Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Rooms-katholiek theologie

13 artikelen
pagina 2 van 2
Paus Franciscus, het vierde jaar

Het vierde deel uit de serie over het pontificaat van deze opzienbarende paus gaat over verlangen naar eenheid.

De nieuwigheid is er inmiddels vanaf, de verbazing blijft. Wat heeft paus Franciscus afgelopen jaar toegevoegd aan kerk en wereld? Auteur Christian van der Heijden belicht per maand een opvallend thema en laat de paus ook zelf aan het woord.

Paus Franciscus, het vierde jaar Heijden, Christian van der
€ 19,95
voorraad onbekend
Handboek voor een bijbelkring senioren

Met het Handboek voor bijbelkringen en vieringen met senioren, geschreven door Hanns Sauter ontdek je hoe je op een toegankelijke manier in gesprek kunt gaan met senioren. De groep senioren in Nederland groeit.

In deze levensfase worden mensen vaak intensief geconfronteerd met belangrijke thema's, zoals omgaan met verlies en de veranderende rol in de samenleving. In gesprek gaan over deze thema's is best lastig en daarom wil dit boek je daarbij helpen.

Het boek bevat bouwstenen die predikanten, pastoraal werkers, geestelijk verzorgers en vrijwilligers helpen om een bijeenkomst te organiseren voor senioren. Zo zijn er inhoudelijke voorbeelden voor de invulling van een bijbelkring of kerkdienst over het thema 'ouder worden'. Maar ook praktische hulpmiddelen zoals een voorbeeldtekst voor een uitnodiging in de kerkbode of e-mail komen aan bod. Doordat de insteek van dit boek oecumenisch is, kan het in veel verschillende settings worden ingezet.

Handboek voor een bijbelkring senioren
€ 24,95
voorraad onbekend
Het jaar van Lucas

Het jaar van Lucas biedt een originele manier van bezinning op een bijbelgedeelte. De auteurs leggen de bijbeltekst uit met full-colour beelden. Ze nodigen daarmee de lezer uit tot reflectie en bezinning.

Het leven van Jezus naar de beschrijving van Lucas staat centraal op wisselende dubbele pagina's. Behalve de bijbeltekst is er op iedere dubbele pagina nog een gebed te vinden, of een korte meditatie. Verder staat er een aantal prikkelende vragen, die oproepen tot verdere meditatie over de tekst.

Geschikt voor catechese- en bijbelstudiegroepen.

Het jaar van Lucas is ontwikkeld in samenwerking met gedetineerden en volgt het rooms-katholiek leesrooster. Eind november begint het C-jaar, waarin het evangelie van Lucas in de versie van de Willibrordvertaling wordt gelezen.

Het jaar van Lucas Timmer, Wim; Timmermans, Erwin
€ 14,95
voorraad onbekend