Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgaven De Banier voorjaar 2019

49 artikelen
pagina 5 van 5
Sterrentellers

Sterrentellers van Jeannette Donkersteeg gaat over een milieuclub voor kinderen,

Jenthe en Levi richten met hun buurjongens Niels en Sem een natuurclub op die de nacht moet beschermen. Het is té erg, vinden ze, dat je op een heleboel plaatsen de schitterende sterren niet eens meer kunt zien. Er branden 's nachts gewoon veel te veel lampen. En niet alleen de sterren worden onzichtbaar door al dat licht, ook steeds meer nachtdieren raken ervan in de war. Daarom gaan de vier vrienden actievoeren. Dat loopt alleen wel iets anders dan ze hadden bedoeld. Niet iedereen steunt hun acties. Bovendien doen de ouders van Jenthe en Levi nogal geheimzinnig. Wat zijn ze toch allemaal van plan? Alle raadsels komen bij elkaar na een schokkend bericht van Niels ... Kan de natuurclub dit overleven?

Dit is het eerste deel van een nieuwe serie avonturen voor kinderen van 10 jaar en ouder. In de serie wordt speciaal aandacht gevraagd voor vraagstukken rond natuurbehoud en klimaat.

Doelgroep: Jongens en meiden vanaf 10 jaar.

Lichtvervuiling ... ooit van gehoord? De Sterrentellers komen in actie!

Sterrentellers Donkersteeg, Jeannette
€ 10,95
voorraad onbekend
Lente in lekdorp
Lente in lekdorp Besten, Janny den
€ 10,95
voorraad onbekend
IJskoud
IJskoud Brand, Maarten
€ 9,95
voorraad onbekend
Knoop het in je oren
Knoop het in je oren Mostert-Wensink
€ 13,50
voorraad onbekend
Alle dieren in de ark
Alle dieren in de ark Bikker, Linda
€ 8,95
voorraad onbekend
Geeft gij hun te eten
Geeft gij hun te eten Weststrate, J.A.
€ 18,95
voorraad onbekend
Wanhoop op de Wadden

Adri Burghout komt in een nieuw deel over de Lifeliner 2 met het boek Wanhoop op de wadden.

Timo viert vakantie in de bergen. Tijdens een van zijn wandeltochten krijgt hij een telefoontje: of hij maar wil invallen bij Medic01. Medic01 vliegt vanaf vliegbasis Leeuwarden met een ambulancehelikopter voor de Waddeneilanden. Timo voelt hier wel voor, dus hij besluit op het verzoek in te gaan. Nog voor zijn eerste dienst begint, gebeurt er iets op een van de Waddeneilanden wat grote gevolgen kan hebben voor de inwoners. Door zijn invalwerk bij Medic01 raakt Timo erbij betrokken. De inzetten vanaf de Friese vliegbasis worden heel anders dan hij had kunnen denken ...

Doelgroep: Jongens en meiden vanaf 10 jaar, fans van Adri Burghout

Wanhoop op de Wadden Burghout, Adri
€ 8,95
voorraad onbekend
Gegronde troost

Gegronde troost'. Deze titel geeft aan waar het in de uitleg van de catechismus van ds. G. Boer om gaat. Het allesbeslissende is dat wij de Heere Jezus Christus kennen als onze getrouwe Zaligmaker. Daarin alleen vinden wij de enige troost in leven en sterven.

Kenmerkend voor de preekstijl van ds. Boer is dat hij de levensvragen van mensen volstrekt serieus neemt. Toe-eigeningsvragen worden aan de orde gesteld, maar ook de vraag naar het Godsbestaan. Voorbeelden uit het gewone leven dienen als levendige illustratie. Wat ds. Boer als geestelijke en theologische erfenis heeft nagelaten, is ook in deze tijd nog uitermate actueel.

Ds. G. Boer was een markante persoonlijkheid die als predikant in Katwijk, Gouda en Zoetermeer heeft gestaan en als voorzitter van de Gereformeerde Bond een belangrijke plaats in nam in de Hervormde Kerk.

Doelgroep: Ambtsdragers en gemeenteleden

Gegronde troost Boer, G.
€ 59,95
voorraad onbekend
Woord is vlees geworden
Woord is vlees geworden Philpot, J.C.
€ 16,95
voorraad onbekend