Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe uitgaven Jongbloed /Ark Media najaar 2019

68 artikelen
pagina 3 van 7
Het jaar van Matteüs
Het jaar van Matteüs Timmer, Wim; Timmermans, Erwin
€ 17,50
voorraad onbekend
Luisterend leven

Luisterend leven van Adam S. McHugh heeft als ondertitel aandacht in een wereld vol afleiding. Onze aandacht is veel waard voor de wereld. Onze aandacht voor God en elkaar is meer waard. Een intrigerend boek waardoor we weer aandacht krijgen voor wat waardevol is.

Onze westerse maatschappij is gevuld met lawaai en afleiding, waardoor het vaak moeilijk is om écht te luisteren. Mensen praten langs elkaar heen. Ze willen graag gehoord worden, maar zijn aan de andere kant vaak doof voor wat er wordt gezegd. In zijn boek Luisterend leven stelt McHugh dat luisteren noodzakelijk is voor gezonde relaties, zowel met God als met andere mensen. Maar meer nog is luisteren een manier van leven. McHugh plaatst luisteren in het hart van ons geloof, onze relaties en onze missie in deze wereld. God zelf is een God die hoort en ook wij kunnen leren om te horen wat God zegt door zijn schepping, door zijn Woord en door mensen.

Adam S. McHugh was een presbyteriaans predikant en is een schrijver en spreker. Hij was o.a. werkzaam als pastor bij Intervarsity Christian Fellowship. Zijn boek Luisterend leven won in 2017 de Christianity Today Book of the Year Award. Hij woont in Californië, Amerika. Hij zoekt op dit moment naar een nieuwe weg in zijn leven. Een hoofdthema is hoe je om gaat met een introvert karakter in een extraverte wereld.

Luisterend leven McHugh, Adam S.
€ 12,50
voorraad onbekend
Luister vandaag naar Mijn stem

Luister vandaag naar Mijn stem is een christelijk dagboek met elke dag overdenkingen door Jos Douma. Het primaire focus van dit boek is hoe Gods woord in jouw leven kan werken. Dit bibjels dagboek is mede bedoeld om vanuit de Lectio Divina Gods stem beter te verstaan.

LET OP: GEDURENDE DE MAAND FEBRUARI van € 21,99 voor € 16,99

De korte meditaties in dit dagboek zijn geschreven vanuit het perspectief van God die zelf aan het woord is. Deze bijbelse bemoedigingen heeft Jos Douma zo geschreven dat ze uitnodigen om in een sfeer van gebed gelezen te worden. De overdenkingen zijn steeds heel direct aan een bijbeltekst verbonden. Een aansprekend dagboek met een krachtige, persoonlijk boodschap!

J.R. (Jos) Douma (1968) is een Nederlands theoloog, auteur en predikant binnen de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Hij studeerde theologie aan de Theologische Universiteit Kampen. In 1998 werd hij predikant van de gereformeerd-vrijgemaakte kerken in Beverwijk en Krommenie. In 2000 promoveerde hij tot doctor aan de Theologische Universiteit Kampen op het proefschrift Veni Creator Spiritus. De meditatie en het preekproces. Van 2003 tot 2013 was hij predikant van de gereformeerd-vrijgemaakte Fonteinkerk in Haarlem en sinds 2013 van de gereformeerd-vrijgemaakte Plantagekerk in Zwolle.

Het CvdM heeft deze speciale actie goedgekeurd voor het boek: Luister vandaag naar Mijn stem van Jos Douma, voor de maand februari 2020

Luister vandaag naar Mijn stem Douma, Jos
€ 21,99
voorraad onbekend
De 21

De 21 is een internationale bestseller over een reis door het land van Koptische martelaren die stierven op een strand. Ze werden onthoofd door de IS en de schokkende filmpjes gingen de hele wereld over. Martin Mosebach maakt duidelijk in dit boek waarom dit enorme lijden niet zinloos of tevergeefs is geweest.

Wie waren de mannen in oranje? In een gruwelijke propagandavideo liet IS zien hoe 21 mannen, gekleed in oranje overalls, onthoofd werden op een strand in Libië. Met deze video wilde IS angst zaaien. Maar op de gezinnen van de vermoorde mannen (jonge Koptische migranten uit Egypte) had de video een heel ander effect. De schrijver Martin Mosebach reisde naar Egypte om de families van deze 21 mannen te ontmoeten en hun geloofsvertrouwen te leren begrijpen. Tijdens de gesprekken met de nabestaanden vormde hij zich een beeld van hun - voor hem onbekende - leefwereld. Hij ontdekte dat de Koptische 'Kerk van de Martelaren' een traditie heeft die verrassend levend blijkt te zijn.

De 21 Mosebach, Martin
€ 20,-
voorraad onbekend
Op weg
Op weg Both, Pieter
€ 14,99
voorraad onbekend
In Hem geborgen
In Hem geborgen Riksten, Maria
€ 9,99
voorraad onbekend
Geleid door Zijn hand
Geleid door Zijn hand Deubel, Frits
€ 9,99
voorraad onbekend
Zeg het maar gewoon
Zeg het maar gewoon Schalk, Peter red. e.a.
€ 9,95
voorraad onbekend
Kort maar krachtig, 100 woorden

Kort maar krachtig, 100 woorden voor elke dag' door Lia van de Neut is een bemoedigend dagboek voor elke christen van ongeveer 15 jaar en ouder.

Dit dagboek voor honderd dagen werkt ook met een format van Bijbeltekst + Uitleg/Toepassing = 100 woorden. De bijbelgedeelten zijn geciteerd uit de Herziene Statenvertaling. Door de compacte vorm van de tekst, voldoet het heel goed aan het criterium dat het aan tafel ook kort en krachtig kan en mag zijn.

Het boekje kan aan tafel in het gezin worden gebruikt, maar ook als 'tussendoortje' tijdens de werkdag.

Kort maar krachtig, 100 woorden Neut, Lia van der
€ 16,50
voorraad onbekend
de tien plagen

Harm Jan Boiten schreef een bijbelstudie serie over de Tien Plagen, als een Godsgericht over de Egyptische goden.

Deze bijbelstudie tekent het fascinerende voorspel van de uittocht uit Egypte. Daarin zoekt Boiten naar antwoorden op de vele vragen die deze plagen oproepen:

* Waarom is de uittocht niet het gevolg van een slavenopstand?
* Hoe reageert God op zijn volk, dat verslingerd is geraakt aan de afgoden van Egypte?
* Waarom zijn de tien plagen meer dan alleen rampen?
* Wat doet het ertoe dat God in elke plaag de Egyptische goden van hun voetstuk stoot?
* Wat betekent het dat juist Mozes de plagen moet aankondigen?
* Hoe keren de plagen terug in de geschiedenis?
* Hoe licht hun actualiteit verrassend op, ook voor vandaag?

Verrassende en praktische bijbelstudie die deze geschiedenis vanuit een nieuw perspectief benaderd.

de tien plagen Boiten, Harm Jan
€ 19,95
voorraad onbekend