Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Tessa Afshar

Tessa Afshar is een schrijfster van bijbels historische romansTessa Afshar is een wereldwijd bekende christelijke schrijfster van romans, met een Bijbels historisch thema. Ze is geboren in Iran en groeide daar op als moslima. Op haar veertiende ging ze naar een Engelse meisjesschool in Amerika. Toen ze haar opleiding aan deze school had afgerond, vestigde ze zich definitief in de Verenigde Staten.

Het leven van Tessa Afshar kreeg een bijzondere wending toen ze rond haar twintigste christen werd. Ze ging theologie studeren aan de Universiteit van Yale en maakte daar deel uit van een evangelische organisatie. Tegenwoordig schrijft ze christelijke romans en is ze actief als kerkelijk werker in een gemeente in New England.

Haar nieuwste boek wat eind 2020 verscheen is: Dochter van Rome.

Een interview met Tessa Afshar | De website van Tessa Afshar

Inmiddels heeft Tessa Afshar een flink aantal vrouwen uit de Bijbel voor ons tot levensechte figuren gebracht en u kunt deze boeken online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

13 artikelen
pagina 1 van 2
Dochter van Rome

In de Bijbels historische roman 'Dochter van Rome' neemt Tessa Afshar, de lezers mee in het boeiende leven van Priscilla en Aquila. Het boek, een meeslepende Bijbels historische roman, gaat over de zoektocht naar de vroege kerk in Rome. Een plek waar christenen samen moesten strijden om verraad te kunnen veranderen in liefde en verlossing. Op een unieke wijze komt de eerste tijd van de vroege christelijke kerk tot leven.

Rome, de eerste eeuw na Christus. Wanneer de dochter van een prominente Romeinse generaal en een onterfde Joodse immigrant elkaar ontmoeten, had geen van hen kunnen bedenken dat ze één van de invloedrijkste koppels van de vroege christelijke kerk zouden gaan vormen. De liefde tussen Priscilla en Aquila bloeit op, en samen bouwen ze aan een gemeenschap van gelovigen. Maar moord en verraad blijven hen achtervolgen. Wanneer ze uit hun huis worden gejaagd door een wispelturige keizer, schakelen ze de hulp in van de ongewone rabbi Paulus. Zullen ze er samen in slagen om verlossing te brengen in het heetst van de strijd?

Tessa Afshar is een bekende schrijfster van Bijbels historische boeken. Opgegroeid als moslima, kwam ze op jonge leeftijd door bekering tot het christelijk geloof. Ze is jongerenwerker geweest en werkzaam binnen de kerk.

Voor wie graag het origineel leest: Daughter of Rome

GRATIS THUISBEZORGD IN NEDERLAND

Dochter van Rome Afshar, Tessa
€ 22,99
voorraad onbekend
De dief van Korinte

Tessa Afshar is een meester in het tot leven brengen van de Bijbel en dat doet ze opnieuw in de dief van Korinte.

Ze vertelt verhalen van mensen die geraakt zijn door God en op Hem leren vertrouwen. In deze roman komt Ariadne erachter dat haar vader een beruchte dief is. Ze wil hem beschermen en komt in gevaarlijke situaties terecht.

Een vriendschap met de apostel Paulus verandert hun leven.

De dief van Korinte Afshar, Tessa
€ 22,99
voorraad onbekend
Engelenbrood

Tessa Afshar vertelt in de Bijbelshistorischer roman Engelenbrood over Lydia de purperverkoopster, een sterke vrouw die angst weet om te zetten in vertrouwen.

Angst is een goede bekende van Lydia. Gaandeweg leert ze om voor zichzelf op te komen. Een roman over lef, vriendschap en boven alles, vertrouwen op wie God is en wie Hij voor haar wil zijn. Engelenbrood' van Tessa Afshar is een Bijbels-historische roman die het levensverhaal vertelt van de eerste Europese bekeerlingen van de apostel Paulus: Lydia, een purperverkoopster uit Philippi. Als meisje houdt Lydia van drie dingen: haar vader, hun huis en het kleuren van stoffen. Maar een groot verraad berooft haar van dit alles, en ze moet vluchten om elders een nieuw leven te beginnen. Met behulp van haar vaders geheime recept weet ze zich op te werken tot een van de belangrijkste kooplieden van Philippi.

Angst is echter een goede bekende van Lydia en belemmert haar bij alles wat ze doet. Wanneer Lydia Paulus ontmoet, helpt zijn boodschap van hoop haar ook om te leren voor zichzelf op te komen. Maar Lydia's verleden haalt haar in en stelt haar voor de keuze: toegeven aan de voor haar zo bekende angst of vertrouwen op God?

Tessa Afshar is een meester in het schrijven van meeslepende Bijbels-historische romans. Eerder schreef zij onder andere 'Aan zijn voeten' en 'Land van stilte'

Engelenbrood Afshar, Tessa
€ 22,99
voorraad onbekend
Land van stilte

Land van stilte is geschreven door Tessa Afshar. Het gaat over de grote vraag: Wij heeft Mij aangeraakt? Over het verhaal van een gebroken vrouw. Tessa Afshar geeft de onbekende vrouw uit Marcus 5 een stem in deze ontroerende roman over een jonge vrouw die zichzelf, verpletterd door schuldgevoel, alle kans op nieuw geluk ontzegt.

Haar ziekte waar ze onder gebukt gaat, voelt als een verdiende straf. Na twaalf jaar ervaart ze voor het eerst weer hoop. Kan Jezus haar ook bevrijden van haar schuld?

Tessa Afshar groeide op in Irak als moslima, maar bekeerde zich tot het christelijk geloof nadat ze naar de USA verhuisde. Ze studeerde daarna theologie aan Yale University. Nu schrijft ze romans en is ze actief als kerkelijk werker in een gemeente in New England.

Land van stilte Afshar, Tessa
€ 22,99
voorraad onbekend
Aan zijn voeten

'Aan zijn voeten' van Tessa Afshar vertelt het verhaal van Ruth en Boaz: De geschiedenis van het liefdesverhaal dat de toekomst van het volk Israël bepaalde en een ongedachte wending kreeg in de komst van de Messias.

Straatarm en rouwend om haar man komt Ruth aan in Israël. In haar geboorteland Moab, heeft ze alles verloren wat ze had en elke verwachting was geëindigd in teleurstelling. Haar enige hoop is nu nog dat ze elke dag genoeg voedsel kan verzamelen om haar schoonmoeder Naomi en zichzelf te behoeden voor de hongerdood. Maar God heeft voor haar een groter en beter plan met haar leven.Tussen alle mensen die haar behandelen als uitschot is er één man die haar nood ziet en hulp biedt. Deze Boaz kan zijn ogen niet van Ruth afhouden. Hij houdt zichzelf voor dat hij alleen maar zo vriendelijk is vanwege zijn familieband met Naomi, maar diep van binnen weet hij wel beter...

Klik hier om een leesfragment te openen.

Tessa Afshar is geboren in Iran en groeide daar op al moslima. Op haar veertiende ging ze naar een Engelse meisjesschool in Amerika. Toen ze haar opleiding aan deze school had afgerond, vestigde ze zich definitief in de Verenigde Staten. Haar leven kreeg een andere wending toen ze christen werd. Ze ging theologie studeren aan de Unicersiteit van Yale en maakte daar deel uit van het evangelisch genootschap. Tegenwoordig schrijft ze romans en is ze actief als kerkelijk werker in een gemeente in New England.

Aan zijn voeten Afshar, Tessa
€ 22,99
voorraad onbekend
Schrijfster in Jeruzalem

Sarah is getrouwd met Darius. Ze heeft alles wat haar hartje begeert, maar haar man lijkt soms onbereikbaar.

Darius betwijfelt of het wel een goede beslissing was om met een joodse vrouw te trouwen. Zeker wanneer zij samen met haar neef Nehemia er voor pleit om de muren van Jeruzalem te gaan herbouwen.

Als dArius wordt aangesteld als opzichter reist hij met Sarah naar Israël. Zal de weg, die vol gevaren en verrassende herinneringen is, hem helpen om de hand van God in zijn leven te zien?

Tessa Afshar is geboren in Rian en groeide op als Moslima. Haar leven nam een andere wending toen ze christen werd en theologie ging studeren aan Yale. Tegenwoordig schrijft ze romans.

Schrijfster in Jeruzalem is het vervolg op Schrijfster aan het Perzische hof. Eerder schreef ze Achter de muren van Jericho.

Schrijfster in Jeruzalem Afshar, Tessa
€ 23,99
voorraad onbekend
Achter de muren van Jericho / druk 1

Rachab betaalt de prijs als ze op jonge leeftijd wordt gedwongen tot prostitutie door de enige man die ze liefhad en vertrouwde… haar vader. Dankzij een zorgvuldig uitgekiend plan weet ze toch een bepaalde status te bereiken, maar ooit nog een man vertrouwen? Dat nooit!

De bewoners van de stad Jericho voelen zich bedreigd. Het volk Israël rukt steeds verder op en dankzij hun God behaalt het volk de ene overwinning na de andere. Rachab raakt gefascineerd door deze rechtvaardige, liefdevolle God en langzaam groeit in haar de wens om bij Hem te mogen horen. Als verspieders van het volk Israël bij de poorten van Jericho ontmaskerd dreigen te worden, grijpt Rachab in en verbergt de mannen in haar herberg.

In ruil daarvoor sparen de Israëlieten het leven van de Kanaänitische en dat van haar familie als de stad wordt ingenomen. Rachab sluit zich aan bij het volk Israël, maar zal een man ooit de muren rondom haar hart weten af te breken?

Eindelijk weer een nieuwe bijbel-historische roman die u meeneemt, in het verhaal van Rachab, de moeder van Boaz! Hoe vindt een voormalig prostitué de weg naar herstel en een nieuw leven met een man die haar liefheeft.

Tessa Afshar is geboren in Iran en groeide daar op als moslima. Op haar veertiende ging ze naar een Engelse meisjesschool in Amerika. Nadat ze deze school had afgemaakt, vestigde ze zich definitief in de Verenigde Staten.

Haar leven kreeg een andere wending toen ze christen werd. Ze ging theologie studeren aan de Universiteit van Yale, waar ze vice-voorzitter was van de Evangelical Fellowship at the Divinity (Theologische) School. Tegenwoordig schrijft ze romans en is ze actief als kerkelijk werker in een gemeente in New England.

Achter de muren van Jericho / druk 1 Afshar
€ 22,99
voorraad onbekend
De dief van Korinte
De dief van Korinte[ e-boeke-boek ] Afshar, Tessa
€ 9,99
direct downloaden
Engelenbrood

Tessa Afshar vertelt in dit eboek van Engelenbrood over Lydia de purperverkoopster, een sterke vrouw die angst weet om te zetten in vertrouwen.

Angst is een goede bekende van Lydia. Gaandeweg leert ze om voor zichzelf op te komen. Een roman over lef, vriendschap en boven alles, vertrouwen op wie God is en wie Hij voor haar wil zijn. Engelenbrood' van Tessa Afshar is een Bijbels-historische roman die het levensverhaal vertelt van de eerste Europese bekeerlingen van de apostel Paulus: Lydia, een purperverkoopster uit Philippi. Als meisje houdt Lydia van drie dingen: haar vader, hun huis en het kleuren van stoffen. Maar een groot verraad berooft haar van dit alles, en ze moet vluchten om elders een nieuw leven te beginnen. Met behulp van haar vaders geheime recept weet ze zich op te werken tot een van de belangrijkste kooplieden van Philippi. Angst is echter een goede bekende van Lydia en belemmert haar bij alles wat ze doet. Wanneer Lydia Paulus ontmoet, helpt zijn boodschap van hoop haar ook om te leren voor zichzelf op te komen. Maar Lydia's verleden haalt haar in en stelt haar voor de keuze: toegeven aan de voor haar zo bekende angst of vertrouwen op God? Tessa Afshar is een meester in het schrijven van meeslepende Bijbels-historische romans. Eerder schreef zij onder andere 'Aan zijn voeten' en 'Land van stilte'.
Engelenbrood[ e-boeke-boek ] Afshar, Tessa
€ 9,99
direct downloaden