Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgaven voorjaar 2019 Vuurbaak

Bij uitgeverij de Vuurbaak worden dit voorjaar 2019 de volgende nieuwe uitgaven verwacht:

13 artikelen
pagina 1 van 2
Liedjesbijbel Nr. 1

Met de Liedjesbijbel start een project van twaalf jaar lang elke maand een bijbelverhaal én een nieuw lied; Elk jaar een kinderbijbel in combinatie met een multimediaal project waarin je liedjes kan horen en lezen. dat is de 'Liedjesbijbel'!

Met de 'Liedjesbijbel' willen we met woord, lied en beeld de bijbelverhalen meegeven aan een nieuwe generatie. Maandelijks zal er een liedje over een bijbelverhaal uitkomen. Eén keer per jaar verschijnt er een boek met minimaal 12 geïllustreerde bijbelverhalen, bijbehorende liedjes en voorleesfilmpjes. In meer dan 150 maandafleveringen zullen zowel bekende als minder bekende delen uit de Bijbel worden behandeld, wat leidt tot een complete verzameling bijbelverhalen met liedjes!

Het boek bevat originele bijbelverhalen, verrassende en toegankelijke liedteksten, moderne en speelse illustraties, extra's voor het onderlinge gesprek binnen gezin, school of kinderclub en een verwijzing naar een online platform met onder andere lied- en voorleesfilmpjes.

Reinier Sonneveld, bewerkte dit project en zorgt voor de begeleiding daarvan.

Liedjesbijbel Nr. 1 Sonneveld, Reinier
€ 14,99
voorraad onbekend
SuperWaar

Superwaar, een boek van Alfred Slomp gaat over de volgende stap die je kan zetten in duurzaam boodschappen doen in de dagelijkse maalstroom van inkopen doen voor een huishouden in winkels en supermarkten.

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat zullen we eten vanavond? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent.

Wil je in de supermarkt wel meer duurzame producten kopen, maar raak je in de war door alle keurmerken, adviezen en tegenstrijdige meningen? Ben je goed op weg, maar zou je graag de volgende stap willen zetten naar nog meer duurzame keuzes? In 'SuperWaar' worden alle aspecten van duurzaam eten besproken, maar ook de dilemma's waar je tegen aan loopt als je anders wilt gaan eten. Met praktische tips, heerlijke recepten en inspirerende voorbeelden!

Een must-read voor iedere consument, bewust of niet, die een goede impuls kan gebruiken om in de supermarkt keuzes te maken voor een betere, eerlijkere wereld.

SuperWaar Slomp, Alfred
€ 19,99
voorraad onbekend
Met 50 euro de wereld rond

Met 50 euro de wereld rond is niet iedereen gegeven. Christopher Schacht is 19 als hij dat avontuur begint.

De Duitse Christopher Schacht is 19 jaar en heeft net zijn diploma gehaald wanneer hij een doldwaas idee omzet in actie: hij gaat met maar 50 euro op zak op wereldreis. Bepakt met vriendelijkheid, flexibiliteit en charme begint hij aan de reis. Zonder vliegtickets, hotelboekingen of creditcard. Meteen in de eerste week verliest hij in Amsterdam bijna al zijn geld.

Vier jaar lang is Schacht onderweg; hij bezoekt 45 landen en legt 100.000 kilometer af, te voet, liftend en met zeilboten. In dit boek vertelt de jonge globetrotter met humor over zijn ongelofelijke belevenissen. Hij verhaalt wat hij onderweg over het leven, de liefde en God heeft geleerd en schildert ontroerende en grillige ontmoetingen.

Een fascinerend verhaal dat het verlangen wakker schudt om nieuwe wegen te bewandelen en je dromen te verwezenlijken.

Met 50 euro de wereld rond Schacht, Christopher
€ 19,99
voorraad onbekend
Zwaartekracht

Zwaartekracht is een coming of age boek over een meisje wat opgroeit in een voor haar nieuwe wereld in het Randstedelijk gebeuren.

Wanneer Vera met haar familie vanuit een klein dorpje in de Achterhoek naar de Randstad verhuist, lijkt ze plotseling midden in de echte wereld terecht te komen.

Haar vader heeft zijn kinderen goed voorbereid door hen voor alle risico's en afgronden te waarschuwen. Zolang Vera het smalle pad van haar geloofsopvoeding blijft volgen, kan haar weinig gebeuren. Maar Vera is vijftien, ze vindt haar ouders hopeloos ouderwets en ze kan haar eigen boontjes wel doppen.

Wanneer haar leven door een onomkeerbare gebeurtenis in een stroomversnelling raakt, komt haar relatie met haar ouders, met de kerk en met God steeds meer onder druk te staan. In het labyrint van beklemmende tradities, knagende geloofstwijfel en wereldse verleidingen doet Vera verwoede pogingen toch glimpen van God te ontdekken.

Zwaartekracht Reesink, Annemieke
€ 15,-
voorraad onbekend
Hoe kan ik groener leven

Theanne Boer is al een eindje op weg als het gaat om groener leven. Zij loopt graag een stukje met je op en schreef jou 10 bemoedigende brieven. Ter inspiratie en praktische tips!

Je weet het best: het moet allemaal een tandje minder, groener, duurzamer. Om deze planeet voor àlle mensen en voor de natuur leefbaar te houden moet ook jij je leven aanpassen.

Maar weten en doen zijn twee heel verschillende dingen. Want waar begin je? Hoe vergroen je je huis, je voeding, je kleding en de rest van je leven? Hoe houd je jezelf gemotiveerd en houd je koppig vol, ook al lijkt het niet veel te helpen?

Hoe kan ik groener leven Boer, Theanne
€ 9,99
voorraad onbekend
Alles gebeurt met een reden

Het boek Alles gebeurt met een reden van Kate Bowler is een ontdekkingstocht naar de grenzen van maakbaarheid en een nieuwe schoonheid.

Kate Bowler leidt een gelukkig leven, totdat er darmkanker bij haar wordt geconstateerd. Dat dwingt haar om na te denken over haar leven. Ze moet erkennen dat ze ongemerkt de waarden van het welvaartsevangelie, waar ze voor haar werk onderzoek naar deed, heeft overgenomen. Hierin worden moeilijkheden in het leven gezien als uitingen van Gods ongenoegen met ons.

Wat betekent het om te sterven, in een wereld waarin alles maakbaar en mogelijk is? De zekerheid dat overal een reden voor is wordt haar ontnomen, maar ze ontdekt een schoonheid in het leven die ze tot dan toe nooit had ervaren.

Een eerlijk, grappig, duister en wijs verslag van Kates gevecht met het leven.

Alles gebeurt met een reden Bowler, Kate
€ 12,50
voorraad onbekend
Receptie van karl barth in nederland

In het kader van het Karl Barth jaar verschijnt deze kerkhistorische bundel met een veelzijdige reactie op de theologie en de persoon van deze grote theoloog.

Er is geen buitenlandse theoloog uit de twintigste eeuw die zoveel invloed heeft uitgeoefend in Nederland als Karl Barth. De herdenking van zijn vijftigste sterfdag – 10 december 1968 – was aanleiding voor het uitroepen van het Barth-jaar. Dat is de reden waarom deze bundel verschijnt met ruim een dozijn bijdragen over de receptie van Karl Barth in Nederland.

In de meest uiteenlopende kringen is gereageerd op zijn vernieuwing van de theologie en die verscheidenheid wordt weerspiegeld in deze bundel, met bijdragen over vrijzinnige en orthodoxe kringen en rechtse en linkse christenen. Duidelijk is dat, ongeachte de waardering voor Barth, deze theoloog de Nederlandse christenheid ongemeen heeft geboeid en beïnvloed.

Receptie van karl barth in nederland Harinck, George
€ 22,50
voorraad onbekend
Radicaal licht

Christian Wiman, bekend van mijn heldere afgrond, zorgt met Radicaal licht voor een scherp vervolg. Over verlangen, kunst en geloof.

Wat willen we eigenlijk als we niet kunnen ophouden te verlangen? En hoe maken we die honger productief en essentieel, in plaats van bijtend en vernietigend? Die vragen houden Christian Wiman bezig terwijl hij de relaties tussen kunst en geloof, dood en faam, hemel en vergetelheid onderzoekt.

Vóór alles is 'Radicaal licht' een liefdesbrief aan de poëzie, die vol staat met ontroerende, verrassende en soms grappige ontmoetingen met de dichters die Wiman gekend heeft. Seamus Heaney begint een plotseling intiem gesprek over geloof; Mary Oliver stopt de helft van een dode duif in haar zak; A. R. Ammons gaat voor een publiek staan en weigert te lezen. 'Radicaal licht' is even dringend en intens als levendig en onderhoudend.

Radicaal licht Wiman, Christian
€ 19,99
voorraad onbekend