Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Paul Visser

Ds. Dr. Paul Visser, predikant in Rotterdam en auteur van christelijke boeken.

Van Ds. Paul Visser zijn verschillende boeken verkrijgbaar. Als missionair predikant weet hij binnen en buiten de kerk mensen aan te spreken en het gesprek te openen over de vragen waar de Bijbel over spreekt.

Ds. Paul Visser werd geboren in het gezin van de Hervormd-gereformeerde predikant H. Visser. Hoewel eerst afkerig van het geloof, weet hij zich op 14-jarige leeftijd geroepen tot het predikantschap. Na zijn studie theologie in Utrecht begint hij als vicaris in de Jeruzalemkerk te Amsterdam. In 1984 wordt hij tot predikant bevestigd in Aalburg, om achtereenvolgens de hervormde gemeenten van Harderwijk (1989), Bergambacht (1994), Den Haag (Bethlehemkerk, 1998) en Amsterdam (Noorderkerk, 2010) te dienen. In 2020 nam Visser een beroep aan naar de Rotterdamse Maranathakerk.

In 1997 promoveerde Dr. Paul Visser op een onderzoek naar de verhouding tussen religieus besef en christelijk geloof, een studie over de missionaire theologie van J. H. Bavinck, getiteld "Bemoeienis en getuigenis". Visser heeft over dit thema meerdere keren gepubliceerd en is hiervoor deels verbonden aan de IZB.

In Amsterdam is Visser meer naar buiten gaan treden. Zo is Visser sinds 2014 verbonden aan het meditatieve EO-programma De Kapel.

De boeken van Paul Visser, predikant in Rotterdam, kun je kopen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthuswinkels.

Toen ongeloof nog heel gewoon was

In het bijbels weekboek Op pelgrimage met Abraham werkt Paul Visser zes maanden lang voor iedere week een van de verhalen over Abraham uit.

De parallellen tussen het leven van deze aartsvader en die van christenen in de 21e eeuw liggen voor het oprapen. In dit boek werkt de schrijver zes maanden lang dit verder praktisch uit. De auteur doet dit op een verrassende manier, waardoor de verhalen heel dichtbij komen. Daarnaast staat in het boek voor iedere dat uit de week een bijbelsuggestie, voor verdere Bijbellezing.

Dit boek is daarmee een inspirerende hulp bij dagelijks Bijbelgebruik.

Paul Visser houdt zich als predikant al jarenlang bezig met de verhalen over Abraham. De parallellen tussen het leven van de aartsvader en die van christenen in de 21e eeuw liggen voor het oprapen.

Paul Visser werkt als pionier binnen de Protestantse gemeente Amsterdam en was vele jaren werkzaam als gemeentepredikant o.a. in den Haag en de Noorderkerk in Amsterdam. Zijn meditaties voor de camera van de EO en New FAith Network worden door velen bekeken en gewaardeerd.

Toen ongeloof nog heel gewoon was Visser, Paul
€ 16,99
voorraad onbekend
Op het scherp van de snede over Job

Op het scherp van de snede van Paul Visser en Johan Visser is een relevant Bijbelstudieboek over het Bijbelboek Job in relatie tot het lijden in de wereld. Waarom is er lijden? En wat heeft God ermee te maken?

In het Bijbelboek Job gaat het over deze vragen. Het is een rauw verhaal van een man die in korte tijd alles kwijtraakt. Paul en Johan Visser hielden een serie preken over dit aangrijpende verhaal in de Noorderkerk in Amsterdam. Daarin probeerden ze al zoekend en ontdekkend tot betere inzichten in het leven te komen en tot een beter verstaan van God. Hun gedachte is dat een dieper inzicht in het lijden ons helpt dit lijden met meer vertrouwen tegemoet te zien en te dragen.

Mediteren over het Bijbelboek Job helpt het lijden te dragen.

Op het scherp van de snede over Job Visser, Paul; Visser, Johan
€ 17,99
voorraad onbekend
De hemel dichterbij
De hemel dichterbij Visser, P.J.
€ 16,99
voorraad onbekend
Alleen samen

Een mooi en tegelijkertijd realistisch boek over onze relatie met God en onze medemens. Van de auteur van De hemel dichterbij. Wij mensen zijn geschapen om samen te leven met God, maar ook met de ander: binnen huwelijk, gezin, gemeente, vriendschappen en samenleving. De zonde heeft onze relaties onder druk gezet. Zo soepel als het 'in de beginne' ging, zo stroef gaat het vaak nu. Dit boekje besteedt dan ook volop aandacht aan het mislopen van relaties, met ruzie, scheiding en eenzaamheid als gevolg. Het staat ook stil bij de pijn die we ervaren wanneer geliefden ons ontvallen. Het laat zien hoe we verder kunnen na verlies of scheiding en hoe het kan komen tot vergeving en herstel van verstoorde verhoudingen. Dr. P.J. Visser is predikant in de Protestantse Kerk Amsterdam. De eindredactie van deze uitgave is in handen van A. Harteveld, directeur van een basisschoolte Hulshorst.Dit dagboek is pastoraal van toon en kan als 'meegever' functioneren bij gesprekken over rouwverwerking of wanneer mensen verder willen na een echtscheiding.

Alleen samen Visser P.
€ 16,99
voorraad onbekend
Hemel dichterbij POD
Hemel dichterbij POD Visser, P.J.
€ 17,99
voorraad onbekend