Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgaven voorjaar 2019 Uitgeverij Scholten

17 artikelen
pagina 2 van 2
UW WOORD IS DE WAARHEID
UW WOORD IS DE WAARHEID Dorp, Henk van
€ 24,95
voorraad onbekend
Als morgen niet komt

Als morgen niet meer komt is een boek over waar je door heen gaat na het overlijden van een partner. Willy de Hoop schreef haar ervaringen daarmee op.

Daar sta ik dan na jouw overlijden. 'Neem je tijd!', 'pas goed op jezelf!' en nog veel meer wordt tegen me gezegd, maar juist al deze lief bedoelde woorden roepen allerlei vragen bij mij op. 'Waar moet ik op passen en hoeveel tijd moet ik nemen ...?'

Ik krijg ineens onbedwingbaar veel behoefte aan handvatten en protocollen, maar niemand lijkt mij daar mee te kunnen helpen. Langzaam voel ik steeds meer verwarring, angst en wanhoop opkomen. Ik herken mijzelf niet meer, snap niet meer hoe ik kan functioneren. Steeds meer verlies ik de realiteit uit het oog, maar als bijna alle kracht weg is om te kunnen vechten, begin ik langzamerhand te begrijpen dat er maar één weg is om nog door te gaan met mijn leven ...

Willy de Hoop beschrijft haar intense rouwproces na de dood van haar man.

Ze wil daarmee anderen die met rouw te maken hebben, tot steun zijn. Inzicht geven en behulpzaam zijn in het doen van de volgende stap, in het volgende uur of de volgende dag.

Willy de Hoop-Jonas (1959) is getrouwd (nu weduwe van) met Charles. Ze schreven samen het boek 'Hoop doet leven', een verhaal van een leven tussen hoop en wanhoop. Over de periode dat Charles ten gevolge van een ernstige longaandoening een lange periode op de Intensive Care verzorgd werd.

In dit nieuwe boek beschrijft Willy het leven na het overlijden van Charles. Hoe graag je dan een houvast wilt hebben om te weten hoe je verder kunt leven. Willy geeft naast haar werk in de zorg ook lezingen over de impact die het verblijf op een IC kan hebben en hoe om te gaan met de dood van een geliefde.

Als morgen niet komt Hoop, Willy de
€ 13,95
voorraad onbekend
Blijf niet te lang weg

Blijf niet te lang weg is een praktisch boek over dementie en (mantel)zorg door Ira Stam, Riet van Dijk en Nicole Hartgers.

Dit boek gaat over liefdevolle (mantel)zorg bij dementie. De moeder van Ira Stam, een van de schrijvers, is het middelpunt. In 2014 werd bij haar vasculaire dementie geconstateerd. In een dagboek vertelt Ira over haar ervaringen met de mantelzorg voor haar moeder. Ook een medewerker van het zorgcentrum waar haar moeder verblijft, vertelt over haar ervaringen met de zorg voor haar. De dagboekverhalen worden ingeleid door een essay over leven en omgaan met dementie.

Dementie raakt ons allemaal. Maar over dementie is nog te weinig kennis en daardoor veel onbegrip. Het schrikbeeld en de negatieve beeldvorming overheersen. Mensen met ementie lijken hun menselijke waardigheid te hebben verloren.

In dit boek delen drie vrouwen die betrokken zijn bij mensen met dementie hun kennis en ervaringen. Ze bespreken mantelzorg en dementie op een positieve en liefdevolle manier. Zo willen ze mantelzorgers, familieleden, partners, vrienden, kerkfamilie, medewerkers in de zorg en vrijwilligers steunen en inspireren tot liefdevolle zorg vanuit begrip voor de mens met dementie en respect voor diens menselijke waardigheid.

Ira Stam (54) heeft gewerkt als projectleider. Ze is mantelzorger en heeft een eigen bedrijf. Ze zat en zit in besturen van landelijke organisaties. Ze voert internationale adviseringsmissies
en projectbezoeken uit. Ze schrijft en geeft presentaties.

Riet van Dijk (44) is tekstschrijver en verpleegkundige. Na een studie Literatuurwetenschap (1992-1997) werkte zij als redacteur. In 2018 behaalde ze haar diploma HBO Verpleegkunde. Ze werkt bij Buurtzorg. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

Nicole Hartgers-Beekelaar (31) is in 2010 geslaagd voor de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk. Vanaf 2013 werkt ze in een woon- en zorgcentrum met mensen met dementie. Ze is getrouwd en heeft vier kinderen.

Blijf niet te lang weg Stam, Ira, Riet van Dijk en N. Hartgers
€ 14,95
voorraad onbekend
Liefde door scherven heen

Liefde door scherven heen van Esther Scholten, gaat over de vraag wat te doen als alcohol de liefde onder druk zet?

Een zwoele zomeravond doet in een jonge vrouw de liefde ontluiken. Ze droomt van haar prins op het witte paard. Maar aan de man van haar dromen
kleeft een schaduwkant. Ondanks waarschuwingen uit zijn omgeving dat ze hem links moet laten liggen, zet ze alles op alles om hem voor zich te winnen.
Als ze na een omweg verkering krijgen blijkt een heftige alcoholverslaving de relatie onder druk te zetten.

Dit is het levensverhaal van Esther Scholten.
Ze kijkt terug op een moeilijke periode waarbij ze zich afvraagt waarom haar vriend de drank niet kan laten staan. Daarnaast twijfelt ze aan zichzelf, of ze wel een goede moeder is? Esther zit klem in de liefde, ze kan niet zonder hem, maar ook niet met hem. Uiteindelijk stelt ze haar partner een ultimatum. Het is een lastige keuze tussen de liefde voor een verslaafde man of voor haar kinderen, nu een normaal gezinsleven geen optie meer is.

Liefde door scherven heen is het relaas van het pijnlijke dilemma waar ze voor komt te staan.

Liefde door scherven heen Scholten, Esther
€ 16,50
voorraad onbekend
Nou even niets
Nou even niets Workala, Helen
€ 16,50
voorraad onbekend
Otto biografie

De Ottobiografie gaat over zeventig jaar denken en doen van Otto de Bruijne. Een autobiografie waarin hij terugkijkt en verder gaat.

Leef! Leef! Als je leeft, leef dan ook! Dit is een van de motto's die het leven van Otto de Bruijne bepaalt. En ook van het boek dat hij over zijn kijk op het leven heeft geschreven in zijn Ottobiografie.

Het gaat in deze autobiografie (bio = leven) niet over toen-dit-toen-dat, maar om de waarommetjes en de waartoetjes. Hoe ontstaan en veranderen meningen tijdens een mensenleven? Het gaat over voortschrijdend inzicht ten aanzien van veel onderwerpen die belangrijk zijn in het leven. Zo passeren de volgende thema's: kind, dood, man, vrouw, seksualiteit, vaderschap, opvoeden, een lichaam hebben en een lichaam zijn, arm, rijk,
geld, ziekte, genezing, geloof, te veel geloof, twijfel, Afrika, euthanasie, cultuur, homoseksualiteit, joden, Israël, kunst, kerk, evangelisch, hoofd en hart, geloof en wetenschap, Islam, en nog veel meer.

Spannend. Verrassend!

Otto de Bruijne (1949) is naast theoloog ook presentator, spreker en kunstenaar. Hij groeide op binnen de Gereformeerde Kerk, als zoon van een predikant en besloot rond zijn twintigste over te stappen naar een evangelische gemeente. Hij was godsdienstleraar en werkte aan het einde van de jaren zeventig voor de hulporganisatie TEAR. Hij maakte diverse programma's voor de Evangelische Omroep, zoals Otto in Afrika, Otto op zoek en Omega. De Bruijne is een veelgevraagd spreker in evangelische kringen. Daarnaast maakt hij theater en heeft hij verschillende boeken geschreven. Als beeldend kunstenaar is hij autodidact. Zijn kunstprojecten reizen door het land: de serie Paradox, zijn Canvas Kapel, en de Zeven Kruiswoorden

Otto biografie Bruijne, Otto de
€ 18,95
voorraad onbekend
DURF TE LEVEN!
DURF TE LEVEN! Schiffers, Nicole
€ 18,95
voorraad onbekend