Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Pasen

Pasen is het grote feest van de Opstanding uit de dood. Christus verrees uit de dood en daarmee werd de basis voor hoop gelegd. De opstanding van Christus is volgens de Bijbel een cruciaal moment in het plan van God om de mens hoop te bieden op volledig herstel en verzoening tussen God en mens.

Pasen is dit jaar op 31 maart en 1 april 2023 en wordt vooraf gegaan door de 40 dagentijd en door Goede Vrijdag. Boeken over Goede Vrijdag en Pasen kunt u eenvoudig bestellen bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthusboekwinkels

Wonder van het kruis

"God heeft er de voorkeur aan gegeven mensen te redden, die de onzinnige boodschap geloven dat Christus voor hen aan het kruis is gestorven." (1 Corinthiers 1:21)

Wat speelde zich af rondom de kruisiging van Jezus van Nazareth, de Zoon van God? Begrepen zij, die persoonlijk betrokken waren bij de kruisiging van Jezus, wat er precies gebeurde en waarom Hij stierf? Wisten zij dat de loop van de geschiedenis in enkele uren een volkomen andere wending zou nemen? Door naar deze mannen en vrouwen te kijken, die er met hun neus boven opp stonden, worden ook wij geconfronteerd met de vraag: Begrijpen wijzelf de betekenis van het wonder wel zo goed?

Niet eerder verscheen een boek waarin de laatste achttien uur voor Jezus" sterven (inclusief de kruisiging) zo indringend werd beschreven als in dit boek. Als lezer wordt u op indrukwekkende wijze meegevoerd naar de zeven momenten waarop het bloed van Jezus vloeide, waardoor de zeven wonderen van het kruis in uw leven kunnen plaatsvinden.

De persoonlijke - en vooral eerlijke - getuigenissen, die door het boek verweven zijn, brengen het wonder van het kruis zo dichtbij, dat u vol verwondering gaat ontdekken dat de zeven wonderen van het kruis samen een wonderlijk geschenk vormen van God de Vader voor al zijn kinderen hier op aarde.

Voor een recensie van Mark-Jan Zwart, klik HIER

Wilkin van de Kamp (1961) is in 1982 na het voltooien van de Pedagogische Academie, getrouwd met Aukje. Samen hebben zij vier zonen, twee schoondochters en drie kleindochters. Na zestien jaar parttime in het onderwijs gewerkt te hebben is hij vanaf 1999 in dienst als voorganger van de Duits-Nederlandse Euregio Christengemeente (www.ecgonline.net).

Geboren om vrij te zijn
In 2000 richtte Wilkin de stichting Geboren om vrij te zijn op en begon hij te schrijven aan het gelijknamige handboek voor bevrijdingspastoraat, waarvan het grootste deel inmiddels is gerealiseerd en uitgegeven. Vanaf 2010 is Wilkin predikant-directeur van Geboren om vrij te zijn. Inmiddels zijn er ook andere boeken van zijn hand verschenen.

Bibliografie:
- God bezoekt het land (uitverkocht)
- Handboek voor bevrijding 'Geboren om vrij te zijn', NL
- Het wonder van het kruis, 7e druk, NL-D-Maleis (andere talen in voorbereiding)
- Zeven stappen op weg naar vrijheid, 5e druk, NL
- Hoe behoud ik mijn vrijheid?, 5e druk, NL-D
- De geheime wereld achter vrijmetselarij, 2e druk, NL
- De geheime wereld achter occultisme, 2e druk, NL
- Gods speelt geen enkele rol in mijn leven!, 4e druk, NL
- Wij kiezen voor eenheid (redactie met Joke Tan), 1e druk, NL
- Bevrijd van banden, 2e druk, NL
- Kan een christen gebonden zijn?, 1e druk, NL

Wonder van het kruis Kamp
€ 19,95
voorraad onbekend
Elke dag leven met de opstanding

Elke dag leven met de opstanding van Eugene Peterson helpt ons om de realiteit van de opstanding en de kracht daarvan in heel ons dagelijks leven vorm te geven en te ontdekken.

Werk. Eten. Vriendschap. Heeft Jezus' opstanding daar iets mee te maken? Eugene Peterson beantwoordt die vraag met een stellig JA. In dit boek diept Peterson de verhalen in de evangeliën over de opstanding uit.

Peterson wil de lezer het wonder door de ogen van bijbelse getuigen laten ervaren. De overdenkingen brengen ons van Paaszondag bij een leven vanuit de opstanding. Ontdek hoe de gebruiken en ervaringen van het leven vanuit de opstanding ons dagelijkse werk, de dagelijkse maaltijden en onze dagelijkse relaties veranderen.

Elke dag leven met de opstanding is uitermate geschikt om te lezen en bespreken met een groep.

Eugene Peterson was een geestelijk voorman die met maar weinig anderen te vergelijken is. Bekend door zijn diepgang en eenvoud, geliefd bij grote groep lezers. Als vertaler van The Message kreeg hij ook veel gezag in brede kring.

Elke dag leven met de opstanding Peterson, Eugene
€ 14,99
voorraad onbekend
Kruistocht

Tim Keller behandelt in het boek Kruistocht in zijn eigen, aansprekende stijl het verhaal van het leven van Jezus Christus, wat ogenschijnlijk eindigde in een kruistocht, aan de hand van het evangelie naar Markus. Hij laat daarbij niet alleen de weg naar eeuwig leven zien, maar ook de geschiedenis en het doel van onze wereld.

Het verhaal van Jezus is in de loop van de geschiedenis al op honderden manieren verteld. Moet daar nog wel iets aan toegevoegd worden? Keller schrijft in zijn inleiding hierover:

In deze schijnbaar eindeloze stroom van woorden en ideeën over Jezus leg ik nu voorzichtig ook dit boek neer. Het is een uitvoerige overdenking van het historische christelijke standpunt dat het leven, de dood en de opstanding van Jezus Christus het centrale gebeuren in de geschiedenis van mens en kosmos vormen en tegelijkertijd het voornaamste ordeningsprincipe van ons eigen leven.

Anders gezegd: Het helderste inzicht in het verhaal over de wereld- en hoe wij daar in passen- krijg je door het verhaal over Jezus rechtstreeks en nauwkeurig in het oog te vatten. Mijn streven is hier om aan Zijn woorden en daden te laten zien hoe prachtig zijn leven zin geeft aan het onze.

Net als in zijn andere boeken spreekt Tim Keller zowel de zoekers als de gelovigen aan. Hij geeft in Kruistoch een nieuw perspectief op het leven van Jezus Christus in een verhaal dat elke lezer zal bijblijven.

Kruistocht is een boek van Tim Keller om te lezen in de aanloop naar Pasen tijdens de 40 dagen tijd. U kunt het online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthus winkels in ALphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Kruistocht Keller, T.
€ 22,50
voorraad onbekend
Bachs grote passie
Bachs grote passie Keyzer, Ad de
€ 34,99
voorraad onbekend
Bachs onvoltooide passie

Bachs onvoltooide passie is het verhaal vol achtergronden en verkenningen rondom de Johannes Passies van Bach, zoals onderzocht door Ad de Keyzer.

Bachs Johannes-Passion staat ten onrechte in de schaduw van zijn grote Matthäus-Passion. Beide verdienen het om vanuit de originele, nog nooit eerder beproefde invalshoek van de spiritualiteit onderzocht te worden.

Dé Johannes-Passion bestaat niet. Bach heeft vier versies van deze passie gecomponeerd die interessante verschillen laten zien. Zijn tweede versie, het grootste werk dat Bach toen ooit geschreven had, is vreemd genoeg zijn meest onbekende werk. Zoals beide auteurs eerder hebben laten zien in hun boek Bachs grote Passie over de Matthäus-Passion ('Ad de Keyzer's boek is ongeëvenaard, een godsgeschenk' aldus F. Berkelmans in Benedictijns Tijdschrift) hebben zij nu de Johannes-Passion nauwgezet uiteengelegd volgens de zeventien fragmenten waarin Bach het lijdensverhaal volgens Johannes heeft verdeeld.

Wie zich in hart, verstand en ziel durft te laten raken, zal het geheim ervaren van de werking die Bachs Johannes-Passion heeft. Dit boek wil luisteraars, uitvoerders en onderzoekers behulpzaam zijn bij het zoeken naar antwoorden op de vraag: Wat heb ik gehoord? Waarom raakt dit mij?

Dr. A. de Keyzer (1952) is theoloog en was als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Nijmeegs Titus Brandsma Instituut op het gebied van de liturgische spiritualiteit. Van zijn hand verscheen ook Mystieke Perspectieven in Bachs Matthäus-Passion.

Drs. P. Verheijen (1952) is nieuwtestamenticus en was als docent levensbeschouwing werkzaam in het middelbaar onderwijs. Momenteel verzorgt hij onder andere cursussen over christelijke iconografie.

Bachs onvoltooide passie Ad, Keijzer de; Verheijen, Paul
€ 34,99
voorraad onbekend
Wonder van pasen

Michel de Boer maakt het werkboek: het wonder van Pasen. Bouw met elkaar het paasverhaal uit rond 20 figuren in de omgeving van het open graf.

Aan de binnenkant van het omslag staat het open graf afgebeeld. In het boek staan alle figuren. Gedrukt op stevig papier en eenvoudig uit te knippen. In het midden van het boek staat het paasverhaal.

Bijzonder om tijdens de veertig dagentijd of met Pasen (op school, in de kerk of thuis) samen te maken en te lezen.

Speciaal voor scholen en kerken
Bestelt u 10 exemplaren of meer van een boektitel? U ontvangt 5% korting.
Bestelt u 30 exemplaren of meer van een boektitel? U ontvangt 10% korting.
Bestelt u 100 exemplaren of meer van een boektitel? U ontvangt 15% korting.

Wonder van pasen Boer, Michel de
€ 4,99
voorraad onbekend