Belijdeniscadeaus

 

Ichthusboekhandel is de plek voor belijdenisboeken en belijdeniscadeau'sTraditiegetrouw zullen vanaf Palmzondag (dit jaar op dv 25 maart) tot na Pinksteren in speciale diensten (jonge) mensen belijdenis van hun geloof afleggen. Daarmee worden zij lid van de kerk en nemen daarmee hun verantwoordelijkheid binnen die kerk op zich en krijgen ze toegang tot het Heilig Avondmaal.  

Het is gebruikelijk om na een belijdenisdienst de betrokkenen Gods zegen toe te wensen. Daarbij wordt vaak ook een goed boek gegeven of een herinnering. Bij de keuze van zo'n boek wordt vaak gekeken naar een mooie (studie)-bijbel, cadeauboek of een boek rond het thema geloofsopbouw en discipelschap.  

Kijk hieronder eens rustig naar onze 'Top 25' belijdeniscadeau's. Nog meer inspiratie nodig? Klik dan hier voor onze volledige selectie belijdenisgeschenken.  

(Je kunt overigens ook heel goed bij ons terecht voor wenskaarten bij belijdenis, of als de persoon juist geen belijdenisboek wil, maar iets anders!

 
jongerenbijbel (nieuwe editie)

jongerenbijbel (nieuwe editie)

NBV

de NBV Jongerenbijbel is een uitstekend hulpmiddel voor jonge mensen om de bijbel beter te begrijpen. Inmiddels zijn er dan ook ruim 100.000 exemplaren verkocht.

 

Een bijbel in De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) met kanttekeningen, inleidingen, themapagina's en illustraties. Een uitgave die jou wil helpen de bijbel (nog beter) te begrijpen en toe te passen in je dagelijks leven. 

Het binnenwerk is...

€ 55,00 jongerenbijbel (nieuwe editie)
 
Jongerenbijbel

Jongerenbijbel

HSV

De HSV Jongerenbijbel is 'een uitgave met een uitgebreide inleiding met leestips, een bijbelleesrooster, inleidingen bij elk bijbelboek ťn afzonderlijke behandeling van theologische of praktische thema's. 

De complete bijbeltekst van de HSV, met heel veel extra's voor jongeren. Enkele honderden stukjes met uitleg, verwerking en verdieping, die de jongere handvatten geven om de Bijbel beter te begrijpen. In ieder...

€ 54,50 Jongerenbijbel
 
Bidden

Bidden

Keller, Tim

In zijn nieuwste boek behandelt Tim Keller een kernbegrip uit het christelijk geloof: het gebed.  

Hoewel het zo belangrijk is, weten veel mensen niet goed hoe te bidden. In zijn inmiddels bekende heldere en aansprekende stijl en aanpak schreef Keller een boek boordevol Bijbelse wijsheid en praktische adviezen.

Uit hoofdstuk 1: "Bidden is de enige weg waarlangs je tot...

€ 19,95 Bidden
 
Dogmatiek voor iedereen

Dogmatiek voor iedereen

Leene/Markus

De eerste christelijke dogmatiek die door (bijna) iedereen te lezen en te begrijpen is.

 

In begrijpelijke taal, met voorbeelden die jong en oud aanspreken. Om je geloof in God te versterken, en je kennis van de Bijbel, de kerk en andere thema's te verdiepen.  

Het woord 'dogmatiek' klinkt nogal stoffig, saai en moeilijk. Dit boek is heel anders! Door de gewone taal met duidelijke voorbeelden,...

€ 19,90 Dogmatiek voor iedereen
 
Gefeliciteerd met je belijdenis

Gefeliciteerd met je belijdenis

Heerens, D.

'Ja' zeggen tegen God; het lijkt misschien iets onbetekenends, maar het is van enorme betekenis en verandert de rest van je leven voorgoed.  

Met dat ene 'ja' beloof je niet langer jezelf op de eerste plek te stellen, maar God, en Hem te volgen. Maar het belangrijkste van dat kleine woordje 'ja' is de belijdenis van je geloof in God, de Vader, Jezus, de Zoon, en de Heilige Geest. Het is iets bijzonders, een nieuwe...

€ 9,95 Gefeliciteerd met je belijdenis
 
Gods cadeau voor jou

Gods cadeau voor jou

Ortberg, John

Gods cadeau voor jou - dat is een leven met Hem. Je mag putten uit zijn kracht, delen in zijn liefde en genieten van de blijdschap die Hij geeft.  

Zo ervaar je in je alledaagse realiteit Gods aanwezigheid. Een aansprekend boek met humor en diepgang. Onderverdeeld in behapbare stukjes, dus ook goed als dagboekje te gebruiken. Een aantrekkelijk cadeau om te krijgen of te geven bij doop of...

€ 14,95 Gods cadeau voor jou
 
Ik kies vandaag

Ik kies vandaag

Lucado, Max

Een prachtig vormgegeven boek met bemoedigende overdenkingen van Max Lucado.  

Met onderwerpen zoals:  

* kiezen om als christen te leven, * de kracht van de Bijbel, * Gods plan met jouw leven en * Gods beloften voor jou. 

Waardevol om te krijgen of te geven bij zowel belijdenis als volwassendoop. Inspiratie voor na deze bijzondere dag waarop je een keuze maakte. 

Max Lucado is...

€ 14,50 Ik kies vandaag
 
Bijbel bmu KLEIN zwart

Bijbel bmu KLEIN zwart

* PRAKTISCH OM MEE TE NEMEN NU MET HOES  

Het project Statenvertaling met Uitleg richt zich 'op jongeren, maar ook op gezinnen en ouderen die moeite hebben om de tekst van de Statenvertaling te begrijpen'.

 

Deze uitvoering is compact en geschikt om mee te nemen naar gemeenteavonden, bijbelstudie en kringavonden. Het formaat is praktisch en is ook...

€ 44,95 Bijbel bmu KLEIN zwart
 
Here i am

Here i am

Here I am. Het full colour vormgegeven boek laat twintigers en dertigers nadenken over wat het geloof betekent in het dagelijks leven. Stimuleert actief gebruik van de gratis app Bible-Fit.

 

Unieke kenmerken van Here I am: belangrijke levensgebeurtenissen en de emoties die daarbij horen worden uitgediept. Tien bijbelse personen staan centraal. Luxe uitgevoerde paperback met flappen. Full colour met...

€ 5,99 Here i am
 
Tot mijn gedachtenis

Tot mijn gedachtenis

J.M.J. Kieviet

Ze zijn overbekend, de woorden van het klassieke Avondmaalsformulier.  

In veel kerken van gereformeerd belijden klinken ze elke drie maanden opnieuw. De waarde van dit formulier kan bijna niet overschat worden. Op Bijbelse en trefzekere manier geeft het een aanduiding van wat de gelovigen mogen overdenken wanneer ze toetreden tot de tafel des Heeren.  

Daaraan voorafgaand wordt de roeping tot de...

€ 22,95 Tot mijn gedachtenis
 
Meten weten en jezelf vergeten

Meten weten en jezelf vergeten

Belt, H. van den

Dit nieuwe boek van dr. H. van den Belt over de zekerheid van het geloof is een vervolg op Bloeien, snoeien en groeien.  

Het plaatst de geloofszekerheid in de historische context en beantwoordt vanuit de Bijbel verschillende vragen. Wat is een waar geloof? Wat houdt geloofszekerheid in? Hoe wordt de zekerheid gewerkt en versterkt? Dit toegankelijke boek laat zien dat het geheim van de geloofszekerheid in de...

€ 14,95 Meten weten en jezelf vergeten
 
Dicht bij Jezus / druk 1

Dicht bij Jezus / druk 1

Young, Sarah

Mijn schapen luisteren naar mijn stem, Ik ken ze en zij volgen Mij. 

Onze gebeden hebben vaak het karakter van een monoloog, waarbij wij het woord voeren en God, hopelijk, luistert. Sarah Young draaide het een jaar lang om en ontdekte: het is werkelijk mogelijk om dagelijks Gods stem te horen, en zijn aanwezigheid en vrede te ervaren. Laat je bemoedigen door haar prachtige dagboek en open je hart voor de stem van...

€ 17,50 Dicht bij Jezus / druk 1
 
Bidden zoals Jezus

Bidden zoals Jezus

Klaassen, M.

Deze gids neemt je mee naar het volmaakte gebed: het Onze Vader. 

Bidden: het lijkt zo eenvoudig, maar we vinden het zo moeilijk... Zoals een gids je op moeilijk begaanbaar terrein de weg wijst, wil dit boekje ook een gids zijn.  

Bidden zoals Jezus neemt de lezer mee naar het gebed van Jezus ons leert bidden: het Onze Vader. Het boek laat zien wat bidden betekent en leert de juiste...

€ 12,50 Bidden zoals Jezus
 
Read write grow

Read write grow

Poolen, Wilma

Read Write Grow, schrijvend de Bijbel door. 

'Wat is het bijzonder dat een bijbeltekst je keer op keer kan raken. Steeds wanneer je een tekst tegenkomt valt er weer een ander gedeelte op, of omdat je in een andere situatie zit wordt je door een specifiek gedeelte aangesproken. 

Dat is de kracht van de Bijbel. Hoe vaker je erin leest, des te meer diepgang de woorden krijgen. Met dit gegeven is Wilma...

€ 19,95 Read write grow
 
Bijbel Dichtbij (Studiebijbel)

Bijbel Dichtbij (Studiebijbel)

BGT

Bijbel Dichtbij, een studiebijbel die de Bijbel in Gewone Taal (BGT) uitlegd, kopen doet u bij Ichthusboekhandel. 

De Bijbel Dichtbij is er met uitleg en toepassingen voor het dagelijks leven. Inleidingen met belangrijkste thema's, kaderteksten, toepassingsteksten, landkaarten, themapagina's en dwarsverwijzingen naar andere bijbelteksten.

 

Na het verschijnen van de...

€ 45,00 Bijbel Dichtbij (Studiebijbel)
 
Aan de voeten van Jezus

Aan de voeten van Jezus

Aan de voeten van Jezus' is het eerste deel in de PUUR! Bijbelstudie serie.  

Read, pray, love dat zijn de ingrediŽnten van deze Bijbelstudies voor vrouwen. De korte teksten en overdenkingen zijn praktisch en geschikt voor persoonlijke studie of samen met anderen.  

Onder anderen:  

* Janneke de Leede, * Elise Mannah, * Carin van Essen en * Marjan Laban  

schreven de teksten....

€ 12,99 Aan de voeten van Jezus
 
Bevrijd om te leven

Bevrijd om te leven

Vermeer, Jan

Een handzaam, strak vormgegeven dagboek met mooie harde kaft. Een dagboek over het hart van het evangelie. 

Door o.a. overdenkingen over Jezus laatste week op aarde is dit dagboek ook zeer geschikt om te gebruiken in de Veertigdagentijd. 

Hoopvolle ontdekkingen over de vrijheid die God ons biedt. Inspirerende portretten die laten zien dat er ook hoop is voor mensen die in moderne slavernij...

€ 14,95 Bevrijd om te leven
 
Pen de preek

Pen de preek

Poolen, Wilma

Wil je een preek beter onthouden? Maak aantekeningen.... 

Dit mooie boekje bevat pagina's voor eigen notities. Daarnaast creatieve schrijfopdrachten om met de preek aan de slag te gaan. Open vragen, waardoor geschikt voor een breed publiek. 

De aantrekkelijke vormgeving is van Marcel Flier. 

Klik hier om de eerste pagina's alvast in te...

€ 7,50 Pen de preek
 
Geheim van de hoogste

Geheim van de hoogste

Heijningen,-Steenbergen Annemarie

Puntig, praktisch en poŽtisch. Zo kun je dit psalmen dagboek omschrijven. In 365 stukjes worden alle psalmen behandeld, ook de 'lastige' en onbekende psalmen.

Uit hoofdstuk 1: "Bidden is de enige weg waarlangs je tot echte zelfkennis komt. Het is ook de belangrijkste weg waarlangs we diepgaande verandering ervaren Ė het aanbrengen van een andere ordening in de dingen die we...

€ 17,90 Geheim van de hoogste
 
Studiebijbel HSV

Studiebijbel HSV

HSV

De HSV Studiebijbel bevat de volledige tekst van de Herziene Statenvertaling voorzien van veel aantekeningen, uitgebreide inleidingen, gedetailleerde kaartjes en diverse achtergrondartikelen.

 

Daarmee is deze (recent herziene) studiebijbel een betrouwbaar, verstaanbaar en verdiepend hulpmiddel voor jongeren en ouderen bij het lezen van de bijbel.  

De HSV Studiebijbel oogst in brede kring veel...

€ 79,95 Studiebijbel HSV
 
Gewoon God

Gewoon God

Troost, Philip

Op een prikkelende en tegelijkertijd spirituele wijze zoekt Philip Troost naar een eerlijke, ervaarbare manier om met God te leven en over hem te spreken.

Hij wil niet blijven steken in overspannen geloofsuitspraken en (te) hoge morele verwachtingspatronen. Volgens Philip Troost is geloven vooral niet een zaak van je hoofd. Pas in het volle leven met zijn dagelijkse handelingen krijg je contact met de energie van...
€ 18,99 Gewoon God
 
De grote wever

De grote wever

Zacharias, Ravi

Hoe God ons vormt door de dingen die wij meemaken 

Als christenen geloven we met Psalm 31 dat onze levenstijden in Gods hand zijn; het moment van onze geboorte en het moment van ons overlijden. Maar hoe dat precies in elkaar zit, daarover tasten we in het duister. En ons leven tussen die grote momenten lijkt vooral vrucht van onze eigen keuzes.  

Is dat ook zo? Hoeveel vrijheid en invloed hebben we...

€ 15,95 De grote wever
 
Imperfect

Imperfect

Boppart, Andreas

Maak werk van het volgen van Jezus. Laat je niet ontmoedigen door fouten of tekortkomingen - er wordt nog aan je gewerkt!  

Andreas Boppart herinnert gelovigen eraan dat Jezus perfect is, maar dat wij - struikelende volgelingen - dat niet zijn. Dat hoeft ons er niet van te weerhouden in Jezus' voetsporen te gaan, het is juist een goede reden om als 'normale' gelovige dicht bij de Meester te...

€ 17,50 Imperfect
 
Orthodoxie

Orthodoxie

Chesterton, G. K.

Het autobiografische geloofsgetuigenis 'Orthodoxie' van de Engelse schrijver en essayist Gilbert Keith Chesterton (1874-1936) heeft tot op de dag van vandaag vele lezers geraakt en geÔnspireerd. 

Chesterton laat ons delen in zijn verwondering over het aloude christelijk geloof dat meer dan andere religies blijkt aan te sluiten bij de werkelijkheid.  

'Ondanks al zijn persoonlijke eigenaardigheden slaagde...

€ 19,99 Orthodoxie