Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Steven James

Steven James is auteur van spannende christelijke thrillersSteven James is de auteur van meer dan dertig boeken, waaronder de veelgeprezen Bowers Files, een reeks van elf christelijke psychologische thrillers , waaronder Openingszetten , De pion , De toren , De Ridder , de bisschop , de koningin , de Koning en Schaakmat . De serie heeft drie Christy Awards en tal van andere onderscheidingen ontvangen.

Steven James werd geboren in 1969 in Wisconsin . Hij behaalde zijn graad in Storytelling aan de East Tennessee State University in 1997. Hij woont met zijn vrouw en drie dochters in de uitlopers van de Smoky Mountains in Oost-Tennessee .

De beroemdste boeken van Steven James tot nu toe vormen de psychologische thriller-serie, The Bowers Files. Elk boek duikt in het leven van Patrick Bowers, een milieucriminoloog . Elk boek is een verhaal op zichzelf, maar ze komen allemaal op verschillende punten samen. De misdaden die er in gepleegd worden zijn zonder meer gruwelijk en soms zelfs sadistisch, maar zonder vloeken en godslasterlijke taal Er is ook ruimte voor een zekere romantiek, maar gepresenteerd zonder expliciete seksualiteit.

Harteloos

Steven James weet als geen ander ons te leiden door een web van leugen in de kersverse thriller Harteloos rond Patrick Bowers en zijn geliefden.

FBI-agent Patrick Bowers onderzoekt de zelfmoord van de zoon van een senator. Als hij het geheim achter deze daad probeert te ontrafelen en de eeuwenoude code probeert te achterhalen die licht op de zaak zou kunnen werpen, komt hij op een donker pad met vetes en dodelijke geheimen terecht. De mensen van wie hij houdt komen in gevaar

Harteloos James, Steven
€ 23,99
voorraad onbekend
Bloedrood

In Bloedrood gaat Steven James in dit vervolg op de Misleiding door met het verhaal over een gewetenloze killer die alles op scherp zet.

FBI'er Patrick Bowens speelt opnieuw de hoofdrol in een kersverse thriller van Steven James. Maar deze keer is Bowers persoonlijk betrokken bij de moorden die hij probeert op te lossen. Er is een link met zijn verleden, ook zijn ex-geliefde blijkt te zijn verbonden met de moordenreeks.

Het geheim dat zij bewaart, blijkt ook nog eens de sleutel die nodig is om deze serie moordenaar die gewetenloos opereert te stoppen.

Vervolg op Misleiding / onderdeel van de Patrick Bowers reeks.

Bloedrood James, Steven
€ 22,99
voorraad onbekend
Misleiding

In de thriller 'Misleiding' keert Steven James met ons terug naar de jonge jaren van FBI-agent Patrick Bowers.

Als hij op een avond alleen de plaats delict van een moord onderzoekt, wordt FBI-agent Patrick Bowers aangevallen door een man. Voordat Patrick de kans krijgt hem te overmeesteren en te arresteren, pleegt de man zelfmoord. In zijn zakken vindt Patrick een brief met zijn excuses. De mysterieuze moord en zelfmoord brengen Patrick op een pad dat leidt naar de diepten van de menselijke verdorvenheid: een online complot van kindermisbruikers dat op zoek is naar nieuwe slachtoffers.

Patrick Bowers heeft al vele seriemoordenaars opgespoord en achter de tralies gestopt.'Misleiding' gaat vooraf aan de thriller 'De pion' en de andere schaakstukken.

Misleiding James, Steven
€ 23,99
voorraad onbekend
Upgrade

Als een vriend van hem wordt vermoord en het politieonderzoek niets oplevert, besluit illusionist Jevin Banks uit te zoeken wat er precies gebeurd is en mis ging.

Als snel stuit hij op een geheim onderzoek naa rhet menselijk bewustzijn en een beweging die zich bezig houdt met transhumanisme.

Nog steeds vastbesloten de moordenaar van zijn vriend te ontdekken, blijft hij graven. Totdat hij een duister geheim ontdekt: Een geheim dat op een dag het leven van ieder wezen op aarde op zijn of haar kop kan zetten.

Steven James behoort tot de meest innovatieve verhalenvertellers van de Verenigde Staten . Hij brak door met de bloedstollende thrillers ove rFBI-agent Patrick Bowers en zette zijn fans vorig jaar een volledig nieuwe serie vol samenzweringen voor rond de illusionist Jevin Banks.

Upgrade James, Steven
€ 23,99
voorraad onbekend
Placebo

Na de tragische dood van zijn vrouw en twee zoontjes heeft Jevin Banks zijn carrière als boevenkoning en illusionist aan de wilgen gehangen.

Hij ontmaskert nu oplichters en waarzeggers op televisie. Voor een nieuwe show doet hij ondertussen undercover mee aan een omstreden neurologisch onderzoek naar "mind-to-mind" communicatie.

Wat hij eerst niet beseft is dat dat hij daarme verzeild raakt in een verreikende samenzwering waarbij één van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld betrokken is. Banks zal al zijn trucs uit de kast moeten halen om de moord op een wel heel bekende persoon te voorkomen.

Steven James behoort tot de meest innovatieve verhalenvertellers in de Verenigde Staten. Hij is doorgebroken met de bloedstollende thrillers over FBI-agent patrick Bowes, waarvan er inmiddels al zes verschenen zijn. (er komt nog één deel uit in deze serie)

met Placebo zet James de eerste van een serie thrillers neer rond een nieuw personage met zijn eigen vaardig- en eigenaardigheden: illusionist Jevin Banks.

Waar het bij Patric Bowes ging om het oplossen van een misdaad, gaat het bij Jevin Banks om het ontmaskeren. Psychologisch sterk, nadenken over samenzweringen (complottheorieën) is waar Banks als amateur in verzeild raakt, terwijl Bowes een professional is.

Placebo James, Steven
€ 23,99
voorraad onbekend
Schaakmat

'Schaakmat' is het slot van Steven James 'bloedstollende serie over FBI-agent Patrick Bowers.

Wanneer er een aanslag plaatsvindt op een geheime FBI-locatie, wordt special agent Patrick Bowers meegezogen in een wreed en meedogenloos verhaal dat een seriemoordenaar die hem al jaren in het vizier heeft wanhopig graag wil vertellen.

Aanwijzingen leiden naar lang vergeten geheimen, diep begraven onder de chicste wijken van de stad Charlotte in North Carolina. Met elke stap die Patrick zet, lijkt de zaak groter te worden, totdat hij uiteindelijk een van de meest dodelijke aanslagen die het Amerikaanse grondgebied ooit gekend heeft, moet verijdelen.

Een zeer spannende afsluiting van een langlopende serie die als je ze uit hebt, weer opnieuw wilt lezen.

Schaakmat James, Steven
€ 23,99
voorraad onbekend
De koning

Een ontsnapte seriemoordenaar zint op wraak in het nieuwe bloedstollende deel uit de serie over FBI-agent Patrick Bowers.

FBI-agent Patrick Bowers bouwt samen met zijn verloofde en zijn stiefdochter in alle rust aan hun gezamenlijke toekomst. Maar dan ontsnapt een seriemoordenaar die Patrick ooit heeft opgepakt.

Deze misdadiger kan maar aan één ding denken: zijn diepe haat voor Patrick Bowers. Patrick wordt meegesleurd in een radeloze zoektocht naar de twee vrouwen die hem het meeste lief zijn. Onderwijl meot hij een internationale samenzwering tackelen om een grootschalige terroristische aanval te voorkomen.

In 2015 verschijnt het slotdeel: Schaakmat.

De koning James, Steven
€ 23,99
voorraad onbekend
Openingszetten

Milwaukee, 1997. De stad die jarenlang geteisterd werd door de misdaden van kannibaal Jeffrey Dahmer krijgt te maken met een aantal ontvoeringen en afschuwelijke moorden.

De politie denkt aan een Dahmer-copycat, maar FBI-agent Patrick Bowers vermoedt dat dit meer is dan een ode aan de kannibaal. Wanneer hij ontdekt dat de misdaden verwijzen naar de grootste en meest macabere moordenaars in de geschiedenis, loopt het onderzoek uit op een nachtmerrie van manipulatie, wreedheid en terreur.

Tijdens de maand van het spannende boek, juni 2013 ontvangt u bij Ichthusboekhandel bij aankoop van deze titel: de laatste Jihad als gratis actietitel.

De andere titels in deze actiemaand zijn:

* Openingszetten / Steven James
* Dreigend onheil / Hannah Alexander
*Lege handen / Femmie van Santen
* Voor de rest van mijn leven / Harry Kraus
* Dubbele dreiging / W. Vandenberg
* Serpent / J. van de Baan
* Uur der waarheid / Joel C. Rosenberg
* Amaryllis / Brandilyn Collins
* Reiken naar de sterren / Bodie & Brock Thoene
* de Geheimdrager / Dee Henderson

Openingszetten James, Steven
€ 23,99
voorraad onbekend
Het paard / druk 1

Als het aan Steven James ligt, maakt hij het hele schaakbord af met zijn thrillerserie over FBI-agent Patrick Bowers.

Fans kunnen hun hart ophalen met alweer het derde deel, want nu is er Het paard. En wie denkt dat James slechts een kunstje herhaalt, komt bedrogen uit....

Met zijn eigenwijze aanpak zet Patrick Bowers de strijd voort naar de gevaarlijkste criminelen van het land. Maar wanneer hij ontdekt dat een seriemoordenaar het op hém heeft gemunt, zijn de rollen ineens omgedraaid.
Want 'John' alias Giovanni rust niet voor hij zijn doel heeft bereikt. Nooit eerder stond er zoveel op het spel als nu, en dat terwijl Patricks privéleven net in rustiger vaarwater is beland. De band met zijn stiefdochter Tessa wordt steeds hechter, en er lijkt iets moois op te bloeien tussen hem en zijn collega Lièn-Hua. Wie heeft er belang bij hem persoonlijk zo hard te raken? In een moordend tempo moet hij het antwoord op die vraag zien te vinden. En de lezer jaagt met hem mee.

HIER kunt u de recensie uit het ND lezen

DE SERIE:

De pion
De Toren
Het Paard
De loper

Het paard / druk 1 James, Steven
€ 23,99
voorraad onbekend
De Toren / druk 1

Was de spanning al te snijden in De pion, in De toren gaat James nog een stap verder.

Opnieuw wordt FBI-agent Patrick Bowers meegetrokken in een dodelijk web van intriges dat de lezer naar adem doet happen. Op weg naar San Diego neemt Bowers zich stellig voor de pyromaan te pakken die de stad onveilig maakt en daarna eindelijk tijd door te brengen met zijn immer sarcastische stiefdochter Tessa. Maar voordat hij het weet, bevindt hij zich met collega's Ralph en Lièn-Hua in een race tegen de klok om een levensgevaarlijke crimineel een halt toe te roepen. De branden blijken nog maar het topje van de ijsberg, want langzaam ontrafelt zich een opzienbarend plan rondom het meest schadelijke biologische wapen ooit.

Steven James behoort tot de meest innovatieve verhalenvertellers van de Verenigde Staten. Hij wordt dan ook veel gevraagd als spreker op internationale conferenties. Daarnaast schreef hij al talloze informatieve boeken, artikelen en verhalen over praktisch christen zijn.

James houdt zelf erg van thrillers, zoals die van Ted Dekker en de korte verhalen van Stephen King. Om te ontdekken of hij zich met deze auteurs kon meten, begon hij aan een trilogie over een FBI-agent. Het eerste deel van deze meeslepende psychologische thrillers, De pion, werd in Amerika meteen een bestseller.

Steven James woont in Tennessee, Amerika, met zijn vrouw en drie dochters.

De Serie

De pion
De Toren
Het Paard
De loper

De Toren / druk 1 James, Steven
€ 23,99
voorraad onbekend