Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Thomas A Kempis

TDe boeken van Thomas A Kempis zijn eenvoudig online te bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl

Thomas a Kempis (1380 -1471) was een middeleeuws augustijner kanunnik, kopiist, schrijver en mysticus. Hij was lid van de spirituele beweging van de Moderne Devotie en een volgeling van Geert Grote en Florens Radewijns, de stichters van de congregatie van de Broeders des Gemenen Levens.

Thomas a Kempis behoorde tot de school van mystici die verspreid waren langs de Rijn van Zwitserland tot Straatsburg, Keulen en in de Nederlanden. Hij leidde een rustig leven, afgezien van de opschudding rond de weigering van de paus om Rudolf van Diepholt te erkennen, die tot bisschop te Utrecht was verkozen. Het schijnt dat de bekende uitdrukking "met een boekje in een hoekje" van hem afkomstig is; in elk geval was deze zeker op hem van toepassing.

Wereldwijd wordt zijn bekendste boek: De navolging van Christus gerekend tot de meest verkochte boeken.

De boeken van Thomas A Kempis zijn op voorraad bij Ichthusboekhandel.nl en eenvoudig online te bestellen bij de webshop of in één van de Ichthusboekhandels.

De navolging vn Christus in jonge taal /

Een klassieker in een hip jasje. Het bekendste werk uit de Moderne Devotie en het meeste gelezen boek na de Bijbel nu in een nieuwe hertaling. Makkelijk leesbaar voor jong en oud. Vol praktische spreuken om je leven richting te geven.

Hertaald door Mink de Vries, docent godsdienst en jongerenwerker in Zwolle.

Lees in dit boek de adviezen van een spirituele coach aan zijn jonge leerlingen. Thomas a Kempis schreef De navolging van Christus in de veertiende eeuw voor monniken in opleiding. Zijn boek werd al snel grenzeloos populair, ook bij mensen die gewoon in de wereld leefden. Hun beweging wordt de Moderne Devotie genoemd. En dit boek werd na de Bijbel het meest gelezen boek van de christenheid!

Maar wat kun jij er nu mee? Mink de Vries heeft De navolging helemaal omgeschreven in gewone taal. Het is nog steeds een pittig boek. Het spreekt je aan op je keuzen. Staat dwars op wat nu normaal is: rijk worden, je kansen pakken, het maken. De Navolging is voor mensen die op zoek zijn naar wat echt en waar is. Mink de Vries zegt: 'Dit boek heeft mij in ieder geval gegrepen en niet meer losgelaten. Hopelijk breng ik mijn enthousiasme voor de tekst ook op jou over, en heb je er echt iets aan voor je dagelijks leven.'

Het is geen boek om in één adem uit te lezen. Eén of twee bladzijden per keer is voldoende om inspiratie op te doen voor een goed leven met hoofd, hart en handen.

De navolging vn Christus in jonge taal / Kempis, Th. a
€ 18,99
voorraad onbekend
Wandelen in het licht

Het christelijk dagboek 'Wandelen in het licht' bevat de mooiste teksten van Thomas a Kempis. Naast De navolging van Christus liet Thomas a Kempis nog vele andere geschriften en traktaten als erfenis na. Niet al deze teksten zijn te lezen in een moderne vertaling.

Jacques Koekkoek stelde dit dagboek samen uit de bekende geschriften en uit nog niet eerder gepubliceerde teksten. De teksten zijn uitnodigend opgemaakt en hebben elk een sprekend thematisch kopje. Een tijdloze uitgave voor de vele liefhebbers van de mystieke geschriften van Thomas a Kempis.

Wandelen in het licht Kempis, Thomas a
€ 18,99
voorraad onbekend
Leven van Geert Grote

Het leven van Geert Grote bevat de biografie van hem geschreven door Thomas a Kempis en vormt het basiswerk van de Moderne Devotie.

Zevenhonderd jaar geleden stierven beide ouders van de toen tienjarige Geert Grote tijdens de eerste golf van de zwarte dood; 34 jaar later overleed hij aan dezelfde ziekte. Twaalf jaar voor zijn dood had hij een religieuze ervaring die zijn leven drastisch zou veranderen. Door zijn vurige geloof werd hij de grondlegger van de Moderne Devotie. Zonder hem zou de wereld nooit gehoord hebben van de Broeders en Zusters van het Gemene Leven of De navolging van Christus. Vijftig jaar na zijn dood schreef Thomas Kempis een biografie van deze markante religieuze wegbereider.

Thomas a Kempis (1380-1471) is de wereldberoemde auteur van De imitatione Christi, de Navolging van Christus. Hij schreef echter nog 40 à 50 andere werken, waarvan vele nog nooit vertaald zijn in het Nederlands. Omstreeks 1437 schreef hij Leven van Geert Grote, het basiswerk van de Moderne Devotie.

Leven van Geert Grote Kempis, Thomas à
€ 14,99
voorraad onbekend
Dialoog met novicen / 1: De minachting v

Na De navolging van Christus kan de Dialoog met novicen' het belangrijkste werk van Thomas Kempis worden genoemd. Het is een basiswerk voor de geschiedenis van de moderne devotie.

Voor Thomas Kempis liep de veiligste weg naar God via voor het klooster. In dit boek besteedt hij uitvoerig aandacht aan het beslissende keuzemoment voor het klooster. Nog steeds ontvangen kloosters vele gasten die God en stilte zoeken en de wereld even laten voor wat die is.

Frank de Roo studeerde Latijn-Grieks in Turnhout en Rechten in Leuven. Hij werkt als zelfstandig vertaler Latijn. Op grond van oude handschriften kiest hij voor de schrijfwijze 'Thomas Kempis'.

Dialoog met novicen / 1: De minachting v Kempis, Thomas
€ 14,99
voorraad onbekend
Brevier
Brevier[ downloaddownload ] Kempis, Thomas a
€ 9,99
direct downloaden
Het leven van Jezus Christus
Het leven van Jezus Christus[ downloaddownload ] Kempis A, Thomas
€ 13,99
direct downloaden
Verborgen manna
Verborgen manna[ downloaddownload ] Kempis, Thomas a
€ 9,99
direct downloaden