Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe uitgaven Royal Jongbloed en Arkmedia Voorjaar 2019

57 artikelen
pagina 2 van 6
Christelijke zorg
Christelijke zorg Polinder, Simon; Cusveller, Bart
€ 14,95
voorraad onbekend
Goed en zinvol leven

ds. J. Westland schreef met het boekje Goed en zinvol leven in de Artios reeks over de betekenis van ons leven. Het is bedoeld voor persoonlijk gebruik en kan ook benut worden voro gespreksgroepen.

Wat is wijsheid, wat is het goede leven en wat brengt geluk? Wie het weet, mag het zeggen. En er ís wat over gezegd, heel de mensengeschiedenis door. Vandaag voert de reclame hierover met veel lawaai de boventoon. We luisteren nauwelijks meer. Maar... het verlangen blijft. Verlangen om echt, om zinvol en goed te leven. Dat brengt immers pas werkelijk geluk. In Goed en zinvol leven luistert ds. J. Westland naar stemmen uit verleden en heden.

Goed en zinvol leven Westland, J.
€ 13,50
voorraad onbekend
En zij volgen het lichtend spoor
En zij volgen het lichtend spoor Kommers, J.
€ 13,50
voorraad onbekend
Goudaders
Goudaders Belt, H. van den
€ 9,95
voorraad onbekend
Drama, spanning en vernieuwing

Ds. J.W. Verboom , schreef met Drama, spanning en vernieuwing een aantal bijbelstudies over Nehemia als onderdeel van de Artios reeks. Praktische bijbelstudies voor huiskringen en persoonlijk gebruik.

Nehemia leeft net als ons tussen twee werelden: 'schijnwereld Susan' en 'ruïne Jeruzalem'. Gods verborgen hand leidt Nehemia de spanningen in van conflict, stalking en duivelse listen. Het werk van Gods Geest in Nehemia's biddende, bijbels-principiële, georganiseerde, gepassioneerde en besliste levensstijl is van grote betekenis voor ons.

De bijbelstudies zijn voorzien van gespreksvragen en liedsuggesties en daarmee goed bruikbaar voor kringen in de gemeente.

Drama, spanning en vernieuwing Verboom, J.W.
€ 9,95
voorraad onbekend
Samen luisteren in de stilte

Samen luisteren in de stilte is een boek van Jos Douma en Anselm Grun met anderen wat helpt bij bijbellezen in combinatie met stilte en christelijke meditatie.

Lectio divina is een manier van bijbellezen die al sinds de vroegste monniken wordt beoefend en die gepaard gaat met stilte en meditatie. Het doel is om dichter bij het hart van God in zijn Woord te komen. Lectio divina kent vier stappen: lectio (lezen), meditatio (mediteren), oratio (bidden), en contemplatio (stilte).

In dit boek wordt lectio divina eenvoudig uitgelegd en krijg je als lezer veel voorbeelden die kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Diverse auteurs dragen aan dit boek bij, onder wie de bekende predikant Jos Douma die al jaren bezig is om lectio divina in Nederland op de kaart te zetten, maar ook de veel gelezen monnik Anselm Grün, die schrijft welke plek dit bijbellezen in het klooster inneemt. Daarnaast zijn er bijdragen van auteur John Lapré, de Zweedse theoloog Peter Halldorf, monnik Thomas Quartier en radiopresentator en dominee Elsbeth Gruteke.

Het boek kan in de veertigdagentijd helpen om met lectio divina en de bijbel op weg te gaan naar Pasen. Bij het boek wordt een digitale kaart beschikbaar gemaakt, waarop alle plaatsen van lectio divina in Nederland in beeld worden gebracht.

Samen luisteren in de stilte Douma, Jos; Grün, Anselm; Lapré, John; H
€ 17,99
voorraad onbekend
Van stress naar stilte

Lianne Post geeft in 10 bijbelstudies met gespreksvragen bijbels inzicht over het omgaan met stress en het vinden van rust voor Gods aangezicht.

We rennen vaak van afspraak naar afspraak en proberen zoveel mogelijk te doen in zo min mogelijk tijd. Tegelijk kent elk van ons een verlangen naar innerlijke rust. Deze bijbelstudies helpen je om te begrijpen wat stilte nu werkelijk is. Aan de hand van praktische en creatieve opdrachten ontdek je hoe je, ook in het drukke dagelijkse leven, Gods weldadige rust kunt ervaren.

Van stress naar stilte Post, Lianne
€ 10,99
voorraad onbekend
God geeft meer dan genoeg

Eline Lindeboom geeft in 10 bijbelstudies inzicht over hoe wij kunnen omgaan met ontvangen en delen.

Ons leven is vaak vol, waardoor we onze aandacht over veel zaken moeten verdelen. Daarbij voelen we ons soms behoorlijk tekortschieten. Eline Lindeboom schreef tien bijbelstudies over de weg van ons tekort naar zijn genoeg. Ontdek Gods geschenk van liefde en genade: Hij geeft meer dan genoeg voor elke dag. En waar genoeg van Hem is, is ook genoeg om door te geven aan anderen.

Eline Lindeboom is getrouwd en moeder van drie kinderen. Na jaren te hebben gewerkt als basisschoolleerkracht is zij nu docent pastoraat en bijbels onderwijs, onder andere op het Evangelische College.

God geeft meer dan genoeg Lindeboom, Eline
€ 10,99
voorraad onbekend
Leven met een doel

Leven met een doel van Ds. Pieter Both bevat 10 bijbelstudies met vragen over het vinden van een persoonlijk doel in je leven.

Sta je weleens stil bij de zin van je leven? En welke rol speelt geloven daarbij? Het is mooi om te zien hoe de Bijbel ruimte geeft aan alledaagse zinervaringen, zoals vriendschap, natuur, liefde of werk. Maar ook laat de Bijbel zien hoe ervaringen van pijn en verdriet onze zingeving belagen.

Ontdek in deze tien bijbelstudies hoe al deze ervaringen kunnen bijdragen aan het vinden van het doel van je leven.

Leven met een doel Both, Pieter
€ 10,99
voorraad onbekend
Kiezen voor het beste

Janneke Nijboer helpt in 10 praktische bijbelstudies ons op weg rond keuzestress en het maken van keuzes.

Heb jij ook weleens last van keuzestress? Alles is mogelijk, wordt mensen voorgehouden, maar wat is voor jou persoonlijk nu een goede keus? De bijbelstudies helpen je inzicht te krijgen in de dilemma's bij het maken van een keus. In de dagelijkse hectiek word je even stilgezet om af te stemmen op wat er in jou leeft en op wat God je te zeggen heeft.

Janneke Nijboer is predikant-pionier in de Protestantse kerk in Nederland. Aan de rand van de kerk probeert ze de bijbel open te breken voor mensen die neit vertrouwd zijn met de verhalen die daar in staan en wat die voor nu kunnen betekenen.

Kiezen voor het beste Nijboer, Janneke
€ 10,99
voorraad onbekend