Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Tim Keller

36 artikelen
pagina 4 van 4
Schatgraven in de Bijbel

De nieuwe bijbelstudieserie Schatgraven in de Bijbel - Dagelijks lezen in Johannes 14-17, en de Bijbelboeken Romeinen en Jakobus Tim Keller en Sam Allberry helpt je om dagelijks persoonlijke Bijbelstudie te doen.

Tim Keller weet met zijn bijbelstudies de Bijbel midden in ons dagelijks leven te plaatsen. Dat deed hij al in Bijbelstudie-uitgaven over Rechters, Romeinen en Galaten; en in een drietal Bijbelse dagboeken over de Psalmen, Spreuken en het Huwelijk, die door velen dankbaar worden gebruikt.

Samen met zijn gewaardeerde collega Bijbeluitlegger Sam Alberry biedt hij hier heel praktische en inzichtelijke dagelijkse Bijbelstudies over een aantal Bijbelboeken. In deze bundel nemen de schrijvers je mee om schatten uit Gods woord op te delven. De zorgvuldige vragen, verhelderende verklaringen en nuttige aanwijzingen helpen om de Bijbelse boodschap te begrijpen en in je leven toe te passen. De negentig dagelijkse hoofdstukken die elk deel telt laten de essentie zien van belangrijke stukken uit Gods woord.

Geschikt zowel voor persoonlijk gebruik als in groepsverband. Met ruimte voor eigen aantekeningen.

Tim Keller was senior pastor van Redeemer Presbyterian Church in New York en schreef een groot aantal boeken.

Sam Allberry is predikant in Maidenhead (Engeland), en editor van 'The Gospel Coalition'.

Schatgraven in de Bijbel Keller, Tim; Allberry, Sam
€ 17,50
voorraad onbekend
Trouwen (cadeauboekje)

Tim Keller schreef met het cadeauboekje Trouwen over de vraag: Waarom zou je eigenlijk moeite doen om te trouwen? Deze prangende vraag wordt tegenwoordig vaker gesteld dan vroeger. In het verleden was het vanzelfsprekend dat je trouwde en kinderen kreeg, om zo een volwassen lid van de maatschappij te worden, en het overgrote deel van de mensen deed dat ook.

Maar vandaag de dag stelt een ongekend groot aantal westerse jongvolwassenen het huwelijk uit. Bijna een derde van alle millennials in de V.S. blijft single tot ze ouder dan veertig zijn en vijfentwintig procent trouwt helemaal niet. Waarom?

De belangrijkste redenen zijn: economische stress en de opkomst van individualisme. 'Trouwen' is een kort maar krachtig boekje waarin Kathy en Tim Keller laten zien wat de bedoeling is van het huwelijk binnen Gods visie op het leven.

Een prachtig cadeauboekje voor iedereen die nadenkt over een relatie en het huwelijk als instelling.

In deze serie boekjes willen we lezers die grote levensveranderingen doormaken helpen om na te denken over wat een écht veranderd leven is. Ons doel is om lezers de christelijke fundamenten te geven voor de meest belangrijke en ingrijpende momenten van het leven.”
Tim Keller

Trouwen (cadeauboekje) Keller, Tim; Keller, Kathy
€ 12,50
voorraad onbekend
Geboorte (cadeauboekje)

In het cadeauboekje 'Geboorte' laat Tim Keller zien wat zowel de fysieke als de geestelijke geboorte betekent, en ook hoe de doop de verbinding is tussen die twee. Met enthousiasme en betrokkenheid, gebaseerd op zijn jarenlange ervaring als dominee en vader, gaat hij na wat de geboorte van een kind betekent en wat opnieuw geboren worden wil zeggen.

Een prachtig cadeauboekje voor iemand die moeder of vader wordt, of die zoekt naar de
werkelijke betekenis van een leven als christen.

'In deze serie boekjes willen we lezers die grote levensveranderingen doormaken helpen om na te denken over wat een écht veranderd leven is. Ons doel is om lezers de christelijke fundamenten te geven voor de meest belangrijke en ingrijpende momenten van het leven.'
Tim Keller

Geboorte (cadeauboekje) Keller, Tim
€ 12,50
voorraad onbekend
Sterven ( geschenkboekje)

Tim Keller laat in het geschenkboekje Sterven op een betrokken en wijze de betekenis zien van de dood binnen Gods visie op het leven. Daarmee is het een boekje wat gegeven kan worden in een proces van stervensbegeleiding aan de persoon zelf of die daar om heen zijn.

Vroeger was sterven voor iedereen dichtbij. Van jongs af aan kreeg je er mee te maken. Onze huidige cultuur doet zijn best om de dood zoveel mogelijk te ontkennen. Een van de redenen is, paradoxaal genoeg, dat door de grote zegen van moderne medicijnen de dood voor ons lang verborgen blijft.

Tim Keller laat zien hoe we met het sterven kunnen omgaan met behulp van het geloof van de Bijbel. Met wijsheid en betrokkenheid toont hij vandaaruit een alternatief voor zowel wanhoop als ontkenning.

“In deze serie boekjes willen we lezers die grote levensveranderingen doormaken helpen om na te denken over wat een écht veranderd leven is. Ons doel is om lezers de christelijke fundamenten te geven voor de meest belangrijke en ingrijpende momenten van het leven.”
Tim Keller

Sterven ( geschenkboekje) Keller, Tim
€ 12,50
voorraad onbekend
In alle redelijkheid GESPREKSGIDS

In zes aansprekende sessies ontmoet Tim Keller een groep mensen en bespreekt met hen twijfels en bezwaren ten opzichte van het christendom.

Met behulp van literatuur, filosofie, levenservaring en de Bijbel onderzoeken Keller en de gespreksgroep de waarheid van het christelijk geloof.

Deze gespreksgids kan, samen met de dvd, helpen om bezwaren tegen het christelijk geloof op een goede manier tegemoet te treden, zowel in groepsgesprekken als in persoonlijke contacten.

Sessietitels:
1. Is de Bijbel geen mythe? Heeft de wetenschap niet het ongelijk van het christelijke geloof aangetoond?
2. Hoe kun je zeggen dat er maar één God is? En de andere religies dan?
3. Wat geeft jou het recht om mij te vertellen oe ik moet leven?
4. Waarom laat God het lijden toe? Waarom is er zoveel kwaad in de wereld?
5. Waarom heeft de kerk zoveel onrecht op haar geweten? Waarom zijn christenen zo hypocriet?
6. Hoe kan God tegelijk liefdevol en wraakzuchtig zijn? Waarom stuurt hij goede mensen naar de hel?

De boeken van Tim Keller liggen bij Ichthusboekhandel.nlTim Keller (1950) is oprichter en leider van de sterk groeiende Redeemer Church in het centrum van New York. De kerk wordt wekelijks bezocht door zo'n vijfduizend mensen.

Keller zoekt en vindt al meer dan dertig jaar manieren om mensen in een seculiere samenleving te bereiken met de Bijbelse boodschap van genade en verzoening.
Hij is één van de invloedrijkste geestelijk leiders in de Verenigde Staten en daarbuiten. Zijn preken worden via internet door vele duizenden mensen over de hele wereld beluisterd.
Keller groeide op in Pennsylvania. Hij studeerde aan de Bucknell University, Gordon-Conwell Theological Seminary en Westminster Theological Seminary.

Naar eigen zeggen leerde hij het meest toen hij pastor was in Hopewell, Virginia. Zijn tweede kerk was de Redeemer Presbyterian Church in Manhattan, die hij en zijn vrouw Kathy in 1989 hebben gesticht.

New York Magazine noemde Keller de meest succesvolle evangelist in de stad, doordat hij inziet dat de jonge generatie afgestudeerden en kunstenaars in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de cultuur en dat het belangrijk is deze groep in hun eigen taal en sfeer tegemoet te treden.

Newsweek schreef naar aanleiding van de verschijning van In alle redelijkheid over Tim Keller als 'een C.S. Lewis van de 21e eeuw'.

In alle redelijkheid GESPREKSGIDS Keller, Tim
€ 7,95
voorraad onbekend
Dvd in alle redelijkheid

In zes aansprekende sessies ontmoet Tim Keller een groep mensen en bespreekt met hen twijfels en bezwaren ten opzichte van het christendom.

Met behulp van literatuur, filosofie, levenservaring en de Bijbel onderzoeken Keller en de gespreksgroep de waarheid van het christelijk geloof.

De gespreksgids kan, samen met deze dvd, helpen om vooroordelen en gebrek aan kennis omtrent het christelijk geloof op een goede manier tegemoet te treden, zowel in groepsgesprekken als in persoonlijke contacten.

Sessietitels:

1. Is de Bijbel geen mythe? Heeft de wetenschap niet het ongelijk van het christelijke geloof aangetoond?
2. Hoe kun je zeggen dat er maar één God is? En de andere religies dan?
3. Wat geeft jou het recht om mij te vertellen oe ik moet leven?
4. Waarom laat God het lijden toe? Waarom is er zoveel kwaad in de wereld?
5. Waarom heeft de kerk zoveel onrecht op haar geweten? Waarom zijn christenen zo hypocriet?
6. Hoe kan God tegelijk liefdevol en wraakzuchtig zijn? Waarom stuurt hij goede mensen naar de hel?

Eerder verschenen van Tim Keller:

* In alle redelijkheid (2008, 8e druk 2010),
* De vrijgevige God(2009, 4e druk 2010)
* Namaakgoden (1e en 2e druk 2010)
* Ruim baan voor gerechtigheid 2011
* Kruistocht 2012
* Het Huwelijk 2012

tim kellerTim Keller (1950) is oprichter en leider van de sterk groeiende Redeemer Church in het centrum van New York. De kerk wordt wekelijks bezocht door zo'n vijf-duizend mensen.
Keller zoekt en vindt al meer dan twintig jaar manieren om mensen in een seculiere samenleving te bereiken met de Bijbelse boodschap van genade en verzoening.
Hij is één van de invloedrijkste geestelijk leiders in de Verenigde Staten en daarbuiten. Zijn preken worden via internet door vele duizenden mensen over de hele wereld beluisterd.
Keller groeide op in Pennsylvania. Hij studeerde aan de Bucknell University, Gordon-Conwell Theological Seminary en Westminster Theological Seminary.
Naar eigen zeggen leerde hij het meest toen hij pastor was in Hopewell, Virginia. Zijn tweede kerk was de Redeemer Presbyterian Church in Manhattan, die hij en zijn vrouw Kathy in 1989 hebben gesticht.

New York Magazine noemde Keller de meest succesvolle evangelist in de stad, doordat hij inziet dat de jonge generatie afgestudeerden en kunstenaars in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de cultuur en dat het belangrijk is deze groep in hun eigen taal en sfeer tegemoet te treden.

Newsweek schreef naar aanleiding van de verschijning van In alle redelijkheid over Tim Keller als 'een C.S. Lewis van de 21e eeuw'.

Kijk HIER voor een uitgebreid portret van Tim Keller:

Dvd in alle redelijkheid Keller, Tim
€ 9,95
voorraad onbekend