Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recente inspirerende boeken:

Oproep tot omkeer, over bekering

Het boek Oproep tot omkeer van Wim Dekker is een interessante theologische benadering van het thema bekering en een zoektocht naar een zinvol leven. Hij gaat dieper in op de vraag: Waarom gaat het in deze tijd nauwelijks nog over bekering?

Wim Dekker onderzoekt de Bijbelse wortels van dit woord alsmede de impact die het spreken over bekering gehad heeft in de gereformeerde traditie. Hij vergelijkt bekering met het hedendaagse spreken over bestaansverheldering, het komen tot je diepste zelf. Schrijvers als Anselm Grün en David Brooks passeren de revue. Het boek eindigt met een krachtig pleidooi tot herwaardering van de Bijbelse oproep tot omkeer, persoonlijk en maatschappelijk.

Van Wim Dekker verschenen eerder verschillende boeken over christen-zijn in een postchristelijke context, waaronder Marginaal en missionair. Kleine theologie voor een krimpende kerk.

Oproep tot omkeer, over bekering Dekker, Wim
€ 23,-
voorraad onbekend
Thuis, over de betekenis van de kerk

Het boek Thuis, over de betekenis van de kerk, is geschreven door Dr. Bram van de Beek en gaat over de hoop voor en de toekomst van de kerk. Een kerk die bedoeld is als een plek om te zijn, wie je werkelijk bent.

Veel christenen vragen zich soms af waarom we de dingen in de kerk doen zoals we ze doen. Wat was ook alweer de betekenis van de doop, van het avondmaal? Waarom toch altijd die preek?

Maar ze hebben ook praktische vragen: hoe ga je om met kerkverlaters? Hoe geef je het jeugdwerk vorm? Bram van de Beek behandelt in dit boek de meest prangende vragen van gemeenteleden en kerkenraadsleden. In gewone taal.

Een toegankelijk boek om je kennis op te frissen; en als er vragen komen, het er even bij te pakken.

Bram van de Beek (Veenendaal) is emeritus hoogleraar Symboliek van de Vrije Universiteit in Amsterdam en bijzonder hoogleraar Systematische theologie aan de Universiteit van Stellenbosch, Zuid-Afrika.

Thuis, over de betekenis van de kerk Beek, Bram van de
€ 16,99
voorraad onbekend
Wegbereider

Het nieuwste boek van Ann Voskamp in 2023 "Wegbereider", heeft als ondertitel: vind de weg naar het leven van je dromen. Ann Voskamp laat op openhartige wijze zien hoe God op ongedachte wijze ons leven vervulling en richting wilt geven.

Vaak gaat het leven niet zoals je hoopt of verwacht. Je hebt een doel, een droom, maar het lukt je niet om er te komen. In een desoriënterende wereld, met obstakel na obstakel, is het soms moeilijk om de hoop niet te verliezen. In het boek 'Wegbereider' vertelt Ann Voskamp op een openhartige manier haar eigen verhaal. Vanuit haar herinneringen gaat ze in op diepere, geestelijke gedachten en gevoelens. Ze vertelt over haar worstelingen in haar huwelijk, haar kinderen, hun gezondheidsproblemen, en nog veel meer. Maar door dit alles heen ontdekt ze dat de Wegbereider altijd een weg zal banen, niet naar waar we denken te willen gaan, maar een weg naar Hem.

Voor mensen die obstakels blijven tegenkomen op weg naar hun dromen, biedt Ann een frisse nieuwe manier om de dagelijkse moeite en problemen te bekijken:

* De weg vinden gaat eigenlijk over het vinden van een manier van leven
* Het obstakel is het wonder.......
* Hoewel de wereld je misschien in de steek laat, je hart breekt en je verdrinkt in angsten, is er een echte weg naar een plek waar je gewild, gezien, gekend en veilig bent.
* Het grootste liefdesverhaal waar je ooit van zou kunnen dromen, is geen luchtspiegeling, maar kan werkelijkheid zijn.

Bestellen van het "Wegbereider" door Ann Voskamp kan eenvoudig online bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Wegbereider Voskamp, Ann
€ 19,95
voorraad onbekend
Bijbelse profetie de Hoofdzaken

In het boek: "Bijbelse profetie, de hoofdzaken" geven Amir Tsarfati en Barry Stagner antwoord op veel gestelde vragen over zeven fundamentele onderwerpen van de Bijbelse profetie. Het gaat daarbij om:

* Israël
* De Gemeente
* De opname van de Gemeente
* De grote verdrukking
* Het duizendjarig vrederijk
* Het oordeel voor de grote witte troon
* De hemel.

Wie biddend en met wijsheid deze onderwerpen bestudeert, vind in Gods Woord alles wat je moet weten over de toekomst. Dit handige vraag en antwoordboek, dat naar onderwerp is ingedeeld, is daarmee een praktisch hulpmiddel om te groeien in het inzicht in de Bijbelse profetie.

Amir Tsarfati is schrijver van een aantal bestsellers. Hij is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (Israël Defense Force). Momenteel is hij de oprichter en directeur van Behold Israël . Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media en dit wil doen vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt. Zij bieden daartoe nieuw en informatie over Israël. Amir woont in het noorden van Israël. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen.

Barry Stagner is de stichter en hoofdvoorganger van Calvary Chapel in Tustin, Californië. Hij is ook de gastheer van het itnernationaal uitgezonden wekelijke programma The Line Up en de auteur van een aantal boeken. Barry en zijn vrouw Teri spreken op conferenties en retraites over christelijk huwelijk, de bediening en profetie. Ze hebben twee kinderen en vier kleinkinderen.

Bijbelse profetie de Hoofdzaken Tsarfati, Amir en Barry Stagner
€ 16,95
voorraad onbekend
Gods smokkelaar

De wereldberoemde bestseller 'Gods smokkelaar' vertelt je het bijzondere levensverhaal van Anne van der Bijl, oprichter en leider van Open Doors. Hij vertelt hoe hij opgroeide in een klein dorp, maar door Gods stem te volgen op de meest onverwachte plekken op aarde terechtkwam. Anne nam grote risico's om Bijbels en bemoediging te brengen naar vervolgde christenen in gesloten gebieden. Zijn missie was gevaarlijk, vol geloof en doorspekt met wonderen.

In de jubileumeditie van dit opwindende, waargebeurde verhaal worden lezers vanaf de eerste pagina gegrepen door het bijzondere relaas van een jonge man die zijn leven op het spel zette om Bijbels over de grenzen van gesloten naties te smokkelen. Nu, zestig jaar nadat Anne van der Bijl voor het eerst bad om Gods wonderbaarlijke bescherming, moedigt deze uitgebreide editie van een klassiek werk nieuwe lezers aan om deze opmerkelijke man en zijn missie voor het eerst te ontmoeten.

Undercover werken voor God, een missie die tot op de dag van vandaag voortduurt, heeft van Anne van der Bijl een van de helden van het geloof aller tijden gemaakt. Zijn ontsnappingen aan gevaar om de liefde van Jezus te delen, zullen gelovigen bemoedigen en aanmoedigen in hun eigen geloofswandel.

Het vertrouwen van Anne van der Bijl op de Here God en zijn radicale toewijding om het onmogelijke te doen, moedigen je aan om stevige stappen te zetten op jouw geloofsreis.

Anne van der Bijl was de oprichter van Open Doors. Hij verwierf bekendheid doordat hij Bijbels smokkelde naar plekken waar christenen vervolgd werden. Na zijn overlijden in 2022 mocht zijn bekendste boek, 'God's Smuggler', ook in het Nederlands verschijnen.

Gods smokkelaar Bijl, Anne van der
€ 29,90
voorraad onbekend
Godenschemering, geschiedenis van geloof

Godenschemering van Daniel De Waele beschrijft de geschiedenis van ons geloof in God. Hoe ons godsgeloof veranderde en welke zoektocht daar mee verbonden is.

Dit boek verhaalt hoe het geloof in God in der loop der tijden is geëvolueerd. We bekijken waarom godenbeelden bestormd werden, hoe Israël in een polytheïstische wereld de Ene God ontdekte, hoe die God doorheen de tijd humaner werd gezien.

INKIJKEXEMPLAAR Godenschemering

We volgen het nooit eerder geziene verdampen van het geloof, eindigend in de dood van God. Daarnaast ontwaren we nog een andere geschiedenis: die van een blijvende zoektocht naar de Ene, die wellicht te vinden is, heel dichtbij , in het eigen hart.

Dr. Daniël De Waele is docent Protestantse godsdienst en docent Nieuwe Testament aan het Hoger Instituut voor Protestantse Godsdienstwetenschappen te Brussel. Van zijn hand verscheen eerder Ontluikend christendom (2021) en Vergeten rijkdom (2022).

Godenschemering, geschiedenis van geloof Waele, Daniël de
€ 27,99
voorraad onbekend
75 vragen van God aan Zijn volk

In het boek '75 vragen van God aan Zijn volk' laat ds. Marien Kollenstaart in evenzoveel dagoverdenkingen iets zien over de bijzondere relatie tussen God en Israël alsmede de gemeente en de wereld.

In 2023 bestaat de staat Israël 75 jaar. Dit dagboek biedt de gelegenheid om te reflecteren op Gods unieke relatie met zijn volk. Aan de hand van 75 vragen van God aan zijn volk uit de Bijbel ontdekken we hoe God omgaat met Israël - en de wereld.

Belangrijke thema's komen aan bod, zoals waarom God Israël uitgekozen heeft, wat zijn plan is voor Israël nu en in de toekomst, en wat de plek is van niet-Joodse volken. We lezen over zijn verlangen, liefde en trouw voor zijn volk door de tijd heen. Die God van Israël mogen ook wij leren kennen dankzij Jezus, de messias van Israël en redder van de wereld.

Elke vraag van God wordt gevolgd door een korte uitleg en toepassing. Aan het eind van elke meditatie staan twee bezinningsvragen ter verwerking en een gebed om antwoord te geven op de vraag van God.

Marien Kollenstaart is predikant in de PKN, pastor in een multiculturele gemeente en betrokken bij Stichting Geloofsinburgering en de Near East Ministry. Eerder schreef hij het boek 'Zoals Jezus. Een leven lang leren lijken op Hem'. Marien is getrouwd met Mirjam en vader van vijf kinderen.

75 vragen van God aan Zijn volk Kollenstaart, Marien
€ 17,50
voorraad onbekend
Lichtval

Lichtval is het memoir of de autobiografie van Philip Yancey. Het is zijn verbazende reis waarin hij zijn geloof weet te behouden vanuit een wettische cultuur naar een wereld van genade en hoop.

Opgevoed door een verarmde weduwe die kost en inwoning verdiende als Bijbelleraar in Atlanta in de jaren vijftig, vonden Philip Yancey en zijn broer, Marshall, manieren om zich buiten de grenzen van hun acht voet brede caravan te wagen. Maar toen Yancey op de universiteit zat, ontdekte hij een schokkend geheim over de dood van zijn vader - een geheim dat de beweegredenen begon te verlichten die zijn moeder tot extreme, vaak vijandige religieuze overtuigingen dreven en het geloof dat haar zonen waren gewijd voor een goddelijke zaak.

Op zoek naar antwoorden duikt Yancey in de oorsprong van zijn familie en neemt ons mee op een suggestieve reis van het achterland van de Bible Belt naar de drukke straten van Philadelphia; van woonwagenparken tot kerkelijke heiligdommen; van vreemde eenlingen in het gezin tot predikers van vuur en zwavel en ontwaken uit de kindertijd door middel van natuur, muziek en literatuur.

Na verloop van tijd stuurde het gewicht van religieuze en gezinsdruk beide zonen op tegengestelde paden - de ene in de richting van genezing van de impact van wat hij een 'giftig geloof' noemt, de andere in een zelfdestructieve spiraal.

Lichtval is een aangrijpend familieverhaal dat zich afspeelt tegen een turbulente tijd in het Amerika van na de Tweede Wereldoorlog, gevormd door de botsing van zuidelijk fundamentalisme met de toenemende druk van de burgerrechtenbeweging en krachten uit de jaren zestig van sociale verandering. Door fragmenten uit zijn persoonlijke geschiedenis en zijn zoektocht naar verlossing samen te voegen, getuigt Yancey van de blijvende kracht van onze honger naar waarheid en de mogelijkheid van geloof dat geworteld is in genade in plaats van angst.

"Ik geloof echt dat dit het enige boek is waarvoor ik op aarde ben gezet om te schrijven", zegt Yancey. “Zoveel van de elementen uit mijn kindertijd – raciale vijandigheid, politieke verdeeldheid, culturele oorlogen – zijn in moderne vorm weer opgedoken. Terugkijken wijst me vooruit.”

In dit boek over de familiebanden en de aantrekkingskracht van extremistisch geloof, vertelt een van de meest gevierde christelijke schrijvers van vandaag zijn onverwachte reis van een strikt fundamentalistische opvoeding naar een leven van mededogen en genade - een onthullende memoire die "uitnodigt tot vergelijking met Hillbilly Elegy" (Publishers Weekly, recensie met ster).

"Dit verbluffende verhaal herinnert ons eraan dat de enige manier om te blijven leven is om God om het onmogelijke te vragen: liefde, vergeving en hoop." - Kate Bowler, New York Times bestsellerauteur van Everything Happens for a Reason

Lichtval Yancey, Philip
€ 22,50
voorraad onbekend
Onrustig is ons hart, aandachtig leven

Onrustig is ons hart, gaat over de vraag hoe vind je rust in een onrustige en gejaagde wereld. Het is geschreven door ds. Niek Tramper.

De wereld waarin we leven is competitiever, veeleisender en fragmentarischer dan die van pakweg een halve eeuw geleden. Vooral millennials merken dat en lijden eronder. Waar ben je veilig? Waar vind je rust als je je voortdurend moet meten met anderen? Hoe ontsnappen we aan de spiraal van consumeren en produceren? In dit boek verkent de auteur de status quo van een onbarmhartige wereld. En hij nodigt uit om op te staan. Om gejaagdheid en perfectiedrang eerlijk onder ogen te zien. Om rust te zoeken voor de ziel, te oefenen in loslaten en in het volgen van Jezus.

Onrustig is ons hart, aandachtig leven Tramper, Niek
€ 16,99
voorraad onbekend
Alle dingen nieuw

Het boek Alle dingen nieuw, van John Eldredge, is een boek vol hoop op een nieuwe wereld, waarin we niet alleen maar verlost zijn, maar alles daadwerkelijk beter is geworden.

Waar kijk jij het meest naar uit als je aan de eeuwigheid denkt? Naar de verlossing van het leed en de pijn van het hier en nu? Of denk je alleen aan het naar de hemel gaan? Aan de ontmoeting met God?Met de Here Jezus? Met dierbare vrienden en familieleden? Zie je uit naar een nieuwe hemel en nieuwe aarde waarop alles goed is?Welke hoop heb jij voor de toekomst? En wat biedt die hoop je voor het leven nu op deze aarde?In Openbaring 21:5 doet God ons een krachtige belofte: 'Ik maak alle dingen nieuw!' .

God belooft herstel. Alle dingen die jou dierbaar zijn... alle dingen die je bent kwijtgeraakt... alle dingen waar je ophoopt(e)... hersteld! Hoe moeten we ons dat voorstellen? Kunnen we dat plaatje al een beetje invullen vanuit de Bijbel?

In Alle dingen nieuw doet John Eldredge een poging dat wat van de Bijbel bekend is voor ons inzichtelijk te maken, vanuit een diep verlangen dat wij hoop krijgen. Hoop voor straks en vooral ook hoop in het nu! Vergeet daarbij niet: Hoop op God is geen wensdenken; hoop op God is uitzien naar beloofde zekerheden!

Alle dingen nieuw Eldredge, John
€ 22,50
voorraad onbekend