Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgaven voorjaar 2018 KokBoekencentrum

Bij de uitgeverijen van Kok en Boekencentrum verschijnen dit jaar de volgende nieuwe titels:

Sinds 2018 gaan zij samen verder onder de naam; Kokboekencentrum, daaronder vallen dus ook de uitgeverijen: Callenbach, Voorhoeve, Groot Goudriaan alsmede Mozaiek, Yes, en Meinema.

97 artikelen
pagina 1 van 10
Waarom doe ik dit in vredesnaam

Het boek: Waarom doe ik dit in vredesnaam? van ChristenUnie-partijleider Gert-Jan Segers is een bundel gedachten en overwegingen over zijn politieke werk, zijn geloofsleven en het nieuws van de dag.

Hij snijdt diverse thema's aan: zijn held Dietrich Bonhoeffer, zijn dochters, Pasen, slavernij, de zorg voor de Schepping, pacifisme en - natuurlijk - de Haagse politiek. Segers is een begenadigd schrijver en staat bekend om zijn open en authentieke geluid en zijn kwetsbare opstelling. Dit boek, dat zijn beste columns uit het Nederlands Dagblad bevat, geeft een kleurrijk beeld van de mens achter de volksvertegenwoordiger en van zijn idealen, gevormd door geloof, hoop en vertrouwen

Waarom doe ik dit in vredesnaam Segers, Gert-Jan
€ 12,99
voorraad onbekend
Energie van de Geest

In 'Energie van de Geest' herijkt Philip Troost de kernwoorden van het christelijk geloof. We zijn verlost, maar echt vrij leven is een ander verhaal. We gaan voor onderlinge gemeenschap, maar je verbinden met elkaar, hoe doe je dat?

Philip Troost laat zien hoe deze kloof tussen ideaal en werkelijkheid geen bron van frustratie hoeft te zijn maar een boeiend avontuur kan worden, vol beweging, groei en vitaliteit. Hiervoor hebben we de ogen te openen voor wat misschien wel het belangrijkste is van hoe Gods Geest werkt: energie.

Troost ontdoet het woord energie van zijn oosters jasje en haalt het terug binnen het christelijke verhaal: energie is schepping van God. 'Als de Heilige Geest ons in beweging wil zetten, dan is daar energie voor nodig.'

Energie van de Geest Troost, Philip
€ 22,99
voorraad onbekend
Over muren heen
Over muren heen Kamp, Lody van de; Abdellaoui, Oumaima a
€ 14,99
voorraad onbekend
Dit is mijn verhaal

'Dit is mijn verhaal' is een prachtig fotoboek dat een goed beeld geeft van het christendom in de 21e eeuw. Theoloog Janneke Stegeman gaat in gesprek met 18 jonge christenen uit verschillende stromingen, topfotograaf Cigdem Yuksel maakt prachtige portretten van hen.

Aan de hand van een Bijbelverhaal vertellen Ihab, Joenoes, Thirza, Cecile en anderen over een kantelpunt in hun leven. Verhalen vol hoop en inspiratie, geloof en twijfel, traditie en moderniteit. Dit is het boek bij de gelijknamige expositie van het Bijbels Museum over jonge christenen, met foto's, korte audiodocumentaires en video's.

Dit is mijn verhaal Stegeman, Janneke
€ 24,99
voorraad onbekend
Grote theologen over grote thema's
Grote theologen over grote thema's Donkersteeg, Jeanette
€ 13,99
voorraad onbekend
Religieuze kunst en cultuur in 100 beeld

Religieuze kunst en cultuur in 100 beelden' van Thornton McRae legt religieuze kunst uit in woord en beeld. Daarmee is het een fraai cadeauboek voor jong en oud.

Religie is door de eeuwen heen een geweldige inspiratiebron voor kunstenaars als Picasso, Vincent van Gogh, Rembrandt en Jeroen Bosch. Gebouwen, schilderijen, boeken, beelden: wereldwijd zijn indrukwekkende religieuze kunstwerken te vinden. Elk kunstwerk in dit boek krijgt een foto, een toelichtende tekst, een quote en gedetailleerde informatie.

Dit boek legt de symboliek uit en laat zien hoe wonderlijk God en mens verbonden zijn.

Religieuze kunst en cultuur in 100 beeld Thornton McRae, Heather
€ 16,99
voorraad onbekend
Verlangen naar vrijheid
Verlangen naar vrijheid Eijlers-Fredrikze, Jorieke; Noorlandt, T
€ 16,99
voorraad onbekend
Je bent wat je lief is
Je bent wat je lief is Smith, James K.A.
€ 19,99
voorraad onbekend
Aangeraakt

In 'Aangeraakt' vervolgt Luigi Gioia op een aanstekelijke manier zijn weg van het gebed. In het bidden en in het lezen van de Bijbel word je aangeraakt door God en raak je bewust van zijn tegenwoordigheid.

Deze vorm van soms zo genoemde mindfulness geeft een vreugde en vrede die veel verder reikt dan de populaire, maar onpersoonlijke vormen van spiritualiteit in deze tijd. In het evangelie van Johannes en in literaire romans en toneelstukken toont Gioia plaatsen waar God zich laat vinden. En je aanraakt met zelfkennis en compassie. Eerder verscheen van Luigi Gioia 'Zeg het tegen God'.

Aangeraakt Gioia, Luigi
€ 19,99
voorraad onbekend
Gewone Catechismus (Luxe uitvoering)

De Gewone Catechismus is geschreven door de theologen Theo Pleizier, Arnold Huijgen en Dolf te Velde. Hun bedoeling is de inhoud van het christelijk geloof op een hedendaagse manier overdragen aan volgende generaties en hen inspireren.

Dit 'leerboek' bestaat uit 100 vragen en antwoorden, en heeft een duidelijke en doordachte structuur. Naast de tekst van de vragen en antwoorden is ook per antwoord een korte toelichting opgenomen

Gewone Catechismus (Luxe uitvoering) Pleizier, Theo
€ 17,99
voorraad onbekend