord-Amerika.

Amerika. Deel 2 bevat levensbeschrijvingen van onder andere de predikanten A. Bac, J. de Groot, A.F. Honkoop, J. Karens, F. Mallan, P. Melis, J. de Rooij, A. Wink, T. Klok, Chr. van der Poel, L. Terlouw en de evangelisten L. Versteeg en J. Witte.

'In Koninklijke dienst' is een vervolg op de vijfdelige serie Predikanten en Oefenaars, het Biografisch Woordenboek van de Kleine Kerkgeschiedenis dat in de jaren 1988-1999 verscheen.

Medewerkers aan dit boek zijn L. Vogelaar (redacteur), dr. C.R. van den Berg, M. Bogerd, dr. H. Florijn, F. Hazeleger, P.J. Heistek, C.D. Hoogendijk, drs. P. Kieviet, W.B. Kranendonk, J. Mastenbroek, J.H. Mauritz, ds. J. Schipper, ds. A. Schot, J. Seip, G.H. Swets, J. Tanger, G.C. Verdouw en L. Vogelaar.

In koninklijke dienst 2 Vogelaar, L.
€ 23,95
voorraad onbekend