Top 20 Actuele christelijke boeken

 

Actuele christelijke boeken bekijken of kopen? Wie graag wil weten wat er allemaal aan nieuwe christelijke boeken verschenen is (of aankomt) kan bij Ichthusboekhandel op de website of in n van de winkels een goede eerste impressie krijgen. Overzicht van leuke en aantrekkelijke christelijke boeken en een aantrekkelijke nieuwsbrief zijn bij ons uitgangspunt.

 

Nog meer ideen opdoen over christelijke boeken? 

* Wat wordt binnenkort verwacht aan nieuwe boeken? .  

* Top 10 Christelijke Romans bij Ichthusboekhandel

 
God met ons

God met ons

Williams, Rowan

Rowan Williams met een nieuw boek over: God met ons. De betekenis van het kruis en de opstanding - toen en nu.  

Een frisse kijk op de basis van het christelijk geloof door een van de grootste theologen van dit moment. Het staat vol met verhelderende inzichten, en heeft vragen aan het eind van elk hoofdstuk die helpen bij een persoonlijke verdieping. 

Een prima boek voor iedereen die nog meer wil...

€ 14,90 God met ons
 
Goede Vrijdag

Goede Vrijdag

Wright, Tom

Goede Vrijdag, De dag dat de revolutie begon is het nieuwste boek van Tom Wright in het Nederlands en wat vlak voor Pasen uitkomt.

 

Waarom stierf Jezus? Tom Wright betoogt in dit nieuwe boek dat we met elkaar het revolutionaire karakter van het kruis zijn kwijtgeraakt. Veel christenen denken dat het er bij de dood van Jezus om draait dat 'God mij redt van mijn zonden, zodat ik in de hemel kom'. Maar de...

€ 24,95 Goede Vrijdag
 
Natuurlijk gezond

Natuurlijk gezond

Colbert, Don

De natuurlijke weg tot een betere gezondheid... je hele leven lang! Don Colbert met voorbeelden, praktijkgevallen en veel (bijbelse) tip voor een vitaal bestaan!

 

Wees eens eerlijk... hoe is het met je gezondheid gesteld? Ben je tevreden, of heb je het idee dat je je beter zou moeten voelen? Ontbreekt er iets in jouw persoonlijke gezondheidssituatie? Heb je alle mogelijke diten geprobeerd, maar voel je je...

€ 24,95 Natuurlijk gezond
 
Laat los en leef

Laat los en leef

Prince, Joseph

Joseph Prince gaat in laat los en leef op vragen in voor mensen die overweldigd worden door stress, zorgen en angst.

 

Eindeloze, dagelijkse to-do-lijstjes. Het paniekerige tempo van de moderne maatschappij. De ratrace om relevant te blijven in een ontwrichtende wereld. Voeg daaraan toe de dagelijkse, rele dreiging van super-virussen en terreur, en het is geen wonder dat zoveel mensen vandaag de dag last...

€ 19,95 Laat los en leef
 
I'll push you

I'll push you

Gray, Patrick; Skeesuck, Justin

Justin en Patrick groeien samen op in Idaho, Amerika. Al vanaf hun vroegste jeugd zijn de twee bevriend en samen zoeken ze vaak het avontuur op. Justin, die door een progressieve neuromusculaire ziekte aan zijn rolstoel is gebonden, vatte het idee op om de Camino de Santiago, een 750 kilometer lange pelgrimsroute, af te leggen.

 

Toen Patrick dit hoorde, reageerde hij met: 'I'll push you!' Een...

€ 22,95 I'll push you
 
Oog in oog

Oog in oog

Bras, Kick

'Om de christelijke mystiek te doorgronden heb je een kenner als Bras nodig' - - Trouw *****(vijf sterren) en nummer 1 in jaaroverzicht 2017 van trouw-religierecensent Pauline Weseman.


'Nu kijken we nog in een wazige spiegel, maar straks staan we oog in oog.'
- Paulus in 1 Korintirs 13:12

Christelijke mystiek heeft een indrukwekkend religieus en cultureel erfgoed voortgebracht, waarvan we kunnen genieten in woord n beeld. In pozie,...

€ 27,50 Oog in oog
 
Sterk door de liefde

Sterk door de liefde

King, Martin Luther

Vijftig jaar na de moord op Martin Luther King leven diens charisma en inspiratie onverminderd voort. Deze tijd van conflicten en oorlogsdreiging heeft dringend behoefte aan leiders die de boodschap van Martin Luther King weer in praktijk brengen. King predikte een geweldloos verzet dat veel sterker is dan wapens en onderdrukking. In dit boek 'Sterk door de liefde' komen zijn bevlogen preken aan bod. Een liefde die sterk is en gefundeerd op rechtvaardigheid en hoop is de...

€ 19,99 Sterk door de liefde
 
Voor het leven

Voor het leven

Bras, Kick

Geloven was voor Bonhoeffer geen zaak van theorie, maar van praktijk. Dietrich Bonhoeffer is, om een oude term te gebruiken, een 'Lebemeister': iemand die je leert hoe je leven moet, hoe je leven kunt. Kik Bras schrijft er over:

 

Juist in een tijd waarin de machten van de duisternis en de dood om zich heen grepen, zag Bonhoeffer een weg naar menselijk en menswaardig leven en samenleven. Geleefd geloven,...

€ 17,99 Voor het leven
 
Kloostermensen

Kloostermensen

Fijen, Leo

Het religieus leven, o.a. in kloosters, gaat een nieuwe lente tegemoet, met kleine aantallen en met een nieuw zelfbewustzijn.  

Wat is er aan de hand? Leo Fijen luistert naar de verhalen, hun idealen, hun dilemma's en hun spirituele zoektocht. Benedictijn en hoogleraar Thomas Quartier reflecteert eveneens over het nieuwe kloosterleven. 

Verwacht eind augustus 2017

...
€ 18,95 Kloostermensen
 
Spelen met de Leviathan

Spelen met de Leviathan

Peels, Eric (red.)

Vanaf de oudheid tot in hedendaagse films wordt ongrijpbaar kwaad in de wereld verbeeld in (zee)monsters, draken en slangen. Ook de Bijbel tekent ze. De bekendste onder hen is Leviatan: een symbool van een levensbedreigende kracht in natuur en geschiedenis. De Bijbel gebruikt de taal en beelden van 'Leviatan' om dit soort monsters hun plek te wijzen. God is soeverein over heel de kosmos, zelfs deze macht heeft Hij in de hand.
Voortbordurend op dit motief heeft de...

€ 22,50 Spelen met de Leviathan
 
Doorbraak in genezing

Doorbraak in genezing

Clark, Randy

Randy Clark komt met een theologische onderbouwing van genezing op gebed en hoe we daar persoonlijk en in de gemeente mee kunnen omgaan.

 

Lichamelijke gezondheid is niet alleen een basisbehoefte, maar ook Gods wil voor ieder mens. Dat zien we aan Jezus, die nooit weigerde iemand te genezen en ons de opdracht 'genees de zieken' gaf. In dit boek ontdek je hoe God jou wil gebruiken in de genezingsbediening....

€ 14,95 Doorbraak in genezing
 
De kruisweg

De kruisweg

Hoffschulte, Agnes

In 'De kruisweg' van Agnes Hoffschulte volgen we Jezus op zijn weg naar het kruis. 14 keer staan we stil bij een statie van zijn lijdensweg. Verlaten door God, verraden door Judas en verloochend door Petrus, veroordeeld door Pilatus, vernederd en geslagen. Op weg naar Golgota bezwijkt hij onder de last van het kruis. Agnes Hoffschulte schreef bij deze staties pastorale teksten die geschikt zijn voor gesprekken met ernstig zieke en stervende mensen. Sobere, fijngevoelige...

€ 14,99 De kruisweg
 
Eten met Franciscus

Eten met Franciscus

Alborghetti, R.

Eten met Franciscus' is het unieke boek van Roberto Alborghetti over Paus Franciscus' bijzondere relatie met voedsel en eten.

 

Na zijn studie Voedingsmiddelentechnologie is Jorge Bergoglio een ander pad ingeslagen, maar eten is voor hem nog steeds d manier om relaties te bouwen, om herinneringen en cultuur over te dragen en om bewust met de schepping om te gaan.  

'Eten met Franciscus' van...

€ 20,00 Eten met Franciscus
 
Vertrouwenlijk open gesprekken over seks

Vertrouwenlijk open gesprekken over seks

Schipaanboord, C

Openhartige gesprekken tussen vrouwen over wat seks betekent in de relatie met hun man vanuit een christelijk wereldbeeld.

 

Het bijzondere is dat het sinds het gesprek met jou veel beter is gegaan. Echt waar! Misschien juist omdat ik bepaalde dingen heb uitgesproken.  

Dit is een reactie van n van de vrouwen die in Vertrouwelijk open vertellen over hoe ze seksualiteit binnen het huwelijk...

€ 14,95 Vertrouwenlijk open gesprekken over seks
 
Zo verbeter je je seksleven

Zo verbeter je je seksleven

Leman, Kevin

Kevin Lemans gaat openhartig en helder in op allerlei vragen rond het sexuele leven van een echtpaar in allerlei stadia van het leven. Zijn missie is dat christenen hun seksleven verbeteren en daar geeft hij praktische aanwijzingen bij.

 

"Hij kijkt haar aan en kan nog maar aan een ding denken. Zij ziet hem kijken en denkt ook maar een ding: Niet nu." 

Herkenbaar? Voor een goed huwelijk zijn twee...

€ 19,95 Zo verbeter je je seksleven