Blog Ichthusboekhandel.nl

Jo van Dorp, Ichthusboekhandel.nlOp dit blog van Ichthusboekhandel.nl, uw christelijke webshop, schrijft Jo van Dorp, en soms iemand anders, over ontwikkelingen, perspectieven, spraakmakende boeken en artikelen die verkrijgbaar zijn in de christelijke boekhandel.

 

Waarom naar de christelijke boekhandel!?

14 november 2016

Deze keer een blog over 10 (tien) overwegingen waarom je beter naar de gewone christelijke boekhandel kan gaan dan alleen alles op internet bestellen:  

Met een team van 4 collega's, (Maaike, Marnix, Tom en Jo) hebben we dit eens op een rijtje gezet.  

Lekker lezen in de christelijke boekwinkel1. Winkelen bij een webshop is sterk functioneel. Een bezoekje aan een boekwinkel is een ervaring. De boekwinkel is een plaats om tot rust te komen, inspiratie op te doen, de geuren van boeken op te snuiven, boeken in te zien en te vergelijken, het eerste hoofdstuk of de laatste pagina alvast te lezen...  

2. In de boekwinkel kun je je cadeau echt persoonlijk maken. Alles is aanwezig om een cadeau net dat beetje extra te geven. Een boekenlegger met een bemoedigde boodschap? Een kaart met een toepasselijke wens? In de boekwinkel zoek je die er gemakkelijk even bij. En inpakken is voor ons geen standaard grijs...  

Boekpresentatie Guurtje Leguijt3. Winkelen bij een webshop doe je alleen. Tijdens een bezoekje aan een boekwinkel is de kans groot dat je andere boekenliefhebbers ontmoet, of gemeenteleden, of oude bekenden. Dat kan zomaar tot leuke en inspirerende gesprekken leiden. In elk van onze winkels kennen we auteurs of vertalers als vaste klant. Hoe leuk is dat, de auteur van je nieuwste aankoop even kunnen aanschieten? 'Desnoods' arrangeren we dergelijke interessante ontmoetingen. In de boekwinkel vinden soms boekpresentaties plaats, vertellen auteurs over de totstandkoming van hun boek en kun je die gesigneerd en wel kopen.  

4. De selectie van een relevante keuze! Natuurlijk roepen mensen dat de grote internetboekhandels wel 2 miljoen titels hebben. Kunnen wij ook, denken we dan, maar (gelukkig voor u) ze staan niet in de winkel. Wat je ziet is dat de presentatie op internet van titels door de grote internetwinkels (zeker van christelijke titels) meestal alleen gesorteerd wordt op verschijningsdatum, alfabet of op prijs, maar niet op inhoud en relevantie. In een gewone christelijke boekhandel en zeker de Byblos boekhandels tref je allerlei rubrieken aan en word je direct bij de meest relevante titels gebracht. Leuk iets om over na te denken: hoeveel titels heb je bij een internetboekhandel “gezien” nadat je 5 minuten op die site bent geweest en hoeveel zie je er in een gewone christelijke boekhandel binnen 5 minuten? Je zal verbaasd zijn over de verschillen in aantallen, als je ze tenminste kan tellen in een winkel! 

5. Internet brengt je eerder dan je denkt in een vicieuze cirkel. Straks zoek je alleen nog naar wat je al lang wist of ieder ander ook wel weet…. Goede zoekwoorden is niet altijd eenvoudig.  

6. In een boekhandel kan je van alles even wat inzien en advies vragen. Bovendien kan je gebruik maken van de zoekervaring van de boekverkopers daar.  

Rondkijken in de christelijke boekwinkel7. Op internet staat 'alles', maar in een boekhandel heeft de inkoper al voor af geselecteerd. Is dat nu betutteling of juist een voordeel? Het betekent in ieder geval dat je 'onzin-titels' of 'overbodige boeken' niet zo snel aantreft in een goede boekhandel. Het feit dat er iets ligt zegt min of meer dat het minimaal de moeite waard is om in te kijken. (Wist je dat er ook boeken speciaal worden gemaakt die op internet er mooi uitzien, maar die bij ontvangst toch wat teleurstellend zijn?) De kans op een miskoop in een boekhandel is altijd kleiner.  

8. Fysieke boekhandels geven service. Dat betekent dat ze met je mee denken en oplossingen kunnen aandragen die je niet vindt op internet. Als het bijvoorbeeld om grotere aantallen gaat (meer dan 10 of 30 stuks) is de fysieke boekhandel meestal beter dan internetwinkels. 

9. Zijn internetwinkels dan slecht? Nee, als je wilt hebben wat iedereen al heeft en het verdient verder geen extra aandacht dan zijn ze soms wat sneller dan de boekhandel, als die het niet op voorraad zou hebben. Maar wil je echt iets bijzonders, dan kun je beter bij de boekhandel terecht.  

10. Maar jullie hebben zelf toch ook een webshop?. Natuurlijk, want bijna de helft van onze bezoekers zoekt eerst op die website en komt dan naar de winkel toe om iets te bekijken of te halen. Sommigen reserveren via de website ook hun titels en anderen houden er een verlanglijstje op bij.  

Tot slot: Door te kopen bij de christelijke boekhandel in de straat zorgen we er met elkaar voor dat mensen 5 of 6 dagen per week terecht kunnen voor een goed advies en om het Woord van God te kopen of om zich daar in te verdiepen. Een goede christelijke boekwinkel is één van de beste investeringen in missionair werk! 

 

Alle blogs

22 maart 2018-Belijdenis cadeau
30 december 2017-Goede voornemens én de christelijke boekhandel
25 september 2017-de Nacht voor de theologie
24 juli 2017-Boeken zetten soms veel in beweging.....
27 maart 2017-5 argumenten om GEEN nieuwe bijbel te kopen
7 maart 2017-Bestaat christelijke politiek?
14 november 2016-Waarom naar de christelijke boekhandel!?
21 oktober 2016-Frankfurter Buchmesse: Luther en Rome, wie wint de stijd om het Woord
23 september 2016-Bijbel het belangrijkste boek van Nederland
4 juni 2016-Bijbelkringen en bijbelstudiematerialen
12 mei 2016-Ecologische voetafdruk website
4 maart 2016-Schoolbijbel als afscheid basisschool
16 januari 2016-Trends in de christelijke boekhandel
28 december 2015-Christelijke boekhandel: een hoopvol 2016?
12 oktober 2015-Schepping en herschepping
21 augustus 2015-Bestsellers en de toren van Babel
8 juli 2015-Hoe grote internetboekhandels geld gaan verdienen.
6 juni 2015-Studiebijbels: toelichting die verrijkt.
3 juni 2015-Spannend
26 februari 2015-Jezus glossy, een keuze
31 december 2014-Christelijke boekhandel en kerkverlaters
13 november 2014-Blijvende waarde(n) delen
20 augustus 2014-Het (korte) geheugen van E-boeklezers
1 juli 2014-Proefschriften in de boekhandel
24 juni 2014-De bijbel die bij je past
17 juni 2014-Waardoor gaat een bijbel stuk
10 juni 2014-De Bijbel kiezen
30 april 2014-Christelijke klassiekers
15 maart 2014-Keuzestress in de boekhandel
4 februari 2014-Ga ik dat nog lezen....?
6 januari 2014-Leeskuur voor ontspanning
21 oktober 2013-Muziekverkoop in de (christelijke) boekhandel
3 september 2013-Predikanten, plagiaat en leren
15 augustus 2013-Toegang tot óf eigendom van kennis
5 augustus 2013-Vals getuigenis
15 juli 2013-Bijbels repareren
26 mei 2013-Liedboek