kort verslagje van ons bezoek aan de Frankfurter Buchmesse

13 oktober 2017

Gisteren waren we een dag in Frankfurt op de Buchmesse. Een jaarlijk terugkerend fenomeen en voor het derde jaar op rij met Erik Verhagen van Boekhandel de Schuilplaats in Alblasserdam. Vroeg weg en laat terug hoort daarbij. Wat je ziet maakt het de moeite meer dan waard. Een paar van onze waarnemingen: 

1. Je merkt dat er meer aandacht komt voor “self-publishing” en het maken van eboeken. Dit ondanks dat onze ervaringen in de boekhandel daar nog niet onverdeeld positief over zijn.
2. Een toename van de graphic novel zet zich nog steeds verder door.
3. Essentiëler is nog dat de aandacht op deze Buchmesse nog meer meer op non-fictie gericht lijkt en de romans minder prominent lijken.
4. De gezichten van Joyce Meyer en Jospeh Prince lachen je toe bij grote internationale uitgevers die hun boeken benaderen als “motivational” of “inspirational”, maar niet als christelijk.
5. Het lijkt er op dat de Buchmesse dit jaar (weer) iets kleiner was. De prijzen van de stands zullen daar ook wel invloed op hebben en uiteraard worden die opgejaagd door veel meer veiligheidsmaatregelen. 

Misschien was wel een heel veelzeggend moment, toen we op die stralende dag in oktober naar buiten liepen er hoog op één van de panden een hele grote filmposter stond over het boek van Charles Martin, Over bergen heen (Between mountains) Het visuele lijkt te winnen van het woord. Nog van Luther, nog van de Paus was dit jaar heel veel nieuws te melden. Wel had het museum van het Vaticaan een geweldige presentatie! 

Met een wel heel erg zware tas met catalogi van met name de Amerikaanse en Engelse uitgevers kwamen we weer thuis. Vanmorgen zijn de eerste bestellingen al weer geplaatst. Want het gaat er ook om dat onze bezoekers in de winkels nog meer plezier beleven van onze reis dan wij zelf.

 

Alle nieuwsberichten

2 mei 2018-Certificering Trustedshops
1 mei 2018-Actieboek 2019 door Marianne Grandia
19 februari 2018-ROMAN-lijst vernieuwd!
13 november 2017-Aansluiting bij Webshop Keurmerk
26 oktober 2017-Nieuwe workshop handlettering gepland
13 oktober 2017-kort verslagje van ons bezoek aan de Frankfurter Buchmesse
24 augustus 2017-Wat is het beste theologische boek?
10 mei 2017-Scherm moeheid