Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe Uitgaven Royal Jongbloed en ArkMedia zomer 2019

83 artikelen
pagina 3 van 9
De kunst van het leven

De kunst van het leven zijn bijbelstudies met gespreksvragen door Evert Schimmel en gaan over schoonheid in ons leven.

Negen bijbelstudies over schoonheid in ons leven, met onderwerpen als schoonheid in de schepping, in de bijbelse taal, in muziek en bouwkunst en in de manier waarop we God mogen dienen. De bijbelstudies sporen ons aan om elke dag schoonheid te zoeken en schoonheid te scheppen in onze dienst aan God en aan elkaar.

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Evert Schimmel is gepensioneerd leraar en beelden kunstenaar. Ook was hij vele jaren ouderling hervormde gemeentes en later de PKN>

De kunst van het leven Schimmel, Evert
€ 7,99
voorraad onbekend
God is groter dan je denkt (Elisa)

Ds. Rene van Loon in de Kringserie met bijbelstudies over Elisa en groei in geloof. Bevat ook gespreksvragen.

Negen bijbelstudies over de profeet Elisa. Zijn bediening is vol zegeningen voor zijn omgeving en laat daarmee al iets zien van wie de Messias zal zijn. De boodschap die als een rode draad door het optreden van Elisa loopt, luidt: denk nooit te klein van God! Als je leeft in afhankelijkheid van God, word je steeds weer verrast door zijn grootheid.

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Ds. Rene van Loon is predikant in Rotterdam voor de PKN, verbonden aan de wijkgemeente de Samaritaan.

God is groter dan je denkt (Elisa) Loon, Ds. Rene van
€ 7,99
voorraad onbekend
Bijbelverklaring Thomas Scott

De Bijbelverklaring van Thomas Scott is een tweedelige studiebijbel vanuit de volledige tekst van de Statenvertaling met inleidingen, dwarsverwijzingen, commentaar en praktische aanwijzingen.

Thomas Scott leefde van 1747 tot 1821 in het oosten van Engeland. Hij was priester in de Anglicaanse kerk en grondlegger van de evangelische zendingsorganisatie Church Mission Society. In de jaren '80 van de 18e eeuw begon hij met het schrijven van zijn 'Commentaar op de hele Bijbel'. Eerst in 174 wekelijkse edities, die later werden samengevoegd in een vijf- of zesdelige serie, die goed werd ontvangen. In de Bijbelverklaring staat de complete tekst van de Statenvertaling, aangevuld met een inleiding per bijbelboek, dwarsverwijzingen naar andere bijbelteksten, commentaar op de bijbeltekst en praktische opmerkingen.

Cor van der Meiden, gepensioneerd huisarts, heeft in tien jaar tijd de Bijbelverklaring van Thomas Scott in het Nederlands vertaald.

Intekenprijs tot verschijnen € 249,00, daarna € 275,00. Reserveren kan nu reeds bij
Ichthusboekhandel.

Inkijk exemplaar Bijbelverklaring van Tohams Scott (statenvertaling)

Bijbelverklaring Thomas Scott Scott, Thomas
€ 249,-
voorraad onbekend
Bijbel hardcover  - 12x18 cm herziene St

De Herziene Statenvertaling in de basiseditie heeft een nieuw jasje gekregen. Dit is de hardcover uitvoering, bedoeld voor persoonlijk gebruik en studie.

Het binnenwerk is voortaan in twee kleuren en ook de omslagen hebben een metamorfose ondergaan.

INKIJKEXEMPLAAR TEKSTEDITIE HSV

Deze editie heeft een hardcover en het basisformaat 12 x 18 cm.

De herziene statenvertaling als teksteditie is prima bruikbaar voor persoonlijk gebruik en is in steeds meer evangelische gemeenten de standaardbijbel geworden.

Bijbel hardcover - 12x18 cm herziene St HSV
€ 35,-
voorraad onbekend
Vol van de Geest

Inspirerend boek over de persoon en het werk van de Heilige Geest door Peter Halldorf. Deze zweedse auteur kreeg bekendheid door zijn optreden bij de conferentie van Opwekking in 2019.

Het boek geeft op een toegankelijke manier veel kennis en inzicht over het werk en de persoon van de Heilige Geest. Halldorf vindt de juiste balans tussen zijn grote liefde voor het Woord en zijn kennis van de kerkgeschiedenis, van waaruit hij stilstaat bij de christelijke tradities die zich in de loop der tijd hebben gevormd.

De Zweedse geestelijke en auteur Peter Halldorf is derde generatie 'pinkstervriend', zoals dit in het Zweeds wordt aangeduid. Zijn invloed strekt zich uit naar de volle breedte van de kerk. Halldorf wordt zeer gewaardeerd binnen zijn eigen taalgebied.

Uniek is dat dit boek uitgegeven is in samenwerking met uitgeverij Carmelitana, België.

Vol van de Geest Halldorf, Peter
€ 17,50
voorraad onbekend
Leven vanuit rust

Leven vanuit rust door Tomas Sjödin zoekt een positieve insteek over de christelijke rustdag en hoe daar invulling aan gegeven kan worden, in het boek: Leven vanuit de rust.

Sommigen dromen dat er ooit meer uren in een etmaal zullen passen of hopen op onverwachte meevallers in hun agenda. Weer anderen worstelen met een overvol leven en het gevoel dat ze nooit kunnen ontspannen. Velen verlangen naar rust! Maar wat is rust? Is dat niet werken of is rust meer dan dat? Hoe combineren we onze behoefte aan rust en alle verantwoordelijkheden zonder het gevoel dat we voortdurend tekort schieten?

Leven vanuit rust is een 'eerbetoon aan de sofa', aan de tempowisselingen van het leven en aan de rust die met vrienden, maaltijden en feest gevuld kan worden. Sjödin vindt dat het tijd wordt om ons oudste en meest beproefde weekritme af te stoffen zodat we de rustdag herontdekken: 'Rust komt niet achteraan, als we uitgeput en tot niets meer in staat zijn. Ze is het begin van alles!'

Leven vanuit rust Sjödin, Tomas
€ 17,99
voorraad onbekend
Van hart tot hart

Het boek Van hart tot hart bevat een gedachtewisseling in briefvorm. John Lapré, inmiddels landelijk bekend door zijn boek De veilige kerk en door spreekbeurten en interviews over hoe gelovigen met seksuele diversiteit om (kunnen) gaan, beantwoordde een brief van evangelisch voorganger Wieger Sikkema en van het een kwam het ander.

De vraag 'of er in de briefwisseling een boek zou zitten' werd niet direct gesteld, maar de commotie rond de Nashvilleverklaring zorgde voor een momentum. Dit boek moest er komen. En er zou ook voldoende ruimte moeten zijn voor lezers om (samen) te reflecteren op wat er door deze mannen wordt geschreven.

Het is een feit dat er door christenen heel verschillend wordt gedacht over geloof, homoseksualiteit en genderissues. Het gesprek moet in elk geval gevoerd worden. De vraag is wel: op welke toon en met welk doel? Willen we de rijen sluiten en elkaar vanuit loopgraven genadeloos onder vuur nemen? Of kruipen we uit onze schuttersputjes om elkaar te ontmoeten en van hart tot hart een eerlijk gesprek te voeren?

Van hart tot hart Lapré, John; Sikkema, Wieger
€ 12,99
voorraad onbekend
Liefde werd mijn wapen

Liefde werd mijn wapen is het boek van Sheila Fors over haar levensverhaal in Iran en later Zweden als ze gevlucht is.

Soheila Fors werd geboren in Iran tijdens het sjah-tijdperk. Haar leven is een vertelling van een ongewone vader, van mishandeling en vreemdelingschap, van groepscultuur zowel in goede als in slechte zin en van een langdurig verlangen om God te leren kennen.

Via Turkijke vlucht Soheila naar Zweden. Op een dieptepunt in haar leven verschijnt Jezus aan haar in een droom, dat verandert haar manier van denken en leven totaal.

Tegenwoordig helpt Soheila andere vrouwen die slachtoffer zijn geworden van bedreiging met eerwraak. Zij is de oprichtster van het beschermd wonen huis Sara's Huis en de unieke theehuizen voor vrouwen in Karlskoga en Karlstad.

Liefde werd mijn wapen Fors, Soheila; Bergensten, Ingalill
€ 15,99
voorraad onbekend
Geloof jij dan nog?

Hetty Lalleman gaat in het boek Geloof je dat nog? dieper in op de begrijpelijke vragen van deze tijd die aan gelovigen gesteld worden en geeft daar vanuit de praktijk en de bijbel toepasselijke antwoorden voor.

Geloven is in onze westerse wereld niet meer vanzelfsprekend. Steeds meer mensen noemen zich niet-religieus of atheïst. Wat zeg je als mensen allerlei argumenten hebben tegen het christelijk geloof? Hoe leg je uit wat het christelijk geloof voor je betekent?

Dit boek geeft christenen aanknopingspunten om met niet-gelovige vrienden, collega's en familie te praten over het belang van het geloof in God. Ook geschikt voor groepsgesprekken.

Geloof jij dan nog? Lalleman, Hetty
€ 11,99
voorraad onbekend
Stille tijd voor stellen

Stille tijd voor stellen is een bijbels dagboek voor (jonge) echtparen wat hen helpt om persoonlijk en samen tijd te hebben met God en hun relatie met God en elkaar te verdiepen.

Tijd nemen voor elkaar kan moeilijk zijn, maar het is ongelofelijk belangrijk voor het opbouwen van een gezonde relatie. Dit 365-dagen-dagboek Stille tijd voor stellen geeft frisse inzichten, bemoedigende bijbelgedeeltes, boeiende vragen om over na te denken en inspirerende gebeden.

Of mensen nu nog maar pasgetrouwd zijn, of hun hele leven lang al bij elkaar zijn, samen tijd voor God maken is de beste manier voor stellen om de dag te beginnen of te eindigen.

Uit de serie A little God time - diverse auteurs.

Stille tijd voor stellen
€ 22,50
voorraad onbekend