Inspirerende vakantieboeken

 

Ichthusboek heeft christelijke boeken die aan het denken zetten!

Vakanties zijn vooral bedoeld voor ontspanning, ver weg of thuis. Het lezen van een inspirerend christelijk boek is daarbij een uitstekende manier. Een goed christelijk vakantieboek zet ook een goede basis voor het nieuwe seizoen.

 

In plaats van uren staren naar een tablet, kiezen veel mensen toch liever een boek wat vergezichten opent, structureert, wat prikkelt en gedachten verzet. Dat is pas vakantie.... Vraag ons om goede tips! 

PS: van veel boeken tref je ook een link aan naar een e-boek-variant, voor als de koffer (te) vol zit. 

Ichthusboekhandel voor inspirerende christelijke vakantieboeken

 
Verbonden en vervreemd

Verbonden en vervreemd

Dekker, Wim

Wim Dekker neemt ons mee naar de God van Paulus op de Areopagus in het boek Verbonden en vervreemd.

 

Hoe kunnen wij in onze seculiere, pluralistische cultuur over God spreken? En welke boodschap hebben we dan?  

In zijn bekende rede op de Areopagus citeert Paulus de heidense dichter Aratus. Dat lijkt even een brug te slaan naar zijn hoorders. Wanneer hij echter begint over Jezus en de...

€ 18,99 Verbonden en vervreemd
 
Jezus

Jezus

Keulen, Dick van

Dick van Keulen geeft in het boek Jezus een testament over Jezus, de voor hem belangrijkste Persoon hier op aarde.

 

Al in de jaren 90 schreef ds Dick van Keulen aan een opvolger van zijn boek Groeien in geloof, een boek dat duizenden mensen heeft gevormd. De inhoud die in die periode werd geschreven heeft als basis gediend voor het boek Jezus. 

Jezus is een boek geworden dat helpt om het geloof...

€ 18,90 Jezus
 
Heilige strijd

Heilige strijd

Graaf, Beatrice de

Beatrice de Graaf gaat in haar nieuwste essay " Heilige Strijd " in op het menselijke verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad.

 

In dit helder geschreven boek gaat Beatrice de Graaf op zoek naar een theologisch gefundeerde visie op geweld, het kwaad en onze menselijke veiligheid.  

De theologie van Augustinus over de mens, diens gebrokenheid en Gods genade geven dit essay een cruciale...

€ 12,99 Heilige strijd
 
De Ladder

De Ladder

Tiggelaar, Ben

Ben Tiggelaar gaat in zijn nieuwste boek in 2018, de Ladder, in op de grote vraag waarom veranderen zo moeilijk is én… welke 3 stappen wel werken

 

Iedereen met een beetje levenservaring weet dat écht veranderen – op je werk en thuis – niet makkelijk is. 

Aan de hand van een eenvoudig model – De Ladder – beschrijft Ben Tiggelaar hoe iedereen doelen kan stellen die wél werken, hoe je daarbij gedrag...

€ 17,95 De Ladder
 
De slag om het hart

De slag om het hart

Paul, Herman

Is secularisatie hetzelfde als kerkverlating? In dit boek betoogt Herman Paul dat secularisatie vooral een zaak van het hart van de mens is en alles te maken heeft met verlangen.

 

Verlangens verwereldlijken als ze in de ban komen van status, welvaart of geluk. Verlangen naar God kan dan zomaar op de tweede plaats komen. Secularisatie is dan ook een slag om het hart.  

Verlangen is in zichzelf...

€ 16,99 De slag om het hart
 
Geroepen tot barmhartigheid

Geroepen tot barmhartigheid

Keller, Tim

Waarom zou iemand gevaar lopen, zijn schema omgooien, zijn banksaldo opgebruiken, en zich smerig maken om een gewonde man van een ander volk en andere sociale klasse te helpen? En waarom zou Jezus tegen ons zeggen:'Doet u dan voortaan net zo.' 

Dit is het eerste boek van Tim Keller. Het verscheen voor het eerst in 1989.'Geroepen tot barmhartigheid' is een liefdevol, instructief en motiverend boek over...

€ 19,95 Geroepen tot barmhartigheid
 
Gebroken leven

Gebroken leven

Voskamp, Ann

Ann Voskamp zet met "Gebroken leven" het pad verder uit wat ze insloeg met Duizendmaal dank. Inmiddels is Broken Way, het engelse origineel een bestseller voor de New York TImes, USA Today, Publishers Weekly en the Wall Street Journal.

 

Dit is een boek voor wie liefheeft en wie lijdt. Voor degenen bij wie hun hoop en dromen en liefde zo groot werden dat hun hart ervan...

€ 17,95 Gebroken leven
 
Het Meesterwerk van God

Het Meesterwerk van God

Binnendijk, Henk

In zijn nieuwste boek Het meesterwerk van God schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: de Openbaring aan Johannes.

 

Al schrijvend over dit bijzondere Bijbelboek brengt Binnendijk vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema's komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om?  

Henk Binnendijk onthult een schitterend...

€ 17,99 Het Meesterwerk van God
 
Viva de kerk!

Viva de kerk!

Stoorvogel, Henk

Hoop voor de kerk, dat is wat we nodig hebben! In 'Viva de Kerk' onderzoekt Henk Stoorvogel hoe de kerk van Jezus Christus in de komende vijftien jaar aan impact kan winnen om het evangelie met kracht uit te dragen, juist in deze snel veranderende 21e eeuw.

 

Hij kiest hiervoor een inspirerend voorbeeld: de eerste kerk in Antiochië. Naast de kerk van Jeruzalem groeide de kerk van Antiochië snel uit tot...

€ 15,99 Viva de kerk!
 
bidden

bidden

Heuvel, Theo van den

Wat zei Jezus over bidden? Hoe gaf Hij zijn eigen gebedsleven vorm? Wanneer bad Hij en waar? En waarom is het zo belangrijk om zijn uitnodiging om te bidden van harte te omarmen? Aan de hand van de vier Evangeliën neemt 'Bidden' van Theo van den Heuvel je mee in wat wij van Jezus zelf kunnen leren over bidden. Kenmerkend is dat Jezus geen stappenplan geeft, maar een uitnodiging doet om te komen, te kijken en te leren.

...
€ 16,99 bidden