Vaderdagtips

 

Zondag 17 juni 2018 aanstaande is het weer Vaderdag. Het is een goede traditie om vaders op de derde zondag van juni extra in het zonnetje te zetten. Een mooi christelijk vaderdag cadeau hoort daar zeker bij

 

Het geven van een mooi boek staat toch wel met stip op nummer één, als je wil laten zien dat je aandacht voor hem hebt! Wat is er leuker dan je vader een paar ontspannen uren bezorgen met een spannend boek! Of je vader te helpen te groeien in zijn rol als christen-vader door het geven van een goed geloofsopbouwend boek? Hieronder een selectie van Vaderdagtips. Maar eigenlijk is elk goed boek een geschikt vaderdaggeschenk! Kom langs in de winkels en wij pakken het bovendien leuk in!

 
Het Kremlin Complot

Het Kremlin Complot

Rosenberg, Joel C.

In Het Kremlin Complet neemt Joel Rosenberg ons mee in een razendsnelle politieke thriller over de ontwikkelingen in Rusland. Daarbij laat hij ons verbijsterd achter, nauwelijks beseffend hoe actueel (en volgens sommigen profetisch) hij eigenlijk schrijft. Een bijzonder christelijk boek voor Vaderdag en de vakantie.

 

Juist op het moment dat oplopende spanningen tussen Noord Korea en Iran het uiterste...

€ 22,50 Het Kremlin Complot
 
De bezetene

De bezetene

Parshall, Craig

Craig Parshall is terug met de Bezetene, een christelijke thriller waarin advocaten, de bovennatuurlijke wereld en de kracht van de waarheid een grote rol in spelen.

 

In zijn jeugd heeft Trevor Black geestelijke krachten ontketend die hij toen nog niet kon bevatten. Jaren later is Trevor een succesvolle strafrechtadvocaat in New York, met een dure Aston Martin en een mooie vrouw. Door een bijzondere...

€ 22,50 De bezetene
 
de Mannenbijbel

de Mannenbijbel

HSV

De Mannenbijbel is bedoeld als studiebijbel met achtergronden en toelichting speciaal voor jongere én oudere mannen. Deze Mannen bijbel is verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel.

 

In de Mannenbijbel is ieder Bijbelboek voorzien van een inleiding die ingaat op de verantwoordelijkheid van de man voor zijn eigen geloofsleven, voor zijn omgang met anderen in zijn familie en de samenleving.  

Het extra...

€ 59,95 de Mannenbijbel
 
Het Meesterwerk van God

Het Meesterwerk van God

Binnendijk, Henk

In zijn nieuwste boek Het meesterwerk van God schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: de Openbaring aan Johannes.

 

Al schrijvend over dit bijzondere Bijbelboek brengt Binnendijk vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema's komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om?  

Henk Binnendijk onthult een schitterend...

€ 17,99 Het Meesterwerk van God
 
Hemelwater

Hemelwater

Martin, Charles

Charles Martin, bekend van de film, The Mountin between us, grijpt je beet in "Hemelwater". Een indringende roman over opoffering en overgave, in de wereld van een Vietnamveteraan.

 

VERWACHT 19 juni 2018

 

Na een moeizaam leven heeft de Vietnamveteraan Joseph zich met zijn hond Rosco teruggetrokken in een chalet in de bergen.  

Na een serie onverwachte...

€ 19,99 Hemelwater
 
Koud spoor

Koud spoor

Henderson, Dee

Detective Evie Blackwell flik het weer opnieuw in de nieuwste thriller van Dee Henderson Koud Spoor.

 

In dit tweede deel over cold case detective Evie Blackwell wordt de druk op haar en de spanning voor ons flink opgevoerd wanneer Evie deel uit gaat maken van een prestigieuze taskforce. Deze Taskforce heeft als doel het traceren van langdurig vermiste personen.  

Terwijl Evie zich vastbijt in...

€ 22,50 Koud spoor
 
Ik wil dat jij bent

Ik wil dat jij bent

Halik, Tomas

In zijn boeken Geduld met God en De nacht van de biechtvader richtte Tomás Halík zich op de relatie tussen geloof en hoop. In dit nieuwe boek gaat het over de relatie tussen geloof en liefde.

 

Halík mediteert over Augustinus uitspraak: Liefde is ik wil dat je bent'. Hij vraagt zich af wat dit betekent voor gelovigen vandaag. Onze liefde voor God zal vooral tot uitdrukking moeten komen in onze liefde voor...

€ 20,00 Ik wil dat jij bent
 
Geroepen tot barmhartigheid

Geroepen tot barmhartigheid

Keller, Tim

Waarom zou iemand gevaar lopen, zijn schema omgooien, zijn banksaldo opgebruiken, en zich smerig maken om een gewonde man van een ander volk en andere sociale klasse te helpen? En waarom zou Jezus tegen ons zeggen:'Doet u dan voortaan net zo.' 

Dit is het eerste boek van Tim Keller. Het verscheen voor het eerst in 1989.'Geroepen tot barmhartigheid' is een liefdevol, instructief en motiverend boek over...

€ 19,95 Geroepen tot barmhartigheid
 
Viva de kerk!

Viva de kerk!

Stoorvogel, Henk

Hoop voor de kerk, dat is wat we nodig hebben! In 'Viva de Kerk' onderzoekt Henk Stoorvogel hoe de kerk van Jezus Christus in de komende vijftien jaar aan impact kan winnen om het evangelie met kracht uit te dragen, juist in deze snel veranderende 21e eeuw.

 

Hij kiest hiervoor een inspirerend voorbeeld: de eerste kerk in Antiochië. Naast de kerk van Jeruzalem groeide de kerk van Antiochië snel uit tot...

€ 15,99 Viva de kerk!
 
De grote wever

De grote wever

Zacharias, Ravi

Hoe God ons vormt door de dingen die wij meemaken 

Als christenen geloven we met Psalm 31 dat onze levenstijden in Gods hand zijn; het moment van onze geboorte en het moment van ons overlijden. Maar hoe dat precies in elkaar zit, daarover tasten we in het duister. En ons leven tussen die grote momenten lijkt vooral vrucht van onze eigen keuzes.  

Is dat ook zo? Hoeveel vrijheid en invloed hebben we...

€ 15,95 De grote wever
 
Leren bidden

Leren bidden

Henry, M.

In dit boek geeft de auteur een leidraad voor het dagelijks gebed.  

Matthew Henry geeft de gelovige tal van praktische aanwijzingen voor het gebed. Aan de orde komen het aanspreken van God, het belijden van de zonde, het bidden om Gods genade, het bidden voor anderen en de dankzegging.  

Henry geeft ook veel voorbeelden van gebeden, zoals morgen- en avondgebeden. Het boek bevat verder een parafrase van...

€ 19,95 Leren bidden
 
Mijn ziel keert zich stil tot God

Mijn ziel keert zich stil tot God

Bonhoeffer, Dietrich

In 'Mijn ziel keert zich stil tot God' zijn meditaties gebundeld die de bekende Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer schreef bij de Psalmen.  

Een boek vol bemoediging, troost en inspiratie. In de jaren 1935 tot 1937 was Bonhoeffer de drijvende kracht achter het theologisch seminarie in Finkenwalde. In zijn colleges stonden de Psalmen centraal. Psalmen als Woord van God en woorden van mensen. Later is dit Bijbelboek...

€ 15,99 Mijn ziel keert zich stil tot God
 
Isis crisis

Isis crisis

Dyer, Charles / Tobey, Mark

In dit boekje geven de auteurs Charles Dyer en Mark Tobey antwoord op de vraag over de IS- beweging in het midden Oosten en vele andere vragen.  

ISIS, ook wel IS (Islamitische Staat) genoemd, is de naam van een terreurbeweging in het Midden Oosten die bij velen angst inboezemt. Duizenden mensen – mannen, vrouwen en kinderen – zijn door de leden van deze terreurgroep op barbaarse, mensonterende wijze van het leven...

€ 8,95 Isis crisis
 
Mijn heldere afgrond

Mijn heldere afgrond

Wiman, Christian

Mijn heldere afgrond, geschreven na een beenmergtransplantatie, is een ontroerende meditatie over hoe een levensvatbaar, hedendaags geloof eruit kan zien. 

Geloof dat niet alleen rekening houdt met het moderne gedachtegoed en de wetenschap maar ook voluit met de religieuze traditie. 

Mijn heldere afgrond lijkt in de vertaling van Willem Jan Otten – vrolijk, treurig en prachtig...

€ 19,95 Mijn heldere afgrond
 
Elke dag vaderdag

Elke dag vaderdag

Uitslag, A.C.

Vader zijn. Dat is geen baan van negen tot vijf. Je doet het er niet even bij naast je andere werkzaamheden. 

Je komt er ook niet pas aan toe als je tijd over hebt. Het vaderschap is niet in te plannen in je agenda. Vader, je bent het altijd. Het staat zelfs boven je werk, de kerk, je hobby of een neventaak. Je wordt er niet om geridderd, hoewel het van onschatbare betekenis is. Als vader heb je de sleutel in handen...

€ 12,90 Elke dag vaderdag
 
Bidden zoals Jezus

Bidden zoals Jezus

Klaassen, M.

Deze gids neemt je mee naar het volmaakte gebed: het Onze Vader. 

Bidden: het lijkt zo eenvoudig, maar we vinden het zo moeilijk... Zoals een gids je op moeilijk begaanbaar terrein de weg wijst, wil dit boekje ook een gids zijn.  

Bidden zoals Jezus neemt de lezer mee naar het gebed van Jezus ons leert bidden: het Onze Vader. Het boek laat zien wat bidden betekent en leert de juiste...

€ 12,50 Bidden zoals Jezus
 
Courageous

Courageous

Film

In dit boek geeft de auteur een leidraad voor het dagelijks gebed.  

Matthew Henry geeft de gelovige tal van praktische aanwijzingen voor het gebed. Aan de orde komen het aanspreken van God, het belijden van de zonde, het bidden om Gods genade, het bidden voor anderen en de dankzegging.  

Henry geeft ook veel voorbeelden van gebeden, zoals morgen- en avondgebeden. Het boek bevat verder een parafrase van...

€ 14,99 Courageous
 
Onder de schaduw van Uw vleugels

Onder de schaduw van Uw vleugels

Klepper, Jochen

De Duitse protestants-christelijke lieddichter en romanschrijver Jochen Klepper trouwde met een Joodse vrouw. Tijdens het naziregime hield hij een dagboek bij van de geestelijke strijd op leven en dood die hem dat opleverde.  

Dit is een dagboek waarin je leest hoe een ijzeren vuist een mens langzaam maar zeker de keel dichtknijpt en alle adem ontneemt. En tegelijkertijd en daar dwars doorheen lees je fragmenten van...

€ 24,95 Onder de schaduw van Uw vleugels
 
Eerste hulp bij ongeloof

Eerste hulp bij ongeloof

Locht, Gabor

Eerste Hulp Bij Ongeloof is een bijzonder boek voor mensen die worstelen met vragen over God en de Bijbel.  

Voor mensen die zichzelf misschien ongelovig noemen, en voor de 'ongelovige Thomassen' onder de gelovigen. Gabor Locht is zelf ook zo'n twijfelaar geweest. Dit boek is het resultaat van zijn zoektocht. 

Op een toegankelijke manier bespreekt de auteur bijbelse geschiedenissen die op het eerste...

€ 19,95 Eerste hulp bij ongeloof
 
Bidden

Bidden

Keller, Tim

In zijn nieuwste boek behandelt Tim Keller een kernbegrip uit het christelijk geloof: het gebed.  

Hoewel het zo belangrijk is, weten veel mensen niet goed hoe te bidden. In zijn inmiddels bekende heldere en aansprekende stijl en aanpak schreef Keller een boek boordevol Bijbelse wijsheid en praktische adviezen.

In dit boek geeft de auteur een leidraad voor het dagelijks gebed....

€ 19,95 Bidden
 
Geboren om te vliegen

Geboren om te vliegen

Stoorvogel, Henk

Prachtig uitgevoerd opbouwend boek Met foto's en ornithologische achtergrondinfo 

Mensen worden vergeleken met het jong van een arend dat moet leren vliegen. Mensen worden vergeleken met een arend van wie 'de jeugd zich vernieuwt'. In een fraai en prettig leesbaar boek werken de auteurs deze en tal van andere metaforen uit. 

Geboren om te vliegen is een boek dat christenen helpt om hun bestemming te...

€ 14,99 Geboren om te vliegen
 
Theofilus

Theofilus

Singer, Randy

Zijn eerste proces wijzigde de loop van de geschiedenis. Zijn laatste zal het lot van een keizerrijk veranderen. 

Bij het proces van Christus staat Theofilus, een jonge Romeinse aristocraat en een briljant student, achter Pontius Pilatus, en fluistert hem in het oor: 'Bied aan om Barabbas vrij te laten!' De tactiek mislukt. Nooit zal Theofilus de aanblik kunnen vergeten van de onschuldige Jood die de ergst denkbare...

€ 22,90 Theofilus
 
Wake up! VERKORTE VERSIE

Wake up! VERKORTE VERSIE

Lamm

Wake Up! van Arno Lamm en Emile van Beckevoort is de laatste 4 jaar uitgegroeid tot een echte bestseller en de aanzet geweest voor veel studiegroepen om dieper te graven in bijbelse thema's rondom de Wederkomst van Christus.

 

Het studieboek van 545 pagina's is door 10.000-den gelezen, maar nu is er - op verzoek van velen - een verkorte uitgave van 145 pagina's. Dit boek bevat een kernachtige beschrijving...

€ 12,50 Wake up! VERKORTE VERSIE
 
Ongelofelijk

Ongelofelijk

Zonderop, Yvonne

Journalist Yvonne Zonderop gaat in het boek Ongelofelijk op zoek naar wereld achter de terugkeer van religie in

 

In de tweede helft van de vorige eeuw rukten veel Nederlanders zich los van een knellend godsdienstig verband. Geloof verdween tot achter de voordeur. Seculier werd de norm. 

Maar religie laat zich niet zomaar wegpoetsen. Als stelsel van zingeving kent het eigenlijk geen serieuze...

€ 19,99 Ongelofelijk
 
Charles Taylor

Charles Taylor

Groot, Ger

Toegankelijke inleiding tot het denken van Charles Taylor.  

De Canadese filosoof Charles Taylor (1929) is een van de sleutelfiguren in het hedendaagse debat over het zelf en de problemen van de moderniteit. Dit boek biedt een toegankelijke, actuele en kritische inleiding tot Taylors denken.  

Op boeiende wijze reconstrueren de auteurs het ambitieuze filosofische project dat Taylors uiteenlopende werken...

€ 19,99 Charles Taylor