Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe Uitgaven Royal Jongbloed Zomer 2020

47 artikelen
pagina 2 van 5
Elke dag leven met de opstanding

Elke dag leven met de opstanding van Eugene Peterson helpt ons om de realiteit van de opstanding en de kracht daarvan in heel ons dagelijks leven vorm te geven en te ontdekken.

Werk. Eten. Vriendschap. Heeft Jezus' opstanding daar iets mee te maken? Eugene Peterson beantwoordt die vraag met een stellig JA. In dit boek diept Peterson de verhalen in de evangeliën over de opstanding uit.

Peterson wil de lezer het wonder door de ogen van bijbelse getuigen laten ervaren. De overdenkingen brengen ons van Paaszondag bij een leven vanuit de opstanding. Ontdek hoe de gebruiken en ervaringen van het leven vanuit de opstanding ons dagelijkse werk, de dagelijkse maaltijden en onze dagelijkse relaties veranderen.

Elke dag leven met de opstanding is uitermate geschikt om te lezen en bespreken met een groep.

Eugene Peterson was een geestelijk voorman die met maar weinig anderen te vergelijken is. Bekend door zijn diepgang en eenvoud, geliefd bij grote groep lezers. Als vertaler van The Message kreeg hij ook veel gezag in brede kring.

Elke dag leven met de opstanding Peterson, Eugene
€ 14,99
voorraad onbekend
Loskomen, uit de greep van narcisme

Het boek: Loskomen uit de greep van Narcisme is de nieuwste titel van Marion Lutke, over een thema, wat ons vaker raakt dan we denken. Want narcisten weten heel vaak zich te verbergen, maar ongemerkt hebben we er soms een hoop mee te stellen. Wat is narcisme precies en wat betekent het om vast te zitten in de greep van een narcist? Wat gebeurt er dan met je en welke gevolgen heeft dat voor je leven als je te maken krijgt met een narcistische persoonlijkheid? Hoewel het iedereen kan overkomen, hebben sommige mensen meer kans om in de ban van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis te komen dan anderen.

Loskomen, uit de greep van het narcisme is één van eerste christelijke boeken in Nederlands dat over dit thema geschreven is. Ook in dit pastorale boek vind je weer veel praktische vragen toegelicht, bemoedigingen en tips hoe je met narcisten om kan gaan en daarin beter weerbaar wordt. Je wordt geholpen met inzichten om patronen te herkennen bij de ander, onder ogen te zien hoe je los kan komen uit hun vaak manipulatief gedrag. Vervolgens worden er ook inzichten gedeeld hoe je kan voorkomen dat je in valkuilen stapt en toch weer onder invloed komt van iemand die jou gebruikt.

Wat helpt de kennis en kunde van Marion Lutke mij om elke keer weer op te staan en verder te gaan in het contact met mijn narcistische ex-partner en de vader van mijn kinderen. Bij Marion kan ik mijn verhaal kwijt en voel ik dat ze me begrijpt. Haar deskundigheid en ervaring op dit gebied helpen zo enorm. Ik heb uitgekeken naar dit boek met de informatie over narcisme, als naslagwerk, als steun in de rug, als erkenning. Dit gun ik iedereen die hiermee te maken heeft.
(Anoniem)

Marion Lutke is bekend als presentator van human interest programma's bij de Evangelische Omroep. Ook is ze al vele jaren coach, docent en trainer. Ze helpt mensen bij het vinden van richting in hun leven en bij het verwerken van trauma's. Ze schreef dit boek als praktisch hulpmiddel voor christenen die vast zijn komen te zitten of hebben gezeten in een relatie met iemand die narcisme heeft.

Loskomen, uit de greep van narcisme Lutke, Marion
€ 15,99
voorraad onbekend
Sestra Mama vallen en opstaan

Moeders hebben weinig tijd maar maken wel graag tijd voor Sestra mama tussendoor! De reacties op het eerste nummer waren behoorlijk enthousiast. 'Prachtig', 'ik pak het er elke keer weer bij', en 'fijn dat er ook aandacht voor moeders met pubers is'.

Het tweede nummer is qua look en feel kwalitatief opnieuw mooi en wil moeders aanmoedigen op hun manier mama te zijn: #zobenikmama Online is er inmiddels een levendige community ontstaan rondom deze hashtag. Het thema van dit nummer is rolmodellen. Wie is jouw voorbeeld en wat zegt de bijbel over voorbeelden. Met interviews, tips en veel verhalen voor en van gelovige moeders.

De pijlers / vragen van Sestra mama:

* Interviews met bekende of onbekende moeders
* Persoonlijke verhalen
* Relaties
* Werk
* Geloof
* het geheim van geloof doorgeven
* Welke invloed hebben influencers op tieners.

Sestra Mama vallen en opstaan Sestra
€ 4,99
voorraad onbekend
Voor hart en huis 2021 (SV)

Voor Hart en Huis 2021 is een Bijbels dagboek bij de Statenvertaling met een prettig leesbare letter. Het is zeer geschikt voor gebruik aan tafel. Het kan gebruikt worden om uit te delen in kerkelijke gemeenten en zorginstellingen.

Als je ouder wordt, kan lezen moeilijker worden. Dan kun je een leesbril kopen, of een boek met een grotere letter. Blijven lezen is belangrijk – zeker als het gaat om het Woord van God!

Het Bijbels dagboek Voor Hart en Huis is overzichtelijk opgemaakt en heeft een grote letter, waardoor het boek goed leesbaar is. Het is een dagboek voor 12 maanden. Iedere maand wordt er één Bijbelboek behandeld. Uitzondering hierop vormen de christelijke feestdagen, waarvoor een vrije tekstkeuze is.

Per dag wordt een tekst uit de Statenvertaling door middel van een meditatie toegelicht en wordt een te zingen Psalm uit de berijming 1773 opgegeven.

Medewerkers aan de uitgave van 2021 zijn:

ds. A van Heteren,
ds. D.J. Budding,
ds. A.G.M. Weststrate,
ds. M. Baan en
ds. H. Polinder.

NB: Vanwege de scherpe prijsstelling worden de Bijbelse dagboeken voor 2021 alleen tegen meerkosten door ons team voor u als een leuk cadeau ingepakt. Vraag om INFORMATIE hierover als u hier gebruik van wilt maken.

Voor hart en huis 2021 (SV)
€ 9,50
voorraad onbekend
Handvol Koren 2021 (HSV)

Een handvol koren is een uitgave van de GZB. Iedere dag biedt twee overdenkingen: één voor jongeren of om als gezin samen over na te denken en één voor persoonlijke bezinning. Het dagboek bevat ook extra's, zoals kinderpuzzels, buitenlandse recepten en verhalen uit landen waar de GZB werkt.

Medewerkers zijn predikanten, zendingswerkers en jongerenwerkers.

Het dagboekje kost €12,50, maar liefst €8,- daarvan is bestemd voor het zendingswerk.

NB: Vanwege de scherpe prijsstelling worden de Bijbelse dagboeken voor 2021 alleen tegen meerkosten door ons team voor u als een leuk cadeau ingepakt. Vraag om INFORMATIE hierover als u hier gebruik van wilt maken.

Handvol Koren 2021 (HSV) Bijbels Dagboek GZB
€ 12,50
voorraad onbekend
Dag in dag uit 2021

Dag in Dag uit 2021 is een bijbels dagboek gebaseerd op de NBV en verschijnt jaarlijks. Het is een samenwerkingsproject tussen Ark Media en het Leger des Heils. Dag in Dag uit is een zeer gewaardeerd christelijk dagboek om uit te delen als waardering voor een jaar betrokkenheid bij een kerkelijke gemeente of tijdens huisbezoek.

Elke dag een korte praktische overdenking door een groep predikanten en voorgangers uit verschillende richtingen. Dag in Dag uit is een zeer populair dagboek om uit te delen als waardering voor een jaar betrokkenheid bij een kerkelijke gemeente of tijdens huisbezoek.

Neem voor grotere aantallen CONTACT op met Ichthusboekhandel. We denken graag mee met een leuke staffelkorting bij grotere aantallen.

Van dit dagboek is ook een editie als scheurkalender beschikbaar en een `Groot Letter editie.

NB: Vanwege de scherpe prijsstelling worden de bijbelse dagboeken voor 2021 alleen tegen meerkosten door ons team voor u als een leuk cadeau ingepakt. Vraag om INFORMATIE hierover als u hier gebruik van wilt maken.

Dag in dag uit 2021
€ 6,99
voorraad onbekend