Bijbelstudie persoonlijke groei

 

Bijbelstudie voor persoonlijke groei? Naast allerlei bijbelse onderwerpen die aan bod komen in bijbelstudiegroepen, zijn er soms thema's aan de orde die te maken hebben met persoonlijke groei. Dat kan raken aan de vernieuwing van ons denken, onze identiteit in Christus, leren omgaan met ons heden en verleden en ontwikkeling van onze gaven.

 

Onderstaand geven wij een overzicht van 10 actuele boeken die daarvoor gebruikt kunnen worden in gespreksgroepen. Samen met andere groepsleden ga je dan het gesprek aan over thema's die je ook persoonlijk raken. De inzet van deze groepen is dat je er in je geloofsleven rijker uit te voorschijn komt en meer dienstbaar kan zijn in je familie en in de buurt of in de kerk.  

Wij werken voor dit onderdeel samen met de psychologiepraktijk Ma Shimka die gehuisvest is naast de Ichthusboekhandel In Alphen aan den Rijn. Binnen deze praktijk is veel ervaring met groepswerk (vooral met vrouwen) rond pastorale thema's en persoonlijke groei.
Volg Ma Shimka voor cursusdata en activiteiten.  

Vanuit het thema Leven in Balans worden drie cursusgroepen verwacht bij Ma Shimka:  

* Leven in balans: vrij zijn en grenzen stellen
* Leven in balans: op zoek naar wie ik ben
* Leven in balans: ik reken af met angst en schaamte

 
Vrij van schaamte

Vrij van schaamte

Caine, Christine

Geliefd, bevrijd en klaar voor de toekomst 

Schaamte komt in allerlei schakeringen: de schaamte van wie succesvol lijkt maar moeite heeft alle balletjes in de lucht te houden, tot de schaamte van de velen die in het leven beschadigd zijn geraakt.  

Zoals veel vrouwen worstelde Christine Caine van jongs af aan met schaamte - door wat haar was aangedaan, en door wat ze zelf deed....

€ 17,50 Vrij van schaamte
 
Nee is oke

Nee is oke

Dusseldorp, Michelle van

Iedereen 'pleaset': je maakt het een ander naar de zin, maar vergeet soms wat je zelf nodig hebt. Dat kan zelfs uit de hand lopen en leiden tot vermoeidheid, stress en frustratie. Je denkt dat je niet genoeg doet en anderen je eigenlijk niet mogen. Dat is kort samengevat de 'please disease'. 

Carianne Ros en Michelle van Dusseldorp zijn ervaren therapeuten en zien het in hun praktijk keer op keer. Op basis van...

€ 18,90 Nee is oke
 
Vreugde begint!

Vreugde begint!

Wilder, E.J.

Vreugde is een feestmaal waarvoor ook jij bent uitgenodigd.  

Je stoel staat klaar en de geur van de maaltijd wakkert je verlangen aan naar een levengevende relatie met God en met de mensen om je heen. 

Aan tafel is plaats voor iedereen, ongeacht of je jong, oud, sterk of zwak bent. Kom erbij en ga zitten. We hebben op je gewacht! 

Jim Wilder, Ed Khouri, Chris...

€ 21,95 Vreugde begint!
 
Met liefde en lef

Met liefde en lef

Dalen, Sarianne van

Met liefde en lef, wat het tweede boek van Sarianne van Dalen is, gaat zij op zoek naar verdieping in ons leven. Het boek helpt je in je denken en zet je ook op een praktische manier aan het werk om met verschillende emoties aan de slag te gaan, zodat je weer verder kunt gaan groeien en bloeien.

 

Aan de hand van zeven thema's ga je alleen of samen aan de slag. Het boek wil je inspireren, prikkelen en...

€ 14,95 Met liefde en lef
 
4 Stappen naar een sterke identiteit

4 Stappen naar een sterke identiteit

Cloud, H.

In dit unieke boek neemt dr. Henry Cloud de lezer stap voor stap mee door de vier basisstappen naar een sterke identiteit: 

* Gehechtheid aan anderen * Grenzen en individuatie * Inzicht krijgen in goed en kwaad in onszelf en anderen * Verantwoordelijkheid nemen als volwassen persoon 

Dr. Cloud licht elke stap toe en benoemt de problemen die ontstaan als we deze stap niet zetten. Hij toont welke...

€ 19,90 4 Stappen naar een sterke identiteit
 
Je bent waardevol

Je bent waardevol

Ros, Carianne

Bijzonder bijbelstudieboek met gespreksvragen door Carianne Ros. Samen met God aan de slag om vanuit een gezond, op de Bijbel gebaseerd, zelfbeeld te leven.

 

Ontdek de helende kracht van de heilige Geest en merk hoeveel God van je houdt. Leer om op een liefdevolle manier naar jezelf te kijken en van jezelf te houden. Een levens-veranderende ervaring, niet alleen voor jezelf,maar ook voor de mensen om je...

€ 15,95 Je bent waardevol
 
Grenzen

Grenzen

Cloud

Hebt u uw leven niet meer in de hand. Buiten mensen u uit. Vindt u het moeilijk om nee te zeggen? Bent u vanwege niet verhoorde gebeden teleurgesteld in God? 

Voor een gezinde, evenwichtige levensstijl is het belangrijk duidelijke grenzen te hebben. Een grens is een persoonlijke eigendomslijn die aangeeft voor welke zaken wij verantwoordelijk zijn. Met andere woorden; grenzen definiŰren wie we wel en wie we niet...

€ 19,70 Grenzen
 
Overwinning over de duisternis

Overwinning over de duisternis

Anderson

Niet kracht tegenover kracht, of macht tegenover macht? Maar licht tegenover duisternis en waarheid tegenover leugen. Dat is effectieve geestelijke strijd. Geen krampachtig zoeken naar meer kracht, maar rusten in de kracht van de Heer. Hierdoor kan iedere christen overwinning vinden.  

Dr. Neil Anderson laat vanuit de Bijbel en de praktijk zien dat de duisternis wijkt voor het licht en dat de leugen vlucht voor de waarheid. Geestelijke...

€ 14,95 Overwinning over de duisternis
 
Hoe mensen groeien naar volwassenheid

Hoe mensen groeien naar volwassenheid

Cloud

Vreugde is een feestmaal waarvoor ook jij bent uitgenodigd.  

Je stoel staat klaar en de geur van de maaltijd wakkert je verlangen aan naar een levengevende relatie met God en met de mensen om je heen. 

Aan tafel is plaats voor iedereen, ongeacht of je jong, oud, sterk of zwak bent. Kom erbij en ga zitten. We hebben op je gewacht! 

Jim Wilder, Ed Khouri, Chris Coursey en Shelia Sutton nemen je...

€ 19,40 Hoe mensen groeien naar volwassenheid
 
Strijd in je denken

Strijd in je denken

Meyer, Joyce

Als je een van die miljoenen mensen bent die lijdt door zorgen, twijfel, verwarring, depressie, boosheid of veroordeling, word je aangevallen in je denken. Overwinning van de negatieve gedachten die in je denken opkomen, brengt vrijheid en vrede. 

Ontdek hoe je die vernietigende gedachtepatronen herkent en hoe je de invloed ervan in je leven kunt stoppen. In dit krachtige boek zal Joyce Meyer, auteur van vele...

€ 16,95 Strijd in je denken
 
Ik kan veranderen

Ik kan veranderen

Dusseldorp, M. van

Michelle van Dusseldorp, integratief therapeut en psycholoog, neemt de lezer mee op een zoektocht naar verborgen motieven, weggestopte emoties en onbewuste drijfveren. Ze laat zien hoe je door zelfinzicht, zelfaanvaarding en het toepassen van christelijke principes kan komen tot innerlijke genezing en geestelijke volwassenheid. 

Michelle van Dusseldorp is oprichter van Groundwork, een organisatie die christenen wil toerusten om tot innerlijke groei en...

€ 15,00 Ik kan veranderen
 
Groeikracht

Groeikracht

Karssen, Mirjam

Groeikracht door Mirjam Karssen gaat over hoe je kan groeien in stil worden, ontvangen en opstaan in een vernieuwd leven.

 

Krachtig in het leven staan samen met Jezus maar ook kunnen ontspannen in het hier-en-nu met Hem, zodat je als een boom stevig geworteld Leeft vanuit Zijn Liefde. We verlangen er allemaal naar maar hoe doe je dat? Groeikracht is een boek voor iedereen. In een maatschappij waarin hoge eisen worden gesteld...

€ 16,95 Groeikracht
 
Gebroken leven

Gebroken leven

Voskamp, Ann

Ann Voskamp zet met "Gebroken leven" het pad verder uit wat ze insloeg met Duizendmaal dank. Inmiddels is Broken Way, het engelse origineel een bestseller voor de New York TImes, USA Today, Publishers Weekly en the Wall Street Journal.

 

Dit is een boek voor wie liefheeft en wie lijdt. Voor degenen bij wie hun hoop en dromen en liefde zo groot werden dat hun hart ervan...

€ 17,95 Gebroken leven
 
Duizendmaal dank Gespreksgids

Duizendmaal dank Gespreksgids

Voskamp, Ann

Het boek Duizendmaal dank van Ann Voskamp heeft zich in korte tijd een bijzondere plaats verworven in de harten van velen.  

Al spoedig vond het boek zijn weg naar gesprekskringen in gemeenten en naar leeskringen. . Deze gespreksgids biedt daarvoor het materiaal.  

Enkele reacties op het boek:  

- Dit is zo levensveranderend! En ik heb het boek nog niet eens uit. Ik lees,...

€ 9,95 Duizendmaal dank Gespreksgids