Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe uitgaven Vuurbaak - NEEMA voorjaar 2020

Gedurende het voorjaar van 2020 worden bij uitgeverij de Vuurbaak en Neema weer veel nieuwe titels verwacht. Ichthusboekhandel heeft deze al ingekocht en zodra ze leverbaar zijn, liggen ze ook in de winkels.

U kunt nu reeds kijken naar wat komen gaat. Reserveren kan altijd! /admin/menu/

26 artikelen
pagina 1 van 3
Goede gewoonten

Goede gewoonten is een bijzonder boek van Justin Whitmel Earley. Gewoonten laten immers zien waar ons hart ligt. Ze vormen onze identiteit en daarmee laten ze ons hele leven zien aan onszelf en anderen. Wanneer die patronen in ons leven goed zijn, d.w.z. goede gewoonten geworden zijn, helpt het ons en dragen ze ons door moeilijke tijden.

Ons leven is vaak een wirwar van onbewuste gewoonten, die ons tot drukke en soms angstige mensen kunnen maken. We verlangen naar de vrijheid en vrede van het evangelie, maar ondertussen zijn we verslaafd aan onze technologie, gebonden aan onze schermen en raken we uitgeput door onze routines.

Wat kunnen we daaraan doen? Bewust gaan leven volgens gewoonten die overeenkomen met wat we geloven. 'Goede gewoonten' is een praktische leefregel met vier dagelijkse gewoonten en vier wekelijkse gewoonten. Praktische stappen die ons helpen nieuwe routines te creëren en ons drukke bestaan vol afleiding te transformeren in een leven van liefde voor God en onze naasten.

De vier dagelijkse gewoonten:
1. Drie keer per dag geknield bidden
2. Gezamenlijke maaltijd
3. Een uur de telefoon uit
4. Bijbel voor smartphone

De vier wekelijkse gewoonten:

1: Bijpraten met (vriend(in)
2. Mediagebruik beperken
3. Vierentwintig uur van iets vasten
4. Rustdag

Justin Whitmel Earley is advocaat en woont samen met zijn vrouw Lauren en hun vier zoons in Richmond (V.S.). Met 'Goede gewoonten' ('The Common Rule') won hij een Christianity Today 2020 Book Award.

Goede gewoonten Whitmel Earley, Justin
€ 12,50
voorraad onbekend
Ongekend
Ongekend Runhaar, Jose
€ 15,-
voorraad onbekend
Een boel gevoel
Een boel gevoel Wieringa, Noortje
€ 16,99
voorraad onbekend
Vuurbaak vakantieboek
Vuurbaak vakantieboek
€ 4,99
voorraad onbekend
#Powerbook: Rejoice & Reload
#Powerbook: Rejoice & Reload Koudijs, Danielle
€ 14,99
voorraad onbekend
Dank & Gebedsboek
Dank & Gebedsboek Koudijs, Danielle
€ 14,99
voorraad onbekend
Daan en Sietze omnibus

De verhalen van Daan en Sietze zijn geschreven door Piet Prins. Ze hebben al vele generaties leesplezier bezorgd. De spannende avonturen van de twee vrienden tijdens de oorlogsjaren worden nu voor het eerste gebundeld; 'Daan en Sietze helpen de verzetsgroep', 'Daan en Sietze duiken onder' en 'Daan en Sietze vechten voor de vrijheid' in één omnibus!

We volgen de buurjongens tijdens de Tweede Wereldoorlog wanneer ze de verzetsgroep helpen bij hun acties. Ze beleven spannende momenten als ze illegale verzetskranten rondbrengen en boodschappen overbrengen. Maar het wordt echt gevaarlijk wanneer de Duitsers bij de verzetsgroep binnenvallen. Weten ze uit de handen van de Duitsers te blijven? En kunnen ze Beekman, de gevangengenomen leider van de verzetsgroep, weer bevrijden? Als de Canadezen dichterbij komen, loopt de spanning op. Zullen de jongens nu eindelijk naar huis kunnen?

Daan en Sietze omnibus Prins, Piet
€ 18,50
voorraad onbekend
Sionsbende en de ondergrondse gangen
Sionsbende en de ondergrondse gangen Berg, Rien en Albert van den
€ 12,99
voorraad onbekend
Hoe verwerk ik het verlies v e dierbare?
Hoe verwerk ik het verlies v e dierbare? Wal, Frouckje van der
€ 12,99
voorraad onbekend
Elisa

Elisa, een bijbelstudieboekje van Ds. C. v.d. Berg verschijnt in de reeks van de Gereformeerde Bijbelstudie bond. Praktisch, goede gespreksvragen en veel achtergrond informatie.

Als leerling en opvolger van Elia vervult Elisa een minstens zo belangrijke rol in de Bijbel. Hij is een beslissende factor bij acties tegen vijanden van Israël. Keer op keer treedt hij reddend op voor profetengroepen en individuele personen. In levensbedreigende situaties laat hij horen en zien dat de Heer de enige bron van leven is.

Deze Bijbelstudie verkent de persoon Elisa en zijn tijd, evenals de boodschap die deze profeet had voor zijn en onze tijd. Ook zijn geschiedenis draagt het stempel van God. Het vertelt van zijn reddingswerk in donkere tijden om mensen te leren leven van Hem alleen!

Elk hoofdstuk in deze Bijbelstudie wordt afgesloten met vragen voor groepsbespreking.

Elisa Berg, ds. Cees van den
€ 11,99
voorraad onbekend