Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe uitgaven Scholten uitgeverij voorjaar 2020

Bij Uitgeverij Scholten worden D.V. in het voorjaar van 2020 onderstaande nieuwe titels verwacht. U kunt deze titels reserveren bij Ichthusboekhandel, de plek waar u goed advies krijgt, prima titelinformatie en altijd nieuwste uitgaven aantreft.

11 artikelen
pagina 1 van 2
Leven we in de dagen van noach?

Dick Langhenkel, voormalig legerpredikant en spreker op mannendagen schrijft over de wederkomst van Christus in het boek: leven we in de dagen van Noach. Een boeiende verkenning van thema's die lang geleden al genoemd werden.

Wij leven in een adembenemende tijd, Dynamisch, maar ook verwarrend. Na een bezoek aan de replica van de ark van Noach vraagt Dick Langhenkel zich af of dit immense bouwwerk alleen een toeristische attractie is, een mooie herinnering aan oude bijbelse tijden, of zit er een diepere bedoeling achter?

Zou het een vingerwijzing Gods kunnen zijn, dat we nu opnieuw in de dagen van Noach leven. Immers Jezus heeft duidelijk gezegd dat tegen de tijd dat Hij terugkomt, de dagen van Noach zich zullen herhalen. (Mattheus 24-37-39)

Dit beeld vormt voor de auteur de start van een zoektocht naar meer inzicht in de tijd waarin wij leven en wat de bijbelse profetieën over de toekomst en het einde der tijden zeggen.

Dit boek is niet bedoeld om een mening te verkondigen, maar is vragenderwijs geschreven in de hoop dat u de vragen herkent en het u prikkelt om samen naar de antwoorden te zoeken.

Dick Langhenkel (1945) is emeritus predikant. Vele jaren heeft hij meegewerkt aan het EO-radioprogramma: "ik zou wel eens willen weten". Samen met Henk Binnendijk heeft hij de christelijke mannenvereniging Mannen in Beweging opgezet en vele conferenties geleid. Voor die mannenbeweging schreef hij verschillende boeken.

Leven we in de dagen van noach? Langhenkel, Ds. Dick
€ 14,95
voorraad onbekend
Supermam

Priscilla Docter schrijft samen met andere moeders het Supermam Magazine wat wordt gemaakt door Moeders voor Moeders.

Hoofdredacteur Priscilla Docter, schrijfsters en zelf moeder van zes kinderen, zag behoefte en ruimte ontstaan voor een christelijke magazine waarin gelovigen en/of zoekende moeders van deze tijd worden geïnspireerd en uitgedaagd in hun geloofswandel met Christus.

Met een team van moeders: Renate Agteres, Annegreet Peggeman, Elie van Deutekom, Harmieke van Eijk, Machien de Lange en Joke Tan, weten zij dit frisse magazine te maken tot een groot plezier om te lezen en te ontdekken.

Eerlijke en kleurrijke verhalen achter het opvoeden komen aan bod. Het magazine bevat ene goede mix van veelzijdige artikelen, pakkende foto's, grappige columns, kindvriendelijke menu's en en brengt inspirerend nieuws over alles wat moeders zo al bezig houdt. Het blad daagt uit tot creativiteit.

De drijfveer van het team is om imperfecte moeders aan te moedigen om hun moederschap in alle afhankelijk van een volmaakte God te beleven en te doen.

Priscilla Docter is moeder van zes kinderen die een heerlijke dynamiek in het leven van alledag brengen. Ze werkt volledig thuis en van daaruit schrijft ze boeken, blogs en volgt ze een bijbelschool. Ze geeft op verschillende plekken bijbelstudies en voelt zich een pionier.

Supermam Docter, Priscilla
€ 6,95
voorraad onbekend
Beelden van openbaring

In het boek van Peter Scheele, de beelden van Openbaring, gaan de metaforen die in het Bijbelboek Openbaring gebruikt worden meer tot de verbeelding spreken. Vanuit jarenlange studie deelt Peter zijn inzichten over de Apocalyps.

Het Bijbelboek Openbaring maakt veel gebruik van beeldtaal, zoals dat ook vaak op andere plaatsen in de bijbel gebeurd. Als het in de bijbel bijvoorbeeld over schapen gaat, zijn dit niet altijd echte schapen, maar vaak mensen. Deze beelden zijn voor ons meestal nog eenvoudig om te zetten naar onze werkelijkheid. Met andere ( meer gelaagde) beelden hebben we vaak wat meer moeite, omdat we ze vaak niet (meer) begrijpen.

Openbaring refereert tot in detail aan profetieën uit het Oude Testament. Alleen door die beelden erbij te halen kun je het boek Openbaring begrijpen en verklaren.
In Beelden van Openbaring wordt minutieus het verband met het Oude Testament uitgewerkt, zodat de profetische woorden van de apostel Johannes beter te begrijpen zijn.

De auteur Peter Scheele, koppelt alle beelden van Openbaring aan de geschiedenis van Israël tussen Jezus eerste en twee komst, inclusief de Holocaust en de oprichting van de staat Israël in 1948.

Deze interpretatie geeft aanleiding om te vermoeden dat het seizoen waarin Jezus terug zal komen is aangebroken en daarom zullen we ons moeten voorbereiden op Zijn fysieke Wederkomst.

Peter Scheele is zeven jaar programmamaker geweest bij de EO. Op creatieve wijze sprak hij met mensen over het geloof. Bijvoorbeeld door als Noach 2.0 op het strand van Scheveningen voorbijgangers te vragen samen met hem een ark te bouwen. Of door als rijke jongeling op een kameel geld uit te delen en mensen te vragen of ze de kameel door een naald van een meter hoog kunnen krijgen.

Peter Scheele schreef meerdere boeken zoals Degeneratie, het einde van de evolutietheorie, Visserslatijn en leverworst, communicatie en beren. Ook was hij medeoprichter van de online cursus "Waarom Jezus?". Hij trainde jarenlang e-coaches van internationale cursussen.

Beelden van openbaring Scheele, Peter
€ 19,95
voorraad onbekend
Melodie
Melodie Dijk, Marijke van
€ 18,95
voorraad onbekend
Fars de grondgraver

Fars de Grondgraver is een hedendaags sprookje voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is geschreven door Anneke Doest, theatermaker, auteur, docent en liedjesschrijver.

Fars woont onder de grond. Daar is het donker en klein en erg muf. Het eten is er verschrikkelijk smerig. Fars wordt er steeds chagrijniger van.Zijn oom Gosse droomt over een prachtige plek om te wonen. Met het lekkerste eten. Daarom stuurt hij Fars op pad om op zoek te gaan naar die mooie plek.Samen met zijn schep graaft Fars zich een weg langs glibbers, grubbels en gronders en door gangen, holletjes en tunnels. Het avontuur tegemoet.

Zal hij die mooie plek ooit vinden?

Een prachtig kinderboek met illustraties van Emma deZwaan.

Fars de grondgraver Doest, Anneke
€ 16,95
voorraad onbekend
Israel in het hart van de kerk

In het boek Israël in het hart van de kerk laat de Messiasbelijdende Joodse theoloog Mark Kinzer verrassend nieuw licht schijnen op bekende teksten uit het Nieuwe Testament. De verhouding tussen Jezus, Israël en de Kerk komt er zo ineens anders uit te zien.

Eeuwenlang was Jezus degene die christendom en jodendom diep verdeelde. Kinzer komt op basis van zijn nauwkeurige nieuwe lezing van het Nieuwe Testament tot een andere conclusie: Jezus is degene die Kerk en Israël verbindt. Hij is tegelijk de Messias Koning van Israël en het Hoofd van zijn Lichaam, de Gemeente. Kinzer toont overtuigend aan dat het Nieuwe Testament een blijvende verbondenheid van Jezus met zijn volk Israël leert. Een verbondenheid die tot de dag van vandaag voortduurt.

Dit levert een heel ander plaatje op. Want door Jezus is de Kerk van Christus dan onlosmakelijk verbonden met het Joodse volk. De joden die Jezus als Messias belijden belichamen deze verbondenheid van Israël en de Kerk. Zij behoren immers tot beide. Dit boek maakt duidelijk dat het luisteren naar de Joodse stem onontbeerlijk is voor het verstaan van Gods weg met Kerk en Israël.

Dit boek bevat de vijf lezingen die Kinzer in Nederland heeft gegeven op uitnodiging van de Jules Isaac Stichting in samenwerking met Christenen voor Israël.

Israel in het hart van de kerk Kinzer, Mark S
€ 16,50
voorraad onbekend
Wees niet bang
Wees niet bang Heuvelman, Leo
€ 16,95
voorraad onbekend
De Tijdlijn

In haar boek de Tijdlijn volgt Tineke Hanique stapsgewijs de Bijbelse profetieën. In deze ontdekkingstocht worden de profetieën overzichtelijk op een rijtje gezet en geeft ze een uitleg van de symboliek zonder daaraan een eigen invulling te geven.

Klimaatverandering, CO2-uitstoot, natuurrampen, oorlogen… Is er nog hoop of is het einde nabij? Wat brengt de toekomst? In de aloude visioenen en openbaringen heeft God ons de toekomst voorspeld. Sommige voorspellingen zijn inmiddels uitgekomen en enkelen vinden zelfs nu plaats.

Als door de ogen van de profeten zie je de indrukwekkende hemel, Gods troon, de engelen en andere spirituele wezens. Het geeft je meer inzicht over wie God en Jezus Christus zijn. Je ontdekt welke invloed deze spirituele wereld uitoefent op de mens, natuur, wereldpolitiek en toekomst. De reis begint met de vraag van de leerlingen aan Jezus: 'Wat is het teken van Uw komst en van de voleinding van de wereld?'

De Tijdlijn is een boeiend en overzichtelijk geschreven verhaal. Je zult ontdekken dat veel onduidelijkheden worden opgelost wanneer langzaam maar zeker alle stukjes van de puzzel over de eindtijd passend op hun plaats vallen.

De Tijdlijn Hanique, Tineke
€ 14,95
voorraad onbekend
Hemelkinderen

In 'Hemelkinderen' beschrijft Willie Zeldenrust-ten Harkel niet alleen haar verhaal, maar ook de ervaringen van andere moeders over een veelbewogen gebeurtenis die hun leven heeft veranderd. Wat gebeurd er als een kind bij de geboorte overlijdt?

Voordat de klok twaalf uur sloeg werd mijn kindje geboren. Ik hoorde iemand huilen, maar dat was mijn baby niet, dat was ikzelf. Ik heb niets van mijn kindje gehoord, gezien of gevoeld. Voordat ik goed en wel besefte dat ik de bevalling achter de rug had, was mijn kindje weggebracht. In alle consternatie vergat ik helemaal te vragen of het een jongen of een meisje was. Ik was bevallen maar had geen kind.'

Willie Zeldenrust – ten Harkel is gelukkig getrouwd, moeder van een dochter en in blijde verwachting van een tweede kind. Wat kan je nog meer wensen? Maar onverwachts pakken zich aan het eind van de zwangerschap donkere wolken samen. Een droom verandert in een nachtmerrie.

Hoewel God duidelijk laat weten betrokken te zijn bij haar leven, schudt het op al zijn fundamenten. Hoe ga je om met dit immense verdriet? Hoe verwerk je een grote lege plek in je lijf, in je hart en in je huis?

Hemelkinderen Zeldenrust,-ten Harkel, Willie
€ 16,95
voorraad onbekend
U ook hier?

U ook hier is het verhaal over Frits Rouvoet op de Wallen Het waargebeurde verhaal achter Bright Fame opgetekend door Peter de Bruijne

Frits Rouvoet en een vrijwilligster zitten na hun ronde over de Wallen in een bruin café. Luidruchtig gaat de kroegdeur open en vanachter het tochtgordijn verschijnt het zwaar opgemaakte gezicht van Maria. Ze hebben zojuist nog met haar in het peeskamertje gesproken. Als ze Frits ziet zitten, roept Maria: 'Jezus, jij ook hier?!' De barkeeper reageert direct: 'Nou dat is Jezus niet, hoor.' Ad rem antwoordt Maria: 'Nee, maar ze werken wel samen!'

Bright Fame, een christelijke hulporganisatie onder prostituees, is opgericht door Frits Rouvoet. Eindelijk een man die naar de reden kijkt waardoor deze vrouwen in de prostitutie verstrikt zijn geraakt. Eindelijk iemand die zonder veroordeling komt met praktische hulp en een nieuwe kijk op de toekomst.

Het werk van Bright Fame wordt van alle kanten belicht. Een ding staat vast: Er is enorme behoefte aan mensen die in deze oversekste maatschappij met de ogen van Jezus naar vrouwen kijken en schouder aan schouder naast hen staan.

U ook hier? Bruijne, Peter de
€ 15,-
voorraad onbekend