Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe uitgaven voorjaar 2019 Adveniat

Bij de uitgeverij Adveniat verschijnen in het voorjaar 2019 de onderstaande titels. Deze nieuwe uitgaven zijn direct na verschijnen leverbaar bij Ichthusboekhandel. U kunt nu reeds reserveren.

12 artikelen
pagina 1 van 2
Op de weg van het geluk
Op de weg van het geluk Klooster, Anton ten; Zweers, Gerben
€ 19,95
voorraad onbekend
Zes levenslessen van Benedictus XVI

Antoine Bodar toonde altijd verbondenheid met Paus Benedictus XVI. Vanuit die observaties heeft hij zes levenslessen van Bendictus XVI samengesteld.

Paus Franciscus heeft in de afgelopen jaren de harten van velen in de wereld gewonnen, hij deed dat met zijn voorkeur voor de armen en zijn oproep om de deuren van de kerk te openen.
Paus Benedictus XVI had een heel andere stijl: alleen al de waardige manier waarop hij als heilige vader afscheid nam maakte diepe indruk.

Sindsdien is hij emeritus-paus en wordt er meer en meer met bewondering naar zijn erfenis gekeken. Daar is zijn reeks van boeken over Jezus. Antoine Bodar heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij bewondering heeft voor de stijl en de erfenis van Benedictus XVI. Daarom heeft hij zich de afgelopen jaren verdiept in de betekenis van deze paus voor liturgie en theologie. Bodar komt daarom met levenslessen die we te danken hebben aan deze inmiddels 91-jarige emeritus-paus. Een ode aan een historische paus.

Zes levenslessen van Benedictus XVI Bodar, Antoine
€ 18,95
voorraad onbekend
In waarde verbonden

Herman Kaiser schreef het boek In Waarde verbonden, voor wie op zoek is naar handvatten voor hechtere samenwerking binnen en tussen organisaties of naar betekenisvolle kaders voor een gezamenlijke toekomst. De ruimte voor dialoog en het elkaar serieus willen nemen wordt helaas te vaak verstoord door de echo's van monologen over het eigen gelijk. Traditie en vernieuwing worden met elkaar in verbinding gebracht in een geïnspireerd vooruitgangsdenken.

Onze samenleving wordt gedragen door waarden, zoals respect voor de menselijke waardigheid. Mensen die gezamenlijke waarden delen hebben een basis om op voort te bouwen. Zij hoeven elkaar niet voortdurend vliegen af te vangen over kleinigheden. Met gedeelde waarden is er een basis voor vertrouwen. Je kunt een gesprek voeren omdat je in staat bent de ander bij jou toe te laten.

De ruimte voor dialoog en het elkaar serieus willen nemen wordt helaas te vaak verstoord door de echo's van monologen over het eigen gelijk. De dialoogruimte die hoort bij een waardevolle samenleving lijkt steeds meer op een echoput.

Een rode draad door het boek is dat traditie en vernieuwing met elkaar in verbinding worden gebracht in een geïnspireerd vooruitgangsdenken.

Dit boek is een inspiratiebron voor wie op zoek is naar handvatten voor hechtere samenwerking binnen en tussen organisaties of naar betekenisvolle kaders voor een gezamenlijke toekomst. De besproken voorbeelden uit de traditie zullen ook mensen aanspreken in hun persoonlijke zoektocht naar verbindende waarden.

Herman Kaiser (1954) studeerde politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Hij vervulde functies in het openbaar bestuur en consultancy. Zijn speelveld is de driehoek politiek, kerk en samenleving. Hij was onder meer lid van de Katholieke Raad voor Kerk en Samenleving, de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling en voorzitter van het Christelijk Sociaal Congres. Hij is sinds 1975 actief betrokken bij de ontwikkeling van de christen-democratie.

In waarde verbonden Kaiser, Herman
€ 24,95
voorraad onbekend
Om een ander

Om een ander, bevat meditaties bij de kruisweg, zeer geschikt voor de viering op Goede Vrijdag of voor persoonlijke meditatie. Dit boekje voor de veertig dagen tijd is geschreven door Erik Galle.

De woorden 'om een ander' zijn voldoende om de drijfveer van Jezus' kruisweg te kunnen vatten. Maar werkelijk verstaan waarom Hij zijn leven heeft gegeven, doe je daarom nog niet. Pas als je je plaats inneemt tussen de menigte langs de kruiswegstaties wordt dit je duidelijk. Blind blijven voor zijn liefde is dan bijna onmogelijk.

Om een ander Galle, Erik
€ 8,95
voorraad onbekend
Geschenk van kleinkinderen

Grootvaders vertelt over leven met je kleinkinderen. Als iets het leven van televisiemaker en auteur Leo Fijen heeft veranderd, dan is het wel de geboorte van zijn kleinzoons. Meer dan ooit heeft hij in de onbevangenheid van zijn kleinkinderen het geheim van het leven teruggevonden.

Hij verwondert zich over het kleine geluk van Fedde en Sam, hij wordt stil van hun eerste woorden, hij is ontroerd bij hun eerste gebeden en hij doet niets liever dan voorlezen en luisteren naar hun verhalen. Leo Fijen is dankbaar voor dit geschenk in zijn leven.

Geschenk van kleinkinderen Fijen, Leo
€ 14,95
voorraad onbekend
Oud in jaren, jong van hart
Oud in jaren, jong van hart Fijen, Leo
€ 19,50
voorraad onbekend
De reis van je hoofd naar je hart
De reis van je hoofd naar je hart Fijen, Leo
€ 19,95
voorraad onbekend
Klooster! Stilte
Klooster! Stilte
€ 9,95
voorraad onbekend
Reizen

Klooster! magazine nr. 7 het zomernummer van 2019 gaat dit keer over reizen. In deze prachtige uitgave van aandacht voor o.a.:

Karin Bloemen 'Kaarslicht biedt me troost',
Reistips voor een spirituele zomer,
Herman Vuijsje weet zich Pelgrim zonder God,
Zuster Anima Christi: 'Thuiskomen gebeurt waar de liefde is',
Zuster Mariella: 'Het labyrint is een weg van vertrouwen',
Peter van Uhm: en zijn ursulinen,
Erik Borgman: Reizen is ongemak.

Reizen
€ 9,95
voorraad onbekend
Paus Franciscus, een chaotisch en bewoge
Paus Franciscus, een chaotisch en bewoge Adveniat
€ 19,95
voorraad onbekend