Debat schepping of evolutie

 

Het debat schepping of evolutie kreeg in de zomer van 2017 een nieuwe impuls door verschillende elkaar op onderdelen tegensprekende boeken.

 

Voor Ichthusboekhandel is juist dan een rol weggelegd om de relevante boeken over het thema schepping of evolutie beschikbaar te maken en onze bezoekers te helpen om zelf goede keuzes te maken.  

Boeken over schepping of evolutie kopen of je eerst beter oriŽnteren? Ga naar Ichthusboekhandel voor een goed aanbod en een snelle levering.  

Boeken over apologetiek in het algemeen

 
Adam, waar ben je?

Adam, waar ben je?

Ouweneel, Willem J.

In het debat wat in 2017 opnieuw ontstond over schepping en evolutie neemt W. Ouweneel nu ook de handschoen op en mengt zich in deze kwestie. Centraal staat voor hem de zoektocht naar Adam waar ben je.

 

Waren Adam en Eva echt de eerste mensen op aarde? Hadden ze gewoon twee ouders of is Adam door God geformeerd uit het stof der aarde en Eva uit zijn rib. Waren zij de eerste mensen die zondigden en de eerste...

€ 29,90 Adam, waar ben je?
 
Ouderdom van de aarde

Ouderdom van de aarde

Heugten, Gert Jan van

De Ouderdom van de Aarde is een controversieel thema waar over (ook) door christenen steeds meer conclusies worden getrokken die geen rekening meer houden met het uitgangspunt van de Jonge Aarde.

 

Hoe zit het met...? is daarom een nieuwe serie van Uitgeverij Gideon rondom de thematiek van schepping en evolutie. De boeken worden geschreven door Gert-Jan van Heugten (Weet Magazine & WaaromSchepping),...

€ 12,50 Ouderdom van de aarde
 
Oorspronkelijk

Oorspronkelijk

Paul, Mart-Jan

Het boek Oorspronkelijk, Overwegingen bij schepping en evolutie heeft het debat over Schepping of evolutie weer extra dynamiek gegeven. Het is volop leverbaar bij Ichthusboekhandel. Het boek is geschreven door dr. M.J. (Mart Jan) Paul, docent Oude Testament aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven

 

Het thema schepping of evolutie...

€ 24,95 Oorspronkelijk
 
En de aarde bracht voort

En de aarde bracht voort

Brink, Gijsbert van den

Stel dat de standaard-evolutietheorie klopt. Wat betekent dat dan voor het orthodox christelijk geloof? Voor mijn geloof?  

In dit boek onderzoekt dr. Gijsbert van den Brink de mogelijke gevolgen van acceptatie van de evolutietheorie voor vragen als: Hoe kijken we naar de Bijbel? Hoe zit het met lijden en dood, met Adam en Eva, met de zondeval - en hoe is de mens dan beeld van God? Sluiten bovendien toevallige...

€ 22,99 En de aarde bracht voort
 
Waar komen wij vandaan

Waar komen wij vandaan

Paul, Mart-Jan

Dr. M.J. Paul heeft een bewerking gemaakt van zijn boek Oorspronkelijk speciaal voor jongeren. Daarin maakt hij de Bijbelse gedachten over schepping en evolutie toegankelijk voor hen in een begrijpelijke context.

 

Waar komen wij vandaan? Stammen we van apen af of is de mens afzonderlijk geschapen door God met een speciale roeping en bestemming? De vraag naar onze oorsprong staat centraal in de discussie...

€ 13,95 Waar komen wij vandaan
 
Oorsprong

Oorsprong

Roth

Ariel Roth, schrijft over de Oorsprong. Daarbij ontleed hij vragen zoals: Zijn wetenschap en geloof onverenigbaar? Heeft de moderne wetenschap met haar evolutietheorie het bijbelse scheppingsverhaal terzijde geschoven? Als je het bijbelverhaal accepteert, moet je dan de wetenschap verwerpen?

 

Ariel Roth is wetenschapper en christen. Zijn pleidooi is dat de combinatie van wetenschap en geloof een complete en goede verklaring...

€ 29,50 Oorsprong
 
Evolutie een ei zonder kip

Evolutie een ei zonder kip

Hobrink, B.

Een kort en overzichtelijk boekje, waarin alle belangrijke discussiepunten over 'schepping en evolutie' worden behandeld. 

Het is zeer geschikt als leidraad bij groepsgesprekken op school, jeugdgroep of catechisatie. Door de heldere uitleg is dit boekje ook geschikt als 'alternatief huiswerk' na de evolutielessen - van MAVO tot VWO. 

De schrijver is biologieleraar geweest en heeft gestudeerd aan de Vrije...

€ 12,50 Evolutie een ei zonder kip
 
Feiten genoeg

Feiten genoeg

Strobel

Het verbaast wetenschappers steeds meer hoe ongelofelijk complex het heelal in elkaar zit. En de piepkleine menselijke cel? Onder de microscoop lijkt die wel een heelal op zich.  

De twijfel groeit of dit alles door louter toeval is ontstaan. Zou er niet een andere oorzaak zijn?  

Voormalig rechtbankjournalist Lee Strobel ging op onderzoek uit en ondervroeg een aantal vooraanstaande wetenschappers. Hij...

€ 19,95 Feiten genoeg
 
Het echte conflict

Het echte conflict

Plantinga, A.

Veel populaire wetenschappers stellen tegenwoordig dat geloof en wetenschap niet samen kunnen gaan.  

Denk bijvoorbeeld alleen al aan mensen zoals Daniel Dennett, Richard Dawkins, en Philip Kitcher. Daarbij wijzen ze religie aan als de grote verliezer: religie is achterhaald, overbodig of vormt zelfs een belemmering voor de ontwikkeling van de mensheid. 

In Het echte conflict (Engels: Where the Conflict...

€ 23,90 Het echte conflict
 
Wereldwijde vloed

Wereldwijde vloed

Evenboer, Tjarko

De wereldwijde vloed neemt de lezer mee op een spannende ontdekkingsreis naar de oorsprong van de mensheid. Waar komen wij mensen vandaan? Wie zijn onze verste voorouders? En wat heeft een wereldwijde vloed hiermee te maken?

De ontdekkingsreis die dit boek beschrijft is spannend, omdat de auteur het lef heeft gehad nu eens niet de natuurwetenschap als uitgangspunt te nemen. In dit boek geen verhalen over gefossiliseerde planten en dieren, aardlagen en geologie....

€ 19,95 Wereldwijde vloed