Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe Uitgaven Royal Jongbloed Zomer 2020

Gedurende de zomer van 2020 worden van uitgeverij Royal Jongbloed, waaronder Arkmedia, Kinderboekenuitgeverij Columbus, Uitgeverij Groen, Sestra en Willibrord vallen, weer veel nieuwe titels verwacht.

U kunt deze nu reeds reserveren bij Ichthusboekhandel. Ze worden uitgeleverd direct na verschijnen.

Liefdevol gemeente blijven

Bijbelstudies over liefdevol gemeente blijven Pieter Lalleman, nu in de Kringserie van uit de drie brieven van Johannes.

Pieter J. Lalleman schreef tien bijbelstudies over de drie Johannesbrieven en de Judasbrief. Deze brieven laten zien hoe je in een gemeente ondanks de verschillende achtergronden en visies van de leden, liefdevol met elkaar kunt omgaan.

Daarbij komen aspecten aan de orde als: is Gods liefde in de gemeente te zien? Volg je God met zuivere motieven? Hoe ga je om met mensen die onrust of spanning in de gemeente brengen? Hoe zorg je ervoor dat je bij meningsverschillen de christelijke waarden en God onderwijs voor ogen blijft houden?

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Pieter J. Lalleman is baptistenpredikant en docent bijbelse vakken aan Spurgeon's College in Londen

Liefdevol gemeente blijven Lalleman, Pieter
€ 10,99
voorraad onbekend
Jezus beter leren kennen

Bijbelstudies bij het Johannesevangelie door ds. Martin van Veelen in de Kringserie waarin centraal staat hoe wij Jezus beter kunnen leren kennen.

Jezus heeft veel wonderen gedaan toen Hij op aarde was. Van al die wonderen heeft de evangelist Johannes er zeven uitgekozen. De zeven tekenen waarover Johannes vertelt, laten heel duidelijk zien wie Jezus is. Elk teken wijst naar Hemzelf. Hij is het Woord dat mens geworden
is. Hij is de eniggeboren Zoon van God. Hij is het Paaslam geworden om de schuld van
Gods volk te verzoenen.

Een teken wijst ook vooruit, er komt nog meer: de opstanding van Jezus, de opstanding van de zijnen en het eeuwige leven tot Gods lof.

Acht bijbelstudies om Jezus beter te leren kennen.

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Ds. Martin van Veelen studeerde theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen. Eerst werkte hij als docent, daarna werd hij gemeentepredikant in achtereenvolgens Dokkum, Delft en Duiven/Velp.

Jezus beter leren kennen Veelen, Ds. Martin van
€ 10,99
voorraad onbekend
Wie ben ik in Christus

In de kringserie nu een deel over: Wie ben ik in Christus,, Bijbelstudies over onze identiteit als christen geschreven door Gert Mink.

We noemen onszelf christen, maar wat is een christen eigenlijk? Wie zijn wij in Christus? Gert Mink schreef negen bijbelstudies waarin de volgende aspecten van onze christelijke identiteit aan
bod komen: discipel, kind van God, nieuwe schepping, schaap, medeburger van de heiligen, priester, vreemdeling, tempel van de Geest en vijand van de duivel.

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Ds. Gert Mink is predikant in de Protestantse Kerk in Nederland. Sinds 2017 is hij verbonden aan de Hervormde Gemeente van Sliedrecht.

Wie ben ik in Christus Mink, ds. Gert
€ 10,99
voorraad onbekend
2 Timotheus, werkboek

Beth Moore nu met een nieuw werkboek voor Bijbelstudie over het Bijbelboek 2 Timotheus met als thema: schatten aan ons toevertrouwd. Een studie die diepgaand het Bijbelboek 2 Timotheus behandeld en uitstekend geschikt is voor vrouwengroepen.

De bijbelstudies van Beth Moore zijn een prachtige combinatie van zelf thuis de Bijbel bestuderen en daarnaast met je groep onderwijs van Beth Moore volgen via video's. Deze studie behandelt 2 Timoteüs. Beth Moore moedigt je aan om, net als Timoteüs, je geloof uit te dragen. God heeft ons het Evangelie toevertrouwd, en nu mogen wij die waardevolle schat met de wereld delen.
Het werkboek 2 Timoteüs biedt een studie voor 6 aan één gesloten weken.

De handleiding helpt de leider van de groep om het gesprek te leiden en om de studies te organiseren. Ook bevat deze de toegangscode tot de online bijbelstudies.

2 Timotheus, werkboek Moore, Beth
€ 29,99
voorraad onbekend
Jan van den Bosch, Globetrotter

Het boek Jan, Globetrotter met een missie verschijnt omdat televisiepresentator Jan van den Bosch 70 jaar is geworden. Het is een boek boordevol verhalen, herinneringen, dankbaarheid en verwondering. Het vertelt het verhaal van een gereformeerde jongen die zich ontwikkelde tot een christelijk ondernemer met een wereldwijd netwerk.

In dit boek vindt u een persoonlijk en biografisch portret over de televisieman, ondernemer en missionair / visionair Jan van den Bosch en krijgen we een inkijk in zijn bewogen leven. Vaak wordt het beeld van Jan gekleurd door zijn succesvol ondernemerschap en zien we alleen de buitenkant van deze gastvrije netwerker en enthousiaste televisiepersoonlijkheid.

Dit boek gaat dieper en vertelt het verhaal van een kwetsbare man die wordt gedreven door een dieper verlangen, dat teruggaat op een leven in een gereformeerd gezin. Als geen ander weet interviewer Jeannette Coppoolse de ziel te raken. Naast het biografische verhaal bevat het boek talrijke foto's uit het leven van Jan van den Bosch en delen ca. 40 vrienden en/of bekenden van Jan uit binnen- en buitenland een persoonlijke herinnering, zoals:

* Jan-Peter Balkenende,
* Henk Binnendijk,
* Nick Vujicic,
* Carola Schouten,
* Willibrord Frequin,
* FrancaTreur,
* Dwight Dissels,
* Elly & Rikkert Zuiderveld,
* Elbert Smelt,
* Kees van der Staaij en
* vele anderen.

Jan van den Bosch is bekend als presentator van Hour of Power, eerder van zijn rol bij de Evangelische Omroep en daarnaast zijn activiteiten als ondernemer in de vrijetijdssector en veel daar om heen.

Jan van den Bosch, Globetrotter Coppoolse, Jeannette (red.)
€ 26,99
voorraad onbekend
Bijbel schoolbijbel + psalmen en 12 geza

Een schoolbijbel in de Statenvertaling met de bekende Psalmen van 1773 nu in een fraaie vormgeving en bedoeld voor een lange levensduur.

'Deze schoolbijbel heeft een mooie stevige, slijtvaste, diepblauwe omslag voor veelvuldig gebruik op school en een goed leesbare bijbeltekst. Op deze manier blijft de Statenvertaling ook voor een nieuwe generatie zijn waarde en betekenis houden.'

Kenmerken:
* Statenvertaling
* Psalmen + 12 Gezangen
* Goede leesbaarheid door loodzetsel
- Ritmische zetting
- Blauw
- Kleursnee
- Schoolbijbel editie

Ichthusboekhandel is de schoolbijbel leverancier in de regio.

Bijbel schoolbijbel + psalmen en 12 geza
€ 21,-
voorraad onbekend
HSV Bijbel verwijsteksten uitgeschreven

De Bijbel in de Herziene Statenvertaling is er nu ook met uitgeschreven verwijsteksten. Deze Bijbel bevat honderden verwijzingen. In het Oude Testament worden teksten uit het Nieuwe Testament aangehaald om de impact te laten zien van de vervulling van deze oudtestamentische teksten. En in het Nieuwe Testament worden teksten uit het Oude Testament geciteerd, zodat de lezer bij de beschreven gebeurtenissen de achtergrond ervan ontdekt in oudtestamentische beloften en profetieën.

Deze Bijbel helpt de bijbellezer om op een eenvoudige manier meer zicht te krijgen op de samenhang van de Bijbel. In de Bijbel met verwijsteksten worden een heel aantal van deze tekstplaatsen concreet uitgeschreven bij het betreffende vers.

INKIJKEXEMPLAAR VERWIJSBIJBEL HSV

In totaal bevat deze Bijbel zo'n 1800 verwijsteksten tussen beide testamenten en de verschillende Bijbelboeken. Op deze manier wordt de eenheid en samenhang tussen het Oude en Nieuwe Testament en die van de verschillende Bijbelboeken versterkt.

De Bijbel met verwijsteksten is uitgevoerd in een stoffen omslag.

In deze bijbel is ook ruimte voor het maken van aantekeningen.

Formaat 15,5 x 23.0 cm en bevat ca 1.800 pagina.

HSV Bijbel verwijsteksten uitgeschreven Herziene Statenvertaling
€ 49,-
voorraad onbekend
Zorg voor de aarde

Zorg voor de aarde is een opmerkelijk boek door pinkstervoorganger Peter Halldorf uit Zweden waarin hij onderzoek doet naar de ecologische uitdagingen waar wij voor staan en wat de Bijbel daar over zegt. Peter Halldorf sprak in Nederland op de Pinksterconferentie van Opwekking.

Klimaatonderzoekers zijn profeten die vanuit hun eigen expertise spreken. Welke conclusies trekken christenen in een uiterst urgente situatie zoals die nu dreigt? Dit boek gaat niet primair over de klimaatproblemen. Het helpt ons vooral aan een diepgaande visie op Gods bedoelingen met onze wereld. De grote christelijke traditie biedt hiervoor verrassend nieuwe bronnen.

Een rode draad door het boek is de spanning tussen de bijbelse uitspraken: 'hemel en aarde zullen vergaan' en 'we verwachten naar zijn belofte een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waar gerechtigheid woont'.

Halldorf zoekt antwoord op de vraag welke weerstand in de menselijke natuur ons tegenhoudt de aarde te beschermen. Met een goed gefundeerde ecologische en theologische visie wijst dit boek ons de weg naar een geestelijk kompas en naar weg van hoop.

De Zweedse geestelijke en auteur Peter Halldorf stamt uit een geslacht van Pinkstervoorgangers, maar zijn invloed strekt zich uit naar de volle breedte van de kerk. Hij heeft een grote belangstelling voor de vroege kerk en de spiritualiteit van de woestijnvaders. Hij is koninklijk onderscheiden voor zijn werk voor de oecumene

Zorg voor de aarde Halldorf, Peter
€ 10,-
voorraad onbekend
Jezus, Hij die jou kent

Jezus echt leren kennen van Max Lucado is een bijzondere kennismaking met de mens Jezus Christus, de zoon van God, die onze geschiedenis veranderde. Dat deed Hij door bij ons te komen te wonen en herstel met de Vader te bewerkstelligen.

Max Lucado brengt met sprekende, alledaagse verhalen het leven en de bijzondere eigenschappen van Jezus naar voren: Jezus als Immanuel, Vriend, Leraar, Wonderdoener, Lam van God en Koning die komt.

Hier door leer je de persoon waar het christelijk geloof om draait, beter kennen en word je uitgenodigd om je persoonlijke relatie met Hem te verdiepen. Dit boek bevat de kern van wat Lucado door de tijd heen leerde over Jezus.

Achterin staan voor elk hoofdstuk enkele vragen waarover de lezer zelf of met anderen kan nadenken.

Max Lucado is voorganger van Oak Hills Church in Texas. Hij is internationaal bestsellerauteur. Van veel van zijn boeken zijn al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Actiecode: BYBYB001

Jezus, Hij die jou kent Lucado, Max
€ 21,99
voorraad onbekend
Diamanten in het stof, dagteksten

Diamanten in het stof is een Bijbels dagboek van Joni Eareckson Tada, een vrouw die ondanks haar handicap al talloze mensen heeft weten te bemoedigen en op Christus gewezen.

Met meer dan 200.000 verkochte exemplaren is Diamonds in the Dust een favoriet onder de dagboeken geworden. Joni toont ons kostbare juwelen van Bijbelse waarheden die verspreid liggen op de stoffige weg van het leven.

Deze 366 meditaties werden geschreven vanuit het perspectief van een vrouw die het leven in een rolstoel leeft. Het gaat dan over het lijden en tegelijk de hoop, vol van de wijsheid vanuit de Bijbel. Kijk naar je voeten, schrijft Joni. Het pad schittert. God heeft ook diamanten in het stof van jouw weg geplaatst!

Voor elke dag van het jaar is er een korte meditatie over een Bijbelvers, een gebed en een gedachte om bij stil te staan.

“Dwars door haar pijn en lijden is Joni een wegwijzer naar wat komen gaat. Een tijd waarin verdriet en lijden niet meer zullen bestaan. Op een onnavolgbare manier weet Joni dat te verwoorden. Ik ben meer dan blij met de uitgave van dit boek. Dat het de lezer mag troosten en laten zien, in welke omstandigheid je ook bent: ik ben Gods geliefde kind. Een diamant… en niet verdwenen onder het stof.”
- Jan van den Bosch (TV presentator en bestuurslid Joni and Friends

Joni Eareckson Tada is auteur, spreekster en voorzitter van JAF Ministries, een christelijke non-profit organisatie die zich inzet voor hulp aan mensen met een handicap.

Diamanten in het stof, dagteksten Eareckson, Joni
€ 22,99
voorraad onbekend
Elke dag leven met de opstanding

Elke dag leven met de opstanding van Eugene Peterson helpt ons om de realiteit van de opstanding en de kracht daarvan in heel ons dagelijks leven vorm te geven en te ontdekken.

Werk. Eten. Vriendschap. Heeft Jezus' opstanding daar iets mee te maken? Eugene Peterson beantwoordt die vraag met een stellig JA. In dit boek diept Peterson de verhalen in de evangeliën over de opstanding uit.

Peterson wil de lezer het wonder door de ogen van bijbelse getuigen laten ervaren. De overdenkingen brengen ons van Paaszondag bij een leven vanuit de opstanding. Ontdek hoe de gebruiken en ervaringen van het leven vanuit de opstanding ons dagelijkse werk, de dagelijkse maaltijden en onze dagelijkse relaties veranderen.

Elke dag leven met de opstanding is uitermate geschikt om te lezen en bespreken met een groep.

Eugene Peterson was een geestelijk voorman die met maar weinig anderen te vergelijken is. Bekend door zijn diepgang en eenvoud, geliefd bij grote groep lezers. Als vertaler van The Message kreeg hij ook veel gezag in brede kring.

Elke dag leven met de opstanding Peterson, Eugene
€ 14,99
voorraad onbekend
Loskomen, uit de greep van narcisme

Het boek: Loskomen uit de greep van Narcisme is de nieuwste titel van Marion Lutke, over een thema, wat ons vaker raakt dan we denken. Want narcisten weten heel vaak zich te verbergen, maar ongemerkt hebben we er soms een hoop mee te stellen. Wat is narcisme precies en wat betekent het om vast te zitten in de greep van een narcist? Wat gebeurt er dan met je en welke gevolgen heeft dat voor je leven als je te maken krijgt met een narcistische persoonlijkheid? Hoewel het iedereen kan overkomen, hebben sommige mensen meer kans om in de ban van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis te komen dan anderen.

Loskomen, uit de greep van het narcisme is één van eerste christelijke boeken in Nederlands dat over dit thema geschreven is. Ook in dit pastorale boek vind je weer veel praktische vragen toegelicht, bemoedigingen en tips hoe je met narcisten om kan gaan en daarin beter weerbaar wordt. Je wordt geholpen met inzichten om patronen te herkennen bij die ander en jezelf. Maar ook onder ogen te zien hoe je los kan komen uit hun vaak manipulatief gedrag. Vervolgens worden er ook inzichten gedeeld hoe je kan voorkomen dat je in valkuilen stapt en toch weer onder invloed komt van iemand die jou gebruikt.

Wat helpt de kennis en kunde van Marion Lutke mij om elke keer weer op te staan en verder te gaan in het contact met mijn narcistische ex-partner en de vader van mijn kinderen. Bij Marion kan ik mijn verhaal kwijt en voel ik dat ze me begrijpt. Haar deskundigheid en ervaring op dit gebied helpen zo enorm. Ik heb uitgekeken naar dit boek met de informatie over narcisme, als naslagwerk, als steun in de rug, als erkenning. Dit gun ik iedereen die hiermee te maken heeft.
(Anoniem)

Marion Lutke is bekend als presentator van human interest programma's bij de Evangelische Omroep. Ook is ze al vele jaren coach, docent en trainer. Ze helpt mensen bij het vinden van richting in hun leven en bij het verwerken van trauma's. Ze schreef dit boek als praktisch hulpmiddel voor christenen die vast zijn komen te zitten of hebben gezeten in een relatie met iemand die narcisme heeft.

Loskomen, uit de greep van narcisme Lutke, Marion
€ 17,99
voorraad onbekend
Sestra Mama vallen en opstaan

Moeders hebben weinig tijd maar maken wel graag tijd voor Sestra mama tussendoor! De reacties op het eerste nummer waren behoorlijk enthousiast. 'Prachtig', 'ik pak het er elke keer weer bij', en 'fijn dat er ook aandacht voor moeders met pubers is'.

Het tweede nummer is qua look en feel kwalitatief opnieuw mooi en wil moeders aanmoedigen op hun manier mama te zijn: #zobenikmama Online is er inmiddels een levendige community ontstaan rondom deze hashtag. Het thema van dit nummer is rolmodellen. Wie is jouw voorbeeld en wat zegt de bijbel over voorbeelden. Met interviews, tips en veel verhalen voor en van gelovige moeders.

De pijlers / vragen van Sestra mama:

* Interviews met bekende of onbekende moeders
* Persoonlijke verhalen
* Relaties
* Werk
* Geloof
* het geheim van geloof doorgeven
* Welke invloed hebben influencers op tieners.

Sestra Mama vallen en opstaan Sestra
€ 4,99
voorraad onbekend
Bijbel (SV) met ps turquoois

Limited edition (kerk)bijbel in Statenvertaling met psalmen en 12 gezangen (ritmisch). De fraaie turquoise omslag maakt het tot een fraai cadeau.

Een ideaal cadeau bij het afscheid van de basisschool of zondagschool of als cadeau van ouders aan hun kinderen.

De Bijbel is 8x12 cm, heeft een kunstleren omslag en wordt geleverd in mooie koker. Ook beschikbaar in taupe uitvoering.

Bijbel (SV) met ps turquoois
€ 35,-
voorraad onbekend
De 5 talen van de liefde

Gary Chapman, schrijver van het boek: De 5 talen van de liefde, is een wereldwijd gewaardeerde auteur van boeken over relaties. Mensen geven op verschillende manieren uiting aan hun liefde. Volgens Gary Chapman zijn er 5 algemene talen van liefde. We kunnen onze liefde laten blijken door die vijf liefdestalen te herkennen en op een goede manier te gebruiken.

INKIJKEXEMPLAAR vijf talen van de liefde door Gary Chapman

Wat zijn volgens Gary Chapman de 5 talen van de liefde?

De 5 Talen van de Liefde zijn de volgende:

* Positieve en bevestigende woorden. Complimenten, waardering, aanmoediging. bevestiging, liefdevolle berichten. Je zegt bijvoorbeeld: “Wat ben je mooi vandaag. Ik weet dat jij dat kan. Ik ben trots op jou. Ik geloof in je. Jij bent belangrijk voor mij.”
* Samen zijn, nabijheid, d.w.z. quality time. Samen activiteiten ondernemen, samen praten, echt de tijd voor elkaar nemen. Echt aandacht schenken aan elkaar. Samen leuke dingen doen.
* Lichamelijk contact. Knuffelen, kussen, hand in hand lopen, een hug geven, vrijen. Fysiek ervaren dat iemand van je houdt.
* Cadeautjes / geschenken. Met zorg uitgezochte geschenken. Hierbij is aandacht belangrijker dan de prijs. Bloemen, een kaartje, een mooie schelp, een lief appje, een snoepje op je kussen, een verrassingsfeest.
* Hulpvaardigheid. Klusjes doen zoals stofzuigen, de was doen, het gras maaien. Lekker koken, het huis gezellig maken. Kortom, assisteren, bijspringen, iets overnemen.

Een man heeft bijvoorbeeld behoefte aan bemoediging, maar zijn vrouw meent dat een extra lekkere maaltijd hem wel goed zal doen. Een vrouw hunkert wellicht naar tijd die haar man voor haar neemt, maar hij denkt dat een bos bloemen haar zal doen opfleuren. Soms spreekt onze partner een taal die wij niet altijd goed begrijpen. Als de ene huwelijkspartner zich uitdrukt in een 'taal' die de ander niet voldoende verstaat, komt de liefde niet altijd goed over.

Elk mens heeft een eerste liefdestaal, een manier waarop hij of zij de liefde het best verstaat. Dit boek laat zien hoe je de eerste liefdestaal van jouw partner kunt herkennen en ontdekken. Breng de de principes uit het boek De vijf talen van de liefde in praktijk en je kunt er zeker van zijn dat je partner jouw liefde voelt!

De vijf talen van de liefde is een zeer leesbaar boek, waarin Gary Chapman de basisuitgangspunten van zijn onderwijs neerlegt over relaties. In andere boeken over de liefdestalen werkt hij dit uit voor o.a. kinderen, tieners, werk en hoe je bij ouderdom daar mee omgaat.

Gary Chapman (1938) is relatietherapeut met een internationale reputatie als schrijver van verschillende christelijke boeken over het huwelijk, opvoeding en relaties. Zijn centrale thema vormen de 5 liefdestalen.

(Dit boek is de herdruk van het oude ISBN: 9789063537265 )

De 5 talen van de liefde Chapman, Gary
€ 18,99
voorraad onbekend
De vijf talen van de liefde van kinderen

Gary Chapman en Ross Campbell bundelden hun ervaringen, inzichten en wijsheid in het boek De vijf talen van de liefde van kinderen. Hoe kunnen de algemene principes van De 5 talen van de liefde praktisch en concreet gemaakt worden in de opvoeding van kinderen en de communicatie met hen.

INKIJKEXEMPLAAR de vijf talen van de liefde van kinderen door Gary Chapman

Kinderen spreken een liefdestaal die we vaak niet goed verstaan. En omgekeerd begrijpen kinderen ons ook niet altijd zo goed. In 'De vijf talen van de liefde van kinderen' laten Gary Chapman en Ross Campbell zien hoe je de eerste liefdestaal van je kind kunt herkennen en toepassen. Door de juiste liefdestaal te spreken, namelijk de taal die jouw kind het beste verstaat, kun je je zoon of dochter helpen je liefde te ervaren. Een praktisch boek met veel suggesties voor de dagelijkse communicatie met je kind.

Gary Chapman, bestsellerauteur van de 5 talen van de liefde, heeft meer dan 40 jaar ervaring als huwelijkstherapeut. Hij schreef dit boek op basis van alle gesprekken die hij voerde met ouders in veel verschillende situaties..

De vijf talen van de liefde van kinderen Chapman, Gary; Campbell, Ross
€ 17,99
voorraad onbekend
12 dingen voor je gaat trouwen

Gary Chapman weet als geen ander dat wat hij schreef in het boek: 12 Dingen die je moet weten voor je gaat trouwen. Het is een belangrijk boek voor ieder aanstaand bruidspaar.

Als je bijna gaat trouwen, leef je toe naar je bruiloft en steek je veel tijd in het voorbereiden van die dag. Maar hoeveel tijd besteed je aan het voorbereiden van je leven als man en vrouw? Met dit boek leg je een stevig fundament onder je huwelijksleven. Gary Chapman bespreekt op realistische wijze 12 belangrijke onderwerpen die je in je huwelijk zeker tegen zult komen: van financien tot liefdestalen en van ruzies tot kerkgang.

Een onmisbaar boek voor iedereen die ook voorbereid wil zijn op het leven na de bruiloft! '12 dingen die je moet weten voor je gaat trouwen' is niet alleen een boek om door te lezen, maar ook om samen mee aan de slag te gaan. Doe je voordeel met de praktische tips en ideeen en gebruik de gespreksvragen als basis voor een open gesprek met elkaar.

Gary Chapman, bestsellerauteur van de vijf talen van de liefde, heeft meer dan 35 jaar ervaring als huwelijkstherapeut. Hij schreef dit boek op basis van alle gesprekken die hij voerde met getrouwde en ongetrouwde stellen.

12 dingen voor je gaat trouwen Chapman, Gary
€ 17,99
voorraad onbekend
Veel liefs

Veel liefs is een heel leuk cadeauboekje voor bij een huwelijk. Het geeft een aantal principes vanuit het grotere gehel van het thema: de vijf talen van de liefde. Een mooie starter bij een huwelijk wat zich kan verdiepen in één van de themaboeken die Gary Chapman hier over heeft geschreven.

Hij komt met bloemen thuis, maar wat jij echt zou willen is tijd voor elkaar...Zij geeft je een omhelzing, maar waar jij eigenlijk behoefte aan hebt, zijn haar bemoedigende woorden...

Het probleem is niet jullie liefde, maar jullie liefdestalen! Hoe houd je de liefde levend na de bruiloft?Het antwoord op deze vraag ligt volgens Gary Chapman in het geven van positieve woorden, tijd en aandacht, cadeaus, dienstbaarheid en lichamelijke aanraking. Ieder persoon heeft een verschillende liefdestaal.

Gary Chapman neemt je mee in de zoektocht naar de liefdestaal die bij jou en je partner past. Ontdek hét geheim dat je huwelijk levend houdt!

Veel liefs Chapman, Gary
€ 12,99
voorraad onbekend
Mediteren met de Bijbel

Marijke ten Cate neemt je in het werkboek: Mediteren op de Bijbel mee in bezinning en verwerking van lectio Divina waarbij ze laat zien hoe je praktisch meditatief kan Bijbellezen met pen en potlood.

De bekende illustratrice Marijke ten Cate ontdekte hoe een stille, meditatieve omgang met de Bijbel een verdieping kan geven aan het bijbellezen. In dit boek laat ze zien hoe zij zelf werd geïnspireerd en geeft ze praktische aanwijzingen om zelf met een bijbeltekst, pen/penseel en papier aan de slag te gaan. Het boek bevat naast 40 bijbelteksten 10 platen met vrij werk, gemaakt na het lezen van een bijbeltekst, met daarbij een inleiding in lectio divina en veel praktisch materiaal.

Marijke ten Cate laat hiermee zien dat deze creatieve manier van lectio divina iets is wat iedereen kan doen.

Marijke ten Cate studeerde aan de kusntacedemie en groeite uit tot illustrator van meer dan 100 prentenboeken. Haar naam werd verbonden aan de Prentenbijbel, de meest verkochte kinderbijbel van dit moment.

Mediteren met de Bijbel Cate, Marijke ten
€ 15,99
voorraad onbekend
Hope Rising 365

Meg Cannon en vriendinnen zorgen voor Inspiratie een heel jaar lang in Hope Rising 365. Een bijbels dagboek voor tienermeiden.

In een jaar kan er veel gebeuren. Je zult vast hoogtepunten beleven, maar waarschijnlijk ook dieptepunten. Of misschien gebeurt er wel iets wat je leven helemaal op de kop zet. Je maakt dingen mee die enorm opwindend zijn. Andere keren overkomt je juist iets wat je moeilijk of spannend vindt. 'Hope Rising 365' biedt voor elke dag van het jaar bemoediging en inspiratie.

Door middel van onder andere persoonlijke verhalen, bijbelteksten en quotes moedigen Meg Cannon en haar vriendinnen je aan om vol te houden en vooral: om te blijven hopen. Ontdek de ongelooflijke vreugde en hoop die in God te vinden is!

Hope Rising 365 Cannon, Meg
€ 15,-
voorraad onbekend
Je hoeft het niet alleen te doen

Angenita Wesselius schreef het boek: Je hoeft het niet alleen te doen, nadat ze op op 49-jarige leeftijd haar man aan de slopende spierziekte ALS verloor. Ze bleef achter met hun drie dochters. Worstelend met verlies en rouw ervoer ze de helpende hand van God.

Om anderen die deze weg ook moeten gaan te bemoedigen, beschreef ze in Je hoeft het niet alleen te doen haar rouwreis met God.

In 52 korte hoofdstukken deelt zij haar ervaringen en de bemoedigende lessen die God haar onderweg leerde. Elk hoofdstuk bevat naast een verhaal uit de praktijk een lied, een bijbeltekst en een gebed. Dit is een praktisch hulpboek voor mensen die het pad van verlies en rouw moeten bewandelen.

Het is bovendien een inspirerend boek voor mensen die God beter willen leren kennen. De verhalen laten zien hoe God wil spreken door woorden en beelden als je je leven in zijn hand durft te leggen en luistert naar zijn stem.

Angenita Wesselius-Hulscher organiseert workshops voor lotgenoten en loopt op hun pad van rouw als wandelcoach een stukje met hen op.

Verhalen over het missen van een geliefde kunnen niet vaak genoeg verteld worden, want door het verdriet heen proef je de oneindige liefde voor hen die niet meer bij ons zijn. In de verhalen zit herkenning en troost. Wetend dat rouwen voor iedereen verschillend is helpt het om te weten dat je niet alleen bent in het voelen van het gemis. Ook de verhalen uit het leven van Angenita laten zien dat er door alles heen Troost te vinden is.

- Arjan Lock, directeur EO

Ik kende Angenita's verhaal over hoe ze haar grote liefde André in liefde kon loslaten na een slopende ziekte vanuit mijn boek 'Troost als je iemand mist'. Nu heeft Angenita zelf haar rouwproces beschreven en hoe God er voor haar was toen ze Hem nodig had. Hiermee wil zij anderen bemoedigen.

- Hella van der Wijst, auteur van Troost als je iemand mist, presentator van theatervoorstelling Liefde & troost en voorheen van onder andere Ik mis je en De wandeling

Je hoeft het niet alleen te doen Wesselius-Hulscher, Angenita
€ 21,99
voorraad onbekend
Deur naar de vrijheid

Jana Kelly vertelt vanuit waargebeurde verhalen in het boek Deur naar vrijheid, over de vervolging van christenen in Soedan.

In het stoffige Soedan heeft Mia, die haar kinderen opvoedt in een islamitische omgeving, geleerd om haar christelijke geloof vrijmoedig te delen. Ondertussen probeert Rania, de dochter van een rijke Soedanese Arabier, de reden te achterhalen van de plotselinge verdwijning van haar zus. Heeft Mia misschien antwoorden?

Beide vrouwen ontdekken al snel dat ze door hun eigen deur naar vrijheid moeten wandelen - de vrijheid die alleen te vinden is in volkomen vertrouwen op Gods soevereiniteit, in plaats van menselijke zekerheid.

'Deur naar de vrijheid', het vervolg op 'Zij aan zij', opent de ogen van lezers voor hedendaagse vervolging en het leven van moslims in Soedan.

Jana Kelley is opgegroeid in Zuid-Oost Azië en ontwikkelde al op jonge leeftijd een liefde voor het leven in een cross culturele setting.

Jana Kelley confronteert ons op doordringende wijze met de belangrijkste vraag die ieder van ons moet beantwoorden: Ben ik bereid mijn eigen angst af te leggen en ware vrijheid te omarmen, zelfs als dat me alles kan kosten?
- Ruth Ripken en Dr. Nik Ripken, auteurs van The Insanity of God

Deur naar de vrijheid Kelley, Jana
€ 20,-
voorraad onbekend
Stralen voor je Schepper

Stralen voor je Schepper van Carianne Ros is een dagboek voor 52 weken bij haar boek Leef je roeping.

Verlang je naar een leven vanuit Gods rust en balans? Wil je graag je roeping leven, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Met dit boek ga je een jaar lang aan de slag: stapje voor stapje denk je na over verschillende onderwerpen die je dichter bij Gods Vaderhart brengen, dichter bij jezelf en bij Gods roeping voor jou. In 'Stralen voor je Schepper' geeft Carianne Ros inspiratie voor 52 weken, met bijbelteksten, korte overdenkingen en vragen om over na te denken. Luister al biddend naar wat God je te zeggen heeft en ga er ook daadwerkelijk mee aan de slag.

Carianne Ros is auteur, spreekster en coach. Samen met Nelleke de Wit richtte zij Powervrouwen op, waarin ze christelijke vrouwen inspireert tot het leven van hun roeping.

Powervrouwen heeft mijn leven zo op de kop gezet. Met mijn doel, passie en missie voor ogen leef ik mijn leven met God aan mijn zij, een veranderd leven! Ik wens iedereen dit toe – dat niet jij maar God de regie in handen heeft zodat jíj volledig kunt loslaten. Ik wens je toe dat je na de training terug kunt kijken op wat het je gebracht heeft. Misschien ook wel verborgen talenten...
- Renate, deelnemer Powervrouwen event

Stralen voor je Schepper Ros, Carianne
€ 17,99
voorraad onbekend
Zo zou het niet moeten zijn

Zo zou het niet moeten zijn is een eerlijk en kwetsbaar boek van Lysa Terkeurst. Het gaat over genade vinden als het leven je breekt en is bedoelt voor iedereen die worstelt met teleurstelling in het leven.

Lysa Terkeurst heeft ontdekt dat tegenslagen in ons leven soms juist de weg vrijmaken voor een bijzondere ontmoeting met God. Ze heeft een praktisch en makkelijk leesbaar boek geschreven in een periode dat ze zelf met een aantal heftige gebeurtenissen geconfronteerd werd, haar echtscheiding en een ernstige ziekte.

Dwars door alle teleurstellingen heen probeert ze vast te houden aan Gods waarheid. Ze stelt zich kwetsbaar op, maar toont ook lef en schrijft met een flinke dosis humor.

Dit mooi vormgegeven boek bevat 11 hoofdstukken, in elk hoofdstuk staan teksten om te onthouden, verwerkingsvragen en een gebed.

Lysa Terkeurst staat aan het hoofd van Proverbs 31 Ministries. Ze heeft ruim twintig boeken op haar naam staan, is moeder van vijf volwassen kinderen en woont in de VS.

Maar weinig mensen durven eerlijk en vriendelijk hun verhaal te delen. Lysa TerKeurst is één van hen. In dit boek geeft ze ons toestemming onze pijn en teleurstelling uit te spreken door dat heel moedig zelf ook te doen. Vervolgens wijst ze ons op de macht en trouw van God. Wat een krachtig boek en wat een bemoediging!'
- Priscilla Shirer

Zo zou het niet moeten zijn Terkeurst, Lysa
€ 15,-
voorraad onbekend
Gelukkig ben je

Gelukkig ben je, is een nieuw boek van de community Zussenliefde. Het is geschreven door Grace en geschikt als geschenkboek.

Wie wil er niet gelukkig zijn? Geluk is iets waar we ons leven lang op hopen en wat we op allerlei manieren proberen te bereiken. Maar zelfs als we gelukkig zijn, is er in ons hart altijd dat diepe verlangen naar een nog groter, rijker geluk. Naar harmonie, naar vrede en rust. Dit boek bevat dertig korte overdenkingen en quotes over woorden van Jezus die ons diepste verlangen aanspreken. Zijn woorden van genade uit de Bergrede en andere passages in de evangeliën wijzen ons de weg naar het echte geluk.

Reacties van lezeressen:

Ze weet keer op keer mijn hart te raken door haar liefdevolle manier van schrijven. Gods Vaderliefde schijnt door al haar zinnen regelrecht je hart in.
- Annemarie

Bemoedigend, begripvol en vertroostend. Warm aanbevolen voor iedere christenvrouw.
- Martha

Iedere dag krijg ik weer moed en kracht als ik de overdenkingen lees.
- Erna

Grace is het pseudoniem van Theuna-Hiske Veenstra. Sinds 2013 schrijft zij de dagelijkse overdenkingen voor zussenliefde. nl. Naast haar werk in het basisonderwijs richt zij zich op het publiceren van pastorale bemoedigingen voor christenvrouwen.

Gelukkig ben je Grace
€ 12,99
voorraad onbekend
Ruimte!

Courtney Ellis schrijf met het boek Ruimte, over hoe je in je huis, in je agenda en je ziel vrijheid en vrede kan ervaren.

Met humor en herkenbare, verhalen deelt Courtney Ellis haar reis van een leven vol spullen, stress en vermoeidheid naar een leven van ruimte, vrede en aandacht. Ze geeft praktische tips voor het opruimen van spullen en ruimte maken in je agenda. Ruimte! gaat echter niet alleen over nee zeggen, maar laat ook zien waar je juist ja tegen kunt zeggen.

Naast boeken en artikelen over opruimen en organiseren schrijft Courtney Ellis namelijk ook over aandacht geven aan jezelf en anderen, en over God de eerste plaats in je leven geven.

Courtney Ellis is voorganger, auteur en spreker. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen.

Als je vrede wil, minder, maar wel genoeg, simpel en duidelijk, en rust. Lees dan “Ruimte!”
- John Ortberg

Ruimte! Ellis, Courtney
€ 20,-
voorraad onbekend
Bewuster leven

In het boek 'Bewuster leven' neemt schrijfster Mirjam Looij je mee in haar zoektocht naar een duurzaam, minimalistisch en eenvoudiger leven.

Een jaar geleden gooiden zij en haar man het roer om en lieten een tiny house bouwen. In dit boek deelt ze haar verhalen, worstelingen en inzichten maar geeft ze ook handvatten voor een bewuster leven met een positieve en soms christelijke insteek. Iedere week staat er een ander onderwerp centraal m.b.t. duurzaamheid, eenvoud, het tiny house, (digitaal) minimaliseren, geloof en zelfliefde.

Wil jij nog (milieu-)bewuster leven? Dan is dit hét boek voor jou!

Bewust leven gaat niet alleen over kikkererwten en onhaalbare challenges. Het gaat over het gewone leven van elke dag. Mirjam Looij laat ons delen in spannende keuzes, in een nieuw begin, in haar tiny house, maar ook in onzekerheid en teleurstellingen en verlangen naar God.
- Janneke Burger-Niemeijer, redacteur Sestra

Bewuster leven Looij, Mirjam
€ 15,99
voorraad onbekend
2 Timotheüs

Handleiding bij de studie van Beth Moore over het bijbelboek 2 TImotheus, speciaal gericht op vrouwen.

De bijbelstudies van Beth Moore zijn een prachtige combinatie van zelf thuis de Bijbel bestuderen en daarnaast met je groep onderwijs van Beth Moore volgen via video's. Deze studie behandelt 2 Timotheüs. Beth Moore moedigt je aan om, net als Timotheüs, je geloof uit te dragen. God heeft ons het Evangelie toevertrouwd, en nu mogen wij die waardevolle chat met de wereld delen.

Het complete pakket voor studiegroepen bestaat uit:

- Dit werkboek voor deelnemers, met voor iedere dag een verdiepende bijbelstudie (ISBN 9789492831569)
- Deze handleiding voor studiegroepen met toegang tot de online bijbelstudies

2 Timotheüs Moore, Beth; Rietkerk, Annemarie
€ 34,99
voorraad onbekend
Keer terug en kom thuis

Keer terug en kom thuis is een bijbelstudieboek wat gemaakt is door Tanne Dorgelo en geschikt voor persoonlijke studie en bijbelstudiegroepen.

In Zijn liefde stuurt God een profeet naar een afgedwaald volk: Jeremia. In een donkere tijd, vlak voor Gods oordeel, bracht hij helder en steeds weer Gods woord. Een eerlijk woord dat moest leiden tot berouw en bekering.

Dit bijbelstudieboek vertelt je over Gods hart tegenover een afgedwaald volk en laat je iets van de Here Jezus zien in Jeremia. Veel vrouwen ervaren Jeremia als een moeilijk bijbelboek, dit boek helpt je om het te bestuderen.

Het boek bevat bijbelstudies voor acht weken, met elke week:- vijf dagen waarin je verschillende bijbelgedeelten bestudeert- vragen die een dieper inzicht en geloofsgroei geven - een handleiding voor gespreksleiders.

Tanneke Dorgelo is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze heeft een diep verlangen om God te kennen en houdt van het bestuderen en delen van Zijn Woord.

'Het boek Jeremia spreekt ook vandaag tot Israël en tot de Kerk. Ik ben heel blij dat Tanneke Dorgelo ervoor gekozen heeft Keer terug en kom thuis te schrijven. Haar bijbelstudies spreken aan en zijn tot zegen. We worden opgeroepen God trouw te zijn en Zijn Woord serieus te nemen. Deze boodschap hebben we hard nodig.'
- Ds. Oscar Lohuis

Keer terug en kom thuis Dorgelo, Tanneke
€ 26,99
voorraad onbekend
Dans van de bijen

Dans van de bijen is een roman van Rachel Linden in de Sestra serie en is in alle opzichten een avontuurlijke roman.

Op haar 26ste ziet Mia West haar leven al helemaal voor zich: een villa in Seattle, een betrekking als bakker bij The Butter Emporium en haar eerste liefde - haar vriend Ethan - aan haar zij.

Maar wanneer Ethan aangeeft 'wat ruimte voor zichzelf nodig te hebben', valt Mia's zorgvuldig geplande toekomst in duigen. Losgeslagen als ze zich voelt, sluit Mia zich aan bij haar vrolijke huisgenote Rosie voor een humanitaire wereldreis. Van de sloppen van Mumbai tot aan een vluchtelingenkamp aan de Hongaarse grens wordt Mia op verbazingwekkende manieren uitgedaagd en veranderd. 'Dans van de bijen' is een heerlijk romantisch avontuur, dat tegelijkertijd beschrijft hoe onze persoonlijke passies en de nood van de wereld samen kunnen vallen. Een ontdekkingsreis voor elke lezer!

Mia zoekt echt verbondenheid met de mensen die ze komt helpen, en tegelijkertijd leert ze meer over zichzelf. Rachel Linden combineert in dit boek spanning, romantiek, karakterontwikkeling en een krachtige vrouw.
- Booklist

Een prachtig verhaal over persoonlijke verandering. Lezers zullen genieten van de wereldwijde blik van Rachel Linden.
- Publishers Weekly

Rachel Linden is auteur en heeft als internationaal hulpverlener gereisd en gewoond in vijftig landen. Voor het schrijven van haar verhalen put ze uit al deze ervaringen. Ze woont samen met haar man en twee kinderen in Seattle

Dans van de bijen Linden, Rachel
€ 10,-
voorraad onbekend
Geestelijke groei, principe en praktijk

Geestelijke groei, principes en praktijk is een weergave van de Ankerlezingen over dit belangwekkende thema.

Wat is het geheim van geestelijke groei? Hoe wordt geestelijke groei belemmerd en welke therapie is er om traagheid en achteruitgang in het geloofsleven tegen te gaan?

In deze vierde bundel in de Ankerreeks (neerslag van lezingen die zowel in Gouda als in Voorthuizen zijn gehouden) komt het thema geestelijke groei allereerst aan de orde vanuit bijbelse belichting. Vervolgens is er aandacht voor huisgodsdienst en gemeenteopbouw als middelen voor geestelijke groei. Het kruis van Christus is het beste medicijn tegen traagheid en 'verachtering' in de genade. Het heiligende kruis hervormt de gelovige naar Jezus' evenbeeld.

Het boek loopt uit op een positief-kritische bespreking van het evangelische groeimodel (Rick Warren).

Gespreksvragen maken het mogelijk de afzonderlijke hoofdstukken op een gesprekskring te behandelen.

De stuurgroep Ankerlezingen bestaat uit dr. M. van Campen, dhr. H. de Gier, dr. J. Hoek en dr. M.J. Paul. De Ankerlezingen zijn opbouwende en toegankelijke lezingen over aspecten van geloof en theologie. Deze toerustingsavonden worden gehouden in Gouda en Voorthuizen.

Geestelijke groei, principe en praktijk
€ 12,99
voorraad onbekend