Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe uitgaven de Banier voorjaar 2020

53 artikelen
pagina 3 van 6
Koren en kaf op de dorsvloer
Koren en kaf op de dorsvloer Hove, J.B. ten
€ 39,95
voorraad onbekend
Belaan met smart en hoon
Belaan met smart en hoon Luther, Maarten
€ 9,95
voorraad onbekend
Omgaan met dementie
Omgaan met dementie Belder, Ds J.
€ 12,95
voorraad onbekend
Hollen, rennen, vliegen

Hollen, rennen, vliegen is een compact boek over een groot probleem: hoe kunnen we goed met drukte omgaan. Kevin DeYoung laat dat op praktische wijze zien.

We worden vaak overweldigd door ons drukke leven. Een blik in onze overvolle agenda vertelt ons hoe moeilijk het is om het juiste evenwicht te bereiken tussen niets doen en alles doen. In 'Hollen, rennen, vliegen' bindt Kevin DeYoung de strijd aan met dit probleem. Hij geeft geen cliché-adviezen over timemanagement, maar biedt de Bijbelse handvatten die we nodig hebben om de bron van de ellende te vinden en het probleem met wortel en tak uit te roeien. Dit uiterst praktische en bijzonder korte boek maakt een einde aan het afmattende hollen, rennen en vliegen, waardoor onze dagen zo vaak worden bepaald.

Doelgroep: Iedereen die zich vaak overweldigd voelt door zijn drukke leven

Bondige gids tegen een gejaagde levensstijl en voor een Bijbels levensritme

Hollen, rennen, vliegen DeYoung, Kevin
€ 14,95
voorraad onbekend
Mijn moeder

Het boek Mijn moeder, bevat twaalf miniaturen met persoonlijke herinneren van bekende mensen uit de reformatorische wereld aan hun moeder. Persoonlijk, uniek, teer en kwetsbaar.

De band tussen moeder en kind is uniek. Veel volwassenen hebben dierbare herinneringen aan hun moeder. Zij nam een centrale plaats in bij de opvoeding; zij was het waar je als kind altijd terecht kon omdat haar liefde doorgaans onvoorwaardelijk was. En naarmate mensen ouder worden, koesteren ze de herinneringen aan hun moeder.

Deze bundel bevat herinneringen van mensen die binnen de gereformeerde gezindte enige bekendheid hebben gekregen. Zij geven een persoonlijke terugblik op hetgeen hun moeder voor hen heeft betekent. Tegelijk biedt deze bundel een inkijkje in het gezinsleven van veertig jaar geleden.Doelgroep: Jongeren en ouderen

Een fraai moederdagcadeau: een bundel persoonlijke herinneringen van bekende Nederlanders aan hun moeder

Met bijdragen van:

* J. Baan
* Dr. Ir. J. van der Graaf
* Dr. C.S.L. Janse
* Drs. W. de Kloe
* Ds. C.J. Meuuse
* P.W. Moens
* Ds. A. Schot
* Mr. C.G. van der Staaij
* Drs. L. van der Tang
* Prof. dr. W. Verboom
* Ir. B.J. van der Vlies
* Ds. J. Westerink

Mijn moeder
€ 11,95
voorraad onbekend
Een stroom van zegen

'Een stroom van zegen' is een boek van Anneke Kloosterman om samen met het gezin stil te staan bij de heilsfeiten die we gedenken met Hemelvaart en Pinksteren. Het boek biedt voor iedere dag in de week voorafgaand aan Hemelvaartsdag tot de week na Pinksteren (3 weken lang) een dagboekstukje met een bijbehorend Schriftgedeelte en gespreksvragen.

In deze weken wordt steeds ingezoomd op een aspect van de hemelvaart van Christus, op het werk van de Heilige Geest en het verlangen van Gods Kerk naar Christus' wederkomst. Om de uitleg dicht bij de kinderen te brengen, is er iedere dag een symbool dat centraal staat. Deze symbolen, in de vorm van een druppel, kunnen aan een wolk gehangen worden. Zo wordt de stroom van zegen die God geeft door het werk van de Zoon en de Heilige Geest zichtbaar.

Doelgroep: Kinderen van 4-10 jaar

Een waardevol boek om in het gezin inhoud te geven aan de weken rondom Hemelvaart en Pinksteren

U kunt het gemakkelijk online bestellen in de webshop van Ichthusboekhandel of kopen in één van de Ichthuswinkels.

Een stroom van zegen Kloosterman,-van der Sluis, Anneke
€ 14,95
voorraad onbekend
Vergeving verandert je gezin
Vergeving verandert je gezin Stolk, Joop
€ 16,95
voorraad onbekend
De zoon van de imam
De zoon van de imam Idrissi, Raschid
€ 19,95
voorraad onbekend
Waarom duidt u deze tijd niet?

Waarom duidt u deze tijd niet? is en boeiende blik op kerk en wereldgeschiedenis vanuit de levensloop van ds. C. Blenk. Hiermee is het een historisch-theologisch levensverhaal, een vorm van persoonlijke dogmen geschiedenis.

Een man van twee werelden, zo ziet ds. C. Blenk zichzelf. Die van de geschiedenis en de theologie, die van voor de val van de Berlijnse muur en van daarna. Een man die vanuit een bevindelijk-gereformeerd arbeidersgezin zijn weg vond naar de hervormde kansel. In dit historisch-theologisch levensverhaal trekt ds. Blenk lessen vanuit de ervaringen die hij opdeed als mens, historicus, predikant, theoloog en reisleider. Zo schetst hij onder meer het belang van actuele prediking. Veel kennis deed hij op tijdens zijn (kerk)historische reizen. Lopen in het spoor van Luther, Paulus, Bijbelheiligen en ook Augustinus gaf hem veel vreugde en sensatie. Bezoeken aan zendingsgebieden zijn verrijkend, maar werken tegelijk relativerend ten aanzien van eigen overtuigingen, zo laat de auteur zien.

De rode draad in het boek is dat kerk en theologie niet met de rug naar de wereldgeschiedenis mogen staan, maar uiteindelijk is het eeuwig Evangelie allesbepalend.

Doelgroep: Gemeenteleden, ambtsdragers, theologen

Waarom duidt u deze tijd niet? Blenk, Ds. C.
€ 19,95
voorraad onbekend
Van Rome naar Jeruzalem
Van Rome naar Jeruzalem Oosten, Ds. L.H.
€ 11,95
voorraad onbekend