Vaderdagtips

 

Zondag 18 juni 2017 aanstaande is het weer Vaderdag. Het is een oude traditie om vaders op de derde zondag van juni extra in het zonnetje te zetten. 

Het geven van een mooi boek staat toch wel met stip op nummer één, als je wil laten zien dat je aandacht voor hem hebt! Wat is er leuker dan je vader een paar ontspannen uren bezorgen met een spannend boek! Of je vader te helpen te groeien in zijn rol als christen-vader door het geven van een goed geloofsopbouwend boek? Hieronder een selectie van Vaderdagtips. Maar eigenlijk is elk goed boek een geschikt vaderdaggeschenk! Kom langs in de winkels en wij pakken het leuk in!

 
de Mannenbijbel

de Mannenbijbel

HSV

De Mannenbijbel is bedoeld als studiebijbel met achtergronden en toelichting speciaal voor jongere én oudere mannen. Deze Mannen bijbel is verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel.

 

In de Mannenbijbel is ieder Bijbelboek voorzien van een inleiding die ingaat op de verantwoordelijkheid van de man voor zijn eigen geloofsleven, voor zijn omgang met anderen in zijn familie en de samenleving.  

Het extra...

€ 59,95 de Mannenbijbel
 
Het Meesterwerk van God

Het Meesterwerk van God

Binnendijk, Henk

In zijn nieuwste boek Het meesterwerk van God schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: de Openbaring aan Johannes.

 

Al schrijvend over dit bijzondere Bijbelboek brengt Binnendijk vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema's komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om?  

Henk Binnendijk onthult een schitterend...

€ 17,99 Het Meesterwerk van God
 
Laatste waarschuwing

Laatste waarschuwing

Rosenberg, Joel C.

NIEUW DEEL VAN ROSENBERG IN DE J.B. COLLINS SERIE 

De president van de VS is er van overtuigd: ISIS is ernstig verzwakt en staat op het punt voorgoed door Amerikaanse troepen verslagen te worden.  

Buitenlandcorrespondent van de New York Times J.B. Collins, weet echter dat de president zich gruwelijk vergist. Het Midden-Oosten staat in brand, de...

€ 22,50 Laatste waarschuwing
 
Theofilus

Theofilus

Singer, Randy

Zijn eerste proces wijzigde de loop van de geschiedenis. Zijn laatste zal het lot van een keizerrijk veranderen. 

Bij het proces van Christus staat Theofilus, een jonge Romeinse aristocraat en een briljant student, achter Pontius Pilatus, en fluistert hem in het oor: 'Bied aan om Barabbas vrij te laten!' De tactiek mislukt. Nooit zal Theofilus de aanblik kunnen vergeten van de onschuldige Jood die de ergst denkbare...

€ 22,90 Theofilus
 
Ver van huis

Ver van huis

Martin, Charles

'Ver van huis' van Charles Martin is een nieuwe, prachtige roman over een verloren zoon en de helende kracht van muziek. 

Op zijn achttiende verlaat singer-songwriter Cooper O'Connor het huis van zijn vader voorgoed, op naar een glanzende muziekcarričre. Althans, dat verwacht hij.  

Maar al snel is hij alles kwijt. Na vijf moeizame jaren wordt hij verliefd op Daley Cross en haar prachtige stem. Hun...

€ 21,99 Ver van huis
 
Ik wil dat jij bent

Ik wil dat jij bent

Halik, Tomas

In zijn boeken Geduld met God en De nacht van de biechtvader richtte Tomás Halík zich op de relatie tussen geloof en hoop. In dit nieuwe boek gaat het over de relatie tussen geloof en liefde.

 

Halík mediteert over Augustinus uitspraak: Liefde is ik wil dat je bent'. Hij vraagt zich af wat dit betekent voor gelovigen vandaag. Onze liefde voor God zal vooral tot uitdrukking moeten komen in onze liefde voor...

€ 20,00 Ik wil dat jij bent
 
Geroepen tot barmhartigheid

Geroepen tot barmhartigheid

Keller, Tim

Waarom zou iemand gevaar lopen, zijn schema omgooien, zijn banksaldo opgebruiken, en zich smerig maken om een gewonde man van een ander volk en andere sociale klasse te helpen? En waarom zou Jezus tegen ons zeggen:'Doet u dan voortaan net zo.' 

Dit is het eerste boek van Tim Keller. Het verscheen voor het eerst in 1989.'Geroepen tot barmhartigheid' is een liefdevol, instructief en motiverend boek over...

€ 19,95 Geroepen tot barmhartigheid
 
Viva de kerk!

Viva de kerk!

Stoorvogel, Henk

Hoop voor de kerk, dat is wat we nodig hebben! In 'Viva de Kerk' onderzoekt Henk Stoorvogel hoe de kerk van Jezus Christus in de komende vijftien jaar aan impact kan winnen om het evangelie met kracht uit te dragen, juist in deze snel veranderende 21e eeuw.

 

Hij kiest hiervoor een inspirerend voorbeeld: de eerste kerk in Antiochië. Naast de kerk van Jeruzalem groeide de kerk van Antiochië snel uit tot...

€ 15,99 Viva de kerk!
 
De grote wever

De grote wever

Zacharias, Ravi

Hoe God ons vormt door de dingen die wij meemaken 

Als christenen geloven we met Psalm 31 dat onze levenstijden in Gods hand zijn; het moment van onze geboorte en het moment van ons overlijden. Maar hoe dat precies in elkaar zit, daarover tasten we in het duister. En ons leven tussen die grote momenten lijkt vooral vrucht van onze eigen keuzes.  

Is dat ook zo? Hoeveel vrijheid en invloed hebben we...

€ 15,95 De grote wever
 
Leren bidden

Leren bidden

Henry, M.

In dit boek geeft de auteur een leidraad voor het dagelijks gebed.  

Matthew Henry geeft de gelovige tal van praktische aanwijzingen voor het gebed. Aan de orde komen het aanspreken van God, het belijden van de zonde, het bidden om Gods genade, het bidden voor anderen en de dankzegging.  

Henry geeft ook veel voorbeelden van gebeden, zoals morgen- en avondgebeden. Het boek bevat verder een parafrase van...

€ 19,95 Leren bidden
 
Mijn ziel keert zich stil tot God

Mijn ziel keert zich stil tot God

Bonhoeffer, Dietrich

In 'Mijn ziel keert zich stil tot God' zijn meditaties gebundeld die de bekende Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer schreef bij de Psalmen.  

Een boek vol bemoediging, troost en inspiratie. In de jaren 1935 tot 1937 was Bonhoeffer de drijvende kracht achter het theologisch seminarie in Finkenwalde. In zijn colleges stonden de Psalmen centraal. Psalmen als Woord van God en woorden van mensen. Later is dit Bijbelboek...

€ 15,99 Mijn ziel keert zich stil tot God
 
Isis crisis

Isis crisis

Dyer, Charles / Tobey, Mark

In dit boekje geven de auteurs Charles Dyer en Mark Tobey antwoord op de vraag over de IS- beweging in het midden Oosten en vele andere vragen.  

ISIS, ook wel IS (Islamitische Staat) genoemd, is de naam van een terreurbeweging in het Midden Oosten die bij velen angst inboezemt. Duizenden mensen – mannen, vrouwen en kinderen – zijn door de leden van deze terreurgroep op barbaarse, mensonterende wijze van het leven...

€ 8,95 Isis crisis
 
Mission air

Mission air

film

Arts en piloot, Diane Ireland (Gigi Rice), is de hoeksteen van MISSION AIR en reist over de grens van Mexico om mensen in nood te helpen.  

Terwijl ze haar werk verricht verteld ze gelijk over een genezing die veel verder reikt dan wat zij zelf als medische professional zou kunnen bereiken. De normaal gesproken zo vreedzame avonturen worden plots bruut verstoord nadat een woordenwisseling met bandieten eindigt in...

€ 4,99 Mission air
 
Bevrijd om te leven

Bevrijd om te leven

Vermeer, Jan

Een handzaam, strak vormgegeven dagboek met mooie harde kaft. Een dagboek over het hart van het evangelie. 

Door o.a. overdenkingen over Jezus laatste week op aarde is dit dagboek ook zeer geschikt om te gebruiken in de Veertigdagentijd. 

Hoopvolle ontdekkingen over de vrijheid die God ons biedt. Inspirerende portretten die laten zien dat er ook hoop is voor mensen die in moderne slavernij...

€ 14,95 Bevrijd om te leven
 
Mijn heldere afgrond

Mijn heldere afgrond

Wiman, Christian

Mijn heldere afgrond, geschreven na een beenmergtransplantatie, is een ontroerende meditatie over hoe een levensvatbaar, hedendaags geloof eruit kan zien. 

Geloof dat niet alleen rekening houdt met het moderne gedachtegoed en de wetenschap maar ook voluit met de religieuze traditie. 

Mijn heldere afgrond lijkt in de vertaling van Willem Jan Otten – vrolijk, treurig en prachtig...

€ 19,95 Mijn heldere afgrond
 
Elke dag vaderdag

Elke dag vaderdag

Uitslag, A.C.

Vader zijn. Dat is geen baan van negen tot vijf. Je doet het er niet even bij naast je andere werkzaamheden. 

Je komt er ook niet pas aan toe als je tijd over hebt. Het vaderschap is niet in te plannen in je agenda. Vader, je bent het altijd. Het staat zelfs boven je werk, de kerk, je hobby of een neventaak. Je wordt er niet om geridderd, hoewel het van onschatbare betekenis is. Als vader heb je de sleutel in handen...

€ 12,90 Elke dag vaderdag
 
Bidden zoals Jezus

Bidden zoals Jezus

Klaassen, M.

Deze gids neemt je mee naar het volmaakte gebed: het Onze Vader. 

Bidden: het lijkt zo eenvoudig, maar we vinden het zo moeilijk... Zoals een gids je op moeilijk begaanbaar terrein de weg wijst, wil dit boekje ook een gids zijn.  

Bidden zoals Jezus neemt de lezer mee naar het gebed van Jezus ons leert bidden: het Onze Vader. Het boek laat zien wat bidden betekent en leert de juiste...

€ 12,50 Bidden zoals Jezus
 
Courageous

Courageous

Film

In dit boek geeft de auteur een leidraad voor het dagelijks gebed.  

Matthew Henry geeft de gelovige tal van praktische aanwijzingen voor het gebed. Aan de orde komen het aanspreken van God, het belijden van de zonde, het bidden om Gods genade, het bidden voor anderen en de dankzegging.  

Henry geeft ook veel voorbeelden van gebeden, zoals morgen- en avondgebeden. Het boek bevat verder een parafrase van...

€ 14,99 Courageous
 
Onder de schaduw van Uw vleugels

Onder de schaduw van Uw vleugels

Klepper, Jochen

De Duitse protestants-christelijke lieddichter en romanschrijver Jochen Klepper trouwde met een Joodse vrouw. Tijdens het naziregime hield hij een dagboek bij van de geestelijke strijd op leven en dood die hem dat opleverde.  

Dit is een dagboek waarin je leest hoe een ijzeren vuist een mens langzaam maar zeker de keel dichtknijpt en alle adem ontneemt. En tegelijkertijd en daar dwars doorheen lees je fragmenten van...

€ 24,95 Onder de schaduw van Uw vleugels
 
Eerste hulp bij ongeloof

Eerste hulp bij ongeloof

Locht, Gabor

Eerste Hulp Bij Ongeloof is een bijzonder boek voor mensen die worstelen met vragen over God en de Bijbel.  

Voor mensen die zichzelf misschien ongelovig noemen, en voor de 'ongelovige Thomassen' onder de gelovigen. Gabor Locht is zelf ook zo'n twijfelaar geweest. Dit boek is het resultaat van zijn zoektocht. 

Op een toegankelijke manier bespreekt de auteur bijbelse geschiedenissen die op het eerste...

€ 19,95 Eerste hulp bij ongeloof
 
Bidden

Bidden

Keller, Tim

In zijn nieuwste boek behandelt Tim Keller een kernbegrip uit het christelijk geloof: het gebed.  

Hoewel het zo belangrijk is, weten veel mensen niet goed hoe te bidden. In zijn inmiddels bekende heldere en aansprekende stijl en aanpak schreef Keller een boek boordevol Bijbelse wijsheid en praktische adviezen.

In dit boek geeft de auteur een leidraad voor het dagelijks gebed....

€ 19,95 Bidden
 
Geboren om te vliegen

Geboren om te vliegen

Stoorvogel, Henk

Prachtig uitgevoerd opbouwend boek Met foto's en ornithologische achtergrondinfo 

Mensen worden vergeleken met het jong van een arend dat moet leren vliegen. Mensen worden vergeleken met een arend van wie 'de jeugd zich vernieuwt'. In een fraai en prettig leesbaar boek werken de auteurs deze en tal van andere metaforen uit. 

Geboren om te vliegen is een boek dat christenen helpt om hun bestemming te...

€ 14,99 Geboren om te vliegen