Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe uitgaven Scholten uitgeverij voorjaar 2020

Bij Uitgeverij Scholten worden D.V. in het voorjaar van 2020 onderstaande nieuwe titels verwacht. U kunt deze titels reserveren bij Ichthusboekhandel, de plek waar u goed advies krijgt, prima titelinformatie en altijd nieuwste uitgaven aantreft.

11 artikelen
pagina 1 van 2
Leven we in de dagen van noach?

Dick Langhenkel, voormalig legerpredikant en spreker op mannendagen schrijft over de wederkomst van Christus in het boek: leven we in de dagen van Noach.

Wij leven in een ademnbenemende tijd, Dynamisch, maar ook verwarrend. Na een bezoek aan de replica van de ark van Noach vraagt Dick Langhenkel zich af of dit immense bouwwerk alleen een toeristische attractie is, een mooie herinnering aan oude bijbelse tijde, of zit er een diepere bedoeling achter?

Zou het een vingerwijzing Gods kunnen zijn, dat we nu opnieuw in de dagen van Noach leven. Immers Jezus heeft duidelijk gezegd dat tegen de tijd dat Hij terugkomt, de dagen van Noach zich zullen herhalen. (Mattheus 24-37-39)

Dit beeld vormt voor de auteur de start van een zoektocht naar meer inzicht in de tijd waarin wij leven en wat de bijbelse profetieën over de toekomst en het einde der tijden zeggen.

Dit boek is neit bedoeld om een mening te verkondigen, maar is vragenderwijs geschreven in de hoop dat u de vragen herkent en het u prikkelt om samen naar de antwoorden te zoeken.

Dick Langhenkel (1945) is emeritus predikant. Vele jaren heeft hij meegewerkt aan het EO-radipgramma: ik zou wel eens willen weten. Samen met Henk Binnendijk heeft hij de christelijke mannenvereniging Mannen in Beweging opgezet en vele conferenties geleid. Voor die mannenbeweging schrijf hij verschillende boeken.

Leven we in de dagen van noach? Langhenkel, Ds. Dick
€ 14,95
voorraad onbekend
Supermam

Priscilla Docter schrijft samen met andere moeders het Supermam Magazine wat wordt gemaakt door Moeders voor Moeders.

Hoofdredacteur Priscilla Docter, schrijfsters en zelf moeder van zes kinderen, zag behoefte en ruimte ontstaan voor een christelijke magazine waarin gelovigen en/of zoekende moeders van deze tijd worden geïnspireerd en uitgedaagd in hun geloofswandel met Christus.

Met een team van moeders: Renate Agteres, Annegreet Peggeman, Elie van Deutekom, Harmieke van Eijk, Machien de Lange en Joke Tan, weten zij dit frisse magazine te maken tot een groot plezier om te lezen en te ontdekken.

Eerlijke en kleurrijke verhalen achter het opvoeden komen aan bod. Het magazine bevat ene goede mix van veelzijdige artikelen, pakkende foto's, grappige columns, kindvriendelijke menu's en en brengt inspirerend nieuws over alles wat moeders zo al bezig houdt. Het blad daagt uit tot creativiteit.

De drijfveer van het team is om imperfecte moeders aan te moedigen om hun moederschap in alle afhankelijk van een volmaakte God te beleven en te doen.

Priscilla Docter is moeder van zes kinderen die een heerlijke dynamiek in het leven van alledag brengen. Ze werkt volledig thuis en van daaruit schrijft ze boeken, blogs en volgt ze een bijbelschool. Ze geeft op verschillende plekken bijbelstudies en voelt zich een pionier.

Supermam Docter, Priscilla
€ 6,95
voorraad onbekend
Beelden van openbaring

In het boek van Peter Scheele, de beelden van Openbaring, gaan de metaforen die daarin gebruikt worden tot de verbeelding spreken.

Het Bijbelboek Openbaring maakt gebruik van beeldtaal, evenals trouwens vaak op andere plaatsen in de bijbel. Als het in de bijbel bijvoorbeeld over schapen gaat, zijn dit niet altijd echte schapen, maar vaak mensen. Deze beelden zijn vaak nog eenvoudig om te zetten naar onze werkelijkheid. Met andere beelden hebben we vaak wat meer moeite, omdat we ze vaak niet (meer) begrijpen.

Openbaring refereert tot in detail aan profetieën uit het Oude Testament. Alleen door die beelden erbij te halen kun je het boek Openbaring begrijpen en verklaren.
In Beelden van Openbaring wordt minutieus het verband met het Oude Testament uitgewerkt, zodat de profetische woorden van de apostel Johannes beter te begrijpen zijn.

De auteur Peter Scheele, koppelt alle beelden van Openbaring aan de geschiedenis van Israël tussen Jezus eerste en twee komst, inclusief de Holocaust en de oprichting van de staat Israël in 1948.

Deze interpretatie geeft aanleiding om te vermoeden dat het seizoen waarin Jezus terug zal komen is aangebroken en daarom zullen we ons moeten voorbereiden op Zijn fysieke Wederkomst.

Peter Scheele is zeven jaar programmamaker geweest bij de EO. Op creatieve wijze sprak hij met mensen over het geloof. Bijvoorbeeld door als Noach 2.0 op het strand van Scheveningen voorbijgangers te vragen samen met hem een ark te bouwen. Of door als rijke jongeling op een kameel geld uit te delen en mensen te vragen of ze de kameel door een naald van een meter hoog kunnen krijgen.

Peter Scheele schreef meerdere boeken zoals Degeneratie, het einde van de evolutietheorie, Visserslatijn en leverworst, communicatie en beren. Ook was hij medeoprichter van d eonline cursus "Waarom Jezus?". Hij trainde jarenlang e-coaches van internationale cursussen.

Beelden van openbaring Scheele, Peter
€ 19,95
voorraad onbekend
Melodie
Melodie Dijk, Marijke van
€ 18,95
voorraad onbekend
Fars de grondgraver
Fars de grondgraver Doest, Anneke
€ 16,95
voorraad onbekend
Israel in het hart van de kerk
Israel in het hart van de kerk Kinzer, Mark S
€ 16,50
voorraad onbekend
Wees niet bang
Wees niet bang Heuvelman, Leo
€ 16,95
voorraad onbekend
De Tijdlijn

In haar boek de Tijdlijn volgt Tineke Hanique stapsgewijs de Bijbelse profetieën. In deze ontdekkingstocht worden de profetieën overzichtelijk op een rijtje gezet en geeft ze een uitleg van de symboliek zonder daaraan een eigen invulling te geven.

Klimaatverandering, CO2-uitstoot, natuurrampen, oorlogen… Is er nog hoop of is het einde nabij? Wat brengt de toekomst? In de aloude visioenen en openbaringen heeft God ons de toekomst voorspeld. Sommige voorspellingen zijn inmiddels uitgekomen en enkelen vinden zelfs nu plaats.

Als door de ogen van de profeten zie je de indrukwekkende hemel, Gods troon, de engelen en andere spirituele wezens. Het geeft je meer inzicht over wie God en Jezus Christus zijn. Je ontdekt welke invloed deze spirituele wereld uitoefent op de mens, natuur, wereldpolitiek en toekomst. De reis begint met de vraag van de leerlingen aan Jezus: 'Wat is het teken van Uw komst en van de voleinding van de wereld?'

De Tijdlijn is een boeiend en overzichtelijk geschreven verhaal. Je zult ontdekken dat veel onduidelijkheden worden opgelost wanneer langzaam maar zeker alle stukjes van de puzzel over de eindtijd passend op hun plaats vallen.

De Tijdlijn Hanique, Tineke
€ 14,95
voorraad onbekend
Hemelkinderen
Hemelkinderen Zeldenrust,-ten Harkel, Willie
€ 16,95
voorraad onbekend
U ook hier?
U ook hier? Bruijne, Peter de
€ 15,-
voorraad onbekend