Christelijke kinderboekenmaand 2017

 

Christelijke kinderboekenmaand 2017

De christelijke boekenmaand wordt in oktober 2017 voor de 23ste keer door de Christelijke boekhandel georganiseerd met dit jaar als thema 'Bibbers in je buik'.

 

Dit thema heeft raakvlakken met het thema van de algemene Kinderboekenweek 'Griezelen'. Christelijke boekhandels bieden met het motto 'Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je' een positief christelijk geluid ten opzichte van het motto van de Kinderboekenweek 'Gruwelijk eng'. Iedereen is wel eens bang, ook mensen die in God geloven. Mozes durfde niet tegen de farao te praten en schoof zijn broer Aäron naar voren. En koningin Esther was heel bang toen ze Koning Ahasveros moest gaan vragen het Joodse volk te redden. Gelukkig zegt God zelf in de Bijbel: “Je hoeft niet bang te zijn, want Ik ben bij je. Ik help je en Ik maak je sterk.” (Jesaja 41) 

Christelijke kinderboekenmaand, je vindt alles bij IchthusboekhahndelIchthusboekhandel, de plek voor alle materialen, boeken en tips rond de christelijke kinderboekenmaand.

 
Werkmap Bibbers 2017

Werkmap Bibbers 2017

WCB

Elke jaar is er de christelijke kinderboekenmaand in Oktober. Dit jaar is het thema; Bibbers in je buik. De werkgroep zorgt dat er dan voor basisscholen, kinderclubs en zondagsschoolgroepen een werkmap is. 

In de werkmap 'Bibbers in je buik' zijn uitgebreide verwerkingen, boekbesprekingen en lessuggesties bij de actieboeken en bij het thema 'Bibbers in je buik' geschreven. 

De kleurplaat, het gedicht bij...

€ 12,95 Werkmap Bibbers 2017
 
Bange Barend leert vliegen

Bange Barend leert vliegen

Bikker, Linda

Dit vrolijke prentenboek over het overwinnen van angst zal peuters en kleuters zeker aanspreken! Linda Bikker schreef én illustreerde het verhaal speciaal voor de christelijke kinderboekenmaand, met als thema 'Bibbers in je buik'. 

Voorbeeld tekst:  

Nog hoger dan de wolken, staat Barend op een rots. Zijn zus vliegt mee met mama. 'Ik kan het!' roept zij trots. 

Barend is...

€ 5,95 Bange Barend leert vliegen
 
Dieven in de buurt

Dieven in de buurt

Helden, Judith van

Dieven in de buurt van Judith van Helden is het actieboekje voor de middenbouw van de christelijke kinderboekenmaand 2017.  

In de buurt waar Hidde woont is ingebroken. Via burgernet verspreidt de politie het signalement van de dieven. Als Hidde ontdekt wie het zijn, krijgt hij de schrik van zijn leven. Een van hen komt hem heel bekend voor! Samen met zijn klasgenootje Lynn gaat hij op onderzoek uit....

€ 4,95 Dieven in de buurt
 
Als je durft

Als je durft

Kraijo Ineke

Als je Durft is het actieboek 2017 tijdens de christelijke kinderboekenmaand voor de bovenbouw van Ineke Kraijo.  

Stan baalt van de verhuizing van een dorp naar de stad. Waarom moet hij in groep 8 nog van school wisselen? 

In de stad probeert hij zijn draai te vinden, maar dat valt niet altijd mee. Gelukkig heeft hij zijn vriend Kondo, en samen voetballen ze veel met oudere jongens. Als de bal op een...

€ 4,95 Als je durft
 
Bibbers cd

Bibbers cd

Oke4kids

Bibbers is de actie CD tijdens de christelijke kinderboeken maand rond het thema angst. De boodschap is: je hoeft niet bang te zijn 

CD met 14 nieuwe liedjes van artiesten als Elise Mannah, Elly & Rikkert, Gert-Jan & Hanneke Scherff, Marcel Zimmer, Herman Boon e.a. Bij de cd verschijnt weer een backingtrack-cd en een muziekboek met bladmuziek. 

Binnenkort meer!

...
€ 6,95 Bibbers cd
 
Muziekboek Bibbers 2017

Muziekboek Bibbers 2017

Het muziekboek bij de Actie CD Bibbers, je hoeft niet bang te zijn van de christelijke kinderboekenmaand.  

Oké4Kids maakt bij het thema van de Kinderboekenmaand 2017weer een cd met 14 nieuwe liedjes van artiesten als Elise Mannah, Elly & Rikkert, Gert-Jan & Hanneke Scherff, Marcel Zimmer, Herman Boon e.a.  

Het muziekboek is er naast de gewone CD en een backingtrack. het muziekboek is bedoeld om samen...

€ 5,99 Muziekboek Bibbers 2017
 
Backingtrack Bibbers 2017

Backingtrack Bibbers 2017

Backingtrack bij de aktie CD Bibbers van de christelijke kinderboeken maand 2017.  

Oké4Kids maakt bij het thema van de Kinderboekenmaand 2017weer een cd met 14 nieuwe liedjes van artiesten als Elise Mannah, Elly & Rikkert, Gert-Jan & Hanneke Scherff, Marcel Zimmer, Herman Boon e.a.  

De backingtrack-cd is er naast de gewone CD en een muziekboek met bladmuziek. De backingtrack is bedoeld om samen met de...

€ 17,95 Backingtrack Bibbers 2017