Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgaven voorjaar 2019 Buijten en Schipperheijn

Bij de uitgeverij Buijten en Schipperheijn worden het voorjaar van 2019 de onderstaande nieuwe uitgaven verwacht. Deze nieuwe titels kunt u nu reeds reserveren bij Ichthusboekhandel.

13 artikelen
pagina 1 van 2
Spelenderwijs

Mark Hage, voorganger in Vineyard Amsterdam laat in het boek Spelenderwijs de samenhang zien tussen improvisaties, Jezus en je dagelijks leven.

Leven is improviseren. thuis, opje werk, in de supermarkt, op de dansvloer, je hebt nooit een script. Vindt je het ingewikkeld? De spelregels uit het Improvisatietheater kunnen je helpen. Jezus blijkt verrassend genoeg een briljante improvisator. Het boek Spelenderwijs verwerkt Zijn leven en de spelregels uit het theater tot een interactieve mix met persoonlijke verhalen, veelkleurige illustraties, diepgaande reflecties en alledaagse toepassingen.

Inkijkexemplaar Spelenderwijs

Spelenderwijs Hage, Mark
€ 18,95
voorraad onbekend
Goed werkgeverschap en goed werknemersch

Bedrijfscultuur is het belangrijkste aspect van goed werkgeverschap. Op de voet gevolgd door arbeidsrelaties. Over deze twee aspecten gaat dit boek van Tom van de Belt.

De bedrijfscultuur, de werksfeer, de onderlinge omgang heeft grote invloed op welzijn, betrokkenheid en prestaties van werknemers. Wat als werknemers lijden onder slechte arbeidsverhoudingen, bang zijn voor hun manager of gepest worden door collega's? Is
een goede bedrijfscultuur uitsluitend de verantwoordelijkheid van de werkgever of vormen werkgever en werknemer die samen? Een goede, ethische bedrijfscultuur is van groot belang en vergt een bedrijfsbrede dialoog over wat het goede is en hoe werkgever en werknemer samen inhoud kunnen geven aan een gemeenschappelijke cultuur.

Goed werkgeverschap en goed werknemersch Belt, Tom van den
€ 28,50
voorraad onbekend
God en geld
God en geld Hengstmengel, Joost
€ 15,95
voorraad onbekend
Het groene hart van het geloof
Het groene hart van het geloof Bookless, Dave
€ 14,95
voorraad onbekend
Homoseksualiteit en de kerk
Homoseksualiteit en de kerk Loon, Maarten, Henk Medema, Jan Mudde
€ 18,95
voorraad onbekend
wie ben ik?
wie ben ik? Horst, Willem van der
€ 24,50
voorraad onbekend
Genezing en bevrijding, nu al en nog
Genezing en bevrijding, nu al en nog Minderhoud, Jan
€ 28,50
voorraad onbekend
Verhalen om te delen
Verhalen om te delen Schaeffer, Hans en Geranne Tamminga
€ 19,90
voorraad onbekend
Verbonden in Christus

Verbonden in Christus is een boek van Ds. K.H. de Groot over de verbonden in de bijbel.

Alles in het leven van een chrsiten heeft te maken met zijn positie in Christus. Een christen is "in Christus", innig aan Hem vrbonden en in Hem actief. Over de betekenis van die diepe verbondenheid met Christus gaat dit boek.

Het boek Verbonden in Christus plaatst deze kern van het christelijk geloof in de context van de Bijbelse lijn van het spreken over het verbond. Net zoals de Heer zich onder het oude verbond al aan Zijn vol verbonden had, is God nu nog liefdevol verbonden met Zijn volk, Zijn kinderen.

Wie zoekt naar verdieping over dit thema, kan dit boek gebruiken voor persoonlijke bezinning of gezamenlijke bijbelstudie.

Ds. K.H. de Groot (1932) studeerde theologie en semitische talen in Kampen en aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij was predikant van de GEreformeerde kerk Vrijgemaakt in Winterswijk en Nederlands GEreformeerd predikant in IJsselmuiden-Grafhorst, Amstelveen en Bunschoten-Spakenburg.

De Groot was docent Oude Testament en Hebreeuws aan de Pastorale leergangen in Rotterdam en Zwolle. Ook was hij vele jaren docent Oude Testament, Hebreeuws en ARamees aan het Nederlands Gereformeerd Seminarie. Eerder verscheen van zijn hand Dialoog rondom Advent over Maleachi.

Verbonden in Christus Groot, Ds. H.K. de
€ 17,90
voorraad onbekend
Spoorzoeken in de bijbel
Spoorzoeken in de bijbel
€ 75,-
voorraad onbekend