Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe Uitgaven Royal Jongbloed Zomer 2020

47 artikelen
pagina 4 van 5
De vijf talen van de liefde van kinderen

Gary Chapman en Ross Campbell bundelden hun ervaringen, inzichten en wijsheid in het boek De vijf talen van de liefde van kinderen. Hoe kunnen de algemene principes van De vijf talen van de liefde praktisch en concreet gemaakt worden in de opvoeding van kinderen en de communicatie met hen.

Kinderen spreken een liefdestaal die we vaak niet goed verstaan. En omgekeerd begrijpen kinderen ons ook niet altijd zo goed. In 'De vijf talen van de liefde van kinderen' laten Gary Chapman en Ross Campbell zien hoe je de eerste liefdestaal van je kind kunt herkennen en toepassen. Door de juiste liefdestaal te spreken, namelijk de taal die jouw kind het beste verstaat, kun je je zoon of dochter helpen je liefde te ervaren. Een praktisch boek met veel suggesties voor de dagelijkse communicatie met je kind.

De vijf talen van de liefde van kinderen Chapman, Gary; Campbell, Ross
€ 16,99
voorraad onbekend
12 dingen die je moet weten voor je gaat

Gary Chapman weet als geen ander dat wat hij schreef in het boek: 12 Dingen die je moet weten voor je gaat trouwen. Het is een belangrijk boek voor ieder aanstaand bruidspaar.

Als je bijna gaat trouwen, leef je toe naar je bruiloft en steek je veel tijd in het voorbereiden van die dag. Maar hoeveel tijd besteed je aan het voorbereiden van je leven als man en vrouw? Met dit boek leg je een stevig fundament onder je huwelijksleven. Gary Chapman bespreekt op realistische wijze 12 belangrijke onderwerpen die je in je huwelijk zeker tegen zult komen: van financien tot liefdestalen en van ruzies tot kerkgang.

Een onmisbaar boek voor iedereen die ook voorbereid wil zijn op het leven na de bruiloft! '12 dingen die je moet weten voor je gaat trouwen' is niet alleen een boek om door te lezen, maar ook om samen mee aan de slag te gaan. Doe je voordeel met de praktische tips en ideeen en gebruik de gespreksvragen als basis voor een open gesprek met elkaar.

Gary Chapman, bestsellerauteur van 'De 5 talen van de liefde', heeft meer dan 35 jaar ervaring als huwelijkstherapeut. Hij schreef dit boek op basis van alle gesprekken die hij voerde met getrouwde en ongetrouwde stellen.

12 dingen die je moet weten voor je gaat Chapman, Gary
€ 16,99
voorraad onbekend
Veel liefs

Veel liefs is een heel leuk cadeauboekje voor bij een huwelijk. Het geeft een aantal principes vanuit het grotere gehel van het thema: de vijf talen van de liefde. Een mooie starter bij een huwelijk wat zich kan verdiepen in één van de themaboeken die Gary Chapman hier over heeft geschreven.

Hij komt met bloemen thuis, maar wat jij echt zou willen is tijd voor elkaar...Zij geeft je een omhelzing, maar waar jij eigenlijk behoefte aan hebt, zijn haar bemoedigende woorden...

Het probleem is niet jullie liefde, maar jullie liefdestalen! Hoe houd je de liefde levend na de bruiloft?Het antwoord op deze vraag ligt volgens Gary Chapman in het geven van positieve woorden, tijd en aandacht, cadeaus, dienstbaarheid en lichamelijke aanraking. Ieder persoon heeft een verschillende liefdestaal.

Gary Chapman neemt je mee in de zoektocht naar de liefdestaal die bij jou en je partner past. Ontdek hét geheim dat je huwelijk levend houdt!

Veel liefs Chapman, Gary
€ 10,99
voorraad onbekend
Mediteren met de Bijbel

Marijke ten Cate neemt je in het werkboek: Mediteren op de Bijbel mee in bezinning en verwerking van lectio Divina waarbij ze laat zien hoe je praktisch meditatief kan Bijbellezen met pen en potlood.

De bekende illustratrice Marijke ten Cate ontdekte hoe een stille, meditatieve omgang met de Bijbel een verdieping kan geven aan het bijbellezen. In dit boek laat ze zien hoe zij zelf werd geïnspireerd en geeft ze praktische aanwijzingen om zelf met een bijbeltekst, pen/penseel en papier aan de slag te gaan. Het boek bevat naast 40 bijbelteksten 10 platen met vrij werk, gemaakt na het lezen van een bijbeltekst, met daarbij een inleiding in lectio divina en veel praktisch materiaal.

Marijke ten Cate laat hiermee zien dat deze creatieve manier van lectio divina iets is wat iedereen kan doen.

Marijke ten Cate studeerde aan de kusntacedemie en groeite uit tot illustrator van meer dan 100 prentenboeken. Haar naam werd verbonden aan de Prentenbijbel, de meest verkochte kinderbijbel van dit moment.

Mediteren met de Bijbel Cate, Marijke ten
€ 14,99
voorraad onbekend
Hope Rising 365

Meg Cannon en vriendinnen zorgen voor Inspiratie een heel jaar lang in Hope Rising 365. Een bijbels dagboek voor tienermeiden.

In een jaar kan er veel gebeuren. Je zult vast hoogtepunten beleven, maar waarschijnlijk ook dieptepunten. Of misschien gebeurt er wel iets wat je leven helemaal op de kop zet. Je maakt dingen mee die enorm opwindend zijn. Andere keren overkomt je juist iets wat je moeilijk of spannend vindt. 'Hope Rising 365' biedt voor elke dag van het jaar bemoediging en inspiratie.

Door middel van onder andere persoonlijke verhalen, bijbelteksten en quotes moedigen Meg Cannon en haar vriendinnen je aan om vol te houden en vooral: om te blijven hopen. Ontdek de ongelooflijke vreugde en hoop die in God te vinden is!

Hope Rising 365 Cannon, Meg
€ 22,50
voorraad onbekend
Je hoeft het niet alleen te doen

Angenita Wesselius schreef het boek: Je hoeft het niet alleen te doen, nadat ze op op 49-jarige leeftijd haar man aan de slopende spierziekte ALS verloor. Ze bleef achter met hun drie dochters. Worstelend met verlies en rouw ervoer ze de helpende hand van God.

Om anderen die deze weg ook moeten gaan te bemoedigen, beschreef ze in Je hoeft het niet alleen te doen haar rouwreis met God.

In 52 korte hoofdstukken deelt zij haar ervaringen en de bemoedigende lessen die God haar onderweg leerde. Elk hoofdstuk bevat naast een verhaal uit de praktijk een lied, een bijbeltekst en een gebed. Dit is een praktisch hulpboek voor mensen die het pad van verlies en rouw moeten bewandelen.

Het is bovendien een inspirerend boek voor mensen die God beter willen leren kennen. De verhalen laten zien hoe God wil spreken door woorden en beelden als je je leven in zijn hand durft te leggen en luistert naar zijn stem.

Angenita Wesselius-Hulscher organiseert workshops voor lotgenoten en loopt op hun pad van rouw als wandelcoach een stukje met hen op.

Verhalen over het missen van een geliefde kunnen niet vaak genoeg verteld worden, want door het verdriet heen proef je de oneindige liefde voor hen die niet meer bij ons zijn. In de verhalen zit herkenning en troost. Wetend dat rouwen voor iedereen verschillend is helpt het om te weten dat je niet alleen bent in het voelen van het gemis. Ook de verhalen uit het leven van Angenita laten zien dat er door alles heen Troost te vinden is.

- Arjan Lock, directeur EO

Ik kende Angenita's verhaal over hoe ze haar grote liefde André in liefde kon loslaten na een slopende ziekte vanuit mijn boek 'Troost als je iemand mist'. Nu heeft Angenita zelf haar rouwproces beschreven en hoe God er voor haar was toen ze Hem nodig had. Hiermee wil zij anderen bemoedigen.

- Hella van der Wijst, auteur van Troost als je iemand mist, presentator van theatervoorstelling Liefde & troost en voorheen van onder andere Ik mis je en De wandeling

Je hoeft het niet alleen te doen Wesselius-Hulscher, Angenita
€ 20,-
voorraad onbekend
Deur naar de vrijheid

Jana Kelly vertelt vanuit waargebeurde verhalen in het boek Deur naar vrijheid, over de vervolging van christenen in Soedan.

In het stoffige Soedan heeft Mia, die haar kinderen opvoedt in een islamitische omgeving, geleerd om haar christelijke geloof vrijmoedig te delen. Ondertussen probeert Rania, de dochter van een rijke Soedanese Arabier, de reden te achterhalen van de plotselinge verdwijning van haar zus. Heeft Mia misschien antwoorden?

Beide vrouwen ontdekken al snel dat ze door hun eigen deur naar vrijheid moeten wandelen - de vrijheid die alleen te vinden is in volkomen vertrouwen op Gods soevereiniteit, in plaats van menselijke zekerheid.

'Deur naar de vrijheid', het vervolg op 'Zij aan zij', opent de ogen van lezers voor hedendaagse vervolging en het leven van moslims in Soedan.

Jana Kelley is opgegroeid in Zuid-Oost Azië en ontwikkelde al op jonge leeftijd een liefde voor het leven in een cross culturele setting.

Jana Kelley confronteert ons op doordringende wijze met de belangrijkste vraag die ieder van ons moet beantwoorden: Ben ik bereid mijn eigen angst af te leggen en ware vrijheid te omarmen, zelfs als dat me alles kan kosten?
- Ruth Ripken en Dr. Nik Ripken, auteurs van The Insanity of God

Deur naar de vrijheid Kelley, Jana
€ 20,-
voorraad onbekend
Stralen voor je Schepper

Stralen voor je Schepper van Carianne Ros is een dagboek voor 52 weken bij haar boek Leef je roeping.

Verlang je naar een leven vanuit Gods rust en balans? Wil je graag je roeping leven, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Met dit boek ga je een jaar lang aan de slag: stapje voor stapje denk je na over verschillende onderwerpen die je dichter bij Gods Vaderhart brengen, dichter bij jezelf en bij Gods roeping voor jou. In 'Stralen voor je Schepper' geeft Carianne Ros inspiratie voor 52 weken, met bijbelteksten, korte overdenkingen en vragen om over na te denken. Luister al biddend naar wat God je te zeggen heeft en ga er ook daadwerkelijk mee aan de slag.

Carianne Ros is auteur, spreekster en coach. Samen met Nelleke de Wit richtte zij Powervrouwen op, waarin ze christelijke vrouwen inspireert tot het leven van hun roeping.

Powervrouwen heeft mijn leven zo op de kop gezet. Met mijn doel, passie en missie voor ogen leef ik mijn leven met God aan mijn zij, een veranderd leven! Ik wens iedereen dit toe – dat niet jij maar God de regie in handen heeft zodat jíj volledig kunt loslaten. Ik wens je toe dat je na de training terug kunt kijken op wat het je gebracht heeft. Misschien ook wel verborgen talenten...
- Renate, deelnemer Powervrouwen event

Stralen voor je Schepper Ros, Carianne
€ 16,99
voorraad onbekend
Zo zou het niet moeten zijn

Zo zou het niet moeten zijn is een eerlijk en kwetsbaar boek van Lysa Terkeurst. Het gaat over genade vinden als het leven je breekt en is bedoelt voor iedereen die worstelt met teleurstelling in het leven.

Lysa Terkeurst heeft ontdekt dat tegenslagen in ons leven soms juist de weg vrijmaken voor een bijzondere ontmoeting met God. Ze heeft een praktisch en makkelijk leesbaar boek geschreven in een periode dat ze zelf met een aantal heftige gebeurtenissen geconfronteerd werd, haar echtscheiding en een ernstige ziekte.

Dwars door alle teleurstellingen heen probeert ze vast te houden aan Gods waarheid. Ze stelt zich kwetsbaar op, maar toont ook lef en schrijft met een flinke dosis humor.

Dit mooi vormgegeven boek bevat 11 hoofdstukken, in elk hoofdstuk staan teksten om te onthouden, verwerkingsvragen en een gebed.

Lysa Terkeurst staat aan het hoofd van Proverbs 31 Ministries. Ze heeft ruim twintig boeken op haar naam staan, is moeder van vijf volwassen kinderen en woont in de VS.

Maar weinig mensen durven eerlijk en vriendelijk hun verhaal te delen. Lysa TerKeurst is één van hen. In dit boek geeft ze ons toestemming onze pijn en teleurstelling uit te spreken door dat heel moedig zelf ook te doen. Vervolgens wijst ze ons op de macht en trouw van God. Wat een krachtig boek en wat een bemoediging!'
- Priscilla Shirer

Zo zou het niet moeten zijn Terkeurst, Lysa
€ 21,95
voorraad onbekend
Gelukkig ben je

Gelukkig ben je, is een nieuw boek van de community Zussenliefde. Het is geschreven door Grace en geschikt als geschenkboek.

Wie wil er niet gelukkig zijn? Geluk is iets waar we ons leven lang op hopen en wat we op allerlei manieren proberen te bereiken. Maar zelfs als we gelukkig zijn, is er in ons hart altijd dat diepe verlangen naar een nog groter, rijker geluk. Naar harmonie, naar vrede en rust. Dit boek bevat dertig korte overdenkingen en quotes over woorden van Jezus die ons diepste verlangen aanspreken. Zijn woorden van genade uit de Bergrede en andere passages in de evangeliën wijzen ons de weg naar het echte geluk.

Reacties van lezeressen:

Ze weet keer op keer mijn hart te raken door haar liefdevolle manier van schrijven. Gods Vaderliefde schijnt door al haar zinnen regelrecht je hart in.
- Annemarie

Bemoedigend, begripvol en vertroostend. Warm aanbevolen voor iedere christenvrouw.
- Martha

Iedere dag krijg ik weer moed en kracht als ik de overdenkingen lees.
- Erna

Grace is het pseudoniem van Theuna-Hiske Veenstra. Sinds 2013 schrijft zij de dagelijkse overdenkingen voor zussenliefde. nl. Naast haar werk in het basisonderwijs richt zij zich op het publiceren van pastorale bemoedigingen voor christenvrouwen.

Gelukkig ben je Grace
€ 12,99
voorraad onbekend