Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe uitgaven Kok boekencentrum najaar 2019

Dit najaar 2019 worden er weer veel nieuwe titels verwacht bij Uitgeverij KokBoekencentrum, de grootste uitgeverij van christelijke boeken in Nederland.

Onderstaand een overzicht van titels. De informatie wordt nog aangevuld, blijf deze pagina dus volgen.

70 artikelen
pagina 1 van 7
Niet zonder hoop

Tomas Halik schrijft met zijn nieuwste theologische boek: Niet zonder hoop, een nieuwe titel over geloven in een postoptimistische tijd. Hoop wordt juist in tijden van crisis ervaren, zowel in het persoonlijke leven als in een samenleving.

Hoop is dan een opening waardoor de toekomst een lichtstraal in het heden werpt. In dit boek gaat Tomas Halik op zoek naar hoop voor vandaag de dag. Hij beschrijft de verschillende vormen van menselijke hoop en laat zien wat zij kan bieden. Vragen en antwoorden wanneer we in het leven stuiten op existentiële vragen of ingrijpende ervaringen.

Tomas Halik (1948) is priester en hoogleraar filosofie en Sociologie te Praag. Hij was de vertrouweling en raadsman van president Havel, de Tsjechische aartsbisschop Tomasek en Paus Johannes Paulus II. Eerder verschenen van Tomas Halik:

* Geduld met God

* De nacht van de biechtvader

* Ik wil dat jij bent.

* Geloven op de tast

* Raak de wonden aan.

Niet zonder hoop Halik, Tomas
€ 19,99
voorraad onbekend
Brieven aan mijn peetzoon

Stanley Hauerwas schreef het boek "brieven aan mijn peetzoon", over karaktervorming voor grote en kleine christenen. Hij deed dit door zestien brieven te sturen naar Laurence Wells, de zoon van Samuel Wells. De eerste brief was bij diens doop en daarna volgde jaarlijks een nieuwe brief.

In elke brief bezint Hauerwas zich op een deugd en gaat hij na wat deze betekent voor jonge en oudere christenen. In zijn persoonlijke brieven over vriendelijkheid, moed, dienstbaarheid, vreugde en andere eigenschappen, verwerkt Hauerwas eeuwen aan religieus denken en veel zelfreflectie.

Bovendien reikt Hauerwasj op deze manier woorden aan voor ouders die ook over christen-zijn willen praten met hun (klein) kinderen.

Stanley Hauerwas (1940) is emeritus hoogleraar theologische ethiek aan Duke University in de VS. Hij is één van de meest gelezen theologen van dit moment en door het blad Time, uitgeroepen tot de beste theoloog van Amerika.

U kunt nu reeds Brieven aan mijn peetzoon reserveren bij Ichthusboekhandel.nl of in één van haar winkels.

Brieven aan mijn peetzoon Hauerwas, Stanley
€ 16,99
voorraad onbekend
Antoine Bodar, een portret

Nels Fahner schreef een boeiend portret over Antoine Bodar, de bekendste priester van Nederland. Geliefd en verguisd en altijd bereid om waar hij het nodig acht (desnoods) een impopulair standpunt in te nemen en de dialoog aan te gaan met iedereen.

In dit boek blikt hij voor het eerst terug op belangrijke episodes in zijn leven. Wat dreef hem om alles op te geven voor een leven als priester? Welk verlangen houdt hem op de been, ook als het tegenloopt. Hoe ziet zijn dagelijks leven er uit, bij wie voelt hij zich thuis. We waarom blijft hij de kerk trouw in een tijd van crisis en schandalen.

Antoine Bodar weet als geen ander de kritiek op de Kerk en meer specifiek de Rooms Katholieke Kerk in een grotere context te plaatsen, waardoor historische keuzes en hedendaagse standpunten een achtergrond krijgen. Los van de vraag of men het met hem eens is, zorgt dit er voor dat het gesprek wint aan diepgang en relevantie.

Antoine Bodar is priester, kunsthistoricus en schrijver. Hij woont het grootste deel van het jaar in Rome. Nels Fahner (Leiden) is redacteur en freelance journalist. Eerder verscheen van hem: Droef gemoed, in gesprek met Antoine Bodar over depressie. (2018)

Antoine Bodar, een portret Fahner, Nels
€ 17,99
voorraad onbekend
Na zo lang nog

Henrike Dankers schreef vanuit haar ervaring (en die van anderen) een boek over hoe het is om jong ouders te verliezen. Een pastoraal boek met ervaringen over wat dit betekent en hoe je daarna verder kunt komen.

Ruin 10Procent van de mensen in de leeftijdscategorie 20-70 jaar heeft voro hun twintigste één of beide ouders verloren door overlijden. Wat zijn daar de gevolgen van en wat kun je betekenen voor volwassenen met jong ouderverlies. Daarover schrijft Henrike Dankers in dit boek op pastorale wijze.

Ze sprak over deze vragen met volwassenen die als kind hun ouder(s) verloren. In dit boek komen hun verhalen terug, naar het persoonlijke verhaal van de auteur. De pastorale adviezen maken het boek bijzonder waardevol

Na zo lang nog Dankers, Henrike
€ 12,99
voorraad onbekend
Het onverwoestbare meisje

Chrystal Evans Hurst schreef: Het onverwoestbare meisje. Een boek wat je terug brengt bij je zelf. Een gids voor het herontdekken van je onbevangenheid, zegt Mirjam van der Vegt daarover.

Stel je voor: je kijk in de spiegel en herkent de vrouw die je daar ziet niet. Je dromen zijn vervlogen, je verwachtingen zijn verdampt en het leven dat je nu leeft is niet hoe je het wilde. Die ervaring had Chrystal Evans Hurst. In het onverwoestbare meisje vertelt zij over hoe ze uiteindelijk toch de vrouw werd die ze als jong meisje al wilde worden en zijn in Gods licht. Ze benadrukt het belang van persoonlijke groei en vertelt hoe hobbelig die groei kanv erlopen. Haar liefdevolle sturing en bemoediging klinken door op elke pagina van dit impactrijke boek.

Chrystal Evans Hurst is een bekende spreekster op grote conferenties via Proverbs 31 Ministries. Daarnaast ontvangt ze in haar thuiskerk vrouwen die ze verder op weg helpt. Ze heeft vijf kinderen aan wie ze thuisonderwijs geeft.

Het onverwoestbare meisje Hurst, Chrystal Evans
€ 22,99
voorraad onbekend
De taal van tranen

In het pastoraal theologische boek "De taal van tranen" legt David Runcorn uit hoe tranen een natuurlijke en belangrijke manier zijn voor het verwerken van verdriet, onzekerheid en angst. Maar ook hoe tranen een diepere betekenis hebben en van belang zijn bij gebed en spiritualiteit.

In de vroege eeuwen van de kerk werden tranen gezien als een geschenk van de heilige Geest. Ze werden rechtstreeks verbonden aan gebed en waren een belangrijk onderdeel van het leven. Ze worden niet voor niets vergoten. Op basis van inzichten uit de theologie, psychologie en biologie biedt Runcorn zowel theoretische verdieping als praktische inzichten.

De taal van tranen Runcorn, David
€ 15,99
voorraad onbekend
Hoe overleef ik moeilijke collegas

In het handige en praktische boekje Hoe overleef ik moeilijke collega's? introduceert psychotherapeut Jörg Berger beproefde strategieën voor de omgang met moeilijke mensen binnen de werksituatie.

Grensoverschrijders, praatjesmakers, dominante mensen, negatievelingen, wraakzuchtigen, vermijders en energieverslinders: ze bedoelen het niet slecht. Toch kunnen ze ons het werken zuur maken, energie uit ons zuigen en het uiterste van ons vergen. Hoe kunnen we ons daar effectief tegen beschermen? En, als het even kan, zonder zelf een moeilijke mens te worden?

Door de achtergrondinformatie over concrete persoonlijkheidstypen, de tips en trucs en de voorbeelden uit de praktijk, is dit boek bijzonder leerzaam en waardevol voor omgang met mensen in ons dagelijks werk.

Hoe overleef ik moeilijke collegas Berger, Jorge
€ 17,99
voorraad onbekend
Midden in het leven

In het boek Midden in het leven verkennen Kees en Margreet van der Kooi de christelijke toekomstverwachting. Vragen zoals: Is met de dood alles uit? Kunnen we over de grens heen iets zeggen, of weten we niets en is het beter te zwijgen?

Als God het geheim van de wereld is, dan biedt zijn trouw een perspectief van hoop. Dat zet de levens van mensen in al hun glorie en misère in het licht van Christus, en zet de geschiedenis van onze kosmos in al zijn radicale eindigheid in het licht van een even radicale nieuwheid vanuit de herschepping.

Midden in het leven is een boek voor gelovigen en ongelovigen, zoekers en twijfelaars, binnen en buiten de kerk.

Margriet van der Kooi is zielzorger in het St. Antonius Ziekenhuis en het Daan Theeuwes Centrum in Woerden. Haar man, Kees van der Kooi is emeritus hoogleraar systematische theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en distinguished lecturer aan ESA-EURAC van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Midden in het leven Kooi, Kees van der; Kooi, Margriet van d
€ 14,99
voorraad onbekend
kort en krachtig over het gebed

Het handzame boekje Kort en krachtig door Ron van der Spoel is bedoeld voor mensen die geen dikke boeken willen lezen. Het bevat twaalf kernpunten over bidden die jou helpen om vaker en zinvoller te bidden.

Bidden heeft te maken met de intieme omgang met God en kan een mens blij maken. Tegelijkertijd voelen velen zich een beginneling als het om bidden gaat. Ze weten niet hoe moeten beginnen met gebed en hebben zo nog veel vragen.

Dit boek over het gebed, gaat over de belangrijkste aspecten van bidden, zoals het bidden en vertrouwen, bidden en verhoring, bidden en de Heilige Geest, luisterend bidden, etc. Hiermee beantwoord de auteur Ron van der Spoel vele vragen en maakte een mooi boek als geschenk.

Ds. Ron van der Spoel is predikant in Zuid-Limburg en werkt daar namens de IZB als gebedspionier. Daarnaast is hij verbonden aan Open Doors en leert veel over bidden door zijn ontmoetingen met de Vervolgde kerk.

kort en krachtig over het gebed Spoel, Ron van der
€ 9,99
voorraad onbekend
Bijna elke dagboek voor zorgverleners
Bijna elke dagboek voor zorgverleners Robbe, Rolf (red)
€ 14,99
voorraad onbekend