Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe uitgaven de Banier voorjaar 2020

53 artikelen
pagina 6 van 6
Christus sunthronos
Christus sunthronos Boer, C.P. de
€ 27,50
voorraad onbekend
Theocratie en populisme

Theocratie en populisme is een bundel artikelen over Staatkundig Gereformeerde Partij, de SGP en de stem van het volk.

De Staatkundig Gereformeerde Partij is de laatste jaren zichtbaar veranderd. Ze is herkenbaar in de media en zoekt invloed op het regeringsbeleid. Tegelijkertijd komt de SGP over als een rechtse, conservatieve en nationalistische partij. Ze schuwt niet om kritiek te leveren op de islam, het immigratiebeleid of de Europese samenwerking. Zijn de bevindelijk gereformeerden een tikkeltje populistisch?

In deze bundel gaan diverse wetenschappers in op de verhouding tussen de theocratische traditie en 'de stem van het volk' in verleden en heden.

Met bijdragen van

* Peter Achterberg
* Christoph van den Belt
* Ewart Bosma
* Ernst van den Hemel
* Koos-Jan de Jager
* Andre Krouwel
* Fred van Lieburg
* Simon Otjes en
* Jan Schippers

Theocratie en populisme Jager, Koos-Jan de
€ 17,95
voorraad onbekend
Woord en wetenschap

Prof. Marc de Vries gaat samen met de broers Piet en Wim de Vries (geen familie) op zoek naar de verhouding tussen het Woord en de wetenschap. Het actuele debat over het thema Schepping en evolutie gaat immers ook (misschien wel vooral) over de belangrijke vragen rond het gezag van de Bijbel en over de (spannende) relatie tussen geloof en wetenschap.

Die verhouding raakt overigens niet alleen de vragen rond de eerste hoofdstukken van de Bijbel maar stelt ook de vraag hoe je in allerlei wetenschappelijke discussies het gezag van de Bijbel laat prevaleren. Dit boek wil daarbij helpen.

De drie auteurs behandelen vanuit verschillende invalshoeken (wetenschapfilosofie en theologie) belangrijke vragen waar niet alleen studenten maar ook betrokken gemeenteleden mee te maken krijgen.

Woord en wetenschap Vries, P., M.J. en W. de
€ 15,95
voorraad onbekend