Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Steven James

Steven James is auteur van spannende christelijke boekenSteven James is de auteur van meer dan dertig boeken, waaronder de veelgeprezen Bowers Files, een reeks van elf christelijke psychologische thrillers , waaronder Openingszetten , De Pion , De Toren , De Ridder , de bisschop , de koningin , de Koning en Schaakmat. De serie heeft drie Christy Awards en tal van andere onderscheidingen ontvangen.

Steven James werd geboren in 1969 in Wisconsin . Hij behaalde zijn graad in Storytelling aan de East Tennessee State University in 1997. Hij woont met zijn vrouw en drie dochters in de uitlopers van de Smoky Mountains in Oost-Tennessee .

De beroemdste boeken van Steven James tot nu toe vormen de psychologische thriller-serie, The Bowers Files. Elk boek duikt in het leven van Patrick Bowers, een milieucriminoloog . Elk boek is een verhaal op zichzelf, maar ze komen allemaal op verschillende punten samen. De misdaden die er in gepleegd worden zijn zonder meer gruwelijk en soms zelfs sadistisch, maar zonder vloeken en godslasterlijke taal Er is ook ruimte voor een zekere romantiek, maar gepresenteerd zonder expliciete seksualiteit.

Met het boek Vals geluk slaat hij een nieuwe route in van de dystopische thriller die over de toekomst gaat. Indringend en uitdagend!

U kunt de boeken van Steven James gemakkelijk online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer. Snelle levering en meestal gratis verzending.

Handelaar in leugens

De christelijke thriller, "Handelaar in leugens" van Steven James, een New York Times bestseller auteur, is een ijzersterke roman over gerechtigheid en beschrijft een bloedstollende strijd tegen terroristen. Hij die al onze geheimen kent, heeft zelf zijn eigen geheim. Verwacht begin september 2023.

Wanneer Travis Brock, een hooggeplaatste Pentagon-redacteur met een fotografisch geheugen, een aanwijzing vindt voor het oplossen van de tragische brandstichting die zijn vrouw van hem heeft afgenomen, zet hij alles op het spel om de waarheid te vinden - en loopt hij het risico zichzelf daarbij te verliezen.

Met een terreuraanslag in het verschiet en een paar huurmoordenaars achter hem aan, bundelt hij zijn krachten met een afgewezen Homeland Security-agent. Samen haasten ze zich om de aanval te stoppen voordat Brock wordt geneutraliseerd door de mensen die hij het meest vertrouwt.

Van de veelgeprezen bestsellerauteur Steven James komt een slimme, ijzersterke en emotioneel resonerende thriller die vraagt: hoe ver we over de streep mogen gaan om gerechtigheid gestalte te geven.

Handelaar in leugens James, Steven
€ 24,99
voorraad onbekend
Vals geluk

Steven James is bekend van zijn serie rondom FBI-agent Patrick Bowers. Met de nieuwe christelijke thriller Vals geluk slaat hij een andere weg in: die van het dystopische boek. Boeken die gaan over een dreigende toekomst. Deze spannende roman verscheen recent in Amerika onder de titel Synapse.

Dertig jaar verder in de toekomst. Mensen leven zij aan zij met Artificials, zeer geavanceerde robots die voor echte mensen kunnen doorgaan. Daarnaast zijn er Plussers, mensen die via kunstmatige toepassingen hun fysieke functies of zintuiglijke waarneming hebben verbeterd. Als Kestrel Hathaway, predikante in een Methodistenkerk, getuige is van een terroristische aanslag, wordt ze meegezogen in een wereld van samenzweringen die ze samen met Jordan, haar Artificial, probeert te ontmaskeren. In hun race tegen de klok stelt Jordan een vraag die een Artificial niet zou mogen of kunnen stellen… en zet daarmee alles op het spel. In een adem benemende wedloop tegen het kwaad botsen we voortdurend tegen vragen op waarin we ontdekken dat techniek zegen én vloek in zich draagt en het kwaad existientiëler is dan we zouden wensen.

In het verhaal, waarin ook nog wat romantiek verscholen zit, speelt sterk de relatie met haar broer, een workaholic en agnost. Zij predikante, hij hoofd beveiliging van het grootste technologie bedrijf op aarde. Hun reacties op de fout van een Artifical die hun ouders doodde is erg verschillend en heeft verwijdering gebracht......

Steven James slaagt er in om een nieuw genre te ontwikkelen voor zich zelf, waarin hij opnieuw uitblinkt. Wat blijft is dat hij open is over het kwaad, geweld waar nodig ook echt beschreven wordt, maar waar hij in uitblinkt is dat hij de lezer meeneemt in grote vragen rond spiritualiteit, ethiek en apologetiek en de toekomst. Het is een boek wat ergens over gaat, naast het feit dat het gewoon ook heerlijk spannend is!

Het boek is gesitueerd ergens 30 jaar vanaf nu. Het is de vraag of sommige aspecten van Artifical Intelligence niet al dichter bij liggen. Voor sommige ontdekkingen die in dit boek genoemd worden binnen de artificiële wereld kunnen we alleen maar bidden dat we er voor bewaard blijven. Steven James weet de toekomst naar voren te halen en doet dat overtuigend.

Meer dan de andere boeken van Steven James is dit een boek wat zowel voor mannen als voor vrouwen geschreven is. Het vraagt wel dat je een beetje stevig in je schoenen staat! Wie er aan begint, zal het regelmatig neerleggen om de vragen tot zich door te laten dringen. Wie het uit heeft, zal de onbedwingbare behoefte hebben om sommige passage nog een paar keer te lezen en het met vrienden te bespreken.

NB: De dystopische thriller is een genre dat tot de verbeelding van mensen spreekt. De auteur creëert met eigen fantasie een toekomstwereld die per definitie geladen, grimmig of somber en dreigend is. Wie Steven James kent weet dat hij midden in die dreiging of beklemming oog heeft voor hoopvol realisme. Het dystopisch genre lijkt op sommige eindtijdromans, maar bij Steven James is daar geen verbinding met een theologie over opname of de grote verdrukking. Hij trekt wel lijnen door vanuit het nu naar de toekomst. Dat levert inderdaad als het gaat om echte menselijkheid en de vragen die daar bij horen een beklemmend én tegelijkertijd fascinerend beeld op.

Steven James is een geliefd schrijver van christelijke thrillers zoals Misleiding, Bloedrood en Harteloos met FBI-agent Patrick Bowers in de hoofdrol. James houdt zelf erg van thrillers, zoals die van Ted Dekker en de korte verhalen van Stephen King. Om te ontdekken of hij zich met deze auteurs kon meten, begon hij aan een trilogie over FBI-agent Patrick Bowers. Het eerste deel van deze meeslepende psychologische thrillers, De pion, werd in Amerika meteen een bestseller. Het groeide uit tot een aanzienlijke grotere serie dan oorspronkelijk gedacht. Steven James woont in Tennessee, Amerika, met zijn vrouw en drie dochters.

Vals geluk James, Steven
€ 26,99
voorraad onbekend
Harteloos

Steven James weet als geen ander ons te leiden door een web van leugen in de kersverse thriller Harteloos rond Patrick Bowers en zijn geliefden.

FBI-agent Patrick Bowers onderzoekt de zelfmoord van de zoon van een senator. Als hij het geheim achter deze daad probeert te ontrafelen en de eeuwenoude code probeert te achterhalen die licht op de zaak zou kunnen werpen, komt hij op een donker pad met vetes en dodelijke geheimen terecht. De mensen van wie hij houdt komen in gevaar

Harteloos James, Steven
€ 26,99
voorraad onbekend
Misleiding

In de thriller 'Misleiding' keert Steven James met ons terug naar de jonge jaren van FBI-agent Patrick Bowers.

Als hij op een avond alleen de plaats delict van een moord onderzoekt, wordt FBI-agent Patrick Bowers aangevallen door een man. Voordat Patrick de kans krijgt hem te overmeesteren en te arresteren, pleegt de man zelfmoord. In zijn zakken vindt Patrick een brief met zijn excuses. De mysterieuze moord en zelfmoord brengen Patrick op een pad dat leidt naar de diepten van de menselijke verdorvenheid: een online complot van kindermisbruikers dat op zoek is naar nieuwe slachtoffers.

Patrick Bowers heeft al vele seriemoordenaars opgespoord en achter de tralies gestopt.'Misleiding' gaat vooraf aan de thriller 'De pion' en de andere schaakstukken.

Misleiding James, Steven
€ 26,99
voorraad onbekend
Upgrade

Als een vriend van hem wordt vermoord en het politieonderzoek niets oplevert, besluit illusionist Jevin Banks uit te zoeken wat er precies gebeurd is en mis ging.

Als snel stuit hij op een geheim onderzoek naa rhet menselijk bewustzijn en een beweging die zich bezig houdt met transhumanisme.

Nog steeds vastbesloten de moordenaar van zijn vriend te ontdekken, blijft hij graven. Totdat hij een duister geheim ontdekt: Een geheim dat op een dag het leven van ieder wezen op aarde op zijn of haar kop kan zetten.

Steven James behoort tot de meest innovatieve verhalenvertellers van de Verenigde Staten . Hij brak door met de bloedstollende thrillers ove rFBI-agent Patrick Bowers en zette zijn fans vorig jaar een volledig nieuwe serie vol samenzweringen voor rond de illusionist Jevin Banks.

Upgrade James, Steven
€ 20,-
voorraad onbekend
Schaakmat

'Schaakmat' is het slot van Steven James 'bloedstollende serie over FBI-agent Patrick Bowers.

Wanneer er een aanslag plaatsvindt op een geheime FBI-locatie, wordt special agent Patrick Bowers meegezogen in een wreed en meedogenloos verhaal dat een seriemoordenaar die hem al jaren in het vizier heeft wanhopig graag wil vertellen.

Aanwijzingen leiden naar lang vergeten geheimen, diep begraven onder de chicste wijken van de stad Charlotte in North Carolina. Met elke stap die Patrick zet, lijkt de zaak groter te worden, totdat hij uiteindelijk een van de meest dodelijke aanslagen die het Amerikaanse grondgebied ooit gekend heeft, moet verijdelen.

Een zeer spannende afsluiting van een langlopende serie die als je ze uit hebt, weer opnieuw wilt lezen.

Schaakmat James, Steven
€ 26,99
voorraad onbekend
De koning

Een ontsnapte seriemoordenaar zint op wraak in het nieuwe bloedstollende deel uit de serie over FBI-agent Patrick Bowers.

FBI-agent Patrick Bowers bouwt samen met zijn verloofde en zijn stiefdochter in alle rust aan hun gezamenlijke toekomst. Maar dan ontsnapt een seriemoordenaar die Patrick ooit heeft opgepakt.

Deze misdadiger kan maar aan één ding denken: zijn diepe haat voor Patrick Bowers. Patrick wordt meegesleurd in een radeloze zoektocht naar de twee vrouwen die hem het meeste lief zijn. Onderwijl meot hij een internationale samenzwering tackelen om een grootschalige terroristische aanval te voorkomen.

In 2015 verschijnt het slotdeel: Schaakmat.

De koning James, Steven
€ 26,99
voorraad onbekend
Openingszetten

Milwaukee, 1997. De stad die jarenlang geteisterd werd door de misdaden van kannibaal Jeffrey Dahmer krijgt te maken met een aantal ontvoeringen en afschuwelijke moorden.

De politie denkt aan een Dahmer-copycat, maar FBI-agent Patrick Bowers vermoedt dat dit meer is dan een ode aan de kannibaal. Wanneer hij ontdekt dat de misdaden verwijzen naar de grootste en meest macabere moordenaars in de geschiedenis, loopt het onderzoek uit op een nachtmerrie van manipulatie, wreedheid en terreur.

Openingszetten James, Steven
€ 26,99
voorraad onbekend
Het paard / druk 1

Als het aan Steven James ligt, maakt hij het hele schaakbord af met zijn thrillerserie over FBI-agent Patrick Bowers.

Fans kunnen hun hart ophalen met alweer het derde deel, want nu is er Het paard. En wie denkt dat James slechts een kunstje herhaalt, komt bedrogen uit....

Met zijn eigenwijze aanpak zet Patrick Bowers de strijd voort naar de gevaarlijkste criminelen van het land. Maar wanneer hij ontdekt dat een seriemoordenaar het op hém heeft gemunt, zijn de rollen ineens omgedraaid.
Want 'John' alias Giovanni rust niet voor hij zijn doel heeft bereikt. Nooit eerder stond er zoveel op het spel als nu, en dat terwijl Patricks privéleven net in rustiger vaarwater is beland. De band met zijn stiefdochter Tessa wordt steeds hechter, en er lijkt iets moois op te bloeien tussen hem en zijn collega Lièn-Hua. Wie heeft er belang bij hem persoonlijk zo hard te raken? In een moordend tempo moet hij het antwoord op die vraag zien te vinden. En de lezer jaagt met hem mee.

HIER kunt u de recensie uit het ND lezen

DE SERIE:

De pion
De Toren
Het Paard
De loper

Het paard / druk 1 James, Steven
€ 26,99
voorraad onbekend
De Toren / druk 1

Was de spanning al te snijden in De pion, in De toren gaat James nog een stap verder.

Opnieuw wordt FBI-agent Patrick Bowers meegetrokken in een dodelijk web van intriges dat de lezer naar adem doet happen. Op weg naar San Diego neemt Bowers zich stellig voor de pyromaan te pakken die de stad onveilig maakt en daarna eindelijk tijd door te brengen met zijn immer sarcastische stiefdochter Tessa. Maar voordat hij het weet, bevindt hij zich met collega's Ralph en Lièn-Hua in een race tegen de klok om een levensgevaarlijke crimineel een halt toe te roepen. De branden blijken nog maar het topje van de ijsberg, want langzaam ontrafelt zich een opzienbarend plan rondom het meest schadelijke biologische wapen ooit.

Steven James behoort tot de meest innovatieve verhalenvertellers van de Verenigde Staten. Hij wordt dan ook veel gevraagd als spreker op internationale conferenties. Daarnaast schreef hij al talloze informatieve boeken, artikelen en verhalen over praktisch christen zijn.

James houdt zelf erg van thrillers, zoals die van Ted Dekker en de korte verhalen van Stephen King. Om te ontdekken of hij zich met deze auteurs kon meten, begon hij aan een trilogie over een FBI-agent. Het eerste deel van deze meeslepende psychologische thrillers, De pion, werd in Amerika meteen een bestseller.

Steven James woont in Tennessee, Amerika, met zijn vrouw en drie dochters.

De Serie

De pion
De Toren
Het Paard
De loper

De Toren / druk 1 James, Steven
€ 26,99
voorraad onbekend