Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recente inspirerende boeken:

Lichtval

Lichtval is het memoir of de autobiografie van Philip Yancey. Het is zijn verbazende reis waarin hij zijn geloof weet te behouden van een wettische cultuur naar een wereld van genade en hoop.

Opgevoed door een verarmde weduwe die kost en inwoning verdiende als Bijbelleraar in Atlanta in de jaren vijftig, vonden Philip Yancey en zijn broer, Marshall, manieren om zich buiten de grenzen van hun acht voet brede caravan te wagen. Maar toen Yancey op de universiteit zat, ontdekte hij een schokkend geheim over de dood van zijn vader - een geheim dat de beweegredenen begon te verlichten die zijn moeder tot extreme, vaak vijandige religieuze overtuigingen dreven en het geloof dat haar zonen waren gewijd voor een goddelijke zaak.

Op zoek naar antwoorden duikt Yancey in de oorsprong van zijn familie en neemt ons mee op een suggestieve reis van het achterland van de Bible Belt naar de drukke straten van Philadelphia; van woonwagenparken tot kerkelijke heiligdommen; van vreemde eenlingen in het gezin tot predikers van vuur en zwavel en ontwaken uit de kindertijd door middel van natuur, muziek en literatuur.

Na verloop van tijd stuurde het gewicht van religieuze en gezinsdruk beide zonen op tegengestelde paden - de ene in de richting van genezing van de impact van wat hij een 'giftig geloof' noemt, de andere in een zelfdestructieve spiraal.

Lichtval is een aangrijpend familieverhaal dat zich afspeelt tegen een turbulente tijd in het Amerika van na de Tweede Wereldoorlog, gevormd door de botsing van zuidelijk fundamentalisme met de toenemende druk van de burgerrechtenbeweging en krachten uit de jaren zestig van sociale verandering. Door fragmenten uit zijn persoonlijke geschiedenis en zijn zoektocht naar verlossing samen te voegen, getuigt Yancey van de blijvende kracht van onze honger naar waarheid en de mogelijkheid van geloof dat geworteld is in genade in plaats van angst.

"Ik geloof echt dat dit het enige boek is waarvoor ik op aarde ben gezet om te schrijven", zegt Yancey. “Zoveel van de elementen uit mijn kindertijd – raciale vijandigheid, politieke verdeeldheid, culturele oorlogen – zijn in moderne vorm weer opgedoken. Terugkijken wijst me vooruit.”

In dit boek over de familiebanden en de aantrekkingskracht van extremistisch geloof, vertelt een van de meest gevierde christelijke schrijvers van vandaag zijn onverwachte reis van een strikt fundamentalistische opvoeding naar een leven van mededogen en genade - een onthullende memoire die "uitnodigt tot vergelijking met Hillbilly Elegy" (Publishers Weekly, recensie met ster).

"Dit verbluffende verhaal herinnert ons eraan dat de enige manier om te blijven leven is om God om het onmogelijke te vragen: liefde, vergeving en hoop." - Kate Bowler, New York Times bestsellerauteur van Everything Happens for a Reason

Lichtval Yancey, Philip
€ 22,50
voorraad onbekend
Doordacht spreken over God
Doordacht spreken over God Dekker, Dr. W.M. en E. van 't Slot
€ 39,99
voorraad onbekend
Op ontdekking door Openbaring

Het boek 'op ontdekking door Openbaring' van Amir Tsarfati is de Nederlandse vertaling van Revealing Revelation, een uitleg en studie van het Bijbelboek Openbaring aan Johannes, de apostel. Amir Tsarfati biedt een verhelderende blik op wat er voor ieder mens in de eindtijd in het verschiet ligt - in de hemel of op aarde. Ben je voorbereid op wat komen gaat? Met bijdragen van Dr. Rick Yohn.

Openbaring is geschreven omdat God wil dat we weten wat de toekomst in petto heeft. Voor christenen bieden de profetische waarheden wijsheid, geruststelling en onderscheidingsvermogen, terwijl voor ongelovigen Openbaring een pleidooi is om Gods genade te ontvangen nu er nog tijd is.

Bestsellerauteur Amir Tsarfati onderzoekt wat het Bijbelboek Openbaring ons te vertellen heeft over de eindtijd en daarna. Geleid door toegankelijk onderwijs dat de Schrift voor zichzelf laat spreken, bekijk je de tijdlijn van wat gelovigen en ongelovigen zullen ervaren voor, tijdens en na het verdrukkingsplan dat de Heer specifiek heeft voorbereid voor het volk van Israël in de eindtijd. We lezen over bemoedigingen, uitdagingen en waarschuwingen die Jezus Zelf gaf om ons voor te bereiden op Zijn wederkomst

Amir Tsarfati is een geboren Israëliër en voormalig majoor bij de Israëlische strijdkrachten. Hij is de oprichter en voorzitter van Behold Israel, een non-profit organisatie die toegang geeft tot nieuws en informatie over Israël vanuit een bijbels en profetisch standpunt. Amir is getrouwd en heeft drie zonen, een dochter en een schoondochter, en woont in het noorden van Israël.

Dr. Rick Yohn is al meer dan veertig jaar predikant. Hij heeft meer dan zestig jaar profetie bestudeerd en onderwezen. Hij is de voormalige decaan van bijbelse en theologische studies in de afdeling volwassenen en afgestudeerden van de Colorado Christian University. Hij blijft lesgeven in zowel de bachelor- als de masteropleidingen. Dr. Yohn heeft een passie om het gecompliceerde te nemen en het eenvoudig te maken. Hij is de auteur van vele boeken en Bijbelstudies, waarvan er een aantal in andere talen zijn vertaald.

U kunt uw exemplaar van Op ontdekking door Openbaring van Amir Tsarfati online direct bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of langskomen in één van de Ichthusboekwinkels.

Op ontdekking door Openbaring Tsarfati, Amir
€ 19,95
voorraad onbekend
Een gebroken halleluja

Het boek van Tomas Sjodin, een gebroken Halleluja vertelt zijn persoonlijke verhaal over het verlies van twee zoons en hoe God daar door heen werkte.

Op een herfstachtige zondagmorgen steekt Tomas Sjödin de kanaalbrug in Haga, Gotenburg, over. De kerkklokken van de Hagakerk luiden zoals ze dat al meer dan honderd jaar doen. Hoewel Tomas al ruim 25 jaar in deze buurt woont, grijpt het geluid van de kerkklokken hem opeens aan. Iets in het ritme en in de doffe, zware klanken roept bij hem de vraag op: wat is de klank die door een mens heen klinkt? Hij gaat op zoek naar het lied van de ziel.

In dit boek (het verscheen in het Zweeds al in 2008) schrijft Tomas Sjödin over het overlijden van zijn twee zonen aan een ernstige ziekte. Hij verbindt dit met de spiritualiteit die aangewakkerd wordt als de kerkklokken luiden. Een gebroken halleluja gaat over verdriet en blijdschap, over de barsten in het leven en het licht dat zich daar een weg doorheen zoekt.

Tomas Sjödin is een meester in het verwoorden van hedendaagse spirituele thema's voor een breed publiek. In dit persoonlijke en existentiële boek staat zingeving rond leven en dood centraal. Tomas Sjodin is schrijver, pastor, spreker en columnist. Hij is bekend van Zweedse radio- en tv-programma's.

Begin dit jaar interviewde ik Tomas Sjödin bij hem thuis, aan zijn keukentafel in Zweden. Vooral wat – en hoe – hij vertelde over het verlies van twee van zijn kinderen, raakte me diep. Dit is hét boek waarvan ik al langer hoopte dat het zou worden vertaald. Eindelijk is het zover. Ik kan niet wachten het te lezen.
- Gert-Jan Schaap, redacteur EO-Visie

Een gebroken halleluja Sjodin, Tomas
€ 20,-
voorraad onbekend
Wetenschapsbijbel

De Bijbel NBV21 met veel bijdragen over thema's rond geloof, cultuur en wetenschap verzorgd door een groep van 60 Nederlandse wetenschappers.

Deze 'Wetenschapsbijbel' is de eerste Nederlandse Bijbel die je als gelovige houvast biedt met argumenten hoe je met ingewikkelde vragen uit deze tijd om zou kunnen gaan. Denk aan onderwerpen als gender, duurzaamheid of religieus geweld. Op internet kun je overspoeld raken met informatie over deze thema's, wat eerder tot verwarring leidt dan houvast biedt. In deze uitgave is de tekst van de Bijbel samengebracht met inzichten, geschreven door 60 wetenschappers met liefde voor de Bijbel.

Inkijkexemplaar voor de Wetenschapsbijbel NBV21

Zo kun je als lezer zelf je mening vormen en vol vertrouwen in gesprek gaan over thema's die ons allemaal raken. Deze Bijbel met bijdragen over geloof, cultuur en wetenschap is een uitgebreide themabijbel voor iedereen die zich wil verdiepen in de verhouding tussen de wereld van de Bijbel en de 21e eeuw.

Voor Bijbellezers die een stapje verder willen gaan, die niet bang zijn voor kritische vragen, en die ook in de 21e eeuw pal voor de waarde van de Bijbel staan.

De Wetenschapsbijbel met bijdragen over geloof, cultuur en wetenschappelijk onderzoek is een initiatief van het Nederlands- Vlaams Bijbelgenootschap in samenwerking met de Vrije Universiteit te Amsterdam (Faculteit Religie en Theologie). Theologen, filosofen en natuurwetenschappers verbonden aan diverse universiteiten en denominaties, leverden bijdragen over uiteenlopende thema's rondom actuele vragen over geloof, cultuur en wetenschap.

Wat mag u van de Wetenschapsbijbel verwachten:

* Vertaling: NBV21
* 60 wetenschappers waaronder Heino Falcke, Gijsbert van den Brink, Almatine Leene en Trees van Montfoort
* Ruim 300 bijdragen over uiteenlopende onderwerpen, waaronder 21 thema pagina's, 50 topics met achtergrondinformatie en ruim 200 toelichtingen over specifieke Bijbelteksten.
* Aanvullend gespreks- en studiemateriaal

U kunt deze Wetenschapsbijbel met thema's over geloof, cultuur en wetenschap online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

De Wetenschapsbijbel kwam mede tot stand door subsidie van bijdragen van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (specifiek het fonds 'Gewaardeerd!') en de John Templeton Foundation, een interreligieuze organisatie die zich inzet voor de verbinding van geloof en wetenschap. Deze organisatie neemt afstand van creationisme en intelligent design.

Wetenschapsbijbel NBV21
€ 58,-
voorraad onbekend
De civitate Dei

De civitate Dei van Augustinus is zijn belangrijke werk over de stad van God wat hij geschreven heeft en wat nog steeds actueel is. Toch moet je zoeken naar iemand die weet wat erin staat. Het kolossale werk is in het Nederlands één keer eerder vertaald, namelijk door Gerard Wijdeveld (Ambo, 1983).

Kerkvader Aurelius Augustinus (354-430) schreef De civitate Dei | De Stad van God tussen 413 en 426. Het boek ontstond als een reactie op de plundering van Rome in 410. Het werk bestaat uit een reeks verhandelingen over uiteenlopende onderwerpen, zoals de Griekse filosofie, het ontstaan van de hemelse stad en de aardse stad en de strijd tussen die twee. Ook sociale, economische en politieke vraagstukken komen erin aan de orde. Het Romeinse concept van de 'rechtvaardige oorlog' werd via dit werk geïntegreerd in de christelijke traditie.

Maar met zijn 662 hoofdstukken, verdeeld over 22 boeken, is de uitgave lastig te hanteren en is de taal niet meer van deze tijd. Classicus Chris Dijkhuis heeft om het werk toegankelijk te maken gekozen voor een combinatie van vertalen en samenvatten en er een tweejarige kalender in boekvorm van gemaakt. De grote hoeveelheid noten staan per dag onder de tekst. Naast registers van namen, Bijbelplaatsen en geciteerde auteurs is er ook een zeer uitgebreid register van onderwerpen, uniek en goed nieuws voor professionals en geïnteresseerde leken van alle gezindten.

Chris Dijkhuis (Haaksbergen, 1940) studeerde klassieke taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en werkte in het middelbaar onderwijs. In zijn doctoraalstudie kwam hij in aanraking met De civitate Dei van Augustinus. Na 34 jaar en een religieuze zoektocht belandde hij in Nijmegen in Augustijns centrum De Boskapel, inmiddels opgegaan in Stadsklooster Mariken. Daar viel het kwartje van zijn oude liefde. Op 1 februari 2014 begon hij aan zijn 'opus magnum' om dit invloedrijke werk van de westerse cultuur opnieuw vanuit het Latijn te vertalen en toegankelijk te maken.

Aurelius Augustinus, ook wel Augustinus van Hippo of Sint-Augustinus genoemd, (Thagaste, 13 november 354 - Hippo, 28 augustus 430) was bisschop van Hippo, theoloog, filosoof en kerkvader. Bij Ichthusboekhandel tref je veel boeken van Aurelius Augustinus, waaronder deze nieuwste uitgave van de Stad Gods.

De civitate Dei Augustinus, Aurelius
€ 39,95
voorraad onbekend
Kan de wetenschap alles verklaren?

Het boek "Kan de wetenschap alles verklaren?" van John C. Lennox is een populair wetenschappelijke uitgave over de relatie tussen wetenschap en geloof. Uitgangspunt is dat wetenschap en geloof in God prima zijn te combineren.

De wetenschap heeft de wereld veel gebracht. Voor velen heeft godsdienst daarom geen betekenis meer als het gaat om antwoorden op de grote levensvragen. In dit boek gaat John Lennox in op de relatie tussen geloof en wetenschap. Hij put daarbij uit zijn ervaring als christen, tientallen jaren van wetenschappelijk onderzoek en talloze debatten met bekende atheïsten als Richard Dawkins en Christopher Hitchens.

INKIJKEXEMPLAAR boek John Lennox: Kan de wetenschap alles verklaren?

Lennox ruimt vele misvattingen uit de weg en maakt duidelijk dat geloof en wetenschap niet tegenover elkaar staan, maar beide nodig zijn om de zin van ons bestaan te doorgronden.

John C. Lennox (1943) is emeritus hoogleraar wiskunde aan de universiteit van Oxford en wiskunde en wetenschapsfilosofie aan het Green Templeton College. Lennox is een autoriteit op het gebied van de relatie tussen geloof en wetenschap.

Het boek verschijnt in samenwerking met de werkgroep geloofstoerusting.

Helder, verfrissend en briljant in z'n eenvoud
- Os Guinness, auteur en commentator

Kan de wetenschap alles verklaren? Lennox, John C.
€ 17,99
voorraad onbekend
Op het scherp van de snede over Job

Op het scherp van de snede van Paul Visser en Johan Visser is een relevant Bijbelstudieboek over het Bijbelboek Job in relatie tot het lijden in de wereld. Waarom is er lijden? En wat heeft God ermee te maken?

In het Bijbelboek Job gaat het over deze vragen. Het is een rauw verhaal van een man die in korte tijd alles kwijtraakt. Paul en Johan Visser hielden een serie preken over dit aangrijpende verhaal in de Noorderkerk in Amsterdam. Daarin probeerden ze al zoekend en ontdekkend tot betere inzichten in het leven te komen en tot een beter verstaan van God. Hun gedachte is dat een dieper inzicht in het lijden ons helpt dit lijden met meer vertrouwen tegemoet te zien en te dragen.

Mediteren over het Bijbelboek Job helpt het lijden te dragen.

Op het scherp van de snede over Job Visser, Paul; Visser, Johan
€ 17,99
voorraad onbekend
Onrustig is ons hart, aandachtig leven

Onrustig is ons hart, gaat over de vraag hoe vind je rust in een onrustige en gejaagde wereld. Het is geschreven door ds. Niek Tramper.

De wereld waarin we leven is competitiever, veeleisender en fragmentarischer dan die van pakweg een halve eeuw geleden. Vooral millennials merken dat en lijden eronder. Waar ben je veilig? Waar vind je rust als je je voortdurend moet meten met anderen? Hoe ontsnappen we aan de spiraal van consumeren en produceren? In dit boek verkent de auteur de status quo van een onbarmhartige wereld. En hij nodigt uit om op te staan. Om gejaagdheid en perfectiedrang eerlijk onder ogen te zien. Om rust te zoeken voor de ziel, te oefenen in loslaten en in het volgen van Jezus.

Onrustig is ons hart, aandachtig leven Tramper, Niek
€ 16,99
voorraad onbekend
Zicht op de Bijbelse boodschap

Het boek Zicht op de Bijbelse Boodschap is geschreven door Ds. P. de Vries en wil een overkoepelend beeld aanreiken over de consistentie van de boodschap van de Bijbel vanuit een reformatorisch perspectief.

De Bijbel is een omvangrijk boek, eigenlijk is het een veelheid aan boeken. Maar door al die boeken heen klinkt een eenstemmige boodschap over vele onderwerpen.

In dit boek bespreekt dr. De Vries vier thema's:

1. De boodschap van verzoening in het Oude Testament
2. De boodschap van bekering bij de profeten
3. De boodschap van het komende gericht in het onderwijs van Jezus
4. De boodschap van het Evangelie naar Johannes

Zicht op de Bijbelse boodschap Vries, dr. P. de
€ 24,99
voorraad onbekend