Week van gebed

 

In 2018 wordt de interkerkelijke week van gebed d.v. gehouden van 21 januari tot en met 28 januari. Een goed moment om niet alleen na te denken over gebed, maar ook om het te doen.

 

Dit jaar staat de Week van Gebed in het licht van Recht dor Zee.  

Onderstaand enkele boeken die daar bij inspirerend en behulpzaam kunnen zijn en die bij Ichthusboekhandel normaliter op voorraad zijn.

 
Gods Woord bidden

Gods Woord bidden

Moore, Beth

Dit prachtig uitgevoerde dagboek van Beth Moore over het leren om te bidden geeft je iedere dag stimulans om stil te staan bij Gods Woord.

 

Beth Moore neemt elke dag een aantal bijbelteksten rondom een thema en formuleert aan de hand daarvan een gebed . Zo ontdek je hoe krachtig het is om elke dag de Bijbel te bidden en zo steeds meer Gods wil voor ons leven te ervaren. 

* Beth Moore helpt je...

€ 17,50 Gods Woord bidden
 
Vurig

Vurig

Shirer, Priscilla

Priscilla Shirer laat zien dat als je de film War Room gezien hebt, en de boodschap hiervan graag wilt toepassen, je dit boek echt moet lezen. Je wordt geholpen om een plan te maken om je leven aan gebed toe te wijden, voor jezelf en voor degenen om je heen.

 

Wanneer je bij het einde van het boek bent gekomen, zul je je in staat voelen om de moeilijke dingen in het leven op je knien te tegemoet te...

€ 17,50 Vurig
 
War Room (DVD)

War Room (DVD)

Film

Tony en Elizabeth Jordan hebben het voor elkaar geweldige banen, een prachtige dochter n hun droomhuis.  

Maar schijn kan bedriegen. Hun wereld valt uit elkaar onder de druk van hun falend huwelijk. Terwijl Tony geniet van zijn succesvolle baan en met de verleiding speelt, wordt Elizabeth steeds verbitterder. Maar hun leven neemt een onverwachte wending wanneer Elizabeth een nieuwe klant, Miss Clara, ontmoet en...

€ 6,99 War Room (DVD)
 
De kracht van een biddende man

De kracht van een biddende man

Omartian, Stormie

Je houdt van je vrouw, en je wilt niets liever dan haar gelukkig zien. Er is geen betere manier om haar lief te hebben dan een biddende man voor haar te zijn. 

het boek de kracht van een biddende man tintelt van de verwachting dat God in je huwelijk zal werken, als je Hem erom vraagt in je gebed. Hij kan zelfs diepe emotionele beschadigingen genezen en vernieuwing brengen.  

In korte, goed leesbare...

€ 14,95 De kracht van een biddende man
 
Kracht van een biddende vrouw

Kracht van een biddende vrouw

Omartian

Je huwelijk wordt echt niet beter door erover te piekeren. Maar als je er als vrouw voor bidt, verandert er echt wat! Stormie Omartion deelt haar ervaring over de kracht van een biddende vrouw voor haar omgeving en gezin

 

Een gelukkig huwelijk lijkt veel mensen een onmogelijkheid. En toch kan het. God doet graag het onmogelijke... als je Hem erom vraagt! 

Stormie Omartian vertelt hoe God haar moeilijke huwelijk sterker...

€ 14,95 Kracht van een biddende vrouw
 
Huis van gebed

Huis van gebed

Lambert, Lance

Een huis van gebed Het belang van gemeenschappelijk gebed 

Bid u wel eens samen? Dit boek gaat over het belang van samen bidden. Het geeft informatie over de waarde ervan, achtergronden, de rol van de Bijbel, en de rol van de Heilige Geest. 

Lance Lambert is een bekende bijbelgeleerde en spreker. Hij woont in Jeruzalem.

...
€ 9,95 Huis van gebed
 
Biddend leven

Biddend leven

Miller

Bidden is moeilijk, daar kunnen we niet omheen. Bidden is zelfs zo moeilijk dat de veel mensen het meestal alleen doen in een noodsituatie, zoals bij een ernstige ziekte.  

De moeite met bidden kan zijn veroorzaakt door een fundamenteel gebrek aan geloof, dat ieders leven dus zelfs dat van christenen - benvloedt. Door niet te bidden dreigt het leven te worden gekenmerkt door angst, bezorgdheid, geestelijke...

€ 19,95 Biddend leven
 
Krachtige gebeden en beloften voor vrouw

Krachtige gebeden en beloften voor vrouw

Omartian, Stormie

Vaak bidden we vooral voor anderen en alleen in noodgevallen voor onszelf. En zo verzuimen we dagelijks tijd te nemen om zelf dicht bij God te zijn.  

We gunnen onszelf er simpelweg geen tijd voor. Misschien is het ook jouw levensstijl geworden: bidden en rennen... Het overkwam Stormie Omartian; ze was zo druk met goeddoen, dat zij het beste verwaarloosde: leven in Gods aanwezigheid, Hem beter leren kennen en haar diepste gevoelens en verlangens met Hem delen....

€ 17,50 Krachtige gebeden en beloften voor vrouw
 
Bidden

Bidden

Keller, Tim

In zijn nieuwste boek behandelt Tim Keller een kernbegrip uit het christelijk geloof: het gebed.  

Hoewel het zo belangrijk is, weten veel mensen niet goed hoe te bidden. In zijn inmiddels bekende heldere en aansprekende stijl en aanpak schreef Keller een boek boordevol Bijbelse wijsheid en praktische adviezen.

Uit hoofdstuk 1: "Bidden is de enige weg waarlangs je tot...

€ 19,95 Bidden
 
365 gebeden voor een emotioneel gezond

365 gebeden voor een emotioneel gezond

Omartian

365 Gebeden voor een emotioneel gezond leven is een bijzonder mooi en warm boekje van Stormie Omartian. 

Het voelt heel persoonlijk aan, als een bijbeltje. Het is veel meer dan een gebedenboekje. Het is een bron van leven en troost. Een bron van inspiratie als u op zoek bent naar woorden voor dat moeilijke kaartje. De 365 gebeden die Stormie Omartian heeft opgeschreven, zijn uit het leven gegrepen....

€ 16,95 365 gebeden voor een emotioneel gezond
 
65 beloften van God voor uw kind

65 beloften van God voor uw kind

Shreve, Mike

Gebedenboek voor ouders 

Als het om hun kind gaat, kunnen ouders zich soms bezorgd of zelfs machteloos voelen, maar dat is niet nodig. God heeft een groot hart voor kinderen en belooft zijn zorg voor elk denkbaar facet van hun leven. Zeker 65 beloften in de Bijbel vertellen wat zijn hartsverlangen voor kinderen is en hoe Hij het gebed van ouders wil beantwoorden. 

Dit gebedenboek voor ouders behandelt het...

€ 9,95 65 beloften van God voor uw kind
 
Mol, Jurrien

Mol, Jurrien

'Meulen, Henk van der

De verlegenheid rond bidden is vandaag vaak groot. Daarom een praktische handreiking. 

Twaalf auteurs uit het brede confessionele midden van de Protestantse Kerk in Nederland behandelen actuele thema's over bidden:  

* ik durf niet te bidden, * bidden in de Bijbel, * helpt bidden?, * kunnen we door gebed genezen worden? * en bidden met andersgelovigen. 

Met dit boek in de serie Geloven op...

€ 8,90 Mol, Jurrien
 
Mijn Getijdengebed

Mijn Getijdengebed

Lengkeek, Elise G.

Bidden op het ritme van de tijd in de gebedstraditie van de Vroege Kerk. 

Met behulp van een dagelijks leesrooster lees je de hele Bijbel in n jaar tijd. Op je eigen tijd en in je eigen tempo bid je de eeuwenoude gebeden mee. Deze gebeden hebben hun wortels in de Joods ballingschap en zijn via de Vroege Kerk doorgegeven in het ritme van de getijden. De getijden zijn de 'scharnieren' van de dag: 's morgen, 's...

€ 24,95 Mijn Getijdengebed
 
Dank & Gebedsboek

Dank & Gebedsboek

Koudijs, Danille

Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Door God te danken, ook voor de kleine dingen, geef je Hem de eer en toon je Hem jouw liefde. 

Dit Dank & Gebedsboek kan je daarbij helpen: het geeft meer structuur aan je gebedsleven en daagt je uit om bewust om te gaan met dankbaarheid. Het boek is ingedeeld in weken en biedt daarnaast inspirerende quotes en Bijbelteksten met een korte overdenking. Zo kun je later nog...

€ 9,99 Dank & Gebedsboek