Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe Uitgaven Royal Jongbloed Zomer 2020

47 artikelen
pagina 5 van 5
Ruimte!

Courtney Ellis schrijf met het boek Ruimte, over hoe je in je huis, in je agenda en je ziel vrijheid en vrede kan ervaren.

Met humor en herkenbare, verhalen deelt Courtney Ellis haar reis van een leven vol spullen, stress en vermoeidheid naar een leven van ruimte, vrede en aandacht. Ze geeft praktische tips voor het opruimen van spullen en ruimte maken in je agenda. Ruimte! gaat echter niet alleen over nee zeggen, maar laat ook zien waar je juist ja tegen kunt zeggen.

Naast boeken en artikelen over opruimen en organiseren schrijft Courtney Ellis namelijk ook over aandacht geven aan jezelf en anderen, en over God de eerste plaats in je leven geven.

Courtney Ellis is voorganger, auteur en spreker. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen.

Als je vrede wil, minder, maar wel genoeg, simpel en duidelijk, en rust. Lees dan “Ruimte!”
- John Ortberg

Ruimte! Ellis, Courtney
€ 20,-
voorraad onbekend
Bewuster leven

In het boek 'Bewuster leven' neemt schrijfster Mirjam Looij je mee in haar zoektocht naar een duurzaam, minimalistisch en eenvoudiger leven.

Een jaar geleden gooiden zij en haar man het roer om en lieten een tiny house bouwen. In dit boek deelt ze haar verhalen, worstelingen en inzichten maar geeft ze ook handvatten voor een bewuster leven met een positieve en soms christelijke insteek. Iedere week staat er een ander onderwerp centraal m.b.t. duurzaamheid, eenvoud, het tiny house, (digitaal) minimaliseren, geloof en zelfliefde.

Wil jij nog (milieu-)bewuster leven? Dan is dit hét boek voor jou!

Bewust leven gaat niet alleen over kikkererwten en onhaalbare challenges. Het gaat over het gewone leven van elke dag. Mirjam Looij laat ons delen in spannende keuzes, in een nieuw begin, in haar tiny house, maar ook in onzekerheid en teleurstellingen en verlangen naar God.
- Janneke Burger-Niemeijer, redacteur Sestra

Bewuster leven Looij, Mirjam
€ 15,99
voorraad onbekend
2 Timotheüs

Handleiding bij de studie van Beth Moore over het bijbelboek 2 TImotheus, speciaal gericht op vrouwen.

De bijbelstudies van Beth Moore zijn een prachtige combinatie van zelf thuis de Bijbel bestuderen en daarnaast met je groep onderwijs van Beth Moore volgen via video's. Deze studie behandelt 2 Timotheüs. Beth Moore moedigt je aan om, net als Timotheüs, je geloof uit te dragen. God heeft ons het Evangelie toevertrouwd, en nu mogen wij die waardevolle chat met de wereld delen.

Het complete pakket voor studiegroepen bestaat uit:

- Dit werkboek voor deelnemers, met voor iedere dag een verdiepende bijbelstudie (ISBN 9789492831569)
- Deze handleiding voor studiegroepen met toegang tot de online bijbelstudies

2 Timotheüs Moore, Beth; Rietkerk, Annemarie
€ 32,50
voorraad onbekend
Keer terug en kom thuis

Keer terug en kom thuis is een bijbelstudieboek wat gemaakt is door Tanne Dorgelo en geschikt voor persoonlijke studie en bijbelstudiegroepen.

In Zijn liefde stuurt God een profeet naar een afgedwaald volk: Jeremia. In een donkere tijd, vlak voor Gods oordeel, bracht hij helder en steeds weer Gods woord. Een eerlijk woord dat moest leiden tot berouw en bekering.

Dit bijbelstudieboek vertelt je over Gods hart tegenover een afgedwaald volk en laat je iets van de Here Jezus zien in Jeremia. Veel vrouwen ervaren Jeremia als een moeilijk bijbelboek, dit boek helpt je om het te bestuderen.

Het boek bevat bijbelstudies voor acht weken, met elke week:- vijf dagen waarin je verschillende bijbelgedeelten bestudeert- vragen die een dieper inzicht en geloofsgroei geven - een handleiding voor gespreksleiders.

Tanneke Dorgelo is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze heeft een diep verlangen om God te kennen en houdt van het bestuderen en delen van Zijn Woord.

'Het boek Jeremia spreekt ook vandaag tot Israël en tot de Kerk. Ik ben heel blij dat Tanneke Dorgelo ervoor gekozen heeft Keer terug en kom thuis te schrijven. Haar bijbelstudies spreken aan en zijn tot zegen. We worden opgeroepen God trouw te zijn en Zijn Woord serieus te nemen. Deze boodschap hebben we hard nodig.'
- Ds. Oscar Lohuis

Keer terug en kom thuis Dorgelo, Tanneke
€ 25,99
voorraad onbekend
Verdoofd

Verdoofd is het het 48ste boek van Hans Mijnders en gaat over de actualiteit van straatbendes waarvan de leden soms steeds jongere worden.

Mikolaj is 16 jaar en woont bij zijn oma. In zijn vrije tijd hangt hij rond op straat. Als hij hoort dat zijn oma ernstig ziek is, wordt hij ontzettend boos, op alles en iedereen. Hij zoekt troost bij 'vrienden', maar al snel gaat het mis. Voor hij het weet is hij leider van een straatbende die 's nachts auto's in brand steekt. Listig weet hij uit handen van de politie te blijven. Alles lijkt goed te gaan, tot de dag dat de wereld van Mikolaj volledig instort.

Verdoofd is het 48ste boek van Hans Mijnders.

Aanleiding voor het schrijven van dit verhaal waren de autobranden in Gouda in 2019. De politie heeft maandenlang gezocht naar de daders. Enkele jongens zijn aangehouden en verhoord. De personages in dit boek zijn verzonnen, maar wat ze beleven raakt de werkelijkheid van dichtbij.

Verdoofd Mijnders, Hans
€ 11,99
voorraad onbekend
Dans van de bijen

Dans van de bijen is een roman van Rachel Linden in de Sestra serie en is in alle opzichten een avontuurlijke roman.

Op haar 26ste ziet Mia West haar leven al helemaal voor zich: een villa in Seattle, een betrekking als bakker bij The Butter Emporium en haar eerste liefde - haar vriend Ethan - aan haar zij.

Maar wanneer Ethan aangeeft 'wat ruimte voor zichzelf nodig te hebben', valt Mia's zorgvuldig geplande toekomst in duigen. Losgeslagen als ze zich voelt, sluit Mia zich aan bij haar vrolijke huisgenote Rosie voor een humanitaire wereldreis. Van de sloppen van Mumbai tot aan een vluchtelingenkamp aan de Hongaarse grens wordt Mia op verbazingwekkende manieren uitgedaagd en veranderd. 'Dans van de bijen' is een heerlijk romantisch avontuur, dat tegelijkertijd beschrijft hoe onze persoonlijke passies en de nood van de wereld samen kunnen vallen. Een ontdekkingsreis voor elke lezer!

Mia zoekt echt verbondenheid met de mensen die ze komt helpen, en tegelijkertijd leert ze meer over zichzelf. Rachel Linden combineert in dit boek spanning, romantiek, karakterontwikkeling en een krachtige vrouw.
- Booklist

Een prachtig verhaal over persoonlijke verandering. Lezers zullen genieten van de wereldwijde blik van Rachel Linden.
- Publishers Weekly

Rachel Linden is auteur en heeft als internationaal hulpverlener gereisd en gewoond in vijftig landen. Voor het schrijven van haar verhalen put ze uit al deze ervaringen. Ze woont samen met haar man en twee kinderen in Seattle

Dans van de bijen Linden, Rachel
€ 22,50
voorraad onbekend
Geestelijke groei, principe en praktijk

Geestelijke groei, principes en praktijk is een weergave van de Ankerlezingen over dit belangwekkende thema.

Wat is het geheim van geestelijke groei? Hoe wordt geestelijke groei belemmerd en welke therapie is er om traagheid en achteruitgang in het geloofsleven tegen te gaan?

In deze vierde bundel in de Ankerreeks (neerslag van lezingen die zowel in Gouda als in Voorthuizen zijn gehouden) komt het thema geestelijke groei allereerst aan de orde vanuit bijbelse belichting. Vervolgens is er aandacht voor huisgodsdienst en gemeenteopbouw als middelen voor geestelijke groei. Het kruis van Christus is het beste medicijn tegen traagheid en 'verachtering' in de genade. Het heiligende kruis hervormt de gelovige naar Jezus' evenbeeld.

Het boek loopt uit op een positief-kritische bespreking van het evangelische groeimodel (Rick Warren).

Gespreksvragen maken het mogelijk de afzonderlijke hoofdstukken op een gesprekskring te behandelen.

De stuurgroep Ankerlezingen bestaat uit dr. M. van Campen, dhr. H. de Gier, dr. J. Hoek en dr. M.J. Paul. De Ankerlezingen zijn opbouwende en toegankelijke lezingen over aspecten van geloof en theologie. Deze toerustingsavonden worden gehouden in Gouda en Voorthuizen.

Geestelijke groei, principe en praktijk
€ 12,99
voorraad onbekend