Advent 2017

 

Adventskandelaar is symbool van de verwachting van de komst van Christus

Wat is Advent? Op Zondag 3 december startte de eerste Advent 2017. Dit is tevens het begin van het kerkelijk jaar. Op deze pagina een korte selectie van titels en artikelen die u persoonlijk of als gezin met de kinderen kunnen helpen om rond Advent een goede invulling aan te geven.

 

U vindt bij ons adventskalenders, adventsdagboeken en boeken in het algemeen over kerst en advent. Uiteraard kunt u bij Ichthusboekhandel in de winkels ook terecht voor christelijke kerstkaarten en is het aanbod altijd veel groter. (we hebben bijvoorbeeld ook adventskaarsen)  

Wat is de betekenis van Advent...? Meer over Kerst.........?

 
Pak het grootste geschenk maar uit

Pak het grootste geschenk maar uit

Voskamp, Ann

Pak dit jaar het grootste kerstgeschenk samen uit! 

In dit schitterend geïllustreerde kerstkinderboek maken we kennis met het voorgeslacht van Jezus. Al die mannen en vrouwen, al die verhalen, ze maken dat we weer helemaal verliefd worden op Jezus zelf. Gods grote plan, van het Paradijs tot de kribbe, komt tot leven.  

Elke dag pakken we met elkaar een geschenk uit, hangen een versiering op, en denken...

€ 22,50 Pak het grootste geschenk maar uit
 
Mijn kerst knutselboek

Mijn kerst knutselboek

Knutselboek over het kerstfeest voor kleuters.  

Dit kerstboek vertelt niet alleen het verhaal van de geboorte van Jezus. Het bevat kleurplaten, stickers en figuurtjes die uit het omslag gehaald kunnen worden. Met die figuren kan je je eigen kerststal maken en het kerstverhaal zelf naspelen.  

Een mooi middel om het kerstverhaal te visualiseren voor en met je kind.  

Geschikt voor kinderen van...

€ 7,50 Mijn kerst knutselboek
 
Het grootste geschenk

Het grootste geschenk

Voskamp, Ann

'Ik wil geen kerst die je kunt kopen. Ik wil geen kerst die je zelf kunt maken. Wat ik wil is een kerst die je kunt vasthouden. Een kerst die míj vasthoudt, mij nieuw maakt, mij nieuw leven geeft. Ik wil een kerst die fluistert: Jezus.' --Ann Voskamp 

Honderdduizenden lezers zijn al verliefd geworden op Ann Voskamps Duizendmaal dank, en deze kerst nodigt Ann haar lezers uit voor een rijke en zinvolle viering van...

€ 16,95 Het grootste geschenk
 
Bid luister leef de adventstijd

Bid luister leef de adventstijd

Timmermans, Rick

Voor christenen over de hele wereld staat advent al eeuwen in het teken van hoop en blijde verwachting.  

In deze speciale uitgave van het boek Bid, luister, leef staat de adventtijd centraal. Het boek zal je van de eerste adventzondag tot het kerstfeest helpen met wachten op de komst van Jezus. Voor alle dagen is er een ochtendgebed en voor elke week een vespers, die je bijvoorbeeld met je gezin of met je kerk kunt...

€ 4,95 Bid luister leef de adventstijd
 
Morgen komt de Messias

Morgen komt de Messias

Troost, André

Meditaties, verhalen en gedichten van André F. Troost met het oog op advent en kerst.  

'Stel je nu eens voor dat het echt waar zou zijn... Stel je nu eens voor dat morgen de Messias werkelijk zou komen! Het laatste oordeel. Dan zouden er niet langer oorlogen zijn. Geen ongelukken en rampen meer. Geen malaise en andere narigheid meer. Vrede zou er zijn. Eindelijk, overal:...

€ 14,95 Morgen komt de Messias
 
Kerstverhalen MIDPRICE

Kerstverhalen MIDPRICE

Bodar, A.

De Kersttijd is de periode waarin mensen eens te meer nadenken over leven en dood, vriendschap en geborgenheid, vrede en tevredenheid, onschuld en zuiverheid. Zij worden even (bijna) als kinderen die elkaar gunnen kunnen. Antoine Bodar ontdekte Kerstverhalen die ertoe doen en stelde zijn eigen bundel Kerstverhalen samen. 

Deze bundel bevat het échte Kerstverhaal (Jesus is geboren in Bethlehem, God wordt mens), en...

€ 19,99 Kerstverhalen MIDPRICE
 
Advent & kerst pakket

Advent & kerst pakket

Advent & kerst kalender  

Pop-up boek van de kerststal met 24 flapjes om te openen, kleurboek met stickers en december Bijbelleesrooster.

...
€ 7,95 Advent & kerst pakket
 
Kaarsjes in de nacht

Kaarsjes in de nacht

Zuiderveld, Elly; Mijnders, Hans; Warmel

Kerst is een schitterend feest, maar niet altijd voor iedereen.  

Deze bundel bevat uiteenlopende verhalen over kinderen die ontdekken wat het betekent om kerst te vieren, soms in tijden van verdriet. Soms krijgen ze juist met kerst het mooiste nieuws van de wereld. 

* Zowel moderne als klassieke kerstverhalen * Geschikt voor een brede doelgroep * Verhalen voor jongere en oudere kinderen * Voor elke...

€ 18,90 Kaarsjes in de nacht
 
Op weg naar het kerstfeest met kalender

Op weg naar het kerstfeest met kalender

Hartingsveldt-Moree, A.

Dit gezinsdagboek is een goed hulpmiddel om als gezin bewust naar het kerstfeest toe te leven. Het geeft vanaf de eerste adventszondag tot en met nieuwjaarsdag een Bijbelgedeelte om te lezen, een korte uitleg daarvan, een psalm om te zingen en gespreksvragen. 

Elke adventsweek begint met een inleiding op het weekthema. Daarbij worden suggesties gegeven voor de verwerking van de stof. Er is rekening gehouden met de...

€ 14,95 Op weg naar het kerstfeest met kalender
 
Uw Licht komt

Uw Licht komt

Verhalen en gedichten voor Kerst.  

Deze verzamel bundel voor het kerstfeest bestaat uit verschillende bijdragen van diverse auteurs. Het boek bevat verhalen en gedichten voor volwassenen en kinderen.  

De rijke variatie qua vorm en inhoud maakt deze bundel waardevol voor persoonlijke overdenking, maar ook voor gebruik op verenigingen of in ander groepsverband.

...
€ 9,95 Uw Licht komt
 
Donkeredagenvragen

Donkeredagenvragen

Paulien Vervoorn; Willem J. Ouweneel

Donkere Dagen Vragen biedt verdieping tijdens Advent, in de aanloop naar Kerst.  

Paulien Vervoorn en Willem Ouweneel nemen de lezer mee door de adventstijd aan de hand van vragen en Bijbelgedeelten. Wat betekent het dat Jezus mens geworden is? Voor elke dag een korte overdenking, een gebed en opdrachten. 

Voor persoonlijk gebruik, voor gezinnen en voor gespreksgroepen. 

€ 15,99 Donkeredagenvragen
 
Kerstverhalen

Kerstverhalen

Lucado, Max

Max Lucado weet als geen ander het wonder van Kerst te belichten.  

Dit boek bevat verschillende kerstverhalen. Ze helpen de lezer om te beseffen waar Kerst in wezen over gaat en stil te staan bij de betekenis van de komst van Jezus Christus naar deze wereld.

...
€ 12,99 Kerstverhalen
 
In de stal van bethlehem

In de stal van bethlehem

Zwoferink, Laura

Eerste deel Nieuwe Testament in de nieuwe serie 'Lees je mee?' 

Maria krijgt bezoek. De engel vertelt iets moois. Zij zal de moeder worden van de Heere Jezus! 'Wat de Heere doet, is goed,' zegt Maria blij. 

Lees je mee? Dit boek gaat over het Kerstfeest. Aan het eind van elk hoofdstuk staan vragen. Om zelf over na te denken of om samen over te praten. 

€ 9,90 In de stal van bethlehem
 
Een stal vol mensen

Een stal vol mensen

Williamson, Karen

Een levendige vertelling van het kerstverhaal speciaal voor peuters.  

Een stal vol mensen vertelt op eenvoudige en levendige wijze het kerstverhaal aan peuters. Jezus wordt geboren in de stal. Wie komen er allemaal op bezoek? Lees, kijk en ontdek maar mee! 

Door de grote, stevige pagina's en heldere illustraties het zeer geschikt om met kleine kinderen te lezen. Op de grote...

€ 5,99 Een stal vol mensen
 
Kleur het kerstverhaal

Kleur het kerstverhaal

Jackson, Antonia

Haal de stiften, potloden en penselen maar uit de kast! In dit prachtige kerstkleurboek wordt het kerstverhaal verteld en... ingekleurd.  

Lees het kerstverhaal en kleur, samen met je kind, de tekeningen en patronen in. Een mooi cadeau om samen uren creatief bezig te zijn.

Eerste deel Nieuwe Testament in de nieuwe serie 'Lees je mee?' 

€ 7,99 Kleur het kerstverhaal
 
Adventskalender  / 2018

Adventskalender / 2018

Bikker, Maaike

Deze prachtig vormgegeven adventskalender is een praktische tafelkalender die meegaat in de adventstijd, op weg naar kerst. 

Elke dag wordt er een bijzonder beeld en een bijzondere tekst aangeboden voor wie een moment van bezinning of meditatie zoekt. De teksten draaien allemaal rond het thema 'kwetsbaar als een kind'. Alle bladen van de kalender kunnen worden verstuurd als losse kerstkaart. 

Uitgegeven in samenwerking met de Protestantse Kerk in...

€ 7,99 Adventskalender  / 2018