Inspirerende vakantieboeken

 

Ichthusboek heeft christelijke boeken die aan het denken zetten!

Vakanties zijn vooral bedoeld voor ontspanning, ver weg of thuis. Het lezen van een inspirerend christelijk boek is daarbij een uitstekende manier. Een goed christelijk vakantieboek zet ook een goede basis voor het nieuwe seizoen.

 

In plaats van uren staren naar een tablet, kiezen veel mensen toch liever een boek wat vergezichten opent, structureert, wat prikkelt en gedachten verzet. Dat is pas vakantie.... Vraag ons om goede tips! 

PS: van veel boeken tref je ook een link aan naar een e-boek-variant, voor als de koffer (te) vol zit. 

Ichthusboekhandel voor inspirerende christelijke vakantieboeken

 
Heilige strijd

Heilige strijd

Graaf, Beatrice de

Beatrice de Graaf gaat in haar nieuwste essay " Heilige Strijd " in op het menselijke verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad.

 

In dit helder geschreven boek gaat Beatrice de Graaf op zoek naar een theologisch gefundeerde visie op geweld, het kwaad en onze menselijke veiligheid.  

De theologie van Augustinus over de mens, diens gebrokenheid en Gods genade geven dit essay een cruciale...

€ 12,99 Heilige strijd
 
De slag om het hart

De slag om het hart

Paul, Herman

Is secularisatie hetzelfde als kerkverlating? In dit boek betoogt Herman Paul dat secularisatie vooral een zaak van het hart van de mens is en alles te maken heeft met verlangen.

 

Verlangens verwereldlijken als ze in de ban komen van status, welvaart of geluk. Verlangen naar God kan dan zomaar op de tweede plaats komen. Secularisatie is dan ook een slag om het hart.  

Verlangen is in zichzelf...

€ 16,99 De slag om het hart
 
Geroepen tot barmhartigheid

Geroepen tot barmhartigheid

Keller, Tim

Waarom zou iemand gevaar lopen, zijn schema omgooien, zijn banksaldo opgebruiken, en zich smerig maken om een gewonde man van een ander volk en andere sociale klasse te helpen? En waarom zou Jezus tegen ons zeggen:'Doet u dan voortaan net zo.' 

Dit is het eerste boek van Tim Keller. Het verscheen voor het eerst in 1989.'Geroepen tot barmhartigheid' is een liefdevol, instructief en motiverend boek over...

€ 19,95 Geroepen tot barmhartigheid
 
Gebroken leven

Gebroken leven

Voskamp, Ann

Ann Voskamp zet met "Gebroken leven" het pad verder uit wat ze insloeg met Duizendmaal dank. Inmiddels is Broken Way, het engelse origineel een bestseller voor de New York TImes, USA Today, Publishers Weekly en the Wall Street Journal.

 

Dit is een boek voor wie liefheeft en wie lijdt. Voor degenen bij wie hun hoop en dromen en liefde zo groot werden dat hun hart ervan...

€ 17,95 Gebroken leven
 
Het Meesterwerk van God

Het Meesterwerk van God

Binnendijk, Henk

In zijn nieuwste boek Het meesterwerk van God schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: de Openbaring aan Johannes.

 

Al schrijvend over dit bijzondere Bijbelboek brengt Binnendijk vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema's komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om?  

Henk Binnendijk onthult een schitterend...

€ 17,99 Het Meesterwerk van God
 
Viva de kerk!

Viva de kerk!

Stoorvogel, Henk

Hoop voor de kerk, dat is wat we nodig hebben! In 'Viva de Kerk' onderzoekt Henk Stoorvogel hoe de kerk van Jezus Christus in de komende vijftien jaar aan impact kan winnen om het evangelie met kracht uit te dragen, juist in deze snel veranderende 21e eeuw.

 

Hij kiest hiervoor een inspirerend voorbeeld: de eerste kerk in AntiochiŽ. Naast de kerk van Jeruzalem groeide de kerk van AntiochiŽ snel uit tot...

€ 15,99 Viva de kerk!
 
Always connecting

Always connecting

Smit, Erik

Opvoeden rond sociale media: hoe hou je het constructief?

 

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Ook kinderen zijn al vroeg actief op instagram, snapchat, youtube en allerlei andere online netwerken en platforms. Dit levert voor veel ouders lastige dilemma's op: sociale media zijn leuk, maar ze hebben een paar forse risico's ťn zorgen soms voor...

€ 9,95 Always connecting
 
De grote wever

De grote wever

Zacharias, Ravi

Hoe God ons vormt door de dingen die wij meemaken 

Als christenen geloven we met Psalm 31 dat onze levenstijden in Gods hand zijn; het moment van onze geboorte en het moment van ons overlijden. Maar hoe dat precies in elkaar zit, daarover tasten we in het duister. En ons leven tussen die grote momenten lijkt vooral vrucht van onze eigen keuzes.  

Is dat ook zo? Hoeveel vrijheid en invloed hebben we...

€ 15,95 De grote wever
 
Waarom grijpt God niet in

Waarom grijpt God niet in

Kamp, Wilkin van der

Wilkin van de Kamp ziet op de Vrijzijn conferenties veel wonderen gebeuren.  

Toch worstelt hij nog steeds met het gegeven dat God de een wel en de ander niet geneest. In dit boek staat Wilkin van de Kamp daarom stil bij de drie meest gestelde vragen: 

* Waarom geneest God niet iedereen? * Waarom grijpt God niet in? * Waarom beschermt God ons niet? 

Het geloof van teveel christenen heeft...

€ 15,95 Waarom grijpt God niet in
 
Krimp onderkennen hoop hervinden

Krimp onderkennen hoop hervinden

Jones, J.D.

Betekenisvol en gelovig kerk zijn met minder mensen is een uitdaging waar veel kerken al mee te maken hebben of op termijn rekening mee moeten gaan houden. In Hoop hervinden gaat Jeffrey Jones op pad met gemeentewerkers om hier door heen te kijken.  

De meeste geloofsgemeenschappen hebben te maken met krimp. Veel gemeenten zoeken naar een manier om de dalende trend om te buigen. Andere zoeken naar mogelijkheden om...

€ 16,90 Krimp onderkennen hoop hervinden
 
Viva de kerk!

Viva de kerk!

Stoorvogel, Henk

Hoop voor de kerk, dat is wat we nodig hebben! In 'Viva de Kerk' onderzoekt Henk Stoorvogel hoe de kerk van Jezus Christus in de komende vijftien jaar aan impact kan winnen om het evangelie met kracht uit te dragen, juist in deze snel veranderende 21e eeuw.

 

Hij kiest hiervoor een inspirerend voorbeeld: de eerste kerk in AntiochiŽ. Naast de kerk van Jeruzalem groeide de kerk van AntiochiŽ snel uit tot...

€ 15,99 Viva de kerk!
 
bidden

bidden

Heuvel, Theo van den

Wat zei Jezus over bidden? Hoe gaf Hij zijn eigen gebedsleven vorm? Wanneer bad Hij en waar? En waarom is het zo belangrijk om zijn uitnodiging om te bidden van harte te omarmen? Aan de hand van de vier EvangeliŽn neemt 'Bidden' van Theo van den Heuvel je mee in wat wij van Jezus zelf kunnen leren over bidden. Kenmerkend is dat Jezus geen stappenplan geeft, maar een uitnodiging doet om te komen, te kijken en te leren.

...
€ 16,99 bidden
 
Hoe zullen we dan leven?

Hoe zullen we dan leven?

Wells, Samuel

Samuel Wells benadert uitdagende vragen in het licht van christelijke hoop en wijsheid in dit opvallende en bijzonder wijze boek dat een verbinding legt tussen de theologie en ons menselijke bestaan in een lijdende wereld. Een bestaan dat gedragen wordt door God.  

In drie rubrieken, de wereld, het menselijk zijn en onze sterfelijkheid, behandelt hij een veelheid van onderwerpen, zoals religieus extremisme, migratie, milieu en sociale media

...
€ 21,99 Hoe zullen we dan leven?
 
Like me

Like me

Amerom, Nicolas

Zonder sociale media te willen demoniseren, neemt het boek Like ME je mee in de gevoelens en gedragingen die door dit medium aan het licht kunnen komen. 

Zorgen veel volgers voor meer geluk, rust en diepgaande relaties in je leven? Of word je zodanig in beslag genomen door je online imago, dat er geen ruimte en gevoel voor andere mensen overblijft? Liken, delen, retweeten, taggen en posten is een vast onderdeel in...

€ 14,95 Like me