Leestips Herfstvakantie

 

De Herfstvakantie is bij uitstek het moment om de draad weer op te pakken van een goed boek. Voor de één is dat een roman, de ander wil wel graag een goed inhoudelijk boek voor inspiratie. Goede christelijke boeken helpen ons focus scherp te houden.  

Wij geven graag een paar suggesties die zonder meer de moeite waard zijn:

 
Het meisje uit het verscholen dorp

Het meisje uit het verscholen dorp

Joubert, Irma

Meisje uit het verscholen dorp: Nieuw boek van Irma Joubert over een onderduikplek tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen Nunspeet en Vierhouten nu op voorraad:

 

Nunspeet, 1943. Mentje is niet blij met de vreemde mensen die vader in het geheim op de stalzolder van hun boerderij laat wonen. Op een dag gaat het helemaal mis. De soldaten halen iedereen weg – behalve Mentje.  

Na een angstige...

€ 23,99 Het meisje uit het verscholen dorp
 
Hacker

Hacker

Dekker, Ted

Ted Dekker verrast opnieuw in een fascinerende thriller vol vaart over Nyah, de Hacker.

 

De 17-jarige Nyah is een briljante programmeur. Maar wanneer haar familie betrokken raakt bij een heftig ongeluk, heeft ze wel heel veel van haar vaardigheden nodig om het leven van haar moeder te redden met een dure exeperimentele hersenoperatie.  

Nyah kan veel geld verdienen met het kraken van de...

€ 19,99 Hacker
 
Een huis vol familie

Een huis vol familie

Kingsbury, Karen

Karen Kingsbury schreef een verhaal over een moment waarop de hele Baxter familie bij elkaar is. Letterlijk een huis vol familie.  

In deze roman gaat het over de geliefde Baxter-familie. Er zijn inmiddels twee jaar verstreken sinds de familie ogeschrikt werd door een vreselijk ongeluk, dat het elven kostte van Erin BAxter en haar gezin, op haar dochter na.  

Nu is de familie bijeen om de feestdagen samen...

€ 16,99 Een huis vol familie
 
Niemandsland

Niemandsland

Parker, Samuel

In de donkere en zenuwslopende thriller Niemandsland van Samuel Parker krijgen Jack en Laura midden in het onherbergzame woestijngebied buiten Las Vegas autopech.

 

Ze kunnen geen kant op. De zon brandt, ze hebben geen water meer en langzaam maar zeker verliezen ze hun bewustzijn. 

Redding komt net op tijd, in de vorm van een oude man op een paard, die eerst Laura en dan ook Jack naar zijn hut...

€ 19,99 Niemandsland
 
Retour afzender

Retour afzender

Grandia, Henrieke

Retour afzender is een indringende roman van Henrieke Grandia over diepe liefde en verwijdering, over lijden en schuld, over onvermogen en hoop.

 

CITAAT: Het verlangen is als een knaagdier dat telkens kleine schraapsels meeneemt. Als ik het niet stop, zal het me doden. Ik duw met mijn ene arm tegen mijn borst, daar doet het pijn. Daar schrijnt de heimwee. Het kriebelt tegelijk. Elke...

€ 18,50 Retour afzender
 
Bij je volle verstand

Bij je volle verstand

Keller, Tim

Bij je volle verstand van Tim Keller is een uitnodiging voor sceptici om na te denken over geloof en christendom. Het is een onmisbaar vervolg na zijn klassieker in alle redelijkheid.

 

Een nieuw boek van Tim Keller zet je altijd weer aan het denken. Hij nodigt mensen die sceptisch staan tegenover geloof en religie uit om het geloof in de God van het Christendom serieus te overwegen. Stel nou eens dat het...

€ 19,95 Bij je volle verstand
 
Getrouwd zijn is de hemel niet

Getrouwd zijn is de hemel niet

Heijningen-Steenbergen, Annemarie van

Annemarie van Heijningen in een eerlijk en open boek over het huwelijk op een hilarische, confronterende en tegelijkertijd ontroerende wijze.

 

In getrouwd zijn is de hemel niet, weet Annemarie de lezer opnieuw te raken met haar korte, prikkelende teksten. Daarmee is dit boekje een huwelijksboek wat helemaal anders is. Alsof je al lezend naar een cabaretvoorstelling kijk, balancerend tussen schaterlach,...

€ 12,99 Getrouwd zijn is de hemel niet
 
De slag om het hart

De slag om het hart

Paul, Herman

Is secularisatie hetzelfde als kerkverlating? In dit boek betoogt Herman Paul dat secularisatie vooral een zaak van het hart van de mens is en alles te maken heeft met verlangen.

 

Verlangens verwereldlijken als ze in de ban komen van status, welvaart of geluk. Verlangen naar God kan dan zomaar op de tweede plaats komen. Secularisatie is dan ook een slag om het hart.  

Verlangen is in zichzelf...

€ 16,99 De slag om het hart
 
Achter de schermen

Achter de schermen

Foster, Nathan

Achter de schermen, een nieuw boek van Nathan Foster, zoon van Richard Foster gaat over op weg gaan met de geestelijke disciplines, waarin zijn vader hem opvoedde.  

Nathan Foster was van jongs af aan bekend met de 12 geestelijke disciplines zoals vasten, mediteren en eenvoud. maar, wanneer hij tegen de veertig loopt, wil hij er zijn eigen weg in vinden. In dit eerlijke boek doet hij verslag van die reis. Op unieke...

€ 18,90 Achter de schermen
 
Het Meesterwerk van God

Het Meesterwerk van God

Binnendijk, Henk

In zijn nieuwste boek Het meesterwerk van God schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: de Openbaring aan Johannes.

 

Al schrijvend over dit bijzondere Bijbelboek brengt Binnendijk vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema's komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om?  

Henk Binnendijk onthult een schitterend...

€ 17,99 Het Meesterwerk van God