Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgaven voorjaar 2019 Nederlands Bijbelgenootschap

Het Nederlands Bijbelgenootschap verzorgt sinds 2018 weer zelf haar uitgaven. De nieuwe uitgaven van het NBG liggen direct bij verschijnen in de winkels van Ichthusboekhandel, de plek voor oriëntatie en advies.

14 artikelen
pagina 1 van 2
30 Highlights Jongerenbijbel in gewone T

De Jongerenbijbel in Gewone Taal komt er aan. In dit boekje alvast 30 Highlights daar uit als voorpublicatie om zo kennis te maken met deze jongerenbijbel van de BGT. Door de opzet van 30 dagen is het ideaal ook als dagboekje voor tieners tijdens een vakantieperiode.

Tieners vinden het vaak lastig om de Bijbel te lezen. Het is een dik, oud boek waarvan de relevantie in hun eigen leven niet altijd even duidelijk is. En grote lappen teksten lezen is ook soms een hele uitdaging. Dat, terwijl in deze roerige levensfase de Bijbel zo'n goede basis kan zijn voor hun leven.

De BGT Jongerenbijbel biedt daarom uitkomst. Deze bijbel is voor en door jongeren ontwikkeld. De Jongerenbijbel BGT is een toegankelijke bijbel, voor doeners en denkers. Wat het meest opvalt, zijn de vele creatieve opdrachten die naast de tekst staan. Jongeren worden uitgedaagd om meteen met de tekst aan de slag te gaan. Door na te denken, te tekenen, iets te doen, te bidden; allerlei vormen die helpen om de tekst toe te passen in het dagelijkse leven.

Laat jongeren alvast kennismaken met deze nieuwe Jongerenbijbel in Gewone Taal met het dagboek voor 30 dagen. Hierin zijn van alle extra's uit de Jongerenbijbel BGT een aantal voorbeelden te vinden uit allerlei bijbelboeken.

BEVAT EEN KORTINGSBON VOOR ALS JE DE JONGERENBIJBEL IN GEWONE TAAL WIL KOPEN.

30 Highlights Jongerenbijbel in gewone T BGT
€ 7,50
voorraad onbekend
NBV Jubileumeditie - Psalm 121:2

De Nieuwe Bijbelvertaling 2004 (NBV) bestaat 15 jaar! Ter gelegenheid daarvan verschijnt een speciale jubileum pocket uitvoering voor de speciale prijs van vijftien euro.

Op de cover de tekst uit Psalm 121: 2 Mijn hulp komt van de Heer, die de hemel en aarde gemaakt heeft.

Een mooie goed leesbare editie met een stevige omslag. Bevat de volledige tekst van de Niewue Bijbelvertaling 2004

NBV Jubileumeditie - Psalm 121:2
€ 15,-
voorraad onbekend
Verdiep je in... Jesaja
Verdiep je in... Jesaja Zwart, Marijn
€ 8,95
voorraad onbekend
Nieuwe Bijbelvertaling dundrukeditie

Deze dundrukeditie van Nieuwe Bijbelvertaling is voor mensen die graag een compacte bijbel willen hebben om altijd bij je te hebben.

Het is een editie die gedrukt is op zeer dun papier. De band is gemaakt van duurzaam materiaal. De inhoud van deze uitvoering is in twee kleuren gedrukt en verschijnt met duidelijke versnummers.

Ht formaat is 10x15 cm.

De proza-tekst is afgedrukt in 2 kolommen; poëzie staat in de regel in 1 kolom.

Wordt geleverd in een fraaie beschermende foedraal.

Nieuwe Bijbelvertaling dundrukeditie
€ 52,50
voorraad onbekend
Mijn kleine peuterbijbel

Mijn kleine Peuterbijbel is een kinderbijbel van Nederlandse bodem. In het kartonboek staan veel herkenbare illustraties. Deze kenmerken zich in dit boekje door bespreekbare emoties, een gebalanceerd kleurenpalet en subtiele details die bijdragen aan het Bijbelverhaal en het gesprek er over.

De handzame uitvoering in stevig karton met afgeronde hoeken maakt het boek zeer gebruiksvriendelijk. De kartonnen pagina's hebben een matte uitstraling, wat past bij dit duurzame product. Mijn kleine Peuterbijbel is geschikt om te gebruiken in thuissituaties, maar zeker ook in groepsverband in de kerk of op de kinderopvang.

Onderwijskundige Melanie van de Peut werkt als taalcoördinator in de kinderopvang. Uit de praktijk weet zij wat deze jonge doelgroep aanspreekt, en hoe je als voorlezer de aandacht vasthoudt en interactie op gang brengt.

Mijn kleine peuterbijbel Peut, Melanie van der
€ 9,95
voorraad onbekend
De kleine kijkbijbel

De Grote Kijkbijbel met illustraties van Kees de Kort is een klassieker. Nu is er ook 'De Kleine Kijkbijbel', met 10 verhalen van de serie 'Wat de Bijbel ons vertelt'. Bijzondere vormgeving, bekende verhalen.

Overzicht verhalen Kleine Kijkbijbel

In het begin (schepping)
De ark van Noach
Abraham
Koning David
Jona
Jezus is geboren (kerst)
Jezus en de storm
Bartimeüs
De verloren zoon
Jezus is opgestaan (pasen)

De kleine Kijkbijbel is een mooi cadeau bij geboorte, doop of opdragen en vormt een mooie starter bij het voorlezen en plaatjes kijken in de kinderbijbel.

De kleine kijkbijbel
€ 12,95
voorraad onbekend
God zorgt voor jou (kinderdoop)

In God zorgt voor jou (doop) staan verhalen en teksten van Marijke ten Cate en Roelin Smit die de allerkleinsten al laten zien dat God voor hen zorgt.

Via het verhaal van Abraham, en Gods beloften aan hem en Psalm 23 van David komen we bij het Nieuwe Testament, waar Jezus laat zien dat Gods nieuwe wereld juist ook voor de kinderen is. Ook zijn er liedjes en versjes opgenomen om met een kleintje te zingen, of om voor te lezen. De kleurrijke platen van Marijke ten Cate zijn sprekend en innemend.

Prachtig om cadeau te doen bij de doop van een kindje!

'Dit boekje is een mooie reminder aan een belofte van hoop die je wilt uitspreken en wilt uitleven.'
Marijke ten Cate, illustrator God zorgt voor jou

Dit boekje is ook beschikbaar in een cadeauversie voor bij het opdragen van een kindje.

God zorgt voor jou (kinderdoop)
€ 12,50
voorraad onbekend