Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Tessa Afshar

Tessa Afshar is een schrijfster van Bijbels historische romansTessa Afshar is een wereldwijd bekende christelijke schrijfster van romans, met een Bijbels historisch thema. Ze is geboren in Iran en groeide daar op als moslima. Op haar veertiende ging ze naar een Engelse meisjesschool in Amerika. Toen ze haar opleiding aan deze school had afgerond, vestigde ze zich definitief in de Verenigde Staten.

Het leven van Tessa Afshar kreeg een bijzondere wending toen ze rond haar twintigste christen werd. Ze ging theologie studeren aan de Universiteit van Yale en maakte daar deel uit van een evangelische organisatie. Tegenwoordig schrijft ze christelijke romans en is ze daarnaast actief als kerkelijk werker in een gemeente in New England.

Haar nieuwste boek dat februari 2024 verwacht wordt is: Koning van het volk

Inmiddels heeft Tessa Afshar een flink aantal vrouwen uit de Bijbel voor ons tot levensechte figuren gebracht en kunt u deze Bijbels historische boeken gemakkelijk online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer.

Koning van het volk

In de Bijbels historische roman: 'Koning van het volk' van Tessa Afshar, het los te lezen vervolg op 'Prins van Perzië', wordt een beroemd schrijfster aan het hof van koning Cyrus ontvoerd. Dochter Jemma besluit samen met haar zus naar haar op zoek te gaan. Daarvoor moeten ze wel onopgemerkt vijandig gebied binnensluipen en gevaarlijke bergpassen beklimmen.

Jemmah heeft zichzelf altijd als volkomen gewoon beschouwd. . . totdat ze met buitengewone omstandigheden wordt geconfronteerd.

Wanneer haar moeder, de beroemde schrijfster van de Perzische koning, wordt ontvoerd, moeten Jemmah en haar zus onopgemerkt vijandelijk gebied binnensluipen om haar te redden. Maar het infiltreren van het land van hun tegenstander blijkt gemakkelijker dan eraan te ontsnappen. Terwijl ze door gevaarlijke bergpassen vluchten, hangt hun overleving af van de vaardigheden van een vreemdeling die ze uit de gevangenis bevrijden: een mysterieuze prins genaamd Asher.

Asher is niet wie de wereld denkt dat hij is. Ondanks zijn koninklijke bloed heeft hij zich een weg uit de armoede moeten banen om vanuit het niets succes te kunnen smeden. Als fabrikant van enkele van de beste wapens in het Oosten heeft Asher maar één doel: zijn vader vernietigen. Maar na zijn ontsnapping uit de gevangenis voelt Asher zich onweerstaanbaar aangetrokken tot Jemmah, niet wetende dat ook zij haar eigen geheim bewaart.

Jemmah moet Asher overtuigen om alles op te geven waarvoor hij heeft gewerkt, allemaal ter wille van een hoger doel waarvan hij niet zeker weet of hij erin gelooft. Het lot van het Perzische rijk – en mogelijk het Joodse volk – staat op het spel. overtuigingskracht van een gewone vrouw.

Reserveer nu uw exemplaar bij Ichthusboekhandel.nl, de christelijke webshop met verschillende winkels.

Koning van het volk is het vervolg op het boek: Prins van Perzië

Koning van het volk Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Prins van Perzië, over Kores

De Prins van Perzië is een nieuwe Bijbels historische roman van Tessa Afshar over de beloften aan koning Kores of ook wel Cyrus genoemd, waar we over lezen in de Bijbel op meerdere plaatsen.

De joodse Keren wordt door haar in Babylon gevangen familie noodgedwongen verkocht aan het huishouden van Daniel. Ze ontwikkelt zich snel tot een van Daniels beste schrijvers, maar na een ongeluk wordt ze weggestuurd met een mysterieuze opdracht: een herdersjongen trainen voor een grootse toekomst. Als ze geruchten hoort over zijn ware identiteit, beseft ze dat ze hem met haar leven moet bewaken, omdat hij weleens degene kan zijn die haar volk naar vrijheid zal leiden.

Kores neemt in het Oude Testament een bijzondere plaats in. Andere buitenlandse overheersers worden vaak voorgesteld als instrumenten van God om het volk van Israël te straffen (zie bijvoorbeeld 2 Koningen 24:1-4). Kores daarentegen wordt beschreven als de bevrijder van de Judese ballingen. Volgens Ezra 1:2 belijdt Kores dat hij zijn macht dankt aan 'de HEER, de God van de hemel'. En in Jesaja 44:28 en Jesaja 45:1 wordt Kores 'Gods herder' en 'gezalfde van de HEER' genoemd.

Tessa Afshar is geboren in Iran en groeide daar op als moslima. Op haar veertiende ging ze naar een Engelse meisjesschool in Amerika. Haar leven kreeg een andere wending toen ze christen werd. Ze ging theologie studeren aan de Universiteit van Yale. Tegenwoordig schrijft ze romans en is ze actief als kerkelijk werker in een gemeente in New England.

Bestel uw boeken van Tessa Afshar bij Ichthusboekhandel.nl

Prins van Perzië, over Kores Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Juweel van de Nijl

De nieuwe Bijbels historische roman, Juweel van de Nijl, door Tessa Afshar gaat over personages uit het Bijbelboek Handelingen. Een boeiend verhaal wat een deel van de geschiedenis van Handelingen op je netvlies brengt.

INKIJKEXEMPLAAR Tessa Afshar, Juweel van de Nijl.

Geheimen over het verleden van haar ouders krijgen nieuwe urgentie voor Chariline terwijl ze een laatste bezoek brengt aan het land van haar voorouders, het oude koninkrijk Koesj. Als wees opgevoed door haar tante, heeft Chariline maar een paar stukjes van het tragische liefdesverhaal van haar ouders te horen gekregen. Haar mooie donkere huid is het bewijs dat haar vader Koesjiet was, maar veel meer weet ze niet. Tijdens een bezoek aan haar grootvader voor zijn pensionering als de Romeinse ambtenaar aan het hof van de koningin, hoort Chariline dat haar vader nog leeft, en het ontdekken van zijn identiteit wordt haar nieuwe doel. Zowel haar grootvader als de koningin hebben echter redenen om dit geheim te houden en verbieden haar zoektocht. Dus wanneer haar enkele aanwijzingen naar Rome wijzen, sluipt Chariline op het schip van een koopman die door vrienden wordt vertrouwd.

Theo is geschokt als hij een verstekeling aan boord van zijn schip ontdekt en besluit zo snel mogelijk van haar af te komen. Maar aangetrokken door Chariline's verhaal, voelt hij zich geroepen om haar veilig aan land te zien, vooral wanneer het lijkt alsof iemand bereid is om te doden voor de waarheid die zij zoekt.

In dit transformerende verhaal van historische fictie wekt bestsellerauteur Tessa Afshar het koninkrijk van Koesj en het Romeinse rijk tot leven en introduceert zij lezers in een fascinerende wereld vol aangrijpend avontuur, ontroerende romantiek en een groot aantal sympathieke personages - waaronder enkele die je misschien kan herkennen uit het Bijbelboek Handelingen.

Hoe schrijf je én een goed verhaal én doe je recht aan de Bijbelse boodschap? Tessa Afshar is het gelukt.
– Nederlands Dagblad over Aan zijn voeten

Juweel van de Nijl Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Dochter van Rome

In de Bijbels historische roman 'Dochter van Rome' neemt Tessa Afshar, de lezers mee in het boeiende leven van Priscilla en Aquila. Het boek, een meeslepende Bijbels historische roman, gaat over de zoektocht naar de vroege kerk in Rome. Een plek waar christenen samen moesten strijden om verraad te kunnen veranderen in liefde en verlossing. Op een unieke wijze komt de eerste tijd van de vroege christelijke kerk tot leven.

Rome, de eerste eeuw na Christus. Wanneer de dochter van een prominente Romeinse generaal en een onterfde Joodse immigrant elkaar ontmoeten, had geen van hen kunnen bedenken dat ze één van de invloedrijkste koppels van de vroege christelijke kerk zouden gaan vormen. De liefde tussen Priscilla en Aquila bloeit op, en samen bouwen ze aan een gemeenschap van gelovigen. Maar moord en verraad blijven hen achtervolgen. Wanneer ze uit hun huis worden gejaagd door een wispelturige keizer, schakelen ze de hulp in van de ongewone rabbi Paulus. Zullen ze er samen in slagen om verlossing te brengen in het heetst van de strijd?

Tessa Afshar is een bekende schrijfster van Bijbels historische boeken. Opgegroeid als moslima, kwam ze op jonge leeftijd door bekering tot het christelijk geloof. Ze is jongerenwerker geweest en werkzaam binnen de kerk.

GRATIS THUISBEZORGD IN NEDERLAND

Dochter van Rome Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
De dief van Korinte

Tessa Afshar is een meester in het tot leven brengen van de Bijbel en dat doet ze opnieuw in de dief van Korinte.

Ze vertelt verhalen van mensen die geraakt zijn door God en op Hem leren vertrouwen. In deze roman komt Ariadne erachter dat haar vader een beruchte dief is. Ze wil hem beschermen en komt in gevaarlijke situaties terecht.

Een vriendschap met de apostel Paulus verandert hun leven.

De dief van Korinte Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Engelenbrood

Tessa Afshar vertelt in de Bijbelshistorischer roman Engelenbrood over Lydia de purperverkoopster, een sterke vrouw die angst weet om te zetten in vertrouwen.

Angst is een goede bekende van Lydia. Gaandeweg leert ze om voor zichzelf op te komen. Een roman over lef, vriendschap en boven alles, vertrouwen op wie God is en wie Hij voor haar wil zijn. Engelenbrood' van Tessa Afshar is een Bijbels-historische roman die het levensverhaal vertelt van de eerste Europese bekeerlingen van de apostel Paulus: Lydia, een purperverkoopster uit Philippi. Als meisje houdt Lydia van drie dingen: haar vader, hun huis en het kleuren van stoffen. Maar een groot verraad berooft haar van dit alles, en ze moet vluchten om elders een nieuw leven te beginnen. Met behulp van haar vaders geheime recept weet ze zich op te werken tot een van de belangrijkste kooplieden van Philippi.

Angst is echter een goede bekende van Lydia en belemmert haar bij alles wat ze doet. Wanneer Lydia Paulus ontmoet, helpt zijn boodschap van hoop haar ook om te leren voor zichzelf op te komen. Maar Lydia's verleden haalt haar in en stelt haar voor de keuze: toegeven aan de voor haar zo bekende angst of vertrouwen op God?

Tessa Afshar is een meester in het schrijven van meeslepende Bijbels-historische romans. Eerder schreef zij onder andere 'Aan zijn voeten' en 'Land van stilte'

Engelenbrood Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Land van stilte

Land van stilte is geschreven door Tessa Afshar. Het gaat over de grote vraag: Wij heeft Mij aangeraakt? Over het verhaal van een gebroken vrouw. Tessa Afshar geeft de onbekende vrouw uit Marcus 5 een stem in deze ontroerende roman over een jonge vrouw die zichzelf, verpletterd door schuldgevoel, alle kans op nieuw geluk ontzegt.

Haar ziekte waar ze onder gebukt gaat, voelt als een verdiende straf. Na twaalf jaar ervaart ze voor het eerst weer hoop. Kan Jezus haar ook bevrijden van haar schuld?

Tessa Afshar groeide op in Irak als moslima, maar bekeerde zich tot het christelijk geloof nadat ze naar de USA verhuisde. Ze studeerde daarna theologie aan Yale University. Nu schrijft ze romans en is ze actief als kerkelijk werker in een gemeente in New England.

Land van stilte Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Aan zijn voeten

'Aan zijn voeten' van Tessa Afshar vertelt het verhaal van Ruth en Boaz: De geschiedenis van het liefdesverhaal dat de toekomst van het volk Israël bepaalde en een ongedachte wending kreeg in de komst van de Messias.

Straatarm en rouwend om haar man komt Ruth aan in Israël. In haar geboorteland Moab, heeft ze alles verloren wat ze had en elke verwachting was geëindigd in teleurstelling. Haar enige hoop is nu nog dat ze elke dag genoeg voedsel kan verzamelen om haar schoonmoeder Naomi en zichzelf te behoeden voor de hongerdood. Maar God heeft voor haar een groter en beter plan met haar leven.Tussen alle mensen die haar behandelen als uitschot is er één man die haar nood ziet en hulp biedt. Deze Boaz kan zijn ogen niet van Ruth afhouden. Hij houdt zichzelf voor dat hij alleen maar zo vriendelijk is vanwege zijn familieband met Naomi, maar diep van binnen weet hij wel beter...

Tessa Afshar is geboren in Iran en groeide daar op al moslima. Op haar veertiende ging ze naar een Engelse meisjesschool in Amerika. Toen ze haar opleiding aan deze school had afgerond, vestigde ze zich definitief in de Verenigde Staten. Haar leven kreeg een andere wending toen ze christen werd. Ze ging theologie studeren aan de Unicersiteit van Yale en maakte daar deel uit van het evangelisch genootschap. Tegenwoordig schrijft ze romans en is ze actief als kerkelijk werker in een gemeente in New England.

Aan zijn voeten Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Schrijfster in Jeruzalem

Sarah is getrouwd met Darius. Ze heeft alles wat haar hartje begeert, maar haar man lijkt soms onbereikbaar.

Darius betwijfelt of het wel een goede beslissing was om met een joodse vrouw te trouwen. Zeker wanneer zij samen met haar neef Nehemia er voor pleit om de muren van Jeruzalem te gaan herbouwen.

Als dArius wordt aangesteld als opzichter reist hij met Sarah naar Israël. Zal de weg, die vol gevaren en verrassende herinneringen is, hem helpen om de hand van God in zijn leven te zien?

Tessa Afshar is geboren in Rian en groeide op als Moslima. Haar leven nam een andere wending toen ze christen werd en theologie ging studeren aan Yale. Tegenwoordig schrijft ze romans.

Schrijfster in Jeruzalem is het vervolg op Schrijfster aan het Perzische hof. Eerder schreef ze Achter de muren van Jericho.

Schrijfster in Jeruzalem Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Achter de muren van Jericho / druk 1

Rachab betaalt de prijs als ze op jonge leeftijd wordt gedwongen tot prostitutie door de enige man die ze liefhad en vertrouwde… haar vader. Dankzij een zorgvuldig uitgekiend plan weet ze toch een bepaalde status te bereiken, maar ooit nog een man vertrouwen? Dat nooit!

De bewoners van de stad Jericho voelen zich bedreigd. Het volk Israël rukt steeds verder op en dankzij hun God behaalt het volk de ene overwinning na de andere. Rachab raakt gefascineerd door deze rechtvaardige, liefdevolle God en langzaam groeit in haar de wens om bij Hem te mogen horen. Als verspieders van het volk Israël bij de poorten van Jericho ontmaskerd dreigen te worden, grijpt Rachab in en verbergt de mannen in haar herberg.

In ruil daarvoor sparen de Israëlieten het leven van de Kanaänitische en dat van haar familie als de stad wordt ingenomen. Rachab sluit zich aan bij het volk Israël, maar zal een man ooit de muren rondom haar hart weten af te breken?

Eindelijk weer een nieuwe bijbel-historische roman die u meeneemt, in het verhaal van Rachab, de moeder van Boaz! Hoe vindt een voormalig prostitué de weg naar herstel en een nieuw leven met een man die haar liefheeft.

Tessa Afshar is geboren in Iran en groeide daar op als moslima. Op haar veertiende ging ze naar een Engelse meisjesschool in Amerika. Nadat ze deze school had afgemaakt, vestigde ze zich definitief in de Verenigde Staten.

Haar leven kreeg een andere wending toen ze christen werd. Ze ging theologie studeren aan de Universiteit van Yale, waar ze vice-voorzitter was van de Evangelical Fellowship at the Divinity (Theologische) School. Tegenwoordig schrijft ze romans en is ze actief als kerkelijk werker in een gemeente in New England.

Achter de muren van Jericho / druk 1 Afshar
€ 24,99
voorraad onbekend
De dief van Korinte
De dief van Korinte[ downloaddownload ] Afshar, Tessa
€ 9,99
direct downloaden
Engelenbrood

Tessa Afshar vertelt in dit eboek van Engelenbrood over Lydia de purperverkoopster, een sterke vrouw die angst weet om te zetten in vertrouwen.

Angst is een goede bekende van Lydia. Gaandeweg leert ze om voor zichzelf op te komen. Een roman over lef, vriendschap en boven alles, vertrouwen op wie God is en wie Hij voor haar wil zijn. Engelenbrood' van Tessa Afshar is een Bijbels-historische roman die het levensverhaal vertelt van de eerste Europese bekeerlingen van de apostel Paulus: Lydia, een purperverkoopster uit Philippi. Als meisje houdt Lydia van drie dingen: haar vader, hun huis en het kleuren van stoffen. Maar een groot verraad berooft haar van dit alles, en ze moet vluchten om elders een nieuw leven te beginnen. Met behulp van haar vaders geheime recept weet ze zich op te werken tot een van de belangrijkste kooplieden van Philippi. Angst is echter een goede bekende van Lydia en belemmert haar bij alles wat ze doet. Wanneer Lydia Paulus ontmoet, helpt zijn boodschap van hoop haar ook om te leren voor zichzelf op te komen. Maar Lydia's verleden haalt haar in en stelt haar voor de keuze: toegeven aan de voor haar zo bekende angst of vertrouwen op God? Tessa Afshar is een meester in het schrijven van meeslepende Bijbels-historische romans. Eerder schreef zij onder andere 'Aan zijn voeten' en 'Land van stilte'.
Engelenbrood[ downloaddownload ] Afshar, Tessa
€ 9,99
direct downloaden
Land van stilte
Land van stilte[ downloaddownload ] Afshar, Tessa
€ 9,99
direct downloaden
Aan zijn voeten
Aan zijn voeten[ downloaddownload ] Afshar, Tessa
€ 9,99
direct downloaden
Schrijfster in Jeruzalem
Schrijfster in Jeruzalem[ downloaddownload ] Afshar, Tessa
€ 9,99
direct downloaden
Prins van Perzië
Prins van Perzië[ e-boeke-boek ] Afshar, Tessa
€ 9,99
direct downloaden
Dochter van Rome

De Bijbels-historische roman 'Dochter van Rome' van Tessa Afshar neemt je mee naar de vroege kerk in Rome, waar christenen samen moesten strijden om verraad te kunnen veranderen in liefde en verlossing.

Rome, de eerste eeuw na Christus. Wanneer de dochter van een prominente Romeinse generaal en een onterfde Joodse immigrant elkaar ontmoeten, hebben ze nog geen idee dat ze een van de meest invloedrijke koppels van de vroege kerk zullen gaan vormen. De liefde tussen Priscilla en Aquila bloeit op, en samen bouwen ze aan een gemeenschap van gelovigen.

Maar moord en verraad blijven hen achtervolgen. Wanneer ze uit hun huis worden gejaagd door een wispelturige keizer, schakelen ze de hulp in van de ongewone rabbi Paulus. Zullen ze er samen in slagen om verlossing te brengen in het heetst van de strijd?

Tessa Afshar laat de begintijd van het christendom tot leven komen in deze wervelende roman vol romantiek en intrige.

Dochter van Rome[ downloaddownload ] Tessa Afshar
€ 9,99
direct downloaden