Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Sinterklaas cadeaus top 20

Geef een christelijke sinterklaas kado met Pakjesavond

Het is altijd leuk om te ontdekken wat mensen elkaar geven met Pakjesavond. Bij Ichthusboekhandel hebben we aandacht voor wat veel mensen leuk vinden als het gaat om christelijke boeken en bijbels als cadeau. Maar we begrijpen ook dat niet alle mensen het zelfde denken. Bij Ichthusboekhandel maken we graag het verschil door aandacht en ruimte voor mensen én boeken.

In veel families wordt er pakjesavond gehouden op 5 december (of ergens anders in die week) met grappige surprises, leuke gedichten en natuurlijk een mooi en goed sinterklaas cadeau. Een oude traditie met verrassingen en leuke cadeaus.

Een geslaagde pakjesavond begint daarom bij Ichthusboekhandel. We hebben altijd volop keuze uit mooie geschenken met een christelijke boodschap en een blijvende waarde. Hieronder 20 tips voor christelijke Sinterklaas cadeaus dit jaar.

Wilt u nog wat meer specifieke ideeën voor in de Sinterklaas mand, dan hebben we ook nog:

* Leuke Sinterklaas tips voor haar

* Sinterklaas tips voor hem!

* Tips om het hele gezin iets te geven met Sinterklaas

30 artikelen
pagina 1 van 3
Altijd in Gods hand

Altijd in Gods hand van Lynn Austin is een prachtig cadeauboek vol levenswijsheid voor dochters, moeders en grootmoeders. De bekende auteur van heel veel christelijke romans, Lynn Austin, maakt nu een keer weer een uitstapje naar geloofsverhalen en levenswijsheid.

Hoe rijk is je leven als je het volledig in de handen van God kunt leggen? Dat is wat schrijfster Lynn Austin je wil laten beleven met dit bemoedigende boek. In 40 korte hoofdstukken vertelt ze over haar eigen ervaringen met Gods eindeloze trouw en de bijzondere uitwerking daarvan in haar eigen leven en dat van anderen.

Tussendoor geeft ze tips over hoe zij zelf omgaat met o.a. stille tijd, creativiteit en jezelf weer opladen.

Altijd in Gods hand is een luxe uitgave die geen fan van Lynn Austin zal willen missen!

Lynn Austin is bekend en wordt geroemd om haar historische en Bijbelshistorische romans waarvan in Nederland inmiddels meer dan 450.000 exemplaren verkocht zijn. Eerder schreef ze ook het lovend ontvangen verslag van haar reis door Israël : Lopen op het water.

Altijd in Gods hand Austin, Lynn
€ 19,99
voorraad onbekend
Spreukendagboek

In Spreukendagboek nemen Tim Keller en zijn vrouw Kathy ons 365 dagen mee op een frisse en inspirerende manier. Elke dag een belangrijke levensles in een dagelijkse overdenking vanuit het bijbelboek Spreuken.

Het bijbelboek Spreuken is Gods boek vol van wijsheid. Het leert ons de essentie en het doel van een gezond christelijk leven.

Met zijn rijke wijsheid en kennis ontsluit Keller de betekenis van de poëzie van Spreuken. Hij leidt ons naar een nieuw begrip van wat het betekent om een eerlijk en rechtvaardig leven te leiden.

Het Spreukendagboek is is bedoeld om de lezers elke dag opnieuw te laten gebruiken. Jaar na jaar om zo aan een diepere relatie met God te werken.

Het Spreuken dagboek is een prima vervolg op het het Psalmendagboek van de Kellers wat eerder verscheen.

Tim Keller (1950) was senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen een groot aantal titels van hem, waaronder de bestellers In alle redelijkheid en de Vrijgevige God.

Kathy Keller studeerde theologie aan het Gordon-Conwell Theological Seminary in New York City. Zij schreef eerder met haar man, Tim Keller, het huwelijk - Gods wijsheid over gevende liefde en Psalmendagboek - een jaar lang leven met de liederen van Jezus.

Het Spreukendagboek kopen kan in de winkels of op de website van Ichthusboekhandel.nl

Spreukendagboek Keller, Tim; Keller, Kathy
€ 22,50
voorraad onbekend
Wees een geschenk

Ann Voskamp komt met haar nieuwste boek: Wees een geschenk, van gebrokenheid naar overvloed. Het is een prachtig weggeefboek dat ons leert om te geven.

In Wees een geschenk combineert ze haar prachtige foto's met sprankelende en diep-rakende teksten. Teksten over de gebrokenheid in ons, die door de genade van God tot overvloedige vreugde kan leiden. Zij laat daarin de weg van het geven zien.

Omdat Christus de Grote Gever is, kunnen wij uitdelen van wat we van Hem ontvangen, gewoon elke dag, in onze directe omgeving.

Het boek bevat een aanzet tot geeftips die ons een brede glimlach op het gezicht brengen. En als we er mee aan de slag gaan, ook de mensen om ons heen.: wees een geschenk!

AnnVoskamp (1973) is is de vrouw van een Nederlandse boer, moeder van negen kinderen en auteur van de bestsellers Duizendmaal dank en en Gebroken leven. Christianity Today noemt haar één van de vijftig invloedrijkste vrouwen. Miljoenen leven met haar mee op haar online fotodagboek. De website van Ann Voskamp is één van de tien meest gelezen christelijke blogs.

Wees een geschenk Voskamp, Ann
€ 19,95
voorraad onbekend
Niet zonder hoop

Tomas Halik schrijft met zijn nieuwste theologische boek: Niet zonder hoop, een nieuwe titel over geloven in een postoptimistische tijd. Hoop wordt juist in tijden van crisis ervaren, zowel in het persoonlijke leven als in een samenleving.

Hoop is dan een opening waardoor de toekomst een lichtstraal in het heden werpt. In dit boek gaat Tomas Halik op zoek naar hoop voor vandaag de dag. Hij beschrijft de verschillende vormen van menselijke hoop en laat zien wat zij kan bieden. Vragen en antwoorden wanneer we in het leven stuiten op existentiële vragen of ingrijpende ervaringen.

Tomas Halik (1948) is priester en hoogleraar filosofie en Sociologie te Praag. Hij was de vertrouweling en raadsman van president Havel, de Tsjechische aartsbisschop Tomasek en Paus Johannes Paulus II. Eerder verschenen van Tomas Halik:

* Geduld met God

* De nacht van de biechtvader

* Ik wil dat jij bent.

* Geloven op de tast

* Raak de wonden aan.

Niet zonder hoop Halik, Tomas
€ 19,99
voorraad onbekend
Durf te gaan!

Durf te gaan is een bijzonder boek over hooggevoeligheid door Marion Lutke, waarin niet de beperkingen die dit soms geeft centraal staan maar de mogelijkheden die je hierdoor ontvangen hebt. Kortom hoe kan je hooggevoeligheid omarmen als talent.

Wat betekent het dat God sommige mensen heeft geschapen met hooggevoeligheid? Hoe kun je het niet als een last maar juist als een talent leren zien? Niet minder dan 15 tot 20% van de mensen is hooggevoelig. Deze mensen zijn gevoelig voor prikkels en beleven de wereld heel intens.

Er zijn al veel boeken geschreven over hooggevoeligheid en HSP, maar dit is (één van de) eerste christelijke boeken over dit onderwerp. Ook in dit deel van de Sestra verwerkboeken lees je weer veel praktische vragen, bemoedigingen en tips, waardoor je echt verder komt.

Marion Lutke is bekend als voormalig presentator van Human-interestprogramma's bij de EO. Ze is ook al jaren coach en docent. Haar aandachtsgebieden zijn het helpen van mensen bij het vinden van richting in hun leven en het verwerken van trauma's.

Durf te gaan! Lutke, Marion
€ 14,95
voorraad onbekend
Zo dichtbij

Met dit prachtige boek van Life Prints, Zo dichtbij, ontvang je inspiratie en bemoediging voor het leven van elke dag. Er kan zoveel zijn dat het leven moeilijk en moeizaam maakt. De belofte van dit boek, is de belofte van Gods Naam: IK BEN.

Als Jezus deze woorden voor Zichzelf gebruikt, dringt Hij diep door in je leven om je aan te sporen je aan Hem toe te vertrouwen. Met elke IK BEN-uitspraak raakt Hij aan een ander aspect van ons bestaan, en wil Hij je laten weten: ook daar ben Ik dicht bij je. Ik weet wat je doormaakt, en Ik help je erdoorheen. Uitgangspunt van dit boek zijn de zeven verschillende IK BEN-teksten van Jezus, uitgewerkt in meditaties, liederen, citaten en bijbelteksten.

De sfeervolle teksten en beelden zullen zeker je hart raken.

Zo dichtbij Lifeprints
€ 14,95
voorraad onbekend
Ik laat je niet achter

De roman 'Ik laat je niet achter' van Gemma Liviero is een adembenemend boek vol geheimen, leugens en verraad, die zich afspeelt in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.

Augustus, 1945. Stefano, een Italiaanse krijgsgevangene, doorkruist het door de oorlog verwoeste Duitsland, wanneer hij een jongetje vindt dat naast het lichaam van zijn dode moeder ligt. Stefano ontfermt zich over de jongen en zoekt onderdak in een ogenschijnlijk verlaten huis. Maar het huis is verre van verlaten. Het wordt bewoond door Erich, een voormalige Duitse soldaat, wiens schuchtere buurvrouw Rosalind een afschuwelijk geheim met zich meedraagt. Allemaal zijn ze getekend door de keuzes die ze in de oorlog hebben gemaakt en zijn ze onzeker over hun plek in de nieuwe, verwoeste wereld om hen heen. En allemaal houden ze hun adem in voor het moment dat de waarheid aan het licht komt...

Gemma Liviero kwam op het idee om romans te schrijven over de Tweede Wereldoorlog toen ze veteranen - onder meer uit haar eigen familie - interviewde voor een studieproject. In 2018 verscheen haar roman 'Scherven van hoop'.

Over 'Scherven van hoop':

'Een boek dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat. Gemma Liviero is een topper.' - Hebban.nl

'Een emotioneel, hartverscheurend verhaal dat buitengewoon boeiend en spannend geschreven is.' - Tracesofwar.nl

Ik laat je niet achter Liviero, Gemma
€ 22,99
voorraad onbekend
Dat beloof ik

De roman "Dat beloof ik" van christelijk schrijfster Tamera Alexander is het eerste deel van een prachtige nieuwe serie historische romans rond het plaatsje Carnton. Tamera Alexander schrijft christelijke romans met veel historie en romantiek.

Wat kan een vrouw - slechts een gouvernante - doen tegen de gesel van de slavernij? Na de slag bij Franklin, Tennessee, op 30 november 1864, wordt Carnton House aangewezen als een veldhospitaal voor de zuidelijke troepen. Lizzie Clouston, van beroep gouvernante, wordt al spoedig in dienst genomen als verpleegster.

Haar leven neemt een dramatische wending als ze een jonge soldaat belooft een brief voor hem te bezorgen. Ze ontmoet de gewonde kapitein Roland Jones en helpt hem in zijn strijd tegen de dokter die zijn been wil amputeren.

Lizzie komt in conflict met zichzelf, vanwege haar trouwbelofte aan de vriend van haar jeugd. Daarbij komt dat Roland, die haar hart zo weet te raken, slaveneigenaar is, terwijl Lizzie slavernij verafschuwt. Lizzie en Roland worstelen beiden met hun geloof en hun principes te midden van de ellende van de oorlog en al zijn gevolgen.

Dit is een uitzonderlijk verhaal van geloof, hoop en liefde geschreven tegen de achtergrond van de pijnlijke en bloedige Amerikaanse burgeroorlog. Dat beloof ik is het eerste deel in de Carnton Reeks.

Als 'voorafje' verscheen in december 2018 Kerst op Carnton dat meteen een groot succes was.

'Tamera Alexander toont ons hoop en geloof aan het werk te midden van het lijden. De prachtig beschreven personages en rijke geschiedenis in Dat beloof ik werken naadloos samen en laten zien dat Christus' liefde en romantische liefde zelfs op onze donkerste momenten kunnen triomferen.'
Lynn Austin (bestsellerschrijfster)

Tamera Alexander woont in Nashville (USA). Ze schreef een groot aantal boeken en won meermalen een Christy Award voor beste historische roman. Alexander is een van de populairste schrijvers van inspirerende historische romantiek.

Dat beloof ik Alexander, Tamera
€ 21,-
voorraad onbekend
De bijenkoningin

'De bijenkoningin' van Laura Frantz: een rauwe, maar toch ook warme historische roman over een verboden liefde op een mistig eiland in Schotland.

De Schotse Lark MacDougall ziet met lede ogen aan hoe de vrouw van haar jeugdvriend en kasteelheer Magnus Macleish zichzelf steeds dieper in de nesten werkt. Omwille van Magnus ontfermt ze zich over zijn echtgenote, en met haar kruidenkennis bereidt ze een tinctuur die het stel zal helpen met zwanger raken.

Maar als Magnus' vrouw plotseling overlijdt, worden Magnus en Lark van moord beschuldigd, verstoten en als bedienden verkocht. Los van elkaar moeten ze een nieuw bestaan opbouwen in de Nieuwe Wereld.

Zullen ze elkaar ooit terugvinden?

De bijenkoningin Frantz, Laura
€ 23,99
voorraad onbekend
Het sprookje van de eeuwige zomer

Het sprookje van de eeuwige zomer door Susan Crandall is een schitterende vertelling over moed en vriendschap.

Tally James ziet haar jongere broer in het nieuws, in een item over moord. Ze besluit terug te keren naar Mississippi om de confrontatie met haar verleden aan te gaan.

Dan ontdekt Tally dat er op sommige wrange vragen al even wrange antwoorden bestaan, maar dat er ook een mogelijkheid is om relaties te herstellen en weer voor het goede te kiezen.

Susan Crandall is o.a. auteur van Zolang ik jou heb. Ze ontving belangrijke onderscheidingen, waaronder een RITA Award en een National Reader's Choice Award.

Het sprookje van de eeuwige zomer Crandall, Susan
€ 22,99
voorraad onbekend