Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Tim Keller

De boeken van Tim Keller online bestellen? Ga naar de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl waar veel op voorraad is

Tim Keller( 1950-2023) was een wereldwijd bekend bestseller auteur van veel christelijke apologetische boeken en Bijbelstudiemateriaal. Hij was oprichter en leider van de sterk groeiende Redeemer Church in het centrum van New York. De kerk wordt wekelijks bezocht door zo'n vijfduizend mensen. Een kerk die werkt op het snijvlak van de wereld en de gemeente van Christus.

Tim Keller zocht en vond meer dan vijfendertig jaar manieren om mensen in een seculiere samenleving te bereiken met de Bijbelse boodschap van genade en verzoening.

Timothy Keller was één van de invloedrijkste geestelijk leiders in de Verenigde Staten en daarbuiten. Zijn preken worden via internet door vele duizenden mensen over de hele wereld beluisterd. Wereldwijd worden zijn boeken in veel talen verkocht en is er veel aandacht voor zijn visie op kerkplanting of gemeentestichting. Tim Keller wordt gezien als neo-calvinist en is een orthodox theoloog. Hij onderschrijft de belijdenis van Westminster en maakt deel uit van de Gospel Coalition in de USA.

Tim Keller groeide op in Pennsylvania. Hij studeerde aan de Bucknell University, Gordon-Conwell Theological Seminary en Westminster Theological Seminary. Naar eigen zeggen leerde hij het meest toen hij pastor was in Hopewell, Virginia. Zijn tweede kerk was de Redeemer Presbyterian Church in Manhattan, die hij en zijn vrouw Kathy in 1989 hebben gesticht. Hij overleed op 19 mei 2023 aan de gevolgen van kanker.

New York Magazine noemde Keller de meest succesvolle evangelist in de stad, doordat hij inziet dat de jonge generatie afgestudeerden en kunstenaars in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de cultuur. Hij beschouwd het als belangrijk om deze groep in hun eigen taal en sfeer tegemoet te treden. Newsweek noemde naar aanleiding van de verschijning van In alle redelijkheid Tim Keller: 'een C.S. Lewis van de 21e eeuw'.

NB: Van de boeken van Tim Keller zijn (nog) geen e-boeken beschikbaar! Ze zijn wel als fysiek boek volop online verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel.nl en in de winkels

Hieronder treft u een compleet overzicht aan van de boeken van Tim Keller die u online kunt bestellen in de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen bij de Ichthus winkels in Alphen aan den Rijn, Den Haag of Zoetermeer.

Tim Keller,de biografie

De biografie van Tim Keller, zijn spirituele en intellectuele vorming door Collin Hansen is de langverwachte en enige biografie over een van de belangrijkste theologen van deze tijd. Het belicht de inspiratiebronnen van Keller, zoals o.a. Herman Bavinck. De auteur Collin Hansen is met Keller verbonden door de Gospel Coalition.

Tim Keller, overleden op 19 mei 2023 aan de gevolgen van alvleesklierkanker, heeft een onschatbare erfenis nagelaten in de leven van heel veel mensen. Inmiddels hebben miljoenen mensen zijn boeken gelezen en naar zijn preken geluisterd. Maar welke mensen en gebeurtenissen hebben het denken en de geestelijke groei van Tim Keller als persoon gevormd. Aan de hand van Keller's persoonlijke notities, preken en exclusieve interviews met zijn familie en oude vrienden geeft Colin Hansen je een bijzonder en verrassend inkijkje in de ziel van een van de meest invloedrijke kerkleiders van de 21e eeuw.

Het verhaal van Timothy Keller is het verhaal over zijn spiritualiteit en de intellectuele invloeden die er op hem waren. Het gaat over de vrouw die hem de Bijbel leerde lezen, de professor die hem leerde preken over Jezus vanuit elke tekst, maar ook over de filosoof die hem onder de oppervlakte van de maatschappij leerde kijken.

Breng wat tijd door met Timothy Keller en je leert wat hij leest, wat hij leert, wat hij ziet. Voor het eerst laat Hansen lezers kennismaken met de vroege jaren van Keller: het huis waar hij verhalen leerde vertellen, de kerk waar hij leerde voor zielen te zorgen, en de stad die hem naar de internationale roem bracht die hij nooit had gewild.

Wat gaat u vinden in de biografie over Tim Keller:

* Begrijp de principes en praktijken waardoor Keller zoveel verschillende invloeden in een coherente bediening kon integreren.
* Gebruik het beste van Keller's prediking en onderwijs om nieuwe uitdagingen in de 21e eeuw aan te gaan.
* Ontwikkel uw eigen historische, theologische en culturele perspectieven om zo je persoonlijk leiderschap vorm te geven.
* Dit is het tot nu toe onvertelde verhaal van de mensen, de boeken, de lezingen en uiteindelijk de God die het leven van Timothy Keller vormde en vormgaf.

U kunt de biografie van Tim Keller nu al online reserveren bij Ichthusboekhandel.nl de plek waar al zijn boeken verkrijgbaar zijn.

Tim Keller,de biografie Hanssen, Collin
€ 29,99
voorraad onbekend
Vergeven, waarom zou je

Van Tim Keller verschijnt nu het boek: Vergeven, waarom zou je? En hoe doe je het? Vergeven op een betekenisvolle manier is één van de moeilijkste opdrachten voor een mens. Maar als je het nalaat , zullen rancune en wrok je van binnenuit opeten.

Er zijn mar weinig mensen die de middelen en tools hebben om anderen helemaal te vergeven en door te gaan met hun leven. Vergeving is een essentiële vaardigheid, een morele noodzaak en een religieus geloof dat direct tot de kern komt van wat het betekent om mens te zijn.

In het boek Vergeven laat Tim Keller aan de lezer zien waarom het zo belangrijk is en hoe je kunt vergeven. Hij legt in detail de stappen uit die je moet zetten om door te kunnen met je leven, zonder gerechtigheid of menselijkheid tekort te doen.

In zijn nieuwe boek Vergeven: laat Tim Keller zien dat de sleutel tot het begrijpen van vergeving op menselijk niveau is om het te baseren op Gods vergeving die beschikbaar is door het kruis van Christus. Losgemaakt van deze verticale bron is menselijke vergeving in wezen een farce - niet in staat om verzoening te bieden of onrechtvaardigheid in een boze wereld te bestrijden.

In een interview zegt Tim Keller op de vraag: Hoe maakt onze therapeutische cultuur vergeving moeilijker?, daarover:

Het verandert het motief. De therapeutische reden voor vergeving is eigenbelang en zelfactualisatie. Je doet het strikt voor je eigen geestelijke gezondheid, je eigen 'vrijheid', je eigen gemoedsrust. Echte christelijke vergeving kan je al die dingen brengen, maar dan als bijproducten. Het grondmotief van Bijbelse vergeving is ten eerste om God te eren - om te vergeven zoals hij jou heeft vergeven - en ten tweede om verandering teweeg te brengen voor het algemeen welzijn. Je zou moeten willen dat de boosdoener berouw toont ter wille van hem of haar, ter wille van God en ter wille van mogelijke toekomstige slachtoffers.

Het therapeutische motief van eigenbelang zal niet echt werken. Als vergeving er alleen maar om draait je gelukkiger te maken, nou, veel mensen vinden dat het koesteren van wrok heel plezierig is!

Vergeven, waarom zou je Keller, Tim
€ 22,50
voorraad onbekend
Hoop in bange tijden

Het nieuwste boek van Tim Keller "Hoop in bange tijden" legt de betekenis van de opstanding van Jezus Christus uit, tegen de achtergrond van de bange tijden waarin we leven: als samenleving, maar ook persoonlijk. (Keller zelf vecht voor de tweede keer in zijn leven tegen kanker.) Het is zijn nieuwste boek eind 2021.

Na een inleidend eerste hoofdstuk over het historische bewijs voor de opstanding, besteedt Keller het grootste deel van het boek aan het benadrukken van de realiteit van de opstanding tot op het niveau van het dagelijks leven. Keller wil niet zomaar vertellen dat Jezus leeft. Hij wil laten zien wat een verschil het maakt voor alles waar we mee te maken hebben.

Hier wordt de centrale boodschap van het christelijk geloof onthuld zoals alleen Tim Keller dat kan - vol onwankelbaar geloof en doordringend inzicht.

Hoop in bange dagen kan heel goed gelezen worden in de Lijdenstijd als opmaat naar Pasen, het feest van de opstanding.

Keller laat je op een diepgaande nieuwe manier naar een uitermate belangrijk verhaal kijken waarvan je dacht dat je het wel een beetje kende.

Tim Keller (1950) was senior pastor van Redeemer Presbyterian Church in New York en schreef een groot aantal titels. Er zijn in Nederland bijna 190.000 exemplaren van zijn boeken verkocht, waaronder de bestsellers 'In alle redelijkheid' (26.000 exx.) en 'De vrijgevige God' (21.000 exx

Hoop in bange tijden Keller, Tim
€ 22,50
voorraad onbekend
Een aantrekkelijk evangelie

Een aantrekkelijk Evangelie van bestseller auteur Tim Keller is een boek dat ons leert om echt intensief na te denken over de rol van de kerk in ons land. Het bevat een glasheldere visie in kort bestek over hoe de kerk kan komen tot een nieuwe ontmoeting met de westerse cultuur.

Het christendom neemt in het Westen af. Kerken in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Europa sluiten hun deuren in een versneld tempo. Hoe moet de kerk reageren?

In dit korte maar veelomvattende manifest betoogt Tim Keller, voorganger in New York en bestsellerauteur, dat deze achteruitgang ons ertoe zou moeten aanzetten om de missie van de kerk van de grond af te heroverwegen. Met de vroege kerk als gids moeten we als kerken en individuele christenen goed naar onszelf, onze cultuur én naar de Schrift kijken om te komen tot een nieuwe ontmoeting met de westerse cultuur, waarin het evangelie weer aantrekkelijk en geloofwaardig wordt voor een nieuwe generatie.

"Een ijzersterk geschreven compact boek. Een uitgebalanceerde combinatie van spiritualiteit en strategie. Een betoog waarin Keller beter dan ooit uitlegt dat christenen niet bij zichzelf moeten beginnen, maar bij de cultuur waarvan zij onderdeel zijn - een cultuur die sceptisch staat tegenover antwoorden, maar die gevoelig is voor goede vragen."
- Tim Vreugdenhil

NB: In een uitgebreid nawoord bespreken de Amsterdamse kerkpioniers Tim Vreugdenhil en Jurjen ten Brinke hoe de ideeën van Keller in de Nederlandse situatie tot bloei kunnen komen. Ze doen dat in de vorm van een wederzijds interview.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City.

Het nieuwste boek van Tim Keller, een aantrekkelijk Evangelie, kunt u online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of reserveren bij één van de Ichthuswinkels in ALphen ana den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Een aantrekkelijk evangelie Keller, Tim
€ 10,-
voorraad onbekend
Vrijgevige God

In het boek: de vrijgevige God, richt Tim Keller zich zowel op hen die op zoek zijn als op hen die al hun leven lang naar de kerk gaan en geen inleiding op het evangelie meer denken nodig te hebben. Keller behandelt de bekendste gelijkenis van Jezus, die van de verloren zoon uit Lucas 15. In die gelijkenis laat Jezus zien hoe groot Gods buitensporige genade is voor ongelovigen en gelovigen.

In zeven hoofdstukken beschrijft Keller hoe er twee soorten 'verloren' mensen zijn, niet één soort. De meeste mensen zien de verlorenheid van de jongste zoon, die zijn erfenis opeist en in een losbandig leven erdoor jaagt. Maar de oudste zoon in de gelijkenis is niet minder verloren.
'De definitie van zonde is voor bijna iedereen het schenden van een serie regels. Maar Jezus laat zien dat een man die bijna niets op zijn morele kerfstok heeft toch precies zo geestelijk verloren kan zijn als de meest lichtzinnige en immorele mens. Waarom? Omdat zonde niet alleen overtreding van regels is. Het is jezelf in plaats van God stellen als Verlosser, Heer en Rechter (zoals elk van beide zonen het gezag van de vader over zijn eigen leven probeerde uit te schakelen).'

'Voor sceptici schreef Keller In alle redelijkheid. Voor zondaars (wij allemaal!): de overvloedige genade van De vrijgevige God.' Mark Traphagen, WTS-books

Dit boek is een vertaling van "The prodigal God"

Tim Keller is stichter en predikant van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Hij begon de gemeente met enkele tientallen, nu komen wekelijks meer dan 5000 mensen naar de samenkomsten. In CV Koers verschijnt elke maand een bijbelstudie van zijn hand.

'Keller komt naar voren als een C.S. Lewis voor de 21e eeuw, een verdediger van orthodox christendom.' (Newsweek)

Boeken van Keller:
In alle redelijkheid (2008, 8e druk 2010),
De vrijgevige God(2009, 4e druk 2010) en
Namaakgoden (1e en 2e druk 2010)
Ruim baan voor Gerechtigheid (2011)

Klik HIER voor de website van Tim Keller.

'Dit boek is bedoeld om de essentie van de christelijke boodschap, het evangelie te laten zien.'
Zo begint Kellers nieuwe boek De vrijgevige God.

Keller richt zich zowel op hen die op zoek zijn als op hen die al hun leven lang naar de kerk gaan en geen inleiding op het evangelie denken nodig te hebben. Keller behandelt de bekendste gelijkenis van Jezus, die van de verloren zoon uit Lucas 15. In die gelijkenis laat Jezus zien hoe groot Gods buitensporige genade is voor ongelovigen en gelovigen.

In zeven hoofdstukken beschrijft Keller hoe er twee soorten 'verloren' mensen zijn, niet één soort. De meeste mensen zien de verlorenheid van de jongste zoon, die zijn erfenis opeist en in een losbandig leven erdoor jaagt. Maar de oudste zoon in de gelijkenis is niet minder verloren.
'De definitie van zonde is voor bijna iedereen het schenden van een serie regels. Maar Jezus laat zien dat een man die bijna niets op zijn morele kerfstok heeft toch precies zo geestelijk verloren kan zijn als de meest lichtzinnige en immorele mens. Waarom? Omdat zonde niet alleen overtreding van regels is. Het is jezelf in plaats van God stellen als Verlosser, Heer en Rechter (zoals elk van beide zonen het gezag van de vader over zijn eigen leven probeerde uit te schakelen).'

'Voor skeptici schreef Keller In alle redelijkheid. Voor zondaars (wij allemaal!): de overvloedige genade van De vrijgevige God.' Mark Traphagen, WTS-books

Tim Keller (1950) groeide op in Pennsylvania. Hij was predikant in Hopewell, Virginia. Sinds 1989 is hij verbonden aan Redeemer Presbyterian Church in Manhattan, New York. Newsweek noemde Keller 'de C.S. Lewis van de 21e eeuw'.

Vrijgevige God Keller
€ 15,-
voorraad onbekend
Bij je volle verstand

Bij je volle verstand van Tim Keller is een uitnodiging voor sceptici om na te denken over geloof en christendom. Het is een onmisbaar vervolg na zijn klassieker in alle redelijkheid.

Een nieuw boek van Tim Keller zet je altijd weer aan het denken. Hij nodigt mensen die sceptisch staan tegenover geloof en religie uit om het geloof in de God van het Christendom serieus te overwegen. Stel nou eens dat het christelijke geloof de ultieme bron blijkt te zijn van antwoorden op vragen over voldoening, persoonlijke vrijheid, rechtvaardigheid en hoop?

Bij je volle verstand is geschreven voor de zoeker die maar niet kan kiezen en voor de seculiere scepticus. Het boek werpt licht op de onmiskenbare waarde en het grote belang van het christendom, dat meer dan ooit relevant is.

In een vloed van bestsellers geschreven door sceptici en atheïsten.... blijft Tim Keller overeind als een effectief contrapunt en een verdediger van het geloof.
The Washington Post

Tim Keller was senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York, waar tegenwoordig op zondag meer dan vijfduizend mensen samenkomen. Hij stond ook aan de wieg van het City to City programma van Redeemer, dat kerkleiders opleidt die wereldwijd inmiddels meer dan driehonderd nieuwe kerken hebben gesticht. Eerder verschenen van hem een groot aantal boeken, waaronder bestsellers zoals in alle redelijkheid, de vrijgevige God en het Huwelijk.

Bij je volle verstand Keller, Tim
€ 22,50
voorraad onbekend
In alle redelijkheid / druk 7

Het apologtische boek "In alle redelijkheid" van Tim Keller was zijn eerste boek in het Nederlands. Jarenlang heeft Tim Keller een lijstje bijgehouden van de meest geuite 'twijfels' die sceptici meebrachten naar The Redeemer in New York, de kerk waar hij werkte. En in dit boek, In alle redelijkheid, bespreekt hij ze één voor één en laat zien welke antwoorden vanuit de Bijbel redelijk en logisch zijn.

Het boek In Alle redelijkheid gaat in op apologetische vragen zoals:

* Waarom is er lijden in de wereld?
* Hoe kan een liefhebbende God mensen naar de hel sturen?
* Waarom zou het christendom de waarheid in pacht hebben?
* Waarom worden er in de naam van God zoveel oorlogen gevoerd?

Dit zijn eerlijke en tegelijkertijd essentiële vragen waar orthodoxe gelovigen vandaag de dag (ook) mee worstelen om dit uitgelegd te krijgen aan zichzelf, hun kinderen en hun omgeving..

In dit boek gebruikt Tim Keller voorbeelden uit de literatuur, filosofie en zelfs popcultuur om uit te leggen dat geloven in een christelijke God een rationele religie is van intellectueel integere mensen. Boeiend en overtuigend geschreven.

'Het is een knap geschreven boek dat indruk maakt. Het zou een grote rol kunnen spelen in de wijdvertakte Bijbelstudie-, kleine groepen- en andere-kringencultuur van dit moment. Maar ook daarbuiten: in persoonlijke studie bijvoorbeeld, in het onderwijs en voor groepen van iets oudere kerkelijke catechisanten.'
- Peter Bergwerff in het Nederlands Dagblad

Tim Keller is stichter en predikant van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Hij begon de gemeente met enkele tientallen, nu komen wekelijks meer dan 5000 mensen naar de samenkomsten. In CV Koers verschijnt elke maand een bijbelstudie van zijn hand.

'Keller komt naar voren als een C.S. Lewis voor de 21e eeuw, een verdediger van orthodox christendom.' (Newsweek)

Tim Kellers's boek: In alle redelijkheid online kopen kan bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

In alle redelijkheid / druk 7 Keller, T.
€ 22,50
voorraad onbekend
het Huwelijk, Gods wijsheid over gevende

In het boek: Het huwelijk beschrijft Tim Keller samen met zijn vrouw Kathy hoe de bijbelse relatie van man en vrouw er volgens de Bijbel uit zou moeten zien. De ondertitel is: Gods wijsheid over gevende liefde.

Het huwelijk is veel, maar het is allesbehalve zoetelijk. Het huwelijk is groots, maar zwaar. Het is een brandende vreugde en kracht, en toch is het ook bloed, zweet en tranen, vernederende nederlagen en uitputtende overwinningen. Ik ken geen enkel huwelijk ouder dan een paar weken dat kan worden omschreven als een sprookje. Het is daarom niet zo gek, dat Paulus spreekt over een mysterie dat groot is (Ef. 5). Van tijd tot tijd lijkt het huwelijk een onoplosbaar vraagstuk, een doolhof waarin je verdwaald bent. Toch is er geen relatie tussen menselijke wezens die groter of belangrijker is dan het huwelijk. Als de mens in het paradijs zijn vrouw ziet, barst hij uit in een gedicht: 'Eindelijk, een gelijke aan mij!'

Afgezien van onze relatie met God is het huwelijk de diepste levensvervulling. En daarom is net als het kennen van God zelf, het leren kennen en liefhebben van je man of vrouw moeilijk en pijnlijk, maar uiteindelijk zeer de moeite waard en wonderbaarlijk in al haar dimensies.'

tim kellerTim Keller (1950) is oprichter en leider van de sterk groeiende Redeemer Church in het centrum van New York. De kerk wordt wekelijks bezocht door zo'n vijfduizend mensen. Keller zoekt en vindt al meer dan twintig jaar manieren om mensen in een seculiere samenleving te bereiken met de Bijbelse boodschap van genade en verzoening. Hij is één van de invloedrijkste geestelijk leiders in de Verenigde Staten en daarbuiten. Zijn preken worden via internet door vele duizenden mensen over de hele wereld beluisterd. Keller groeide op in Pennsylvania. Hij studeerde aan de Bucknell University, Gordon-Conwell Theological Seminary en Westminster Theological Seminary. Naar eigen zeggen leerde hij het meest toen hij pastor was in Hopewell, Virginia. Zijn tweede kerk was de Redeemer Presbyterian Church in Manhattan, die hij en zijn vrouw Kathy in 1989 hebben gesticht.

New York Magazine noemde Keller de meest succesvolle evangelist in de stad, doordat hij inziet dat de jonge generatie afgestudeerden en kunstenaars in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de cultuur en dat het belangrijk is deze groep in hun eigen taal en sfeer tegemoet te treden.

Sentimentele verhalen over het huwelijk vind ik vermoeiend om aan te horen. Veel van wat ik hoorde bij bruiloften, in de kerk of op de zondagsschool is net zo oppervlakkig als een wenskaart.
- Tim Keller

Nu ook leverbaar Huwelijksdagboek van Tim en Kathy Keller. . Boeken van Tim Keller kunt u online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthus winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

het Huwelijk, Gods wijsheid over gevende Keller, T.en Kathy Keller
€ 21,-
voorraad onbekend
Werken met Centrum-Kerk

Werken met Centrum-Kerk van de bekende auteur Tim Keller is een boek over missionair leven en kerkzijn vanuit het hart van het evangelie. Het is een verkorte en toegankelijke versie van het grotere standaardwerk Centrum-Kerk en wordt gebruikt voor cursussen over dit thema en gespreksgroepen.

Wat komt er allemaal bij kijken als kerken niet-gelovigen in hun omgeving willen bereiken? Met het oog op deze vraag ontwikkelde Weetwatjegelooft.nl in overleg met diverse kerken een 31-delige videocursus aan de hand van Tim Kellers belangrijke boek Centrum-Kerk.

De uitgave Werken met Centrum-Kerk vormt het boek bij de cursus. Het bevat een uitvoerige samenvatting van de hand van William den Boer, handleidingen, verwerkingsvragen en reflecties door deskundigen uit verschillende kerken. Voor mensen die het grote boek Centrum-Kerk te overweldigend vinden, is dit de ideale toegang tot het belangrijke missionaire denkwerk van Tim Keller. Daarnaast zal het dienen als snelle toegang tot de kern van Kellers visie en als cursusboek voor gemeenten en groepen die daadwerkelijk met Centrum-Kerk aan de slag willen.

Tim Keller (1950) was senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen een groot aantal titels van hem, waaronder de bestsellers In alle redelijkheid en De vrijgevige God.

William den Boer (1977) is projectmanager Weetwatjegelooft.nl en Permanente Educatie Predikanten (PEP) aan de Theologische Universiteit Kampen en postdoc-onderzoeker bij het Centre for Dutch Reformation Studies. Tevens is hij voorzitter van de Nederlandse afdeling van The Gospel Coalition, opgericht door Don Carson en Tim Keller.

Werken met Centrum-Kerk Keller, Tim
€ 15,-
voorraad onbekend
Aan gods hand door pijn en lijden

Aan Gods hand door pijn en lijden is geschreven door Tim Keller. Het probleem van het lijden is van alle tijden. En voor degenen die er zelf onder gebukt gaan kan het de grootste hindernis zijn om in een goede en liefhebbende God te geloven. Als er zo'n God bestaat, waarom is er dan zoveel leed in de wereld. En als het in ons eigen leven moeilijker wordt, hoe gaan we hier dan mee om.

Tim Keller komt daarom niet met simplistische antwoorden, maar geeft in dit theologische en tegelijk heel praktische boek op bewogen wijze leiding, bemoediging en inspiratie.

Aan Gods hand door pijn en lijden bevat een grote hoeveelheid materiaal voor iedereen die een ander of zichzelf wil troosten en helpen in een tijd van lijden en strijd.

Zoals altijd schrijft Keller glashelder, en tegelijkertijd weet hij je mee te nemen in zijn betoog. Hij bekijkt hoe er in deze wereld tegen het lijden aangekeken is en wordt, beschrijft hoe mensen er mee omgaan en gaat hij tenslotte in op de vraag hoe we door alles heen met God kunnen wandelen.

Door het hele boek heen laat hij mensen aan het woord over hun eigen levensverhaal. Het boek wordt daarmee voor velen herkenbaar.

"een wijs en troostvol boek voor mensen die pijn lijden"

Er zijn van Tim Keller inmiddels 7 boeken van zijn hand verschenen, waaronder het al 10 drukken tellende In alle redelijkheid. Binnen Ichthusboekhandel zijn in alle winkels zijn boeken vrijwel altijd goed voorradig.

tim kellerTim Keller (1950) is oprichter en leider van de sterk groeiende Redeemer Church in het centrum van New York. De kerk wordt wekelijks bezocht door zo'n vijf-duizend mensen.

Keller zoekt en vindt al meer dan twintig jaar manieren om mensen in een seculiere samenleving te bereiken met de Bijbelse boodschap van genade en verzoening.

Hij is één van de invloedrijkste geestelijk leiders in de Verenigde Staten en daarbuiten. Zijn preken worden via internet door vele duizenden mensen over de hele wereld beluisterd.

Keller groeide op in Pennsylvania. Hij studeerde aan de Bucknell University, Gordon-Conwell Theological Seminary en Westminster Theological Seminary.
Naar eigen zeggen leerde hij het meest toen hij pastor was in Hopewell, Virginia. Zijn tweede kerk was de Redeemer Presbyterian Church in Manhattan, die hij en zijn vrouw Kathy in 1989 hebben gesticht.

New York Magazine noemde Keller de meest succesvolle evangelist in de stad, doordat hij inziet dat de jonge generatie afgestudeerden en kunstenaars in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de cultuur en dat het belangrijk is deze groep in hun eigen taal en sfeer tegemoet te treden.

Newsweek schreef naar aanleiding van de verschijning van In alle redelijkheid over Tim Keller als 'een C.S. Lewis van de 21e eeuw'.

Aan gods hand door pijn en lijden Keller, Tim
€ 27,50
voorraad onbekend
Bidden

Een meer persoonlijk boek van Tim Keller: Bidden, vertrouwelijke omgang met de ontzagwekkende God. Hoewel het zo belangrijk is, weten veel mensen niet goed hoe te bidden. In zijn inmiddels bekende heldere en aansprekende stijl en aanpak schreef Keller een boek boordevol Bijbelse wijsheid en praktische adviezen.

Uit hoofdstuk 1:
"Bidden is de enige weg waarlangs je tot echte zelfkennis komt. Het is ook de belangrijkste weg waarlangs we diepgaande verandering ervaren – het aanbrengen van een andere ordening in de dingen die we liefhebben. Door middel van gebed geeft God ons ontzettend veel van de onvoorstelbare dingen die hij voor ons in petto heeft. Ja echt, bidden maakt het veilig voor God om ons veel van de dingen te geven waar we het meest naar verlangen. Het is de manier waarop we God kennen, de manier waarop we God eindelijk als God behandelen. Gebed is gewoon de sleutel tot alles wat we moeten doen en moeten zijn in dit leven. We moeten echt leren bidden. We moeten wel."

Inhoudsopgave:

Inleiding - Waarom een boek over bidden?
Deel een - Verlangen naar gebed

1. De noodzaak van gebed
2. Hoe geweldig gebed is

Deel twee - Het gebed begrijpen
3. Wat is bidden?
4. Met God in gesprek
5. God ontmoeten

Deel drie - Leren bidden
6. Brieven over bidden
7. Regels voor het bidden
8. Het gebed aller gebeden
9. De toetsstenen voor het gebed

Deel vier: Gebedsleven verdiepen
10. Als gesprek: mediteren over zijn Woord
11. Als ontmoeting: zijn aangezicht zoeken

Deel vijf - Bidden in de praktijk
12. Ontzag: zijn grootheid prijzen
13. Intimiteit: zijn genade ontdekken
14: Strijd: hem om hulp vragen
15. De praktijk: dagelijks gebed

Bijlage - een paar andere schema's voor dagelijks gebed
Bibliografie
Dank
Noten
Over de auteur

Klik hier om het interview te lezen dat EO Visie met de auteur had over onder meer dit boek.
Klik hier voor een bespreking van dit boek in het Nederlands Dagblad.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verschenen van hem een groot aantal titels, waaronder de bestseller In alle redelijkheid – Christelijk geloof voor welwillende sceptici. Van dit boek zijn inmiddels meer dan 20.000 exemplaren verkocht in Nederland.


Keer terug naar de startpagina

In zijn nieuwste boek behandelt Tim Keller een kernbegrip uit het christelijk geloof: het gebed.

Bidden Keller, Tim
€ 22,50
voorraad onbekend
Ruim baan voor gerechtigheid

Ruim baan voor gerechtigheid is misschien wel de meest indringende en ingrijpende boodschap tot nu toe van Tim Keller.. Des te opvallender is het talent van Keller om ook in het vuur van zijn pleidooi voor kerk- en wereldverbetering altijd de eisen van evenwichtigheid, ruimhartigheid en respect voor alle mensen, meningen en richtingen in het oog te houden.

Dit boek is de vertaling van Generous Justice.

Tim Keller is stichter en predikant van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Hij begon de gemeente met enkele tientallen mensen, nu komen wekelijks meer dan 5000 mensen naar de samenkomsten.

'Keller komt naar voren als een C.S. Lewis voor de 21e eeuw, een verdediger van orthodox christendom.' (Newsweek)

Sociale gerechtigheid is een schone zaak, of ten minste een prachtig ideaal.

Daar is iedereen het over eens. Maar is het iets waar christenen zich speciaal voor moeten inzetten? En ook christenen die de oude, orthodoxe leer van kruis en verzoening en rechtvaardiging uit het geloof hooghouden? Nou en of; en juist zij, betoogt Tim Keller in dit nieuwe boek.

Ruim baan voor gerechtigheid Keller, T.
€ 24,95
voorraad onbekend
Kerstboodschap

Het boek "Kerstboodschap" door Tim Keller is een ideaal kerstcadeau waarin het diep ontroerende en intellectueel uitdagende verhaal over de geboorte van Jezus Christus verteld en uitgelegd wordt. Het is een bijzonder boek wat geschikt is om aan familieleden, buren, collega's te geven. Maar ook ideaal als kerstcadeau bij een kerstpakket.

Veel niet-christenen denken dat ze aardig zicht hebben op het verhaal van Kerst. Elk jaar verschijnen de kerststallen in etalages en in winkelcentra en supermarkten zijn de liedjes over herders en engelen niet van de lucht. En ondanks die overvloed van allerlei al dan niet christelijke verwijzingen in onze huidige cultuur, zijn maar weinig mensen vertrouwd met de eigenlijke boodschap van het Bijbelse verhaal. In dit nieuwe boek neemt Tim Keller de lezer mee op een verhelderende reis naar de verrassende en ongedachte achtergronden van Kerst. Door de boodschap van hoop en verlossing te begrijpen die in nieuws over Jezus geboorte besloten ligt, zullen de lezers de bevrijdende en verlossende kracht van Gods genade op een diepere en meer zinvolle manier ervaren en begrijpen.

Keller laat zien wat de belangrijkste boodschap van Kerst is: Alleen God heeft het leven, de waarheid en de blijdschap die wij missen- hierdoor biedt hij troost aan wie dat zoeken. Publishers Weekly Tim Keller was senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen van hem een groot aantal boeken, waaronder de bestseller: in alle redelijkheid, de vrijgevige God, Bidden en het Huwelijk.

Het boek Kerstboodschap is het ideale cadeau voor familie, vrienden en collega's wanneer we graag het verhaal van Kerst willen vertellen. Je kunt het lezen als boek in de periode van advent, maar ook tijdens de Kerstdagen.

Kerstboodschap is de Nederlandse vertaling van het boek: Hidden Christmas, wat oorspronkelijk in Amerika verscheen in 2016.

Kerstboodschap Keller, Tim
€ 14,95
voorraad onbekend
Kruistocht

Tim Keller behandelt in het boek Kruistocht in zijn eigen, aansprekende stijl het verhaal van het leven van Jezus Christus, wat ogenschijnlijk eindigde in een kruistocht, aan de hand van het evangelie naar Markus. Hij laat daarbij niet alleen de weg naar eeuwig leven zien, maar ook de geschiedenis en het doel van onze wereld.

Het verhaal van Jezus is in de loop van de geschiedenis al op honderden manieren verteld. Moet daar nog wel iets aan toegevoegd worden? Keller schrijft in zijn inleiding hierover:

In deze schijnbaar eindeloze stroom van woorden en ideeën over Jezus leg ik nu voorzichtig ook dit boek neer. Het is een uitvoerige overdenking van het historische christelijke standpunt dat het leven, de dood en de opstanding van Jezus Christus het centrale gebeuren in de geschiedenis van mens en kosmos vormen en tegelijkertijd het voornaamste ordeningsprincipe van ons eigen leven.

Anders gezegd: Het helderste inzicht in het verhaal over de wereld- en hoe wij daar in passen- krijg je door het verhaal over Jezus rechtstreeks en nauwkeurig in het oog te vatten. Mijn streven is hier om aan Zijn woorden en daden te laten zien hoe prachtig zijn leven zin geeft aan het onze.

Net als in zijn andere boeken spreekt Tim Keller zowel de zoekers als de gelovigen aan. Hij geeft in Kruistoch een nieuw perspectief op het leven van Jezus Christus in een verhaal dat elke lezer zal bijblijven.

Kruistocht is een boek van Tim Keller om te lezen in de aanloop naar Pasen tijdens de 40 dagen tijd. U kunt het online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthus winkels in ALphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Kruistocht Keller, T.
€ 22,50
voorraad onbekend
Spreukendagboek

In Spreukendagboek nemen Tim Keller en zijn vrouw Kathy ons 365 dagen mee op een frisse en inspirerende manier. Elke dag een belangrijke levensles in een dagelijkse overdenking vanuit het bijbelboek Spreuken.

Het bijbelboek Spreuken is Gods boek vol van wijsheid. Het leert ons de essentie en het doel van een gezond christelijk leven.

Met zijn rijke wijsheid en kennis ontsluit Keller de betekenis van de poëzie van Spreuken. Hij leidt ons naar een nieuw begrip van wat het betekent om een eerlijk en rechtvaardig leven te leiden.

Het Spreukendagboek is is bedoeld om de lezers elke dag opnieuw te laten gebruiken. Jaar na jaar om zo aan een diepere relatie met God te werken.

Het Spreuken dagboek is een prima vervolg op het het Psalmendagboek van de Kellers wat eerder verscheen.

Tim Keller (1950) was senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen een groot aantal titels van hem, waaronder de bestellers In alle redelijkheid en de Vrijgevige God.

Kathy Keller studeerde theologie aan het Gordon-Conwell Theological Seminary in New York City. Zij schreef eerder met haar man, Tim Keller, het huwelijk - Gods wijsheid over gevende liefde en Psalmendagboek - een jaar lang leven met de liederen van Jezus.

Het Spreukendagboek kopen kan in de winkels of op de website van Ichthusboekhandel.nl

Spreukendagboek Keller, Tim; Keller, Kathy
€ 27,50
voorraad onbekend
Psalmendagboek

In het Psalmendagboek geeft Tim Keller ons 365 dagen inzicht in het liederenboek van de Bijbel. Jezus was zeer met de Psalmen vertrouwd en kon in elke situatie op ze terugvallen, tot in de laatste uren voor zijn sterven.

Tim Keller geeft niet voor niets de ondertitel aan dit unieke dagboek mee: Een jaar lang leven met de liederen van Jezus. Ook hij haalt elke dag inspiratie uit de Psalmen.

Twee decennia geleden is Tim Keller begonnen om elke maand het hele boek van de Psalmen te lezen. Dit Psalmendagboek is gebaseerd op zijn jarenlange omgang met dit Bijbelboek, van zijn studie, inzichten en inspiratie die hij noteerde in zijn gebedsjournals.

Kathy Keller kwam tot het lezen van de Psalmen als ondersteuning tijdens een langdurige ziekte. Samen leggen zij de betekenis van de teksten uit en laten ze hun lezers de diepe wijsheid van de Psalmen zien.

Het Psalmen dagboek biedt een prachtige handreiking om een jaar lang intensief met de Psalmen bezig te zijn, levenslessen eruit te leren en zo dagelijks het geloofsleven een krachtige impuls te geven.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen een groot aantal titels van hem, waaronder de bestsellers In alle redelijkheid en De vrijgevige God.

Kathy Keller studeerde theologie aan het Gordon-Conwell Theological Seminary. Ze schreef samen met Tim Het huwelijk – Gods wijsheid over gevende liefde (zie blz. 9). Dit is hun tweede gezamenlijke boek.

Het Psalmendagboek online kopen kan bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Psalmendagboek Keller, Tim
€ 27,50
voorraad onbekend
Huwelijksdagboek, een zegel op je hart

Tim Keller schreef samen met zijn vrouw Kathy het huwelijksdagboek, vanuit hun ervaringen in 43 jaar huwelijk. Een praktisch bijbels dagboek bedoeld voor gehuwde stellen. De ondertitel van dit dagboek over het bijbels huwelijk is: een zegel op je hart.

Van de bestseller Het Huwelijk, Gods wijsheid over gevende liefde zijn in Nederland tot nu toe meer dan 13.000 exemplaren verkocht. Het boek gaat over de menselijke behoefte aan liefde en de uitdrukking die daar aan gegeven kan worden binnen het huwelijk.

Dit nieuwe dagboek sluit aan op het boek van het echtpaar Keller: 'Het huwelijk'. Het biedt echtparen een dagelijkse overdenking om Gods wijsheid te vinden in hun huwelijksleven. Elke dag bevat een Bijbeltekst of een citaat uit 'Het huwelijk', een commentaar van de Kellers, en suggesties voor gesprek en gebed.

Dit Huwelijksdagboek is een gids vanuit een levenslange ervaring als het gaat om vriendschap, toewijding en discipelschap in de context van het huwelijk. Het helpt je om Gods wijsheid te verbinden met de dagelijkse praktijk van je huwelijk. Het is dan ook geschreven uit de praktijk van de familie Keller.

Tim Keller (1950) was senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen een groot aantal titels van hem, waaronder de bestsellers In alle redelijkheid en De vrijgevige God.

Kathy Keller studeerde theologie aan het Gordon-Conwell Theological Seminary. Ze schreef samen met Tim: Het huwelijk, Psalmendagboek en Spreukendagboek.

Huwelijksdagboek, een zegel op je hart Keller, Tim; Keller, Kathy
€ 27,50
voorraad onbekend
Geroepen tot barmhartigheid

Geroepen tot barmhartigheid is het eerste boek van Tim Keller. Het verscheen voor het eerst ooit in 1989. Nu voor het eerst vertaald in het Nederlands 'Geroepen tot barmhartigheid' is een liefdevol, instructief en motiverend boek over het thema barmhartigheid.

Waarom zou iemand gevaar lopen, zijn schema omgooien, zijn banksaldo opgebruiken, en zich smerig maken om een gewonde man van een ander volk en andere sociale klasse te helpen? En waarom zou Jezus tegen ons zeggen:'Doet u dan voortaan net zo.'

Naast een grondige Bijbelse onderbouwing en inspiratie om met het thema aan de slag te gaan, levert het de lezer ook zeer praktische handvaten om met de kerk echt iets in onze eigen omgeving te gaan doen.

Al bijna dertig jaar weet dit boek christenen uit hun binnenkerkelijke comfortzone te halen. Dat is nog altijd nodig, voor ons allemaal.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen een groot aantal titels van hem, waaronder de bestsellers In alle redelijkheid en De vrijgevige God.

Van Tim Kellers boeken zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Geroepen tot barmhartigheid Keller, Tim
€ 17,50
voorraad onbekend
De onwillige profeet

Het boek De onwillige profeet door Tim Keller gaat over het Bijbelboek Jona en het geheim van Gods genade. Timothy Keller is als geen ander in staat om dit Oud-Testamentische boek toegankelijk te maken voor mensen in deze tijd.

De geschiedenis van Jona is een van de bekendste verhalen uit de Bijbel. Het is misschien ook wel de minst begrepen geschiedenis. Veel mensen, ook niet gelovigen, kennen het verhaal: een opstandige profeet die een opdracht van God trotseert en wordt opgeslokt door een grote vis. Maar er zit veel meer in dat verhaal van Jona dan de meesten van ons zich realiseren.

In 'De onwillige profeet' laat Tim Keller zien, welke lagen er diep verborgen in het Bijbelboek Jona aanwezig zijn. Timothy Keller poneert dat Jona één van de slechtste profeten in de hele bijbel was. Toch ziet hij ook een parallel tussen Jona, de verloren zoon en Jezus Christus. Jezus geeft ook aan hoe Hij zichzelf terug zag in Jona. Hoe kunnen we één van de meest provocerende profeten nu vergelijken met Jezus?

De reis van Jona eindigt niet als hij uit de buik van de vis wordt gespuwd. Het verhaal gaat dan verder in een tweede deel met een opmerkelijk open einde. Waarom eindigt Jona met een soort cliffhanger? Keller geeft daarin een antwoord op dat opmerkelijk en vreemde slot van het verhaal. Tim Keller is ook in staat om te laten zien dat het een krachtige christelijke boodschap bevat.

De barmhartigheid van God die ons altijd ergens heen zal sturen waar we liever niet zouden komen, naar mensen waar we liever niets mee te maken zouden hebben, en uiteindelijk naar de diepste beweegredenen van God brengt ons zo op verrassende wegen. In een tijd van groeiende verdeeldheid laat De onwillige profeet ons Gods liefde voor mensen zien. Het boek leert ons als christenen om te luisteren naar Gods roeping, zelfs als die ons naar ongemakkelijke plaatsen brengt.

Het boek over Jona heeft politiek en samenleving iets te zeggen. The New York Times plaatste dan ook een hoofdstuk uit het boek als voorpublicatie.

Tim Keller (1950) was senior pastor van Redeemer Presbyterian Church in New York en schreef een groot aantal boeken. Er zijn in Nederland meer dan 160.000 exemplaren van zijn werk verkocht, waaronder de bestsellers In alle redelijkheid (25.000 exemplaren) en De vrijgevig God (20.000 exemplaren).

De onwillige profeet Keller, Tim
€ 19,50
voorraad onbekend
Ontmoetingen met Jezus

In het boek Ontmoetingen met Jezus gaat auteur Tim Keller in op existentiële vragen zoals: Wat is het doel van mijn leven? Wat is een goed leven? Waarom is er zoveel mis met de wereld? Daarnaast duikt hij niet weg voor de vraag: En wat kan ik daaraan doen? Daarmee geeft hij ook invulling aan de ondertitel: Onverwachte antwoorden op grote levensvragen

Dit zijn een paar van de grote vragen waar iedereen voor gesteld wordt. En elke blijvende verandering in ons leven zal beginnen bij een verandering van het antwoord op deze vragen. In de evangeliën veranderde Jezus het leven van alle mensen die hij ontmoette. Dat deed hij door krachtige daden en woorden, waardoor zij tot onverwachte en nieuwe antwoorden op hun levensvragen geleid werden. Deze ontmoetingen van Jezus hebben ook nog een boodschap voor de vragen en twijfels van vandaag.

In Ontmoetingen met Jezus is te lezen hoe de centrale gebeurtenissen in het leven van Jezus een weg laten zien waarop ook wij hem kunnen ontmoeten, opnieuw of voor het eerst.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verschenen van hem een groot aantal titels, waaronder de bestseller In alle redelijkheid – Christe lijk geloof voor welwillende sceptici. Van dit boek zijn inmiddels meer dan 20.000 exemplaren verkocht.

* Naar aanleiding van zijn boek In alle redelijkheid is Tim Keller omschreven als een 'C.S. Lewis voor de 21e eeuw'.

Het boek van Tim Keller Ontmoetingen met Jezus kunt u online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthus winkels in Alphen aan den RIjn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Ontmoetingen met Jezus Keller, Tim
€ 19,95
voorraad onbekend
Namaakgoden

In het boek Namaakgoden bevestigt Tim Keller met een krachtige boodschap zijn reputatie als kritisch denker en pastor. Het boek komt op een cruciaal moment - voor zowel gelovigen als sceptici.

De recente economische crisis heeft een wrang nieuw licht op dit streven geworpen. In een paar maanden zijn voor miljoenen mensen rijkdom, huwelijk, carrière en een zeker pensioen verdwenen. Geen wonder dat velen zich verloren voelen, alleen, ontgoocheld en boos. Maar de waarheid is dat we van deze goede dingen namaakgoden gemaakt hebben - goden die ons niet kunnen geven wat we echt nodig hebben. Er is maar één God die onze verlangens volledig kan bevredigen - en het is nu het goede moment om Hem opnieuw te ontmoeten, of voor het eerst.

Tim Keller is stichter en predikant van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Hij begon de gemeente met enkele tientallen, nu komen wekelijks meer dan 5000 mensen naar de samenkomsten. In CV Koers verschijnt elke maand een bijbelstudie van zijn hand.

'Keller komt naar voren als een C.S. Lewis voor de 21e eeuw, een verdediger van orthodox christendom.' (Newsweek)

Klik HIER voor de website van Tim Keller.

Succes, ware liefde en het leven dat je altijd gewild hebt. Velen van ons hebben al hun vertrouwen erop gezet, met het idee dat ze de sleutel tot geluk te pakken hadden.

Namaakgoden Keller
€ 19,95
voorraad onbekend
Vrijgevige God gespreksgids

In zes aansprekende sessies legt Tim Keller in deze gespreksgids de krachtige boodschap uit van de bekendste – en minst begrepen – gelijkenis van Jezus: de gelijkenis van de verloren zoon.

Tim Keller helpt u en uw gespreksgroep om inzicht te verzamelen in de verschillende personages die een rol spelen in de gelijkenis: de ongelovige jongste zoon, de moralistische oudste zoon, en de vader die vrijgevig al zijn liefde kwijt wil aan hen beiden.

De vrijgevige God zal de vrome én de scepticus op gelijke wijze uitdagen tot een frisse, nieuwe kijk op het christendom.

Sessietitels:
1. De gelijkenis
2. De mensen rond Jezus
3. De twee verloren zonen
4. De oudste broer
5. De ware oudste broer
6. Het feestmaal van de vader

De gespreksgids bevat zowel vragen voor persoonlijke overdenking of gebruik in groepen, als oefeningen, die bedoeld zijn om de lessen van de gelijkenis in het eigen leven toe te passen. Een uitstekend hulpmiddel om het het boek aan de slag te gaan.

Tegelijk met de Gespreksgids verschijnt een DVD. De gids en DVD behoren bij Tim Kellers boek De vrijgevige God [ISBN 9789051943542], waarvan sinds het verschijnen in 2009, inmiddels al vier drukken zijn verschenen.

Er verscheen van hem In alle redelijkheid (2008, 8e druk 2010), De vrijgevige God(2009, 4e druk 2010) en Namaakgoden (1e en 2e druk 2010)

Vrijgevige God gespreksgids Keller, T.
€ 10,-
voorraad onbekend
Preken, geloof overbrengen

In het boek preken van Tim Keller legt hij uit waarom preken belangrijk is en hoe je dat kan doen op een manier die anderen begrijpen. Tim Keller heeft in de loop der jaren bewezen dat hij bij uitstek deskundig en vaardig is als het gaat om het overbrengen van het christelijke geloof.

Of dit nu bij een kopje koffie in een persoonlijk gesprek is of vanaf de kansel, is voor hem beiden essentieel. De meeste christenen, inclusief geestelijke leiders, hebben er moeite me om zo over hun geloof te spreken dat de kracht van de blijde boodschap er in doorklinkt.

Keller staat bekend om zijn verhelderende nuchtere preken en toespraken, die de mensen helpen om zichzelf te leren kennen. Maar ook om daar door heen Jezus te ontmoeten en te leren om naar Gods woord te leven.

In dit nieuwe boek, een toegankelijk geschreven gids voor voorgangers, dominees, predikanten en gemeenteleden, leert Keller zijn lezers hie ze de christelijke boodschap van genade aan te bieden met meer betrokkenheid, hartstocht en mededogen.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbytrian Church in New York City. Eerder verscheen van hem een groot aantal titels (zie hieronder)

Preken, geloof overbrengen Keller, Tim
€ 22,50
voorraad onbekend
Bevrijd van je zelf

In dit boekje Bevrijd van jezelf laat Tim Keller zien dat volwassen Bijbelse nederigheid betekent dat we ermee kunnen stoppen elke ervaring en elk gesprek op onszelf te betrekken en ons zo kunnen bevrijden van zelf veroordeling.

Dit is een van de vragen die de apostel Paulus stelt in zijn brief aan de gemeente van Korinte. Hij bedoelt geen oppervlakkige uiterlijke verandering, maar een diepgewortelde, levensveranderende ommekeer die vanbinnen plaatsvindt. In een tijd waarin het pleasen van mensen, je ego opblazen en je cv oppoetsen dé manier is om het 'te maken', roept Paulus ons op om werkelijk rust te vinden in gezegende zelfvergetelheid.

Werkelijk Bijbels-nederig is hij die niet zichzelf haat of zichzelf liefheeft, maar zichzelf vergeet!

Keller op z'n best – kort en bondig

Wat zijn de kenmerken van een hart dat radicaal veranderd is door de genade van God?

Bevrijd van je zelf Keller, Tim
€ 7,50
voorraad onbekend
Centrum kerk

Centrum Kerk van Tim Keller gaat over de cruciale vraag: Hoe verkondig je het evangelie van genade en verzoening in onze moderne, post-christelijke samenleving zoals we die ontmoeten in veel grotere steden?

Dat is de grote vraag die Tim Keller zich gesteld heeft en waarmee hij in 1989 aan het werk is gegaan in New York City, In dit boek laat hij zien welk antwoord hij gevonden heeft. Met behulp van uitdagende inzichten en prikkelende vragen zet hij een theologische visie neer voor de kerk in de stad, gebaseerd op oude bijbelse waarden en normen, geschikt voor een nieuwe tijd.

Dit actuele standaardwerk is voor de Nederlandse situatie geredigeerd en bewerkt door Stefan Paas. Verder heeft een achttal theologen voor deze uitgave een bijdrage geschreven in de vorm van een reactie op één van de acht delen van het boek van Tim Keller. Die teksten zijn ook in deze uitgave meegenomen.

Medewerking voor de Nederlandse editie verleenden:

* Mechteld Jansen
* Kees van der Kooi
* Gert Noort
* Herman Paul
* Reinier Sonneveld
* Sake Stoppels
* Tim Vreugdenhil
* Bert Wallet.

Er zijn van Tim Keller inmiddels meerdere boeken van zijn hand verschenen, waaronder het al 11 drukken tellende In alle redelijkheid. Binnen Ichthusboekhandel zijn in alle winkels zijn boeken vrijwel altijd goed voorradig.

tim kellerTim Keller (1950) is oprichter en leider van de sterk groeiende Redeemer Church in het centrum van New York. De kerk wordt wekelijks bezocht door zo'n vijf-duizend mensen.

Tim Keller zoekt en vindt al meer dan twintig jaar manieren om mensen in een seculiere samenleving te bereiken met de Bijbelse boodschap van genade en verzoening.

Hij is één van de invloedrijkste geestelijk leiders in de Verenigde Staten en daarbuiten. Zijn preken worden via internet door vele duizenden mensen over de hele wereld beluisterd.

Tim Keller groeide op in Pennsylvania. Hij studeerde aan de Bucknell University, Gordon-Conwell Theological Seminary en Westminster Theological Seminary. Naar eigen zeggen leerde hij het meest toen hij pastor was in Hopewell, Virginia. Zijn tweede kerk was de Redeemer Presbyterian Church in Manhattan, die hij en zijn vrouw Kathy in 1989 hebben gesticht.

New York Magazine noemde Keller de meest succesvolle evangelist in de stad, doordat hij inziet dat de jonge generatie afgestudeerden en kunstenaars in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de cultuur en dat het belangrijk is deze groep in hun eigen taal en sfeer tegemoet te treden.

Newsweek schreef naar aanleiding van de verschijning van In alle redelijkheid over Tim Keller als 'een C.S. Lewis van de 21e eeuw'.

Centrum kerk Keller, Tim
€ 35,-
voorraad onbekend
Romeinen 1-7

In het Bijbelstudieboek over Romeinen 1-7 schrijft auteur TIm Keller een heldere inleiding en geeft hij uitleg over de eerste hoofdstukken van de brief van Paulus aan de Romeinen.

Deze studie kan gebruikt worden voor kringen en groepen alsook voor persoonlijk gebruik. Keller heeft de gave om de waarheid van de bijbel toe te passen op en in de wereld van vandaag. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal vragen ter overdenking en bespreking.

Keller zegt zelf over deze studie:

Dit boek over de eerste zeven hoofdstukken van de Romeinenbrief is een verklarende gids die de bijbel open doet en laat zien hoe die vandaag op ons van toepassing is. Het is mijn eenvoudige gebed dat het je zal helpen om de boodschap van het Evangelie beter te begrijpen, of het leven vanuit de Bijbel te ervaren, of beide.

Bij deze studie verscheen een afzonderlijke STUDIEGIDS voor Bijbelkringen: Deze bevat zeven hoofdstukken en kan ook gebruikt worden voor persoonlijke meditatie en stille tijd of voor kringen en bijbelstudiegroepen. Dit boekje is alleen los verkrijgbaar.

Om te lezen, te leren te leiden

Dit is een nieuwe Bijbel verklaring, waarin Tim Keller nauwkeurige lezing van de tekst verbindt met heldere uitleg en verrassende inzichten.

Romeinen 1-7 Keller, Tim
€ 19,95
voorraad onbekend
Romeinen 8-16 - om te lezen, te leren, t

Het bijbelstudieboek Romeinen 8-16 van auteur en theoloog Tim Keller bespreekt het tweede gedeelte van de brief van Paulus aan de Romeinen.

Keller schrijft in zijn inleiding van dit boek: 'Romeinen is een Bijbelboek dat de wereld verandert door mensen te veranderen.

Ik bid dat de bestudering van dit Bijbelboek je zal helpen om het evangelie beter te begrijpen, en intenser te ervaren. Mijn boek is niet bedoeld als de definitieve of meest complete behandeling van de brief aan de Romeinen. Het is bedoeld als een gids met uitleg, om het woord te openen en te laten zien hoe je het kunt toepassen in je leven.'

Tim Keller combineert nauwkeurige lezing van de tekst met heldere uitleg en verrassende inzichten. Deze studie kan gebruikt worden door voorgangers, door kringen en groepen, en is ook geschikt voor dagelijks persoonlijk gebruik. Keller heeft als geen ander de gave om de waarheid van de Bijbel toe te passen op de wereld van vandaag. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal vragen om over na te denken of samen te bespreken.

Samen met dit boek is er ook een afzonderlijk studiegids voor Bijbelkringen verkrijgbaar: Romeinen 8-16 - Gespreksgids. Deze gids kan zowel voor persoonlijke meditatie en stille tijd gebruikt worden als voor kringen en Bijbelstudiegroepen.

Tim Keller (1950) is opgeleid aan Gordon-Conwell Theological Seminary en aan Westminster Theological Seminary. Nu is hij predikant van Redeemer Presbyterian Church in New York.

Romeinen 8-16 - om te lezen, te leren, t KELLER, Tim
€ 19,95
voorraad onbekend
Romeinen 1-7 / gespreksgids

Deze gespreksgids Romeinen 1-7 van Tim Keller verschijnt als een afzonderlijke studiegids voor Bijbelkringen bij het hoofdwerk Romeinen 1-7. Dit boekje is los verkrijgbaar.

Het boek kan gebruikt worden voor kringen en groepen alsook voor persoonlijk gebruik. Keller heeft de gave om de waarheid van de bijbel toe te passen op en in de wereld van vandaag. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal vragen ter overdenking en bespreking.

Keller zegt zelf over deze studie:

Dit boek over de eerste zeven hoofdstukken van de Romeinenbrief is een verklarende gids die de bijbel open doet en laat zien hoe die vandaag op ons van toepassing is. Het is mijn eenvoudige gebed dat het je zal helpen om de boodschap van het Evangelie beter te begrijpen, of het leven vanuit de Bijbel te ervaren, of beide.

Om te lezen, te leren te leiden

Dit is een nieuwe Bijbel verklaring, over de brief van Paulus aan de Romeinen waarin Tim Keller nauwkeurige lezing van de tekst verbindt met heldere uitleg en verrassende inzichten.

Romeinen 1-7 / gespreksgids Keller, Tim
€ 10,-
voorraad onbekend
Romeinen 8-16 - gespreksgids

Tim Keller schrijft in zijn inleiding van deze gesprekgids bij het boek van hem over Romeinen 8-16:

'Romeinen is een Bijbelboek dat de wereld verandert door mensen te veranderen. Ik bid dat de bestudering van dit Bijbelboek je zal helpen om het evangelie beter te begrijpen, en intenser te ervaren. Mijn boek is niet bedoeld als de definitieve of meest complete behandeling van de brief aan de Romeinen. Het is bedoeld als een gids met uitleg, om het woord te openen en te laten zien hoe je het kunt toepassen in je leven.'

Tim Keller combineert nauwkeurige lezing van de tekst met heldere uitleg en verrassende inzichten. Deze studie kan gebruikt worden door voorgangers, door kringen en groepen, en is ook geschikt voor dagelijks persoonlijk gebruik. Keller heeft als geen ander de gave om de waarheid van de Bijbel toe te passen op de wereld van vandaag. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal vragen om over na te denken of samen te bespreken.

Deze gids kan zowel voor persoonlijke meditatie en stille tijd gebruikt worden als voor kringen en Bijbelstudiegroepen.

Tim Keller (1950) is opgeleid aan Gordon-Conwell Theological Seminary en aan Westminster Theological Seminary. Nu is hij predikant van Redeemer Presbyterian Church in New York.

Boekenv an TIm Keller bestel je online bij Ichthusboekhandel.nl of koop je in de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Romeinen 8-16 - gespreksgids KELLER, Tim
€ 12,50
voorraad onbekend
Rechters

Tim Keller schrijft in deze studie over het boek Rechters: 'Rechters heeft maar één held: God. Als we het lezen als een verslag van zijn werk in de geschiedenis, komt het tot leven.

Het boek Rechters (Richteren) is geen gemakkelijk boek. Maar het gaat wel over wezenlijke dingen, juist in de huidige tijd van groot belang.'

Hij laat in dit boek zien hoe je betekenis van het boek Rechters kunt vatten, en hoe de kern van de Bijbelse boodschap in dit boek harten en levens kan raken.

Dit is een nieuwe Bijbelverklaring, waarin Tim Keller nauwkeurige lezing van de tekst samenvoegt met heldere uitleg en verrassende inzichten. Deze studie kan gebruikt worden door Bijbelleraren, voor kringen en groepen, en ook voor dagelijks persoonlijk gebruik.

Keller heeft als geen ander de gave om de waarheid van de Bijbel toe te passen op de wereld van vandaag. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal vragen ter overdenking en bespreking.

Tegelijk verschijnt een afzonderlijke GESPREKSGIDS voor Bijbelkringen: Deze bevat zes hoofdstukken en kan ook gebruikt worden voor persoonlijke meditatie en stille tijd of voor kringen en Bijbelstudiegroepen.

Dit boekje is apart verkrijgbaar.

Tim Keller (1950) is opgeleid aan Gordon-Conwell Theological Seminary en aan Westminster Theological Seminary. Nu is hij predikant van Redeemer Presbyterian Church in New York.

Rechters Keller, Tim
€ 19,95
voorraad onbekend
Rechters  gespreksgids

Tim Keller schrijft over het boek Rechters:'Rechters heeft maar één echte held: God. Dit is de gespreksgids die hoort bij het studieboek.

Als we het lezen als een verslag van zijn werk in de geschiedenis, komt het tot leven. Het is geen gemakkelijk boek. Maar het gaat wel over wezenlijke dingen, juist in de huidige tijd van groot belang.'Hij laat in dit boek zien hoe je betekenis van het boek Rechters kunt vatten, en hoe de kern van de Bijbelse boodschap in dit boek harten en levens kan raken.

Dit is een studiegids voor Bijbelkringen, die hoort bij Tim Kellers BOEK over het Bijbelboek Rechters. De gids bevat zes hoofdstukken en kan gebruikt worden voor persoonlijke meditatie en stille tijd, of voor kringen en Bijbelstudiegroepen.

Het Bijbelboek Rechters wordt zo genoemd in de NBV. De meeste andere Bijbelvertalingen noemen dit Bijbelboek Richteren. U kunt het online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl

Rechters gespreksgids Keller, Tim
€ 10,-
voorraad onbekend
Schatgraven in de Bijbel

De nieuwe serie Schatgraven in de Bijbel van Tim Keller en Richard Coekin helpt je met dagelijks lezen in de Bijbelboeken Rechters, Galaten en Efeziërs

Tim Keller weet met zijn bijbelstudies de Bijbel midden in ons dagelijks leven te plaatsen. Dat deed hij al in Bijbelstudie-uitgaven over Rechters, Romeinen en Galaten; en in een tweetal bijbelse dagboeken over de Psalmen en de Spreuken, die door velen dankbaar worden gebruikt.

Samen met een gewaardeerde collega-Bijbeluitlegger biedt hij ons nu heel praktische en inzichtelijke dagelijkse Bijbelstudies over een aantal Bijbelboeken. In deze bundel nemen de schrijvers je mee om schatten uit Gods woord op te delven. De zorgvuldige vragen, verhelderende verklaringen en nuttige aanwijzingen helpen om de Bijbelse boodschap te begrijpen en in je leven toe te passen. De negentig dagelijkse hoofdstukken die elk deel telt laten de essentie zien van belangrijke stukken uit Gods woord.

Geschikt zowel voor persoonlijk gebruik als in groepsverband. Met ruimte voor eigen aantekeningen.

Tim Keller was senior pastor van Redeemer Presbyterian Church in New York en schreef een groot aantal boeken.

Richard Coekin is predikant en directeur van Co-Mission in Zuid-West Londen.

Schatgraven in de Bijbel Keller, Tim; Coekin, Richard
€ 25,-
voorraad onbekend
Schatgraven in de Bijbel

De nieuwe bijbelstudieserie Schatgraven in de Bijbel - Dagelijks lezen in Johannes 14-17, en de Bijbelboeken Romeinen en Jakobus Tim Keller en Sam Allberry helpt je om dagelijks persoonlijke Bijbelstudie te doen.

Tim Keller weet met zijn bijbelstudies de Bijbel midden in ons dagelijks leven te plaatsen. Dat deed hij al in Bijbelstudie-uitgaven over Rechters, Romeinen en Galaten; en in een drietal Bijbelse dagboeken over de Psalmen, Spreuken en het Huwelijk, die door velen dankbaar worden gebruikt.

Samen met zijn gewaardeerde collega Bijbeluitlegger Sam Alberry biedt hij hier heel praktische en inzichtelijke dagelijkse Bijbelstudies over een aantal Bijbelboeken. In deze bundel nemen de schrijvers je mee om schatten uit Gods woord op te delven. De zorgvuldige vragen, verhelderende verklaringen en nuttige aanwijzingen helpen om de Bijbelse boodschap te begrijpen en in je leven toe te passen. De negentig dagelijkse hoofdstukken die elk deel telt laten de essentie zien van belangrijke stukken uit Gods woord.

Geschikt zowel voor persoonlijk gebruik als in groepsverband. Met ruimte voor eigen aantekeningen.

Tim Keller was senior pastor van Redeemer Presbyterian Church in New York en schreef een groot aantal boeken.

Sam Allberry is predikant in Maidenhead (Engeland), en editor van 'The Gospel Coalition'.

Schatgraven in de Bijbel Keller, Tim; Allberry, Sam
€ 25,-
voorraad onbekend
Trouwen (cadeauboekje)

Tim Keller schreef met het cadeauboekje Trouwen over de vraag: Waarom zou je eigenlijk moeite doen om te trouwen? Deze prangende vraag wordt tegenwoordig vaker gesteld dan vroeger. In het verleden was het vanzelfsprekend dat je trouwde en kinderen kreeg, om zo een volwassen lid van de maatschappij te worden, en het overgrote deel van de mensen deed dat ook.

Maar vandaag de dag stelt een ongekend groot aantal westerse jongvolwassenen het huwelijk uit. Bijna een derde van alle millennials in de V.S. blijft single tot ze ouder dan veertig zijn en vijfentwintig procent trouwt helemaal niet. Waarom?

De belangrijkste redenen zijn: economische stress en de opkomst van individualisme. 'Trouwen' is een kort maar krachtig boekje waarin Kathy en Tim Keller laten zien wat de bedoeling is van het huwelijk binnen Gods visie op het leven.

Een prachtig cadeauboekje voor iedereen die nadenkt over een relatie en het huwelijk als instelling.

In deze serie boekjes willen we lezers die grote levensveranderingen doormaken helpen om na te denken over wat een écht veranderd leven is. Ons doel is om lezers de christelijke fundamenten te geven voor de meest belangrijke en ingrijpende momenten van het leven.”
Tim Keller

Trouwen (cadeauboekje) Keller, Tim; Keller, Kathy
€ 12,50
voorraad onbekend
Geboorte (cadeauboekje)

In het cadeauboekje 'Geboorte' laat Tim Keller zien wat zowel de fysieke als de geestelijke geboorte betekent, en ook hoe de doop de verbinding is tussen die twee. Met enthousiasme en betrokkenheid, gebaseerd op zijn jarenlange ervaring als dominee en vader, gaat hij na wat de geboorte van een kind betekent en wat opnieuw geboren worden wil zeggen.

Een prachtig cadeauboekje voor iemand die moeder of vader wordt, of die zoekt naar de
werkelijke betekenis van een leven als christen.

'In deze serie boekjes willen we lezers die grote levensveranderingen doormaken helpen om na te denken over wat een écht veranderd leven is. Ons doel is om lezers de christelijke fundamenten te geven voor de meest belangrijke en ingrijpende momenten van het leven.'
Tim Keller

Geboorte (cadeauboekje) Keller, Tim
€ 12,50
voorraad onbekend
In alle redelijkheid GESPREKSGIDS

In zes aansprekende sessies ontmoet Tim Keller een groep mensen en bespreekt met hen twijfels en bezwaren ten opzichte van het christendom.

Met behulp van literatuur, filosofie, levenservaring en de Bijbel onderzoeken Keller en de gespreksgroep de waarheid van het christelijk geloof.

Deze gespreksgids kan, samen met de dvd, helpen om bezwaren tegen het christelijk geloof op een goede manier tegemoet te treden, zowel in groepsgesprekken als in persoonlijke contacten.

Sessietitels:
1. Is de Bijbel geen mythe? Heeft de wetenschap niet het ongelijk van het christelijke geloof aangetoond?
2. Hoe kun je zeggen dat er maar één God is? En de andere religies dan?
3. Wat geeft jou het recht om mij te vertellen oe ik moet leven?
4. Waarom laat God het lijden toe? Waarom is er zoveel kwaad in de wereld?
5. Waarom heeft de kerk zoveel onrecht op haar geweten? Waarom zijn christenen zo hypocriet?
6. Hoe kan God tegelijk liefdevol en wraakzuchtig zijn? Waarom stuurt hij goede mensen naar de hel?

De boeken van Tim Keller liggen bij Ichthusboekhandel.nlTim Keller (1950) is oprichter en leider van de sterk groeiende Redeemer Church in het centrum van New York. De kerk wordt wekelijks bezocht door zo'n vijfduizend mensen.

Keller zoekt en vindt al meer dan dertig jaar manieren om mensen in een seculiere samenleving te bereiken met de Bijbelse boodschap van genade en verzoening.
Hij is één van de invloedrijkste geestelijk leiders in de Verenigde Staten en daarbuiten. Zijn preken worden via internet door vele duizenden mensen over de hele wereld beluisterd.
Keller groeide op in Pennsylvania. Hij studeerde aan de Bucknell University, Gordon-Conwell Theological Seminary en Westminster Theological Seminary.

Naar eigen zeggen leerde hij het meest toen hij pastor was in Hopewell, Virginia. Zijn tweede kerk was de Redeemer Presbyterian Church in Manhattan, die hij en zijn vrouw Kathy in 1989 hebben gesticht.

New York Magazine noemde Keller de meest succesvolle evangelist in de stad, doordat hij inziet dat de jonge generatie afgestudeerden en kunstenaars in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de cultuur en dat het belangrijk is deze groep in hun eigen taal en sfeer tegemoet te treden.

Newsweek schreef naar aanleiding van de verschijning van In alle redelijkheid over Tim Keller als 'een C.S. Lewis van de 21e eeuw'.

In alle redelijkheid GESPREKSGIDS Keller, Tim
€ 12,50
voorraad onbekend
Dvd in alle redelijkheid

In zes aansprekende sessies ontmoet Tim Keller een groep mensen en bespreekt met hen twijfels en bezwaren ten opzichte van het christendom.

Met behulp van literatuur, filosofie, levenservaring en de Bijbel onderzoeken Keller en de gespreksgroep de waarheid van het christelijk geloof.

De gespreksgids kan, samen met deze dvd, helpen om vooroordelen en gebrek aan kennis omtrent het christelijk geloof op een goede manier tegemoet te treden, zowel in groepsgesprekken als in persoonlijke contacten.

Sessietitels:

1. Is de Bijbel geen mythe? Heeft de wetenschap niet het ongelijk van het christelijke geloof aangetoond?
2. Hoe kun je zeggen dat er maar één God is? En de andere religies dan?
3. Wat geeft jou het recht om mij te vertellen oe ik moet leven?
4. Waarom laat God het lijden toe? Waarom is er zoveel kwaad in de wereld?
5. Waarom heeft de kerk zoveel onrecht op haar geweten? Waarom zijn christenen zo hypocriet?
6. Hoe kan God tegelijk liefdevol en wraakzuchtig zijn? Waarom stuurt hij goede mensen naar de hel?

Eerder verschenen van Tim Keller:

* In alle redelijkheid (2008, 8e druk 2010),
* De vrijgevige God(2009, 4e druk 2010)
* Namaakgoden (1e en 2e druk 2010)
* Ruim baan voor gerechtigheid 2011
* Kruistocht 2012
* Het Huwelijk 2012

tim kellerTim Keller (1950) is oprichter en leider van de sterk groeiende Redeemer Church in het centrum van New York. De kerk wordt wekelijks bezocht door zo'n vijf-duizend mensen.
Keller zoekt en vindt al meer dan twintig jaar manieren om mensen in een seculiere samenleving te bereiken met de Bijbelse boodschap van genade en verzoening.
Hij is één van de invloedrijkste geestelijk leiders in de Verenigde Staten en daarbuiten. Zijn preken worden via internet door vele duizenden mensen over de hele wereld beluisterd.
Keller groeide op in Pennsylvania. Hij studeerde aan de Bucknell University, Gordon-Conwell Theological Seminary en Westminster Theological Seminary.
Naar eigen zeggen leerde hij het meest toen hij pastor was in Hopewell, Virginia. Zijn tweede kerk was de Redeemer Presbyterian Church in Manhattan, die hij en zijn vrouw Kathy in 1989 hebben gesticht.

New York Magazine noemde Keller de meest succesvolle evangelist in de stad, doordat hij inziet dat de jonge generatie afgestudeerden en kunstenaars in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de cultuur en dat het belangrijk is deze groep in hun eigen taal en sfeer tegemoet te treden.

Newsweek schreef naar aanleiding van de verschijning van In alle redelijkheid over Tim Keller als 'een C.S. Lewis van de 21e eeuw'.

Kijk HIER voor een uitgebreid portret van Tim Keller:

Dvd in alle redelijkheid Keller, Tim
€ 9,95
voorraad onbekend