Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Tamera Alexander

Boeken van Tamara Alexander kopen doet u bij Ichthusboekhandel.nl

De nieuwste romans van Tamera Alexander kopen of inkijken? Kom dan langs bij Ichthusboekhandel in één van de winkels of kijk rond op onze website. Tamera Alexander is in korte tijd uitgegroeid tot een christelijke schrijfster die een brede lezersgroep heeft gekregen in Nederland met haar christelijke romans.

Tamera Alexander houdt zich al lang bezig met het schrijven van romans. In 1999 schreef ze haar eerste boek. Maar het begon allemaal al wat jaren eerder. Tamera kreeg van haar schoonmoeder een roman te leen. Haar schoonmoeder droeg haar op het boek echt te lezen. Dit was ze echt van plan, maar deed het toen niet. Op een gegeven ogenblik overleed plotseling haar schoonmoeder. Toen Tamera wat later haar boekenkast aan het afstoffen was, kwam ze die roman weer tegen. Ze begon direct te lezen en kon niet meer stoppen. Zo ontdekte ze de christelijke boekenwereld en ontwikkelde een grote interesse in christelijke historische fictie en kreeg een grote schare fans.

De persoonlijke website van Tamera Alexander

Onderstaand een overzicht van de nieuwste romans van Tamera Alexander::

Timber Ridge trilogie

In de Timber Ridge trilogie zijn drie romans van Tamera Alexander bij elkaar uitgegeven in één editie. Het betreft de titels: 'Uit de verte', 'Verder langs de weg' en 'Diep in mijn hart'. Prachtige verhalen die zich afspelen in het Colorado Territorium van de Verenigde Staten in het midden van de 19e eeuw. Meer dan 1100 bladzijden boordevol romantiek! Nu veel leesplezier voor een heel prettige prijs.

Het Reformatorisch Dagblad over de romans van Tamera Alexander: 'Gewoon genieten.'

'Tamera Alexander… beschrijft de gebeurtenissen in haar boeken zo levendig dat je het idee krijgt er zelf bij aanwezig te zijn. Zowel het verhaal als haar personages zijn beschreven met veel diepgang… je kunt de emoties die ze doormaken meevoelen.'

Tamera Alexander (1961) woont in Nashville (USA). Ze schreef een groot aantal boeken en won met deze serie boeken meerdere prijzen, waaronder een Christy Award voor beste historische roman.

Timber Ridge trilogie Alexander, Tamera
€ 13,50
voorraad onbekend
Dat beloof ik

De roman: Dat beloof ik, van christelijk schrijfster Tamera Alexander is het eerste deel van een prachtige nieuwe serie historische romans rond Carnton. Tamera Alexander schrijft romans met veel historie en romantiek.

Wat kan een vrouw - slechts een gouvernante - doen tegen de gesel van de slavernij? Na de slag bij Franklin, Tennessee, op 30 november 1864, wordt Carnton House aangewezen als een veldhospitaal voor de zuidelijke troepen. Lizzie Clouston, van beroep gouvernante, wordt al spoedig in dienst genomen als verpleegster.

Haar leven neemt een dramatische wending als ze een jonge soldaat belooft een brief voor hem te bezorgen. Ze ontmoet de gewonde kapitein Roland Jones en helpt hem in zijn strijd tegen de dokter die zijn been wil amputeren.

Lizzie komt in conflict met zichzelf, vanwege haar trouwbelofte aan de vriend van haar jeugd. Daarbij komt dat Roland, die haar hart zo weet te raken, slaveneigenaar is, terwijl Lizzie slavernij verafschuwt. Lizzie en Roland worstelen beiden met hun geloof en hun principes te midden van de ellende van de oorlog en al zijn gevolgen.

Dit is een uitzonderlijk verhaal van geloof, hoop en liefde geschreven tegen de achtergrond van de pijnlijke en bloedige Amerikaanse burgeroorlog. Dat beloof ik is het eerste deel in de Carnton Reeks.

Als 'voorafje' verscheen in december 2018 Kerst op Carnton dat meteen een groot succes was.

'Tamera Alexander toont ons hoop en geloof aan het werk te midden van het lijden. De prachtig beschreven personages en rijke geschiedenis in Dat beloof ik werken naadloos samen en laten zien dat Christus' liefde en romantische liefde zelfs op onze donkerste momenten kunnen triomferen.'
Lynn Austin (bestsellerschrijfster)

Tamera Alexander woont in Nashville (USA). Ze schreef een groot aantal boeken en won meermalen een Christy Award voor beste historische roman. Alexander is een van de populairste schrijvers van inspirerende historische romantiek.

Dat beloof ik Alexander, Tamera
€ 21,-
voorraad onbekend
Kerst op Carnton

Tamera Alexander schrijft met Kerst op Carnton een prachtige kleine roman als opmaat voor een nieuwe serie.

In de nadagen van de Amerikaanse Burgeroorlog ontdekken een gewonde soldaat en een behoeftige weduwe de ware betekenis van Kerst en die van opofferende liefde.

Aletta Prescott, onlangs weduwe geworden, worstel om in het elven overeind te blijven samen met haar zes jaar oude zoon. Terwijl de bank dreigt te ontruimen, biedt een toevallige ontmoeting met een gewonde soldaat een nieuwe kans- en vriendschap. Alleen.... kan Aletta deze man vertrouwen?

Captain Jake Winston, een gerespecteerde Zuidelijke scherpschutter, kreeg een hoofdwond inde Slag bij Chickamuauga. Jake is bang daardoor neit alleen zijn grootste vaardigheid te verliezen, maar ook zijn identiteit staat op het spel.

Terwijl hij geneest, wordt hem bevolen om te helpen bij een lokale verkoping voor vrouwen. Hij protesteert respectvol tegen klusje, maar beseft ook dat orders order zijn. Hij ontdekt al snel dat de groep dames - in het bijzonder één - veel meer is dan waar hij op had gerekend.

Ik heb erg genoten van Kerst op Carnton. Tamera Alexander nodigt ons uit diep adem te halen, te ontspannen en vervolgens helemaal op te gaan in de reis van Jake en Aletta. Dit tere liefdesverhaal tussen twee gewonde mensen, door God samengebracht om te genezen, zullen lezers in elke tijd van het jaar kunnen waarderen, maar zeker speciaal met Kerst
Francine Rivers, auteur

Kerst op Carnton Alexander, Tamera
€ 14,95
voorraad onbekend
Het hart als inzet

Tamera Alexander komt met het boek Het hart als inzet als het derde deel van de Bell Meade serie opnieuw verrassend met een titel die veel leesplezier zal opleveren.

Sylas Rutledge, de nieuwe eigenaar van de Northeast Line Railroad, investeert alles wat hij heeft in deze onderneming. Deels omwille van de uitdaging, maar vooral om de naam van zijn vader te zuiveren. Maar Sy heeft iemand nodig die hem helpt zijn weg te vinden in de gemeenschap van Nashville.

Wanneer hij Alexandra Jamison ontmoet, besluit hij meteen dat hij zijn gids heeft gevonden. Alleen, hij ontdekt al snel dat het treinongeval waarvan zijn vader de schuld kreeg, de dood heeft veroorzaakt van Alexandra's verloofde, waardoor haar hart is gebroken.

Alexandra wijst een door haar vader gearrangeerd huwelijk af en volgt in plaats daarvan haar passie voor lesgeven aan de Fisk University, de eerste universiteit voor voormalige slaven in de VS. Maar haar familie en de betere kringen in Nashville keuren dit gedrag af, en al snel merkt ze dat ze door beide met de nek wordt aangekeken.

Door connecties met de familie Harding worden Alexandra en Sylas onverwachte bondgenoten. En ondanks haar eerste indruk, merkt Alexandra geleidelijk dat ze meer voor hem gaat voelen. Maar dat mag toch niet, wanneer haar hart niet vrij is?

Deze heerlijke roman bewijst waarom Tamera Alexander een van de meest geliefde auteurs van het genre is - en een van mijn favorieten.
Lynn Austin

Tamera Alexander woont in Nashville (USA). Ze schreef een groot aantal boeken en won meermalen een Christy Award voor beste historische roman. Dit boek is het derde deel in de Bell Meade serie.

Het hart als inzet Alexander, Tamera
€ 21,-
voorraad onbekend
Op weg naar haar hart

Maggie Linden is een talentvol paardrijdster. Het is voor dames onmogelijk om aan paardenraces mee te doen, en toch wil ze niets liever dan haar paard kampioen maken.

Maar de enige man die haar kan helpen is vastbesloten om zich nooit meer met volbloedracen in te laten.

Cullen McGrath is Ier van geboorte. Hij heeft zijn rijke leven in Engeland opgegeven vanwege een paardenraceschandaal dat hem bijna geruïneerd had. Cullen is naar Nashville gekomen om een stuk land te kopen en een nieuw leven te beginnen als boer. Maar een nieuwe start blijkt moeilijker dan hij dacht, vooral als Maggie Linden's vader hem een aanbod doet dat hij niet zou moeten aannemen, maar toch onmogelijk kan weigeren.

Maggie weet zeker dat haar merrie, Bourbon Belle, de hoofdprijs kan winnen in de Peyton Stakes, de duurste race ooit gereden in Amerika. Als ze maar de kans kreeg om het te bewijzen. Om haar die kans te geven – en om zijn landgoed te behoeden voor verkoop – heeft haar vader een ruil afgesproken. Zijn deal bevat één klein, lastig detail: Maggie moet trouwen met een man die ze nog nooit ontmoet heeft. Een man die ze nooit zou hebben gekozen.

Tamera Alexander schreef een groot aantal historische romans, waaronder de serie Fountain Creek Kronieken (Ontvlamd, Onthuld en Onthouden).

Op weg naar haar hart Alexander, Tamera
€ 21,-
voorraad onbekend
Uit de verte

Wat gebeurt er wanneer de uitkomst van je droom niet is geworden wat je je had voorgesteld, en wanneer het geheim dat je je leven lang wist te bewaren bekend raakt?

Vastbesloten om een beroemde nieuwsfotograaf te worden reist Elizabeth Westbrook af naar het Colorado Territorium. Ze wil de grootsheid van de bergen vastleggen in de omgeving van het afgelegen Timber Ridge. Ook hoopt ze dat de koele, droge lucht en de warmwaterbronnen van Colorado haar vreemde ziekte zullen genezen.

Daniel Ranslett, getraumatiseerd thuisgekomen uit de burgeroorlog, zal alles doen om zijn land en zijn eenzaamheid te beschermen. Als een fotografe een opname maakt die de oplossing van een moord lijkt te geven brengt dat haar in levensgevaar. Daniel voelt zich geroepen om een oude schuld te vereffenen. Maar te koste van welke geheimen zal hij zijn woord kunnen houden?

Gedwongen om samen op een hachelijke tocht te ondernemen raken de levens van Daniel en Elizabeth met elkaar verbonden op een manier die ze zich niet hadden kunnen indenken.

deel 1 Timber Bridge: Uit de verte
deel 2 Timber Bridge: Verder langs de weg
deel 3 Timber Bridge: Diep in mijn hart

Eerder schreef Tamara Alexander de succesvolle serie Fountain Creek Kronieken (Ontvlamd, Onthuld, Onthouden en de de Erfenis

Uit de verte Alexander, T.
€ 10,-
voorraad onbekend
Op lieflijke tonen

Rebekah Carrington heeft als getalenteerd violiste jarenlang in Wenen gestudeerd. Wanneer ze auditie gaat doen bij de nieuwe maestro van het Nashville Philharmonisch orkest maakt ze geen enkele kans.

Vrouwen zijn immers 'te zwak en kwetsbaar' voor de harde wereld van een orkest. Zo is Rebekahs hoop op een carrière in de muziek snel vervlogen, nu de ambitieuze dirigent niet van zins is om de algemeen heersende opvattingen omtrent de rol van de vrouw te trotseren.

Nathaniel Tate Whitcomb wordt als jong dirigent in het hele land bewonderd en bejubeld. Hij mag in zijn functie als leider van het orkest een symfonie componeren voor de opening van het nieuwe concertgebouw. Maar zijn werk wil niet vlotten, en een vreemde suizing in zijn oren, met steeds terugkerende hoofdpijn, lijken ervoor te zorgen dat hij de deadline niet zal halen. Zijn kwaal verergert en hij weet dat Rebekah hem kan helpen met het afmaken van zijn compositie. Maar kan hij haar vertrouwen terugwinnen nadat hij haar toekomstdroom in duigen heeft laten vallen?

Op lieflijke tonen is een boeiende historische roman over ontroerende muziek en diepe liefde, in een tijd dat vrouwen hun rol en plaats in de cultuur nog volop moesten bevechten.

Tamera Alexander woont in Nashville (USA). Ze schreef een groot aantal boeken en won meermalen een Christy Award voor beste historische roman. Dit boek is het derde deel in de Belmont reeks.

Van Tamera Alexanders boeken zijn in Nederland en België al meer dan 40.000 exemplaren verkocht.

Op lieflijke tonen Alexander, Tamera
€ 21,-
voorraad onbekend
Van zeldzame schoonheid

Eleanor Braddock is een eenvoudige, praktische vrouw. Ze weet dat ze nooit zal trouwen, maar als een stervende soldaat haar iets toefluistert, gelooft ze dat haar leven nog steeds zinvol kan zijn, en ze besluit om zijn weduwe op te zoeken. Verarmd en vol zorg voor haar zieke vader, arriveert Eleanor bij Belmont Mansion, het huis van haar tante, Adelicia Acklen, de rijkste vrouw in Amerika – en misschien ook wel de meest veeleisende.

Adelicia wil met alle geweld een echtgenoot voor haar nicht vinden, maar Eleanor
wordt op een heel ander pad geleid: het bouwen van een huis voor behoeftige weduwen en vaderloze kinderen uit de Burgeroorlog. Aartshertog Marcus Gottfried is vanuit Oostenrijk naar Nashville gekomen op zoek naar een leven dat hij zelf kan bepalen. Hij verzwijgt zijn adellijke achtergrond en wil zijn passie voor de
natuur combineren met vakkundigheid op het terrein van de architectuur. Maar zijn plannen om natuurlijke schoonheid te integreren in de bouw van het Tehuis voor weduwen en wezen gaan in tegen de wensen van Eleanor. Toch doen de gezamenlijkevoorbereidingen voor het tehuis ze naar elkaar toe groeien en er
ontluikt een liefde die geen van beiden had verwacht.

Maar Marcus is niet de man die Adelicia heeft gekozen voor Eleanor, en zelfs als hij dat was, is er iemand die op het punt staat om al zijn geheimen te onthullen.

Van zeldzame schoonheid Alexander T.
€ 21,-
voorraad onbekend
Fluister zacht haar naam

Deze roman speelt zich af op Nashville's historische Belle Meade Plantation, de belangrijkste volbloedstoeterij in de geschiedenis van Amerika.

Olivia Aberdeen, de berooide weduwe van een man die is doodgeschoten als verrader van het Zuiden, wordt door de maatschappij gemeden. Ze aanvaardt dankbaar een uitnodiging van 'tante' Elizabeth Harding, een vroegere vriendin van haar moeder, om hoofd van de huishouding te worden.

Het is een ontgoocheling voor Olivia als ze de ware reden ontdekt van Generaal Hardings toestemming voor haar komst. Terwijl ze niet de veilige haven vindt die ze heeft verwacht, wordt Olivia overrompeld door haar gevoelens voor Ridley Adam Cooper, een man uit het Zuiden, die allesbehalve een zuidelijke heer lijkt te zijn.

Door sommigen gebrandmerkt als verrader, voert Ridley Cooper, een zoon van het Zuiden die ervoor koos om te vechten voor de Unie, nog steeds een wanhopige strijd om zijn eigen oorlog te beeindigen. Hij is vastbesloten om 'de gave' die Bob Green, het stalhoofd van Belle Meade, bezit te leren. Maar hij draagt geheimen met
zich mee, die hun beider leven bedreigen.

Zoals Ridley in het reine probeert te komen met zijn 'verraden' van het Zuiden, zo is Olivia vastbesloten om zich nooit meer te laten bedriegen.

Tamara Alexander is een auteur die met haar nieuwe boeken altijd in de toptien terecht komt van christelijke boeken.

Fluister zacht haar naam Alexander, Tamera
€ 21,-
voorraad onbekend
Blijvende indruk

Claire Laurents diepste verlangen is om iets te schilderen dat haar bekendheid en waardering zal opleveren. Maar haar vader staat erop dat ze als kopiïst zal werken. Als vervalser.

Wanneer Claire zich gedwongen voelt om haar thuis te ontvluchten, ontmoet ze advocaat Sutton Monroe, die haar zijn vriendelijkheid toont door haar niet aan te geven. Maar wanneer hij later weigert om haar te hulp te komen, vreest ze dat ze hem verkeerd heeft ingeschat.

Wanneer Claire contacten krijgt in de betere kringen van Nashville, gelooft ze dat haar droom om een blijvende indruk te maken werkelijkheid kan worden – maar natuurlijk alleen wanneer haar verleden verborgen blijft.

Een blijvende indruk is een meeslepend liefdesverhaal beschreven tegen de historische achtergrond van de negentiende-eeuwse Verenigde Staten.

"Tamera Alexander heeft weer een roman geschreven vol verhalen en geschiedenis, met warme, levensechte karakters die me laten lachen en huilen." Francine Rivers.

Meeslepend liefdesverhaal in historische setting

Blijvende indruk Alexander, T.
€ 21,-
voorraad onbekend